Gespot: Lamborghini-ubercombo in België

Auteur: , 41 Reacties

Hoe groot is de kans dat je in een negorij onder Gent zes peperdure Lambo's, een Ferrari en een Porsche bij elkaar tegenkomt? Niet zo heel groot, lijkt ons.

Een dikke Peugeot, en een paar Lambo's

Toch overkwam het mi3rlo, toen hij in Zingem (wie kent het niet?) langs dit stulpje reed. Misschien waren de vermogende eigenaren even een bakkie aan het doen bij een van hen, terwijl er een spelletje mens-erger-je-niet werd gespeeld, of er was een wilde poolparty bezig, compleet met de decadente drie-eenheid: temeiers, Crystal en coke.

Dat laatste zullen we nooit weten, maar wat er buiten stond is wel bekend: een 911 cabrio, 458, LP570-4 Super Trofeo Stradale, die we al eens eerder spotten overigens, een LP570-4 Superleggera, een oranje LP560-4 Spyder en een smurfblauwe Aventador. Oh, wacht, die zagen we ook al eens!

Helaas kreeg onze spotter zijn camera niet altijd even scherp gesteld bij al dit moois, wat jammer is, maar een dergelijke combo kunnen we niet aan de aandacht laten ontsnappen natuurlijk. Bekijk de foto’s op Combojunk!41 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Op die manier krijgt het iets van een zilvergrijze VW Golf…
@ronin1130: bij jou is t glas altijd half leeg gok ik =(
@ronin1130: ga jij eerst maar eens wakker worden en kijk dan nog een keer naar de foto’s…
@keesje1987:
@SNDR:
Niet bekend met het fenomeen van de zilveren Golfjes op de grote parkings dames?
Dan vind je ook je wagen niet meer terug…
@ronin1130: dat is toch geen vergelijking man…
@keesje1987: ironie beste man, ironie…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@thomcarspotter: indd

OT: Dikke auto’s als ik voorbij was gekomen ging ik uit mn dak als een klein kind in een snoepwinkel.
@EB: dat sowieso, misschien daarom zo weinig foto’s.
Zal wel een voetballer wonen, waarschijnlijk.
Op bordje bij ingang staat iets van Oosterse en Senneh. Dus googlen. Handelaar in oosterse tapijten: http://www.oostersetapijten.be/page/7/Contact/
@zanveld: Inderdaad. Ik geloof dat die foto’s in de late namiddag getrokken zijn. De opendeurdag met kortingen tot -50% moet dus nog bezig geweest zijn.Dat verklaart veel, denk ik.
@sirsmokealot, Ik zou even het woord negorij even aanpassen, ja het betekent gehucht maar betekent ook een plaats waar negers worden verkocht lijkt mij niet heel handig om dit woord te plaatsen in een artikel. Voor de rest leuke spot natuurlijk.
@cocksdriveaudi: negorij / negrij / negori heeft met het woord ‘neger’ helemaal niets te maken. Smokey hoeft dus helemaal niets aan te passen.
@rotarypowah: zou dat nog maar even herzien, betekent namelijk toch echt plaats waar negers worden verkocht

negerij, negorij1 [gehucht]. Omtrent dit woord heersen zonderlinge dwalingen, die onmiddellijk worden ingezien als men de ware oorsprong heeft erkend. Op de klank af brengt men het doorgaans in verband met neger (van Latijn niger, zwart), zoals wij de zwarte Afrikanen noemen. Zo lezen wij bij Weiland onder neger: ‘van hier negerij, een aantal hutten, als een dorp bij elkander gezet, waarin negers wonen, bijvoorbeeld: die landwaarts in hunne negerijen of dorpen hebben. Bogaert.’ Hier is echter de betekenis ‘dorp’ niet geheel miskend; maar veel erger maakt het Van Dale, die eerst, op negerij, dit gelijk stelt met ‘negerhuis’, maar tegelijk naar de tweede vorm negorij verwijst, waarvan hij zegt: ‘Negorij, negerij (oudtijds), plaats, waar negers verkocht worden.’ In deze weinige woorden zijn drie kapitale fouten bevat: want kennelijk wordt het woord met neger in verband gebracht, de betekenis is geheel verkeerd opgegeven, en het wordt zeer ten onrechte als verouderd vermeld. Het woord is nooit menigvuldiger gebruikt dan in de laatste jaren, nu zoveel over onze Oost-Indische bezittingen geschreven wordt. Doch die soort van boeken schijnen onze taal- en letterkundigen zelden in te zien. In het Nederlands-Frans woordenboek van prof. Heremans, doorgaans met zoveel zorg bewerkt, lees ik ook al: ‘Negorij, village habité par des nègres,’ en in het Nederlandsch-Hoogduitsch Woordenboek van dr. Sicherer vind ik zelfs aan negorij twee betekenissen toegekend: 1. Negerdorp, negerkraal, 2. Negermarkt, plaats waar negers als slaven verkocht worden. Klaarblijkelijk heeft hij de verklaringen van Weiland en Van Dale gecombineerd.
@cocksdriveaudi: ctrl-v dit er dan ook bij:

Het woord is eigenlijk het Sanskriet nagara of, in vrouwelijke vorm, negari. Van deze beide vormen is de eerste in laag-, de tweede in hoog-Javaans gebruikelijk. Ook de Maleise vormen verschillen hiervan niet veel; in het laag-Maleis spreekt men doorgaans negeri of negri uit.

Aan dit laatste is de Nederlandse vorm negerij of beter negerie ontleend. Hoe men aan negorij is gekomen kan ik niet zeggen; misschien vond men het welluidender.

De betekenis van het woord is eigenlijk: de plaats waar een vorst zich met zijn volk gevestigd heeft. Soms wordt er het gehele vorstendom, land of rijk, soms alleen het binnenste hoofddistrict door de vorst in persoon bestuurd, soms ook alleen zijn hoofdstad of residentie door bedoeld; maar ook de zetel van de vazallen of regenten kan zo genoemd worden. Deze betekenissen vindt men in het Javaans. In het Maleis is de betekenis nog verder verlopen en duidt het woord, althans in de vorm negri, iedere stad of aanzienlijk dorp, iedere verzameling van één gemeente vormende kampongs of buurten aan.
@rotarypowah: staat ook in het stuk wat ik geplakt heb dat plaats waar … worden verkocht in principe fout is.

waar het mij omgaat is dat je dit type woorden, welke verschillende betekenissen hebben beter niet kunt plaatsen omdat mensen zich nog wel eens aangesproken/aangevallen kunnen voelen.
@cocksdriveaudi: Al die zwarte autobloglezers bijvoorbeeld
Er was in ieder geval ook een kapster in the house…
Lijkt me een gangbang!
@mo112: een lambbang!
@freezzr: Da’s gewoon fout.
@Yeelen: nou.. oosterese tapijten, moslims, schapen of lammeren (lamb..) You do the math.
Vergeet die Peugot niet!
gedwongenleaser
Wat is die Gallardo in deze kleur rood toch ubergeil!!
@gedwongenleaser: heb je die in sts dan in een andere kleur eigenlijk?
gedwongenleaser
@jordy14: ik bedoelde het meer in algemene zin dat ‘een’ Gallardo gewoon geweldig is in die kleur rood.
Die Super Trofeo blijft toch mijn favoriete Gallardo. Maar ze mogen er allemaal wel wezen natuurlijk.
Zoon -=edit: xxx=- rijdt een Lamborghini Gallardo Lp560-4 Bicolore ik denk dat hij met zijn Lambo-vrienden even bij zijn vader is gestopt tijdens een ritje… ps. waarom altijd belachelijke redenen aanhalen wat ze doen of hoe ze hun geld verdiend hebben? Dit zijn hardwerkende Vlaamse ondernemers, vader én zoon!
@XiPHiAS:
Volgens mij heeft niemand het hier over hoe deze mensen aan hun geld zijn gekomen?
@m19nl: lees alles maar lees ook tussen de lijnen.
@betonstaal: niet hard genoeg of foute sector zeker? :)
@XiPHiAS: nee, niet fout genoege sector.
@XiPHiAS: ik werk ook hard, maar kan nog steeds geen lambo kopen.
@betonstaal: als zelfstandige?
@Fidenza: ja.
@betonstaal: niet hard genoeg of foute sector zeker? :)
Über.
In die buurt (Deinze vooral) woont vrij veel rijk volk.
ooit eens in die buurt geweest en zag toch wel wat lekkers rijden McLaren MP4-12C, Ferrari F12, Ferrari 458, Lambo Gallardo, R8’jes (3x), BMW M3(E46 en 2 E92), Bentley continental GTC, Porsche Panamera & Cayenne Turbo en natuurlijk 911’s en boxters alsof het golfjes en astra’s waren bijna.
Zelfs op eentje zijn oprit een Porsche turbo S, Porsche Panamera turbo & een 991 4S(was toen juist uit)
@RazorHead: Je zal Sint-Martens-Latem bedoelen, tussen Deinze en Gent. Al jaren de rijkste gemeente van België :) (inwoners van deze gemeente hebben een inkomen dat ~50,7% hoger is dan het nationale gemiddelde)
@XiPHiAS:
Ja daar ook, maar Deinze ook, op die grote baan bevind zich een Ferrari garage, porsche, Mercedes(vol AMG), Audi(toen ik ver voorbij reed met 6(!) R8’en).
De kapper was er ook precies

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).