Gewonde man rijdt zelf naar ziekenhuis, krijgt boete

Auteur: , 22 Reacties

U dacht dat Australië hard op weg is een anarchistische bende te worden? Think again! Ook Outback Jack heeft zich gewoon aan de regeltjes te houden.

Leatherface uit The Texas Chain Saw Massacre

Timothy Withrow, een Australiër woonachtig in het plaatsje Port Wilunga, had onlangs een ongelukje met een humeurige kettingzaag, waarbij hij z’n hand nogal grof toetakelde. Helaas ontbrak het de onfortuinlijke doe-het-zelver aan genoeg geld voor een ambulance, dus wat doe je dan? Dan hecht je de wond gewoon zelf en rij je op eigen houtje naar het ziekenhuis.

Om de gruwelijke pijn enigszins te verzachten dronk Withrow even daarvoor een borrel of wat (z’n alcoholpromillage was drie keer te hoog), maar onderweg werd-ie van de weg geplukt wegens het negeren van een stop-teken. De skippy patrol en de rechter waren het helaas niet eens met de verklaring van onze held, met als gevolg een DUI-veroordeling.

Hij had volgens de rechter namelijk ook een buurman/vrouw/kangoeroe om hulp kunnen vragen en had bovendien niet naar de drank moeten grijpen. Ook is het natuurlijk niet onomstotelijk bewezen dat Withrow pas ná het incident naar de fles greep, maar die sympathieke Aussies geven we graag het voordeel van de twijfel. No worries, mate.22 reacties

Leatherface van Texas Chainsaw perfecte foto :) blijft een classic.
Zeer aparte verhaal.
@toyotafortuner: apart*
@gop1: Zeer aparte verhaal, een apart verhaal, is hier een neerlandicus in de zaal?

Naar mijn idee begon het al jaren geleden bij ‘het topic’ of ‘de topic’, schijnt allebei te kunnen maar het klinkt naar mijn idee niet altijd even goed. Het lijkt soms dat nieuwe engelse leenwoorden altijd als onzijdig gekenmerkt worden en dat daardoor zelf verbuigingen ook al niet meer kloppen bij zelfs een woord als ‘verhaal’. Is hier iemand die hierover wat kan uitleggen want ik ben geen expert maar zou het wel willen weten hoe het zit.
via iPhone app
@gallardogt: het/de topic mag allebei (via: http://www.encyclo.nl/begrip/topic)

Over aparte: wij vinden het een apart verhaal. Het aparte verhaal is kort.
Apart dus. Aparte zou mijn Turkse buurjongen schrijven (zonder enige minderwaardigheid, Nederlands is een moeilijke taal om te leren).

On topic: inderdaad een apart verhaal. Zou niet met alcohol achter het stuur kruipen, laat staan als ik mijn halve hand ‘eigenhandig’ heb geamputeerd…
@jozef879: Thanks maar je dacht toch niet dat ik niet wist dat het ‘apart verhaal’ moet zijn :D
@gallardogt: nee, maar die andere wel..
Down under kan de afstand tot de eerst volgende buur al groot genoeg zijn om dood te bloeden
Zoals @moondustfocus al aangeeft, de kans is groot dat het ziekenhuis dichterbij is dan de eerstvolgende buur…..
@Vincegail: @moondustfocus: 89% van Australische bevolking woont in stedelijk gebied. Dus technisch gezien is de kans dus relatief klein dat het ziekenhuis dichterbij is dan de eerstvolgende buurman.

Verder blijkt het gebeurd te zijn in Port Willunga, een suburb van Adelaide. Is gewoon een dorpje met directe buren. Echter zie ik juist dat er twee ziekenhuizen zijn, dus het zal sneller zijn geweest om zelf even te rijden, dan om eerst de buurman te moeten vragen.
Serieus kangoeroe om hulp vragen?
@lexusfan: Ja, serieus.
In Australië is men over het algemeen erg streng wat betreft verkeersovertredingen en in geval van snelheidsovertredingen en als er alcohol in het spel is in het bijzonder.Vooral in de outback wordt er nogal eens kacheltjelam in de auto gestapt en stuit men onderweg nét op die ene tegenligger of overstekend wild.
Next hospital follow Pacific Highway 157 miles, then take roundabout first exit. Keep left lane for 66 miles.
@defteling: In Australie hanteren ze kilometers, geen miles.. helaas ;)
Terecht, aangezien geen van ons exact weet waar dit is gebeurd. Het lijkt me stug dat een rechter bepaalt dat hij ook buren kan roepen als deze er niet zijn. Hoewel in sommige situaties wel begrijpelijk is er gewoon geen excuus voor om bezopen in de auto te stappen. Dubbeldom trouwens want drank is een hele goede bloedverdunner. Lekker doodbloeden als je halve hand eraf ligt.
@lekbak: Het is gebeurd in Port Willunga, een suburb van Adelaide. Stadje met twee ziekenhuizen.
Zoals gezegd ga ik daar ook niet van uit maar deze man zou ook 5km buiten de stad kunnen wonen zonder directe buren. De rechter zal daar vast rekening mee houden maar het blijkt niet uit de berichtgeving. Is het wel zo dan snap ik dat hij zelf is gaan rijden, de drank blijf ik dom vinden.
Heel sterk verhaal.
Lekker handig, alcohol drinken terwijl je zo’n grote open wond hebt. Alcohol zorgt voor bloedverdunning dus is het niet echt bevorderlijk om bloedingen te stoppen.
Ik ken diverse vrouwen die precies hetzelfde doen, maar dit gaat eigenlijk altijd goed.
Goed verhaal voor op een verjaardag

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).