Gespot: McLarenP1 rijdt op de openbare weg

Auteur: , 16 Reacties

Het bewijs dat er mensen zijn die een zeldzame supercar gewoon tussen al het andere verkeer durven te rijden.

Oh, zweten!

Als dit tafereel zich in Dubai zou hebben afgespeeld, hadden we er wellicht minder van opgekeken. Daar stroomt het geld sneller binnen dan de olie naar buiten kan, dus dan neem je het niet zo nauw met de bescherming van een dure auto. Aan de andere kant is er de Sultan van Brunei. Het overgrote deel van zijn auto’s zal nooit meer van hun plek komen. Doodzonde.

Deze McLaren P1 is niet gespot in een omgeving waar supercars talrijk zijn (en er misschien ook iets voorzichtiger wordt gereden). Pecgti spotte de duistere machine in zijn thuisland, op de Britse A14 nabij Cambridge. Geen probleem, lekker rustig op de rechterbaan linkerbaan met het verkeer meerijden, alsof hij met een Seat Ibiza onderweg is. Of zit de bestuurder met zweet in zijn handen en houdt hij zijn adem in elke keer als er een vrachtwagen voorbij komt denderen?

Zelfs als het hier om een (pers)demo zou gaan (de achterlichten laten zien dat het hier nog om een prototype gaat), blijft het geen fijne gedachte dat een onoplettende medeweggebruiker elk moment een P1 kapot kan rijden. Dan hoop je maar dat de bestuurder zich goed heeft verzekerd. Mocht puntje bij paaltje komen, dan is het een geruststellende gedachte dat je er vrijwel zeker vanuit kan gaan dat de P1 sneller is dan zijn belager. Wat wil je met 916 pk uit een 3,8-liter twin-turbo V8 bijgestaan door een elektromotor. De sprint naar de 100 km/u gaat sneller dan 3 seconden en nog geen 4 seconden later wordt de 200 km/u al aangetikt.

Bekijk de spots HIER.16 reacties

Prototype?
@stoicka: Het is inderdaad een prototype, kijk bijvoorbeeld maar naar de achterlichten.
@zapp en @stoicka, dat hebben jullie goed gezien. Heb het aangepast. :)
@maru: You’re welcome, Sir
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Dat ding moet toch nog in productie gaan? En er is in diezelfde omgeving ook een zilverkleurige gespot. Potentiële klanten die proefritjes doen?
Is de P1 al uitgeleverd aan klanten?
@Larick: nee.
Even naar links….
Ach ik rij dagelijks op de A15 in een smart tussen de Vrachtwagens. Dat is pas gevaarlijk :)

Dit is gewoon tot de tanden met veiligheids opties bewapende SuperCar.
De auto was linksgestuurd, de man op de bijrijdersstoel had een laptop op schoot. Ik denk dus iets van een “test” rit om ea af te stellen of uit te lezen.
Ik moet zeggen dat ik hem zo n het zwart met lichte velgen wel héél erg mooi vind!
Ik ben benieuwd naar het geluid van deze auto. De MP4 klonk niet heel denderend.
Hij ziet er zo erg mooi uit!
Echt een prachtige auto zo!
Geweldig mooie auto.
Recht bij relevante artikelen zie ik een P1 van de TopGear optocht die er toch wel verdacht veel op lijkt
@yerrie: Rechts*

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).