Gewoon kopen: de ’77 Trans Am “Bandit” van Burt Reynolds

Auteur: , 24 Reacties

Officieel gaat het hier om een Pontiac Trans Am Coupé - Y82 Special Edition, maar who cares? Het is gewoon een retegaaf ding én hij is van de Smokey and the Bandit-acteur geweest.

Dit type Trans Am is natuurlijk al lekker, maar als-ie dan ook nog te koop staat in eigenlijk de enige juiste livery mét de geflipte kanarie op de motorkap, moet je wel heel goede redenen bedenken om je spaargeld niet aan deze ex van Burt Reynolds te spenderen.

Trans Am Bandit

Deze specifieke auto werd als promo gebruikt voor de eerdergenoemde film en onder de kap ligt een heerlijk dikke 6.6-liter V8 van Pontiac, die gekoppeld is aan een viertraps-automaat. Goed nieuws dus voor autofanaten die het helaas met maar één voet moeten stellen.

Het ding heeft nog geen 20.000 km gelopen en is bovendien voorzien van een gouden plaque, waarop staat dat Reynolds inderdaad ooit de eigenaar is geweest. Het huidige bod staat op een pittige 110.000 USD, dus het ziet ernaar uit dat-ie ongeveer hetzelfde op gaat brengen als KITT van de Knight Rider. Gezien de JPS-achtige paintjob zou ik voor de T-Top van Reynolds gaan, maar het blijven allebei natuurlijk iconische auto’s.24 reacties

Slechte films Pontiac.
@sydney: slechte commentaars geen vast touw aan te knopen…
Gouden velgen, striping, vogel op de kap, 6.6 liter, V8, achterwielaandrijving, epische soundtrack, coole T-top, iconisch design en… 210pk.

Het maakt niet uit hoe cool amerikanen zijn, en ik ben een groot fan. Maar halverwege de jaren 70 tot halverwege jaren 90 waren ze daar echt de weg kwijt. Pas vanaf 2000 met de Mustang SVT Cobra R, Camaro SS en Trans Am Firebird Formula Ram Air kwamen de amerikaanse pony cars weer een beetje in de buurt van hun illustere voorgangers!
@gtwillem:

Tjah, inmenging van geirriteerde zandjurken met revolutienijd en emissiehipsters deed de musclecar niet veel goed.

Gewoon een recentere crate engine erin gooien, zo’n smog block ombouwen is het eigenlijk niet eens waard.
via Android app
Kan er helaas gen interesse voor opbrengen, de Trans Am die van ’85 tot ’90 geleverd is heeft mijn voorkeur. Tijdloze schoonheid, vooral in het zwart met goud.
Hadden ze dit ook niet bij gasmonkey gemaakt? Correct me if i’m wrong
@boenket97: You’re not wrong. Ze stonden ook als een stel schooiers aan Burt’s hek te bellen en mr. Reynolds heeft nog z’n handtekening op hun auto gezet.
@Vincegail: nou op de klep van het dashboardkastje dan hè.
Dat leuren bij de poort was allemaal gespeeld trouwens, net zoals 99% van de rest van de show :)
@Donstil: who cares het kijkt gewoon lekker
Cool ding, geoon lekkur fuot en lekker burnen met dit ding.
Maar alleen voor de mensen die minst net zo oud als de auto zijn..
@norge:
Dan mag er onderhand niemand meer in een Ford Model T rijden. Please do explain?
@Original_Arnoud: Zijn over het algemeen 100 plusser die daar mee rijden..
Editian??
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Buitenkant is leuk . Maar het interieur en de motorruimte zijn niet om aan te gluren .
@bohica: wat verwacht jij onder de kap dan? Mooie plastic afdekpanelen met logo’s??
@parker:

Gelukkig niet zeg.
@parker: schoon en netter . Nu lijkt het wel of je naar een sloopauto kijkt .
Toeval bestaat niet: nog geen drie dagen geleden heb ik die film nog eens gezien samen met mijn zoontje. hij vond dat een retegave auto en ik geef hem daar onvoorwaardelijk gelijk in. Hij vroeg me nog of we zo’n auto nog konden kopen haha…Dju, had ik maar that kind of cash, ik zou het zonder een greintje schuldgevoel er op stukslaan.
Super film, super car, super muziek.
Burt Reynolds is tijdens het filmen door een Pontiac executive zo’n auto belooft als het een kassucces werd. Nou, die film bracht het meest geld in het laatje in ’77 na Star Wars dus dat wil wel wat zeggen. Toen Burt zijn beloofde Trans Am wou ophalen werkte die eerste exec er niet meer en de nieuwe wou hem die kar niet geven. Heeft hij er dus zelf maar een gekocht omdat hij zo cool was.
Totale über-baas, die Burt.
Burt wordt oud,loopt met stok tegenwoordig.Waren leuke films waarin hij mee speelde.Convoy,Cannon Ball run,Smokey,etc
En Boogie Nights
https://www.youtube.com/watch?v=Bv-JeuppCM4

Liever deze lambo van Cannonball Run!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).