Suzuki SX4: de S-Cross in productietrim

Auteur: , 9 Reacties

Gaat Suzuki met deze Crossover hoge ogen gooien in het C-Segment?

Suzuki SX4

Op de autosalon van Parijs schotelde Suzuki ons de S-Cross voor, en meteen was het duidelijk dat we hier de nieuwe SX4 in het vizier hadden. Nu, een half jaar later, tonen de Japanners hem in Genève, en voor de terreinbedwingers is er een optioneel i-AWD-systeem beschikbaar.

Suzuki zegt de SX4 op een geheel nieuw platform te hebben gezet, wat betekent dat de banden met de Fiat Sedici zijn doorgesneden. Onder de kap vind je ofwel een 1.6-liter-dieselmotor met 88 kW/120 pk (@ 4.000 t.p.m.) en 320 Nm (@ 1.750 t.p.m.), danwel een atmosferische benzinevariant met 88 kW/120 pk en 156 Nm. Met een CO2-uitstoot van respectievelijk 110 en 125 g/km valt de diesel in de 20%-bijtellingscategorie, terwijl de benzinevariant het met 25% moet stellen.

Groeispurt

Ten opzichte van de eerste generatie is de Suzuki SX4 is ruim 150 mm langer geworden. Hij meet nu 4.300 mm (wielbasis: 2.600 mm). De breedte nam toe tot 1.765 mm, en met 1.570 mm is de crossover lager dan zijn voorganger, die in een vaal kleurtje zijn laatste dagen slijt op de beursvloer van Genève, zoals je in de live-gallery kunt zien. In het najaar mag de SX4 zich gaan bewijzen op de Nederlandse markt, waarbij veel zal afhangen van de nieuwprijs. Deze volgt later.

Om de SX4 nog een beetje spannend te maken: Monster Tajima smeet ooit een ietwat gemodificeerde SX4 Pikes Peak op.
9 reacties

Die oranje is toch gewoon het oude model? Of kijk ik over iets?
@Delorean: LOL! Inderdaad. Voor straf nog een rondje over de Suzuki-stand…
@Delorean: dat is idd het oude model. Overigens een prima auto. Hij zal in Nederland uit het gamma gaan voor de nieuwe SX4, maar in andere landen zullen het huidige model en het nieuwe model naast elkaar geleverd worden.
@Delorean: Gloeiende… Fixed! Dat verklaart meteen het oubollige uiterlijk. Haastige spoed is zelden goed…
@Delorean: WTF, waarom zetten ze die uberhaupt op de stand??
@autoblogger: Anti-Dacia-Sandero-Stepway-Budgetmodelletje… ?
Wat kan ik hiervan zeggen… het enige leuke aan de ’13 is dat als je van foto 8 naar foto 9 gaat het lijkt alsof je de lichten aansteekt…
“misschien ligt dat ook aan het vale kleurtje waarin hij op de beursvloer staat, groen staat ‘m beter”

Uhm… misschien ligt het eraan dat het een volkomen ander design is op de beursvloer. Als de kleur het enige onderscheid is wat je kan vinden tussen deze twee, moet je misschien toch eens gaan twijfelen aan je visuele vermogen ;) #foutenzijnmenselijk

Wel 1 van de goedkopere 4WD auto’s op de markt. Ik vind die neus niet zo mooi. Als die meer zoals het concept was geweest, had ik weleens willen gaan kijken.
De SX4 altijd al een kek karretje gevonden. Zag er laats nog één met 4×4 erg leuk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).