Dit zijn de auto’s van Dylan Groenewegen

Auteur: , 34 Reacties

Wat rolt de Max Verstappen van het wielerpeloton eigenlijk?

Stang

Toegegeven, ik ben eigenlijk helemaal geen fan van wielrennen of andere duursporten. Het enige wat saaier is dan zelf urenlang beulen op een fiets, 42 kilometer lopen, tien kilometer zwemmen in open water of combinaties van alledrie, is kijken naar de mafklappers die dit doen. Schotel mij maar de 100 meter sprint voor, of de NBA en NFL. Dat laatste kan ook lang duren, maar de actie zelf is in ieder geval flitsend en explosief. Vuistregel: sporten waarbij je meer hebt aan anabolen zijn leuker dan sporten waarbij je aan de EPO moet.

Dat gezegd hebbende ontkom je als iemand die sport een warm hart toedraagt er niet aan om de Tour de France te kijken. En met ‘kijken’ bedoel ik dan af en toe een keer inschakelen om te zien of er al gesprint wordt, plus ’s avonds het tourjournaal aangluren. Want laten we eerlijk zijn: vlakke etappes zijn dankzij de ‘oortjes’ een farce geworden, zo heb ik me laten vertellen door Maarten Ducrot. Het kan gewoon niet dat iemand het leuk vindt om naar die eerste uren van zo’n etappe te kijken.

Maar het feit dat je eerst pakweg 200 kilometer moet fietsen voordat je los mag gaan maakt het wel een unieke uitdaging voor de sprintkanonnen. Eigenlijk staan duurvermogen en explosiviteit elkaar namelijk in de weg. Voor het laatste heb je witte spiervezels nodig, krachtig en snel samentrekkend maar ook rap uitgeput. Voor het duurvermogen zijn rode spiervezels essentieel, goed doorbloed (vandaar ‘rood’) en uitermate geschikt voor aerobe dissimilatie. Probleem is alleen: als je duurtraining gaat doen neigen de witte vezeltjes zich om te zetten in rode vezeltjes, een proces dat bovendien moeizaam omkeerbaar is. Dat moet dus een aparte balanceertruc zijn voor de Kittels, Escobars Gaviria’s en Groenewegens.

Enfin, Groenewegen heeft zijn lijf dit jaar kennelijk goed op punt getsjoeneerd, want hij heeft al twee etappes in de tas. Voor ons reden om te kijken of hij zijn wagenpark eigenlijk ook op punt heeft staan. Na het doorspitten van wat voelt als duizenden foto’s van fietsen en spandex heb ik zijn waggies gevonden. You’re welcome.

1. Land Rover Range Rover Sport
Zwart met zwarte velgen. Een geijkte keuze voor voetballers wielrenners.

2. Ford Mustang GT cabrio
Jazeker, Dylan is een van die spaarzame Nederlanders die een Mustang (rijtest) met V8 op Nederlandse platen rijdt. De auto heeft een catalogusprijs van 124.161 Euro, waarvan 66.179 Euro BPM en nog een flink stuk BTW. De dank van de staatskas is greaut! Overigens gaat het hier om een demo-auto van Ford, dus de wielrenner zal niet zelf het bedrag hebben moeten aftikken. Desalniettemin spreekt de sportman in een bericht in de Volkskrant over ‘zijn’ Ford Mustang en Land Rover. Tsja, als ‘ie bij hem voor de deur staat…

Bonus huurbakkie: Chevrolet Camaro
De sprinter lijkt sowieso wel wat te hebben met American muscle. Op vakantie huurde hij deze rode ‘Maro die hij prompt op Twitter gooide met de bijgaande tekst ‘Vakantie kan beginnen’.

Camaro

Image-Credit: Dylan Groenewegen via Instagram en Twitter34 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dit is de auto…..enkelvoud :)
@sjaterantekomen: Nee, het is niet zo opvallend maar het zijn de Range Rover en Mustang
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Mooie auto’s maar waarom een zwerver laten poseren bij je Mustang??
@jaapiyo: mijn vuistregel is: alle sporten die op 1 veldje passen zijn geen sporten maar spelen.
@Jochempie: dan ben je van harte uitgenodigd om een potje te komen rugbyen!😉
@raymondvaneck: oef, ik heb ooit twee trèningen meegedaan met de Eindhoven Raptors voor American Football. Een trèning in het groepje van de ekte kleerkasten en een voor de receivers en dergelijke. Het was enorm tof maar ik realiseerde me al snel dat ik het hele jaar in de kreukels zou liggen als ik de twee trainingen per week wilde doen.
@jaapiyo: Nee man, 3 weken meedoen en je bent er aan gewend.
wordt je een vent van;)
Alle begin is moeilijk.
mustang staat volgens mij op naam van importeur,
@gove: Dit is inderdaad de auto van Ford NL!
@tvl1995: gevalletje pronken met andermans veren
@gove: @jaapiyo f updateje dat deze niet van hem is?
@gove: we hebben er een update bijgezet! Overigens spreekt hij zelf over ‘zijn’ Mustang in een interview met de Volkskrant. Linkje staat erbij.
@rubenpriest: Wat een kneus is dat dan. Deze Mustang is overigens inmiddels demo van Ford Nederland af en geëxporteerd naar België.
Absolute held deze man. Traint tot hij kotsen van z’n fiets pleurt.

Naast auto’s hou ik er van wielrennen en de Tour is echt de hoogmis van het wielrennen. Heerlijk om hele etappes te kijken zeker als we morgen de bergen in gaan.

Ik hoop dat Dylan erbij kan zijn na z’n smak van gisteren zodat hij z’n winst op de Champs Elyssee kan prolongeren, maar ik vrees dat hij uit koers moet.

Mooi om te zien dat de man ook een passie voor auto’s heeft alhoewel ik liever de Camaro voor de deur had en de Mustang als rental op vakantie.
@tenaci: en nog een jonkie, gaan we nog wat van zien de komende jaren.
@toyotaprius: zeker! Als je ziet hoe hij oppermachtig nu de gevestigde orde voorbij stuift terwijl hij niet eens de beste (of zeg maar gerust nauwelijks een) trein heeft dan moeten we nog veel moois gaan zien.

Dumoulin als klassemenstsman en Groenewegen als sprinter met punch. We doen weer na decennia aardig mee met de wereldtop!
Bij het zien van de foto boven het artikel herken ik meteen het dorp waar m’n ouders wonen. Nooit geweten dat meneer daar woont. Grappig ook dat datzelfde dorpje onlangs nog in een satirisch filmpje over in de tuin poepende wielrenners, op de dumpert stond. Zal vast geen toeval zijn.
Ik dacht al: alweer een voor mij onbekende DJ.
@jaapiyo: vrij irritant hoe jij altijd jouw voorkeuren beschrijft.
@mukmans: laat me raden, je reed me laatst weer bijna van de sokken met je spandex-matties terwijl ik de hond uitliet op de uitlaatstrook.
@jaapiyo: heb nooit iemand (bijna) van de sokken gereden. Rare reactie op mijn opmerking trouwens.
@mukmans: dat zeggen ze allemaal…
@mukmans: ik durf te wedden dat je aan wielrennen doet gezien je comment. De site heet echter autoBLOG en daar hoort op zijn tijd ook een mening van de scribent bij. Toegegeven, soms kan ik er wel om grinikken als die bij sommige groepen in het verkeerde keelgat schiet 😈.
@jaapiyo: ieder zijn eigen voorkeuren en meningen. Ik respecteer die ook zeker. Moest alleen even kwijt dat de manier waarop jij ze vaak schrijft mij en anderen nogal wat irritatie geeft. Eerlijk gezegd heb ik een hekel aan wielrenners, het lijkt mij best leuk om te doen en vind het ook leuk om te kijken!
@jaapiyo: De toon in veel van je artikelen is simpelweg onsympathiek en gemaakt grappig, beetje tiener van 30 niveau, type radio dj. Niet zo vreemd dat daar af en toe iemand op hapt, al is natuurlijk niemand verplicht het te lezen.
Kon hem niet.. wielrennen doet me ook niets.. maar heb zijn Instagram is bekeken, en het blijkt dat hij wel een lekker wijf heeft. +1
Vreemd, ik had verwacht dat er 22 Autoblog artikelen zouden komen wat elke franse wereldkampioen aan automobielen bezit en daarna, omdat het komkommertijd is wat elke 24 kroatische vice wereldkampioen spelers aan vierwielers/tweewielers/zeswielers eventueel bezit. Effe woachte….pizza pizza
Geloof me in wielrennen hebben anabolen veel meer nut als epo. Exogeen genomen steroïden zijn zeer makkelijk te detecteren sinds de jaren 80.
Hij koopt wel meer interesante dingen zoals instagram volgers en likes (kijk op socialblade voor bewijs…)
Wat is dit voor neppe Justin Bieber?
Is er ook een foto van die RR Sport, of moeten we het met een halve koplamp en mistlamp doen?
Knap dat hij twee etappes gewonnen heeft. Op de foto ziet hij er trouwens meer uit als een foute rapper/DJ/Bieber dan als een wielrenner. Maar goed fietsen kan hij dus.
Vind dat die Dylan wel een leuke smaak heeft wat betreft auto’s.
En niets mis met fietsen Jaapie, ik rijd zelf ook ja. Maar ik kan me ook ergeren als er weer eentje op de weg rijdt, ipv het fietspad. En dat laatste ligt er dan vaak nog beter bij….
Die Mustang is gewoon een demo auto van Ford Nederland. Stond twee weken geleden nog in de Autoweek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).