GM onder vuur na beschuldiging van sjoemelsoftware

Auteur: , 47 Reacties

Ook de Amerikanen ontkomen er niet aan.

GM onder vuur na beschuldiging van sjoemelsoftware

Naast Volkswagen en andere (Europese) merken is het nu ook het Amerikaanse General Motors de sjaak. Het concern wordt ervan verdacht software te hebben gebruikt om gunstiger uit emissietesten te komen. Meer dan 705.000 eigenaren hebben een gebundelde aanklacht tegen het autoconcern gevormd.

Het zou gaan om twee pickups uit 2011 en 2016 met de V8 Duramax diesel. De aanklacht bestaat uit een pil van 190 pagina’s. In de aanklacht wordt meer dan 80 keer verwezen naar Volkswagen. Zo valt te lezen dat men denkt dat de milieuschade van de pickups mogelijk nog schadelijker is dan de nasleep van het dieselschandaal van de Duitse autofabrikant.

General Motors had al meteen een tegenantwoord. “Deze beschuldigingen zijn op basis van niets en we zullen ons krachtig verdedigen”, aldus het Amerikaanse concern. Het aandeel GM daalde met 3,9 procent toen het nieuws van de aanklacht bekend werd.

Eerder werd ook FCA beschuldigd van dieselgesjoemel. Daarnaast kregen kantoren van Daimler deze week bezoek van autoriteiten. Ze waren zoekende naar bewijs dat de Duitsers daadwerkelijk sjoemelen. (via Bloomberg)47 reacties

Dus je koopt een pick-up V8 diesel omdat je zo lekker milieubewust bent en dus nu ben je geschokt dat er gesjoemeld is met de emissie waarden van je paar ton wegende V8 diesel pick-up. Give me money!
@rick-dos: Voeg daar nog aan toe dat Trump werkelijk alle mondiale afspraken omtrent het milieu in de prullenbak gooit. Dit is toch zo krom als een hoepel..
@ger_dekker: Wat Trump hier mee te maken heeft is mij onbekend. Trias politica, iemand?
@vonklausenburg: Trump wil stevig bezuinigen op het Environmental Protection Agency (EPA), de organisatie die zich bezighoudt met het klimaat en het milieu. Er verdwijnen duizenden banen en er wordt fors gekort op allerlei programma’s. Twee activiteiten worden helemaal geschrapt: het controleren van de zwemwaterkwaliteit en het terugbrengen van dieseluitstoot. De trias politica heeft hier niets mee te maken. Is uitsluitend de scheiding der machten. Trump bepaalt dat er van overheidswege geen aandacht en geld naar dit onderwerp gaat. Vooral het schrappen van de terugbrenging van dieseluitstoot geeft aan dat de maatregelen die genomen zijn naar o.a. VW, maar nu ook naar GM, niet worden ondersteunt door Trump en dus, zo krom als een hoepel zijn!!
@ger_dekker:

LOL ..
dom radio 1 gelul nabrallen ..
@lincoln: kan ik hier uit concluderen dat jij alleen de libelle, story en prive leest voor je nieuwsvergaring?
@ger_dekker:

Radio 1 .. het jeugdjournaal voor paupers subsidie-aanvragers eeuwig verontwaardigde steuntrekkers en stichting aap ..

Absolute satire over zwakkelingen ..
@lincoln: geef nu eens antwoord op zijn vraag
@lincoln: goed…… Verhaal…… Doen… We…. Helemaal…. Niks….. Mee
@lincoln: Kom zelf eens met een betere bron puntmuts, ipv ALTIJD maar dan ook ALTIJD ongefundeerd mensen proberen te kakken te zetten met je puntjes ..
@gulli: ach, laat de zielepiet, hij word door velen al uitgekotst. Slaat nergens op wat die man zegt
@lincoln: Precies! Kapitalistische propaganda!
@lincoln: nou wijsgeer, leg jij het ons dan allemaal eens uit hoe de vork nu werkelijk in de steel zit.
@rhellema:

Een geschil tussen een consumenten organisatie en een multinational aan de andere kant van de planeet .. thats it ..

(Misschien effe het bovenstaande artikeltje lezen in het vervolg) ..
@lincoln: en laat Trump nou net die organisatie de nek om willen draaien! Waarom zou hij dat willen doen denk je?
@rhellema:

Denk dat ie het lullig vond wat die zwarte met VAG gedaan heeft ..
@lincoln: geloof je het zelf?
@lincoln: ‘die zwarte’? Serieus?
@gulli:

Radio1 volk begrijpt dat wel ..
“We hebben een zwarte president” de hele week door bij de NOS ..

Als je jonger dan 8 bent dan zal je het waarschijnlijk niet weten ..
@lincoln: wie bedoel je met die zwarte?
@lincoln: u kletst, u leest zelf niet waar het over gaat. Uw antwoord slaat als een tang op een varken. U dist mensen. Psychiater nodig?
@ger_dekker: Gelukkig zijn er nog mensen die voor zichzelf nadenken en niet overal als een schaap achteraan lopen.
@fanboy: helemaal eens! Om de feiten kun je echter niet heen. Dan kun je wel je eigen gedachte hebben en verkondigen, Dat noemen ze “psychotisch”. Je weet dat het zo is maar je brein stuurt je toch de andere kant op! Erg voor die mensen die daar aan lijden.
@ger_dekker: Het ene is dat er bezuinigd wordt op beleid en controle. Het andere is dat een onafhankelijke openbare aanklager één of meerdere overtredingen op de wet ziet en overgaat tot onderzoek en aanklacht. Trump heeft daar niets mee te maken, alleen dat hij bij macht is om de wet aan te passen. De Openbaar Aanklager mag zelf bepalen of hij deze aanklacht door wil zeggen en staat dus los van de politieke agenda’s.
@vonklausenburg: Ik snap jou best! Trump heeft echter het decreet inmiddels allang ondertekend. Het moet uiteraard wel nog door het congres. Je luistert toch ook naar de directeur van Volkswagen, Matthias Müller en niet naar de chef werkplaats van het concern?. Die Trump is een schande voor de mensheid. Ik ben een echte petrolhead, zelfs ik zie in dat we een andere weg moeten inslaan. Forse investeringen in de conservatieve autobranche zijn onontbeerlijk. Het is en blijft zo krom als een hoepel, dat Trump geen prioriteit geeft aan de uitstoot van diesel en zijn uitvoerende orgaan dit desondanks vervolgt. Dat klopt toch niet???
@ger_dekker:

Ga jij eerst maar effe opzoeken wat NHTSA is .. je snapt er werkelijk geen reet van ..
@lincoln: \\\dat is nu precies een van de organisaties die door Trump buiten spel worden gezet. Even iets beter je huiswerk doen beste lincoln.
@ger_dekker: dergelijke gesubsideerde instanties werken de economie tegen, tuurlijk, vooruitgang op milieugebied moet er zijn, maar je hebt toch echt een probleem als andere grote globale economieen/landen daar schijt aan hebben

Dit is eigenlijk op elk vlak zo, het moet gebalanceerd worden, en soms moet er helaas geschoven worden als je te maken krijgt met concurrentie, op lange termijn wordt je dan weggespeeld.

Of het goed is wat trump doet? Ik weet het niet, maar ik wordt wel een beetje moe van dat politiek correcte gebash in de media
@lekkaah: Juist om die reden zou Trump (lees VS) de milieu problematiek niet moeten bagatelliseren. Onder Obama waren er juist goede stappen gezet en besluiten genomen waarvan de rest van de wereld zich iets zou aantrekken. Deze mafkees doet alles teniet. Dat is geen kwestie van bashen van Trump door de media. Dit is wat de man doet. Jij zegt terecht dat eea in balans moet komen, dit leek te lukken onder Obama. Trump verziekt alles. Die gek gaat zelfs weer kolenmijnen heropenen om de mensen die er ooit werkten op hem te laten stemmen. Dat is onzuiver en bedrog. De vraag naar kolen neemt namelijk steeds verder af en er is al overproductie, de prijzen voor deze grondstof dalen alleen maar. Dat is maar 1 voorbeeld.
@ger_dekker: LOL, tot de helft leek het nog ergens op.. ziet er niet uit, begin zelfs een beetje bang van je te worden..

Ga lekker bij het FNV solliciteren..
@lekkaah: Hoeft niet hoor! Zijn gewoon de feiten. Ben helemaal niet zo,n obama fan. Ik vind het gewoon een onberekenbaar land, waar de ene dag deze regel geld en de andere dag weer wat anders. Is toch vermoeiend. We zullen er toch iets met zijn allen van moeten maken, een beetje samenwerking is daarbij noodzakelijk. Trump is in zoveel belangen verstrengeld, die man kun je echt niet meer serieus nemen. Nooit gedaan overigens. Hij komt niet eens aan regeren toe. Daar kun je je ogen toch niet voor sluiten?
@ger_dekker: Hij ruimt alleen de rotzooi van Obama op, en rotzooi hoort in de vuilnisbak.
@Rick-dos: Het gaat natuurlijk niet om het milieubewuste aspect van de V8-rijders. Maar over het feit dat er misleiding is geweest. Iets wat ook bij Amerikaanse (op “lokaal” niveau in Staten) wetgeving verboden is. Dat het volledig van de pot is gerukt om die motoren überhaupt als zuiniger te willen voorstellen ben ik met je eens.
@vonklausenburg: Ik heb er juist moeite mee om dit misleiding te noemen gezien het feit dat de emissie waarden niet eens een afweging is geweest voor het overgrote deel van de kopers.
Ik zou het wel misleiding noemen als het bijvoorbeeld om een Pruis zou gaan.
Dit is gewoon zoeken naar een lawsuit en er mogelijk één gevonden hebben waar een slaatje uit is te slaan.
Ik zou het liever hypocriet van de koper noemen.
@rick-dos:

Welke koper dan ??
@lincoln: Trump
@rick-dos:

Het antwoord op alles wat je niet snapt ..
Apenlanden vol met dat volk ..
@lincoln: Klopt helemaal. Ongeveer 60 miljoen Amerikanen hebben dat 8 november jl wel aangetoond toen ze op ‘m gestemd hebben.
@rick-dos:

Goedzo .. ouwe Rutte likker ..
@lincoln: Did I trigger you, snowflake?
@Rick-dos: Uiteraard is het hypocrisie van de koper. Helemaal mee eens. Maar als een Openbaar Aanklager meent dat er een overtreding is waarmee ten onrechte vergoedingen, lagere belasting of wat dies meer is uitgekeerd, dan is het wel in zijn macht om onderzoek en aanklacht op te stellen.
Op de bloomberg link lees ik dat eisende partijen stellen dat uit een praktijktest blijkt dat de auto’s meer uitstoten. Dat is volgens mij vrijwel altijd zo en geen bewijs je voor de aanwezigheid van sjoemelsoftware.
Time to short GM stock!
Prima voertuigen voor de NL politie dus ..
Kunnen ze wildplassers bekeuren ..
Goeie test voor het nieuwe protectionisme in de VS. Als deze aanklacht gegrond blijkt te zijn en er wordt niet minstens net zoveel geld van GM gevorderd als dat ze bij VW hebben gedaan.. tsja wat dan weet ik eigenlijk niet. Want niemand durft het grote Amerika een grote bek te geven en ze komen overal mee weg.
En nog een radio 1 luisteraar ..
@lincoln: wat ben jij een ontzettend naar ventje. Ik hoop oprecht dat de comments die je hier geeft geen afspiegeling zijn van je werkelijke leven. Want dan heb je geen best leven en heb ik medelijden met je omgeving.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).