Gespot: de Gumball-karavaan in Calais

Auteur: , 25 Reacties

Momenteel is de Gumball bezig aan zijn laatste rallydag in Spanje, vanavond kunnen de deelnemers hun neus hart ophalen op Ibiza. Een van onze lezers onderschepte de stoet ergens halverwege hun Europese avontuur.

Rebellion R2K

Zoals elke editie zijn er zat celebs te vinden onder de deelnemers, zoals de usual suspects David Hasselhoff, Jon Olsson (foto boven) en Deadmau5 (hier op archiefbeeld in gesprek met de Jonas Brothers) met zijn Purrari. Hij moest tot aan de Spaanse grens op zijn handen zitten, want de Franse Gendarmes hebben zijn rijbewijs ingevorderd. Somebody’s been a naughty mouse..

Doodmui5 levert rijbewijs in

Toen het gezelschap eerder uit de Eurotunnel bij Calais kwam en even bijtankte zagen onze spotterts hun kans schoon, en klapten een paar foto’s. We zien onder andere een wreed uitgebouwde BMW Z4, Shmee150 met zijn McLaren, en natuurlijk mag de G63 6×6 niet ontbreken. Wat een klasse zet van Mercedes om dat ding te bouwen.

De rally begon in de VS, en dus moesten alle auto’s de oceaan over worden gestransporteerd. Dat gebeurde met dit vliegtuig.

Voor het eerst heeft de Gumball trouwens een officiële auto. Abarth sponsorde 2 695 Biposto’s, waarin o.a. organisator Maximillion Cooper rijdt. Hieronder zien we een exemplaar over het Top Gear-circuit geklapt worden, in de handen van een coureur die nog wel één of twee dingen over racelijnen kan leren:25 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Wat heeft die Jon Olsson het toch goed geregeld, bizarre auto en knappe vriendin!
Gummball… Het is net zo fout als Gerard Joling…
Leuk dat er mensen zijn die een dikke auto kopen… jammer dat ze die dikke auto gekocht hebben van geld wat ze niet altijd verdiend hebben met hard werken… of dat ze ook maar feeling hebben met het fenomeen sturen, remmen en… ohnee, acceleren kunnen ze wel, in een rechte lijn…

Maarja, beter jaloers op ballen met teveel geld, dan zelf een bal zijn….
En het had erger kunnen zijn… Elke euro die ze uitgeven aan auto’s worden onze auto’s goedkoper… Beter dan uitgeven aan een kamelen melkbad of andere onzinnigheden waar mensen-met-zoveel-geld-dat-ze-gek-worden aan denken.
@schuimbekje3: Ben je niet wat vroeg aan de vrimibo begonnen?
@schuimbekje3: Anders pak je de Volkskrant en ga je lekker op de wc naar je eigen gezeik zitten luisteren.
Jammer van de Purrari. Vond hem best wel tof!

En wat is een G63 6×6 toch een bruut apparaat!
Van het weekend het hele gezelschap in Edinburgh gezien. Lekker fout, maar zeker leuk! Deelnemers revven extra hard als je erom vraagt :) Verreweg het hardste geluid had de grijs/gouden Cobra. Overstemde werkelijk alles. Lekker opwarmertje voor Le Mans komend weekend.
@fisto: Ik vond de C7 Corvettes anders gelijkwaardig qua volume aan de Cobra! Maar langs de baan, richt de Cobra z’n uitlaat precies op het publiek ;)
@Jochempie: Goed punt! Die sidepipes zullen inderdaad wel wat verschil hebben gemaakt. Toch was het verschil erg groot; een F12 stond vol te blazen, maar die viel totaal weg toen de Cobra een mini burnout deed. Corvettes waren inderdaad ook lekker luid! Helaas heb ik de Tumbler op beide dagen (za/zo) gemist. Is dat ding uitgevallen ofzo?
@fisto: Ik zou het niet weten, maar in Londen waren om tien uur (toen het evenement weer afgelopen was) nog niet eens de helft van de auto’s binnen… Best een deceptie.. Maar de brullende en vlammende uitlaten maakten het wel weer goed ;)
@fisto: de Tumbler staat momenteel nummerpaatloos nog bij het bedrijf die hem ging aanpassen! Ze hadden vorig jaar wat problemen en het bedrijf ging het oplossen! Maar toen Team Galag er om ging bleek dat de auto een gans jaar promo events gedaan heeft en geen enkele verbetering was uitgevoerd! Ze hebben ‘em dan maar zo meegenomen maar de nummerplaten houdt dat malafide bedrijf in bewaring…

Geen Gumbler (heb j’em?) dus dit jaar, al hebben ze de start gedaan met een golf kar tumbler :D!
Jammer, ik ben pas over twee weken op Ibiza..had het circus wel willen zien.
Nog even de site:
https://www.gumball3000.com/#/home
maar wat een gelikte commerciële toestand zeg. En echte cheapskates zitten er ook tussen zoals team BeverlyHills dat slechts 200 dollar voor het goede doel doneert, maar wel in een Ferrari FF rond rijdt. Belachelijk dat die zich durven te vertonen.
@T16: Ze doneren niet zelf hè, dat doen anderen!
@T16: zelf mogen ze enkel doneren tijdens de gumball voor de foundation! Dat geld dat je zag werd door ‘vrienden en fans’ gestort en bepaalde hun positie op de startgrid in Miami :-)!
@T16: ze betalen al 80 mille om mee te doen, had het ook wel gezegend gevonden.. En hunzelf doneren niet, dat doen anderen
Zwaar uitgemolken. Het zou leuk zijn als iemand ze ”Carmageddon style” zou opwachten.
Euro Tunnel…
Echte mannen nemen de Ferry !
@desjonnies: hadden de eerste ook gedaan, lekker snel de ferry ipv wachten tot ze eindelijk door mochten op de boot :p! Ik ben geweest en iedereen klaagde dat er maar 5-6 auto’s per trein op mochten van gumball…
De auto’s zijn trouwens met 2 vliegtuigen naar deze kant van de oceaan gehaald. En niet met 1 zoals in de tekst staat ;)
Ik denk dat dit wel de leukste plek was om de gumballers tegen te komen. velen gingen tanken en de verplichte ‘alcoholtester’ halen in de shop, en sommigen hadden zelfs nog tijd voor een praatje en een foto. Zaten best veel sympathieke luitjes tussen zoals jon olsson jens byggmark en shmee, waarmee we zelfs nog tijdje mee stonden te praten. Politie was ook op een positieve manier aanwezig, niet voor boete’s, maar voor een rustig doorkomst van de auto’s. Hopelijk zijn ze volgend jaar weer in de buurt !
Mooie platen! Maar die shmee150. Dat is/was toch een spotter? Heeft ie zoveel knaken verdiend met z’n filmpjes? Knap hoor! Doet ie goed.
@str8six:

Yup, Hij boert vrij aardig bij YouTube. Hij is ICTer van origine met een eigen online shop die later een echte shop werd. Hier had hij wel een leuk salarisje van had maar die tijd ligt ver achter hem. Winkel werd verkocht en toen is hij skileraar geweest in Nieuw Zeeland maar hij is daar flink geblesseerd geraakt. Terug naar de UK is hij bij grote bedrijven gaan werken en hier is hij in de supercars gerold en ook gebleven.
Is dat nou een Lola op de bovenste foto? Hoe krijg je zo’n ding in hemels naam op kenteken?
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Ik geloof dat het een zwaar verbouwde Ultima GTR met een bodykit is en ADV.1 is, ik zal het even voor je opzoeken.
Blijft toch mooi zo al die wagens bij elkaar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).