Gespot: Superformance Daytona Coupe is moderne replica

Auteur: , 14 Reacties

Als je deze Superformance Daytona Coupe op een doodnormaal Nederlands bedrijventerrein tegenkomt, dan weet je wat je moet doen. Foto's schieten en op Autojunk dumpen.

Superformance Daytona Coupe

Want dit is een erg vermakelijk coupé, onze fanatieke spotter wolfssjrd kwam hem tegen in Maastricht. Omdat een echte Shelby Daytona vrij lastig te krijgen is en niet heel comfortabel is voor dagelijks gebruik, bood het Amerikaanse Superformance tussen 2003 en 2009 een goed alternatief in de vorm van een replica.

Zowel van buiten als binnen lijkt de auto sprekend op het origineel. De lakkleur ‘Guardsman Blue’ inclusief bestickering is exact zoals op het klassieke spul en naar mijn mening mooier dan dit grijs. De auto is enkele centimeters langer dan het origineel en kreeg van Superformance een motor naar keuze van de klant. In de meeste gevallen een 5.7 liter grote Ford-V8. Daarnaast is er de volledige luxe van airconditioning en stuurbekrachtiging.

Het is aan dit Belgische exemplaar niet af te zien dat dit stiekem een replica is van een paar jaar oud. Voor de fans van Amerikaanse klassiekers misschien wel de ideale auto. Het comfort van nu gecombineerd met de looks van toen.

Check de platen op autojunk.nl en oordeel zelf.14 reacties

Mooi ding!
Haal al die auto’s op die oprit van dat andere artikel maar weg, DAT ding komt bij mij op de oprit!
Bizarre verhoudingen eigenlijk, als je die foto eens goed bekijkt. De motorkap begint ongeveer gelijk op met de neus van de V40 die er achter staat geparkeerd, maar loopt door tot haast voorbij het voorportier van diezelfde Volvo. En die neus is dus helemaal gevuld met zo’n geil gorgelende V8.

Pure autoporno. Heerlijk.
Mooie spot! En goed om te zien dat ie is uitgevoerd zoals het origineel. De niet witte velgen daargelaten, dat vind ik zelfs mooier. Dit zou ik kopen als ik geld had, in plaats van een hypercar waarvan je de ware potentie op de openbare weg vrijwel nooit zal ervaren.
Wat een pr0n! Erg mooi!
Dit is niet zomaar een replica. Het is een volwaardige auto waar hard en lang aan gewerkt is. Hij is alleen niet in de jaren ’60 gebouwd. Laatst op youtube een filmpje gezien waarin zo’n ”replica” bij Jay Leno in zijn autogarage-show was.
Zo hey wat een super gaaf ding!
Hou niet van Amerikaanse wagens, maar voor deze maak ik graag een uitzondering.
Is Superformance niet Zuid-Afrikaans?
@doewap:
Volgens Superformance zelf zijn zij gevestigd in Irvine Ca USA, ik ga er dus gemakhalve van uit dat ze niet uit Z-Afrika komen.
@tupperware: ik zie het al, de fabriek is in Z-A
All Superformance cars are originally built at Hi-Tech Automotive’s 270,000-square-foot (25,000 m2) plant in Port Elizabeth, South Africa before they are disassembled for shipping.
@doewap: Klopt!
Dit is tijdens TEFAF 2014 ;) Geweldige ervaring om tegen te komen!
Bij the gallery heeft een tijdje een echte gestaan, een grijze, echt geweldig!!
Zeg AB:
Kunnen jullie niet eens een artikel / reeks doen over replica’s van oude modellen en oude modellen die naar nu worden geupdate? Het lijkt mij goed voor het algehele straatbeeld als men meer replica’s doet.
En ik heb het natuurlijk over legale replica’.
De P356 is natuurlijk de bekendste, maar er moeten er toch meer zijn?
En daarnaast komt er in Top Gear zo nu en dan een ge-update model voorbij; maar die zijn nooit te betalen!
En het zou zeker leuk zijn als we hier (een paar) Nederlandse bedrijfjes mee kunnen helpen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).