Gestolen auto van AB-lezer gedeeltelijk teruggevonden

Auteur: , 37 Reacties

Niet op de juiste manier.

Ruim een week geleden schreven we DIT artikel over de gestolen Dodge RAM van Roy. De pickup werd gejat in de omgeving van Aalsmeer. Inmiddels heeft Roy laten weten dat zijn Dodge is teruggevonden, al is het niet in een staat waarop je zou hopen.

Zoals wel vaker bij autodiefstallen ging het de dieven om de onderdelen van de auto. Een auto wordt dan gejat en op een locatie gedemonteerd. De onderdelen gaan op bestelling door naar een koper. In een loods zijn de stukken Dodge RAM gevonden. Onder meer het stuur, delen van de uitlaat en de motor werden los van de rest van de auto aangetroffen. De onderdelen zijn gevonden naar aanleiding van een routinecontrole van de douane in Den Haag.

Een deel van de onderdelen stond al verpakt klaar om getransporteerd te worden. Helaas zijn belangrijke zaken van het chassis, interieur en de gehele achteras al verscheept. De dieven gingen hardhandig gewerkt. Zo werden kabels die niet nodig waren kapot geknipt om zo sneller bij het gewenste onderdeel te kunnen komen.

Het goede nieuws is dat er twee verdachten zijn aangehouden en momenteel vastzitten. Deze twee kunnen mogelijk vertellen waar de rest van de auto is. Het gaat om twee mannen van Oost-Europese afkomst zonder vaste woon- of verblijfplaats. Beter iets dan niets kunnen we in dit geval stellen. Van deze puzzel kun je echter nog maar weinig maken.37 reacties

Dan heeft die Lo-Jack ook geen zin. Geen goede reclame voor ze.
@fordnut: Natuurlijk heeft zo’n systeem niet altijd zin. De professionals weten echt wel raad met dat soort dingen hoor, hoe goed het apparaat ook is 100% zekerheid geeft het nooit.
Zo hebben we onze Opel Insignia een jaar of 8 ook teruggevonden.. een loopknaapje van jaar of 19 betaald de verzekering nogsteeds een paar tientjes per maand terug en de echte rakkers hebben waarschijnlijk meegeholpen deze Ram te strippen.
Goh, je verwacht het niet… Sinds wanneer zijn dit soort incidenten explosief gegroeid, net als het skimmen?
@rike: sinds Nederanders geen zin meer hebben om tulpenbollen te koppen of ’s nachts in een PostNL-loods te werken
@introductiemap: misschien heeft dat ook wel te maken met de vergoedingen die daar tegenover staan. Bovendien is het vaak ook de keuze van de werkgever want die kunnen simpelweg voor minder geld zo’n oostblokker inzetten voor hetzelfde werk
@rike: dat is niet helemaal waar, want de Oostblokkers die hier in Nederland werken, moeten (officieel) het Nederlandse minimumloon ontvangen. Er is alleen nauwelijks een Nederlander te vinden die voor dat mininumloon dergelijke werkzaamheden gaat uitvoeren. En daar hebben we die Oostblokkers voor nodig.
@introductiemap: je wordt voor een appel en een ei aan het werk gezet, en er word van je verwacht dat je bergen verzet. de rest mag je zelf invullen.
@bmwfreak038: Precies. Ik wil op geen enkele manier deze actie goedpraten, maar al dat generaliseren is zo vermoeiend.
@bmwfreak038: Een appel en een ei die blijkbaar voor hun genoeg waard is om naar hier te komen…
@introductiemap: nodig? Ik heb niets te vieren en hoef geen bloemetje ;-) Ik hoop dat je onderhand inziet dat minimumloon een resultaat is van een overdaad aan beschikbare werkers is. Schaarste ops de arbeidsmarkt is een zegen voor alle werklui
@introductiemap: Wat een geluk dat tulpen tegenwoordig mechanisch gekopt worden. En dat ook de eerste mechanische aspergestekers operationeel zijn.
@robert110: nou, bij ons worden courgettes allemaal met de hand geplukt, omdat machinaal te grof gaat (pf anders gezegd: er is nog niks machinaals uitgevonden). En nee, nederlanders willen die werk inderdaad niet doen. Roemenen komen hier een half jaar werken voor loon waar ze normaal een jaar of twee voor moeten werken. Ik geef ze geen ongelijk en wij zijn blij dat we de gewassen goed van het land kunnen krijgen.
@crosscabouter: courgettes zijn dan ook uitermate kwetsbaar
@rike: criminelen zijn er altijd. Als je alles dicht gooit zijn er nog genoeg Nederlanders die rottigheid uithalen. Heel veel mensen vinden dit juist ook vervelend. Zelf kom ik erg vaak in Roemenië. De echte Roemenen hebben een hekel aan bijvoorbeeld de zigeneurs omdat deze het volk een slechte naam geven. De mensen die hier werken zijn blij met een hoger salaris en zetten zich hier dan ook hard voor in omdat ze maar wat blij zijn met het hogere loon ipv de 300-400 euro welke in Roemenië bijvoorbeeld met dat werk te verdienen is.
Om te janken zulke acties. En blijkbaar schrikken de straffen hier niet voldoende af.
@kingdante: ik denk dat de geringe pakkans hierin óók niet echt meehelpt. Ik bedoel maar, bovenstaande werd terug gevonden bij een routinecontrole, bij toeval dus.
@RRRobert: Niet dat ik denk dat de pakkans groot is in Nederland, maar de routine controle had dus zin. Vaker doen.
@kingdante: Straffen schrikken niet af, al zet je er levenslang op. Ze denken toch dat ze niet gepakt worden.
Kitkar?
Zuur dat de auto zo is terug gevonden. Aan de andere kant, er zijn twee verdachten opgepakt, de verzekering betaalt wel en de oude eigenaar kan een nieuwe uitzoeken. Het had slechter af kunnen lopen.
@robert110: eens.
lijkt me geen probleem als je goed verzekerd(t) bent, kun je lekker gaan shoppen voor een nieuwe
@gove: Dan moet je wel een goede verzekering hebben. Mijn ervaring leert dat koerslijsten ineens niet meer gelden bij verzekeraars als ze ongunstig uitvallen. Dat is ineens marktplaats een betrouwbare bron. Ook kun je alle accessoires direct afstrepen ook al heb je ze meeverzekerd… Dus je kan echt niet zomaar even een andere gaan shoppen. Bij ons heeft het geld terugkrijgen een maand geduurd (bovenop de maand wachttijd).
Bij ons is toen een full options Suzuki Swift met aftermarket OZ wielen van de oprit gestolen. Maar omdat wij weinig reden (was tweede auto naast een leaseauto) was er geen vergelijkbare auto te vinden, dus moesten we of met veel meer km’s genoegen nemen of zelf flink bijlappen.
@airc: kwestie van de juiste verzekering uitkiezen en de Algemene Voorwaarden doorspitten. Bij onduidelijke voorwaarden op schrift de verzekering vragen wat ze exact bedoelen. Neem nooit bij een nieuwe auto een verzekering die de AANKOOPwaarde vergoedt maar een die de NIEUWwaarde uitbetaald!
@erik2907: Idd in Belgie betalen goede verzekeringsmaatschappijen de eerste 2 jaar nieuwwaarde uit met cash op je bankrekening in 4 dagen…
@kevin_cooman: cash op je bankrekening…dat vind ik heel goed gevonden. 😂
@rhellema: wekom in 2018. Cash = cashequivalent zoals wat er op je betaalrekening staat
@airc: lekkere verzekering dan, ze horen gewoon je schade te dekken. daar betaal je immers voor maandelijks.
@airc: lekkere verzekering dan, je hoort gewoon vergoed te krijgen. Daar betaal je ook voor.
@airc: Dat is kwestie van juiste type verzekering. Mijn nieuwe wagens zijn de eerste 36 maanden altijd full omnium en voor de volledige aankoopwaarde verzekerd. De goedkopere verzekeringen hebben zo een dekking niet. Goed uitkijken dus. Zeker geen overbodige luxe als de wagen je in financiele problemen kan brengen bij verlies (ongeval, diefstal, brand, …)
Die oostblokkers hebben hier niks te verliezen, zelfs in een cel krijgen ze nog meer dan thuis. Dankzij de open grenzen zijn ze ook nog eens zeer mobiel binnen Europa. Cash geld zat. Jammer dat dit gif van Europa onze premies laat stijgen.
@dare2think: Zolang iedereen zich schuldig blijft maken aan heling, blijft dit probleem altijd bestaan. Helaas maken wij ons Nederlanderschhhh hier ook geregeld schuldig aan en dat draagt ook weer bij aan de groei.
Ik woon vlakbij het RDWstation van Arnhem en zie daar elke dag wrakken van dure voertuigen uit Duitsland. En altijd ga ik er vanuit dat er dezelfde dag nog gewoon ergens eentje bij-gestolen wordt om alles over te zetten.
@dennisdd: man man man , er zijn ook nog gewoon eerlijke handelaren of hobby-sleutelaars in Nederland hoor
ai pijnlijk
Prius kopen en daar die Hemi inleggen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).