McLaren P1 duikt op op filmset Need For Speed

Auteur: , 41 Reacties

Met al het Fast & Furious-geweld dat over ons heen raast zou je haast vergeten dat er nog een heerlijke autoproductie op stapel staat, de verfilming van de Need for Speed-games. De eerste foto's beloven veel goeds, met een rol voor de McLaren P1.

Macca P1 op filmset NFS

Met een dergelijk specifiek onderwerp valt of staat de film natuurlijk met de auto’s die er in figureren, en de producenten beseffen dat maar al te goed. Step your game up is het devies.

De foto’s, die tot ons komen via het Mendocino County Film Office, stemmen hoopvol. Naast de P1 zien we een Bugatti Veyron Supersport, en zien we daar ook een rode Koenigsegg?

Filmset NFS

Om alles goed op beeld te kunnen krijgen is een welbekende matgrijze Cayenne-camerawagen present, de nieuwe Panamera van Chase Car Inc. kunnen we echter niet ontwaren.

Welke auto’s moéten er nog meer in de film zitten? De LaFerrari lijkt me essentieel, en heel misschien weten de producenten zelfs wel een van de drie Lamborghini Veneno’s te strikken?

Over iets minder dan een jaar hebben we het antwoord: de release van de film staat gepland voor 14 maart 2014. Zin ‘an!41 reacties

En een gele gta spano?
@rutger96: dat dacht ik ook te zien.
@rutger96: ja klopt zie je aan de typische lijn bij de deur
Hopelijk wordt de film niet zoals een van de laatste need for speed’s… Blijkt dat daar echt bijna geen verhaal in zit…
@karsvdtuin: klopt die laatste game is qua graphics mooi en goed maar het verhaal zuigt aan alle kanten
@generalmotors: een goed verhaal in een race-game? Zoals in forza of grid? das toch geen verhaal maar het zijn wel goede spellen! Doe mij maar gewoon mooie graphics en een goede gameplay
@solmatje: ja precies tijden neerzetten auto’s tot in hoogste detail kunnen tunen…. Maar heeft nfs dat?.. Nee niet forza speel ik ook en dat is zo gedetailleerd qua tunen dat het bijna onmogelijk is dat auto’s gelijk aan elkaar zijn… forza heeft dingen die jongengetjes die need for speed spelen niet snappen… En dan maakt een verhaallijn niet uit maar bij nfs is dat er allebei niet;)
@karsvdtuin: NfS is hersenloos vermaak, Forza niet. NfS is de B-film onder de racegames. Gewoon hersenen uit en scheuren/driften/rammen. Ik kan van allebei genieten op z’n tijd. Verhaal zat in de eerste NfS ook niet. Volgens mij is dat er bij de eerste Underground pas in geslopen ergens.
@fant: in alle films uit deze categorie wordt 20 x geschakeld (the transporter: schakelen met een automaat pfff) en worden snelle auto’s bijgehouden door slome auto’s.. (Meestal muffe politie impala’s of wat dan ook). Wanneer komt er eens een dikke film waarin het auto rijden allemaal wat realistischer is.. De films worden tenslotte het meest gekeken door jongens die iets met auto’s of snelheid hebben!
Staat inderdaad een sportwagen tussen al die VAG lease bakkie’s.
De auto’s in fast en the furious zijn leuk, maar het blijven slappe films.
@carlo96: euhm fast en the furious is dit niet. Dit is een need for speed verfilming. Maar fast en the furious zijn dan niet de beste films die er zijn, maar zijn wel lekker weg te kijken.
Een film van Need for Speed? Dat kan nooit goed zijn….
Wel mooie auto’s overigens.
Hopelijk kunnen ze inderdaad een Veneno strikken, dat zou pas gaaf zijn. Veel liever een Veneno dan een P1 of LaFerrari.
Iets klopt er niet aan die veyron. Is volgens mij een normale veyron. Maar kan er ook aan liggen dat ik net wakker ben.
@EB: Is inderdaad een neppe SS, wat het wel is kan ik zo niet zien, maar ik denk een normale Veyron.
@atteh: das geen gewone, das volgensmij de Grand Sport Vitesse, maar dan met de SuperSport World Record Edition kleuren.
Zal mij boeien of er een verhaal zit. Lekker 1 1/2 uur auto’s kijken.
Enig….


Alleen wat jammer nou dat de meeste gameverfilmingen ongelovelijk zuigen.
@toyotafortuner: om het dan even over een niet autogerelateerde gameverfilming te hebben, wat dacht je van Resident Evil? Zuigt die? Of liever gezegt: Zuigen ze? Wees ff eerlijk: als de games (nu heb ik het weer over NFS) al goed verkopen, waarom zouden ze het dan laten om een film te maken? En waarom zuigt deze film al, terwijl hij nog niet eens is uitgekomen? Wie weet wordt het een succes……….maarja, dat zien we dan wel weer.
@rotjeknor: Ik had het niet over deze. Ik had het over Streetfighter. Tekken enzo en Dragonball. Ik vond die keihard zuigen, ik kon er weinig goeds over verzinnen. Goed ik geef toe dat ik daardoor iets te snel oordeelde. Ik ben overigens wel benieuwd hiernaar.
@toyotafortuner: De Streetfighter verfilming met Van Damme en Raúl Juliá is gewoon een goede film, wat een stuk serieuzer is neergezet dan de anime en de games. Die andere twee daarentegen (vooral Dragonball) zijn absolute lachwekkend in de meest negatieve zin mogelijk.
@imba: Zeer zeer verlaat, maar ik gooi het er toch uit. Als anime (maar vooral hentai-anime) – liefhebber vind ik het gewoon hartstikke raar en vooral dom als je besluit om van een anime een echte film met echte acteurs maakt. Het voelt gewoon niet goed. Enkele redenen: Het is erg lastig om de originele personen in de acteurs te herkennen en animes zijn vaak van lange duur (vb: 26 afleveringen van 30min elk). Dan besluit je op basis daarvan een 90min durende film te maken. Meestal worden dan belangrijke dingen geschrapt. Zonde en voor de liefhebbers van het origineel die de film zien valt het lastig te begrijpen. Van een anime een echte film maken: gewoon nee! Maak dan een anime in filmformaat, zoals in Japan.

Weer terug OT: Ik besef (mede door deze post) dat ik te snel oordeelde. Ik deed dat alleen op basis van mijn ervaringen na andere verfilmingen: Tekken en Dragonball Z. Om eerlijk te zijn, ik ben best benieuwd naar de film. Ookal speel ik geen nieuwe racegames, alleen Midtown Madness 1.
@toyotafortuner: Begrijp me niet verkeerd. In het algemeen ben ik fel tegen anime/manga verfilmingen. Maar er zijn uitzonderingen.
@rotjeknor: Ja, alle Resident Evil films behalve de eerste zuigen enorm hard. En je bent gewoon naïef als je werkelijk gelooft dat NFS een goede film wordt. Dit is weer een van de vele films van tegenwoordig waar de naam wordt uitgemolken.
Een Agera R en een P1… Zijn tenminste al 2 topstukken in de film, maar of de film ook top wordt… Ik heb serieus geen idee wat ik er van moet verwachten?
Haha, die Veyron is nep. Zeker gebouwd op een Fiero?
Als deze auto’s ook voor meer gebruikt worden dan alleen beeldvulling dan kun je er donder op zeggen dat dit nepperds zijn. Als het echte zijn dan zijn de verzekeringskosten nog hoger dan het budget van die film. En gezien de cast zal dat niet al te hoog zijn.

Denk dat je meer CGI zal zien dan irl scenes.
Aardige duit aan auto´s. Hoop dat de film inhoudelijk een goed verhaal krijgt.
Ik ben wel benieuwd of we hier ook weer te maken krijgen met auto´s waarin 28x geschakeld wordt voordat de auto hun top bereiken (zoals in de F&F delen). Verder zie ik echte kwijlbakken voorbij komen dus ben flink benieuwd.
Kid cudi apeelt mee dus dat komt wel goed
Oh ja deze kwam ook nog!

Naja ik ga deze film sowieso kijken om de auto’s en omdat ik de meeste games ervan gespeeld heb, al is het tegenwoordig smerige arcade rommel geworden ( die handling vooral, bah ). Verwachtingen zijn niet hoog, maarja alle FatF delen heb ik ook gewoon gezien, de ene was beter als de andere, en als ie leuk wegkijkt is dat mooi meegenomen..

Grappig dat Aaron Paul ( Jesse van Breaking Bad ) de hoofdrol gaat doen :)
Als film auto had ik een flitsender kleurtje verwacht maar de P1 blijft een schoonheid imo.
Need for Speed is een aardige arcade racegamer, maar een film? Op wat gebaseerd want er zit echt nul verhaal in die games…
@The360box: Alleen voor de naam. Dat doen ze in Hollywood tegenwoordig…
Eigenlijk vind ik alle auto’s wat vreemds hebben, maar dat kan ook komen door de lage resolutie foto. Ik wacht het wel af. Zit een pittig budget voor auto’s in anders, als het allemaal echte zijn.
LaFerrari? Nee, moet ook een mooie film worden..
Aan het einde van elke NFS-race staat mijn auto altijd vol blutsen en krassen, zou dit in de film ook gebeuren? :)
Ah de boomstam vrachtwagens… Goeie herinneringen.
iedereen heeft het over budget voor die auto’s maar het lijkt mij dat ze gewoon net als in alle andere films dat ze met replica’s werken en dat ze 1 echte hebben voor de zogenaamde “moneyshots” en het kan best zijn dat ze daarvoor de test auto mogen lenen dezelfde auto die naar top gear/ fifth gear etc wordt uit geleend het blijft voor veel van die automerken natuurlijk 1 lange reclame spot
STORYLINE

Fresh from prison, a street racer who was framed by a wealthy business associate joins a cross country race with revenge in mind. His ex-partner, learning of the plan, places a massive bounty on his head as the race begins.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).