Gespot: de rapste BMW 520d van Nederland [updated]

Auteur: , 48 Reacties

Ook de diesels onderin het BMW-segment komen nog aardig goed mee met het verkeer. Deze BMW 5 Touring is daar geen uitzondering op, integendeel!

Je hebt snoevers en je hebt bazen. Mensen uit de eerste categorie houden er vooral van om AMG-badges op hun standaard-Mercedes te plakken, en dan heb je nog de mensen die wél geld hebben, die doen precies het tegenovergestelde.

Net zoals je rond de Nürburgring nog steeds veel M3 CSL’s met een 316i-badge ziet, nam deze Nederlandse eigenaar van een M550D dit goede voorbeeld over. Wel een auto van ruim een ton kopen, met onder de kap 381 pk en 740 asfaltverschroeiende Newtonmeters, maar er dan doodleuk een 520d-badge op plakken. Me gusta.

Voor de goede orde: een M550d XDrive Touring doet 0-100 in 4,6 seconden en haalt easy de 250 km/u. Een 520d kost de helft van het geld, heeft 184 pk en 380 Nm, en haalt waarden van 8,4 seconden en 226 km/u.

Met dank aan tommy320 voor de spot!

UPDATE: herstel, er schijnt nog een rappere ‘520d’ in Nederland te rijden. Bobbejaan stuurde ons onderstaande foto’s!48 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Toffff
Zelf heeft tommy een bmw m3 aan zn naam te zien
Kijk dit is leuk
Een 520 achterbumper zou ‘t wel afmaken.
Graag gedaan!!
Hee, mijn automobiel.
@m550d: deze is nie van jou ;)
@tommy320: waarheid, ik bedoelde het niet in de letterlijke zin van het bezittelijk voornaamwoord. De mijne is blauw en heeft geen typeaanduiding.
@m550d: heb je niet! Foto’s van?
@m550d: goddelijke auto tof dat je er een bezit
Juist! Dít is badass… Niet een spoilerkit op jouw 316i compact met een M3 badge…
Baas!! Ik hou ervan als je er zo mee omgaat!!
@dlhygt: Ik ken de eigenaar en dus jouw baas, en hij heeft vindt het helemaal niet goed, dat je tijdens je werk op Autoblog.nl zit.
Dit is baas! :)
Respect voor deze meneer +1
@mo112: of mevrouw…… ;-)
Briljant zulke mensen verdienen een lintje! !
Ha, mooi.

Alhoewel ik het nog net een graadje cooler vind als alle badges eraf gaan. Beetje nondescript achterbumpertje erop en niemand weet iets.
@bozewolf:
Om het beeld compleet te maken is hij pauper leasebak grijs, dan val ik niet meer over een bumpertje….
@jrk68: meestal zeggen mensen die zoon auto niet kunnen betalen of stik jaloers zijn dit.
@nickjacker14: maar hij is wel pauper leasebak grijs. Dat zegt verder niks over de auto of de kwaliteit ervan. Enkel over de kleur.
@nickjacker14:
Wat is er “jaloers” aan iets leuk vinden? Ik vind het juist passen bij de lowprofile uitstraling die hij wil hebben….
PS: het is trouwens zo’n, en niet zoon….
Dit mag ik graag zien. Bij ons int dorp rijd een vorige generatie 5 serie. Van buiten helemaal m5 gemaakt tot en met de uitlaten. Zelfs het geluid willen ze er op laten lijken. Alleen jammer dat het een 520i is. Dat moet je niet willen.
@gerjan: op mijn stagebedrijf komt altijd een gozer met een naar M5 omgebouwde 525D. Inclusief carbonfolie op de nieren, roostertjes aan de zijkant en de sierlijsten en handvatten in het interieur. Daarnaast ook nog petjesvelgen en een zwart dak.
@gerjan: volgens mij ken ik die gozer ook inderdaad, die heeft dat ding pas gekocht.
@gerjan: woon je toevallig in Oldenzaal?
Badges zijn nergens goed voor, is nutteloos extra gewicht, als je het streng bekijkt. Wat er nog net meer door kan, is een mooi gestileerde naam zoals ‘Porsche’ actherop een 911, maar een motortypevariant? who cares
@SummerSky: Mwah, opzich ben ik meestal wel benieuwd wat mij inhaalt, een V8 Bentley of een W12.. Een 4 cylinder bmw of een V8. Soms vertrouw je het ook niet en dan kan je toch er alleen maar om lachen? Van mij mogen ze alles erop zetten wat ze willen. Zolang mooie auto’s maar niet compleet verkracht worden.
Zo heb ik een lancia dedra 2.0t gehad 4 wielaandrijving..super hete nokkenassen 1.6bar turbo druk in totaal goed voor een giga banden vretende 322 pk…..En dat heel stoer het plaatje van de 1.8ie achterop..spoiler achterop eraf…velgen van de 1.8ie en genieten maar..de petjesbrigade in hun golf spoiler of in de honda hoormijenormveelherriemaken civic of nog erger in de met taartschep bedeelde Ford escort

Ondanks dat de dedra meer benzine wegzoop dan een gozertje van 13 die met een dilerium het ziekenhuis wordt binnen gereden was het een wereld auto
@Soulmaster: ik wist niet dat gozertjes van 13 benzine wegzopen?
@sjon: jij weet wel meer niet :D :P
Snap heel eerlijk gezegd het doel hiervan nog steeds niet. Als je niet wilt dat men weet wat je rijdt, haal je toch gewoon je badge eraf.
@750i: humor
@750i: Hij wou graag een 520, heeft zich door de BMW verkoper een 550 laten aanpraten en schaamt nu voor zijn gebrek aan standvastigheid en probeert dit zo te verbloemen. Helaas mislukt.
@mashell: hij wilde waarschijnlijk zo’n min mogelijk aandacht en tegen zijn klanten verkondigen dat ie weliswaar een vijf serie heeft maar wel de goedkoopste en zuinigste ;)
@750d: nee. Gewoon puur het tegenovergestelde van mensen die een M3 badge op hun 316i plakken.
Dude wil gewoon viral gaan op autoblog en alsnog iedereen laten weten dat meneer een 5 litert heeft…
@cnossen: U bedoelt waarschijnlijk 3 “litert”.
@cnossen: 3 litert
@cnossen: als ie wou laten weten wat er onder de kap zat stond er 530Tttds op :)
G-E-W-E-L-D-I-G !!! Moeten meer mensen doen met dikke auto’s. Echt een supertrent
Doe dit al jaren met mijn buitenboordmotor ik wist niet dat ik zoon trend zetter was
@qoekje: jij deed het toch anders om? op je 4pk tomos een sticker van een 200pk merc plakken :)
Als ik zon auto zou hebben, wou ik ook dat hij er uit zag zoals hij er uit hoort te zien. Maar zo een voor erbij, om af en toe wat petjes het hoofd dol te maken, is wel leuk..
badgebewust zijn = gay ..
Of misschien pure noodzaak omdat de eigenaar bang is dat er zometeen een paar bulgaren in zn slaapkamer om de sleutels komen vragen?
Maandje geleden op schiphol: Nieuwe M5 met 520d badge er op. geweldig!
Haha beetje tegenstrijdig dat hij dan weer een m5 uitlaatsysteem heeft !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).