Golf GTI van Nederlands stel volledig gestript op vliegveld

Auteur: , 114 Reacties

Een werkelijk bizar verhaal.

Op vakantie gaan is zilver, maar naderhand weer terugkeren naar huis is goud. Toen Raven De Ruijsscher en Daniël van Keulen, een stel uit Terneuzen, na enkele dagen door te hebben gebracht in Malta arriveerden op het vliegveld van Charleroi, konden zij echter niet terug naar huis. Bij aankomst op een van de parkeerplaatsen van het vliegveld zagen zij dat hun Volkswagen Golf GTI volledig gestript was.

Het stel vertrok op 21 februari naar het eiland in de Middellandse Zee, om vier dagen later weer terug naar huis te keren. Omdat het koppel uit Zeeland een met alle opties uitgeruste Golf GTI voor enkele dagen bij het vliegveld moest parkeren, hadden zij een goede plek uitgezocht. Althans, dat dachten ze. Hoewel de Quick Parking van Charleroi op Google schijnbaar als eerste naar voren kwam, bleek de beveiliging bijzonder marginaal te zijn. Het dievengilde had namelijk eenvoudig toe kunnen slaan en had praktisch alle onderdelen van de Volkswagen getrokken.

“Wij kwamen bij onze auto en er was een hoes over getrokken. Wij wisten meteen dat het foute boel was.
We hebben de hoes er af getrokken en er was in onze auto ingebroken. En niet zomaar ingebroken. De auto is compleet gestript. Onze persoonlijke bezittingen missen wij ook.”

Bij een dergelijke situatie weet er meestal tenminste één iemand hoe de vork in de steel zit, maar het personeel van de in Wallonië gelegen parkeerplaats tackelde het voorval duidelijk met de Franse slag. In haar Facebook-bericht beschrijft Raven de situatie:

“Ik heb iemand van de parking aangesproken en hij reageerde verbaasd. Dat dit nog nooit eerder was gebeurd en hij van niks wist. Hij gaf mij een collega aan de telefoon en die wist er wel vanaf. Nog een andere collega was tamelijk kalm en zei dat onze verzekering dit wel zou dekken.
Het personeel ging uiteraard snel weg, nog voor de politie arriveerde. Wij bleven achter op een lege (onbemande) parking.”

Toen de politie eenmaal aankwam op het plaats delict, kreeg het stel de gruwelijke waarheid te horen. De agenten wisten hen te vertellen dat zij mogelijk wel het twintigste stel in drie maanden tijd waren waarvan de auto op de desbetreffende parkeerplaats was gestript. Deze uitspraak werd later door de klantenservice – toen de medewerkers eindelijk reageerden – op laconieke wijze afgewuifd en ontkend. Sterker: ze hadden er niets aan kunnen doen en, oh ja, het was ook nog op eigen risico van de gebruikers.

De Golf GTI van het stel was door de politie meegenomen voor sporenonderzoek. Niet lang nadat de politie de auto meenam voor onderzoek, werd de Volkswagen total loss verklaard. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de situatie voor het stel uit zal pakken.114 reacties

Wat een hel zeg… Vorige week ongeveer hetzelfde meegemaakt, van mijn BMW lieten ze helaas niks achter. Hoop dat de slachtoffers goed zijn verzekerd.
De Fransen weer he..
@f599: Finnen toch?
@f599: Belgen!
@thomasthomas: Walen!
@koekwaus: gulen supporters
@koekwaus: de Rabobank!
@sirprize: trivago!
@boomhauwer: JackPlooij
@koekwaus: Strontwalen. Profiteurs en dieven
Vreselijk voor de eigenaren.
Mensen kunnen nergens meer afblijven.
@tfsi: dan heb je mijn zus nog niet gezien.
@emping: ben echt benieuwd nu, ff linkje van d’r Facebook
@tfsi: Mensen wel hoor…
@tfsi: vreselijk is als je gezondheid je in de steek laat, dit is gewoon vervelend.
Het is maar een auto die over 10 jaar voor €3000 op marktplaats staat.
@janjansen: wat een domme opmerking, als het je eigen auto maar is wil ik je wel eens horen.
@janjansen: whutt, dus vreselijk is alleen van toepassing op je gezondheid?

Wie weet heeft die jongeman wel helemaal krom gelegen om de centen voor die auto bij elkaar te sparen. 2 jaar de vrek uitgehangen zichzelf dingen ontzegt zodat hij een auto kon halen die hij wilde. Dan heb je ook nog is gespaard voor je leuke vakantie, kom je terug zie je dat je auto helemaal gestript is. Ik kan je vertellen dat dat gewoon KUT VRESELIJK is ouwe.
@bmwe46m3balling: Krom liggen voor een auto is vooral vreselijk dom.
@atrak: als je een auto in bezit hebt en je moet er krom voor liggen dan is dat wel een beetje dom ja, maar krom liggen voor het sparen van een auto die je wel in bezit kan bekostigen is andere koek.
@bmwe46m3balling: het is maar een oude golf
@clk63bs: al is het een saxo, blijft vreselijk om zoiets mee te maken.
@clk63bs: Niet iedereen kan een dikke taxi betalen ;). Het boeit niet wat voor auto het is. Waarschijnlijk heeft de eigenaar er gewoon hard voor gewerkt, en vervolgens kan dit tuig er weer niet van af blijven.
@janjansen: en wat rij jij dagelijks? Een mooie Peugeot 206 1.6 diesel van de baas. Zeg dan gewoon niks.
Dat is wel klote thuis komen. “Gelukkig” is ie alleen “maar” gestript.
Heel zuur maar hoe naïef kan je dan ook zijn. Dit is niet de eerste keer en zeker niet de laatste keer. Er staan daar duizenden auto’s en er is niemand, echt niemand die daar controle op houdt..persoonlijk vind ik dit een open deur maar dat wil niet zeggen dat ik het goed praat of goedkeur..je hebt gewoon met je poten van andermans spullen af te blijven maar we weten allemaal dat er nou eenmaal types zijn die dat niet kunnen laten.
Blijft ruk dit soort zaken. Zelf parkeer ik hierom met vakanties mijn auto dan ook niet op de luchthaven. Ik laat hem lekker thuis op de oprit. Daar zal de auto zelf minder snel gestript worden, en met een volle oprit blijft men over het algemeen ook van je huis af.
@dutchdriftking: goede tip. Zelf heb ik heb geen oprit, maar de auto ziet eruit als een oprit dus niemand kijkt ernaar ;)
@dutchdriftking: minder snel misschien maar sleuteltjes wel goed opbergen anders jatten ze m gewoon van de plek om te strippen op eigen gelegenheid :) Ook was er recent een curieus mannetje dat letterlijk voor de voordeur airbags etc uit VW’s viste zero fucks to give hondsbrutaal
Hoe anders was het met mijn eerste auto vroeger. Een hele nacht van het slot af op Kralingse Zoom geparkeerd, zelfs toen wilden ze hem niet hebben (ook geen onderdelen). Was nog wel een sportmodel.
@koekwaus: zo zie je maar hoe mooi het in Rotterdam kan zijn😀.
@koekwaus: Kralingen! Daar wonen nog nette mensen 😇
@crashingduke: zeker richting Goudse Rijweg *kuch*
@stephane8200: Keurige straat. Ik kwam vroegûh vaak in de avondwinkel.
@crashingduke: ik vroeger ook toen ik daar nog woonde. Voor de verbouwing daar had het iets minder allure toch.
@koekwaus: ik vergeet regelmatig het sleuteltje van mijn motor te verwijderen. Hij staat nog altijd voor de deur.. zal ermee te maken hebben dat het ding wat minder nieuw en minder gewild is dan een Golf GTI, maar dan nog.
geen camera beelden? slordig van de parking,
tevens lijkt het mee te vallen op de foto’s nieuwe verlichting erin en bumpertje vastmaken valt toch mee?
@gove: Als jij dan even een geheel interieur opzoekt en brengt bij die Golf eigenaar dan valt het wel mee inderdaad :-) (Autoblog heeft niet alle foto’s geplaatst).
@gove: denk dat er ook een nieuw interieur in kan.
Heel sneu. In een woonwijk staat de auto zelfs veiliger.
Dat is echt balen! Maar als ik foto’s bekijk missen alleen de koplampen en achterlichten.

Dan moet het interieur ook grondig zijn gestript om deze auto total loss te laten zijn…
@cupsport: klopt, autoblog upload niet alle foto’s (??). Zetels en hele dashboard incl. stuur zijn er ook uit
Kan aan mij liggen hoor, maar zo enorm gestript komt hij niet over. Niet van buiten in ieder geval, blok lijkt er nog in te liggen velgen zitten er nog op… Wat is er dan precies volledig gestript?
@gebruikersnaam3: hij word toch echt weggetakeld..
@gebruikersnaam3: zie dit -> https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4640826/vliegveld-parkeerplaats-charleroi-vakantie-auto-gestript
@utregcity: Bijzonder dat RTL een beter auto-gerelateerd artikel heeft dan Autoblog.
@utregcity: €18,000 schade? Hoe?!!
@e550: Waarschijnlijk alle kabelbomen, en wellicht nog meer zaken gesloopt met het demonteren van de onderdelen. Ze gaan echt niet elk stekkertje losmaken, ze zetten overal de kniptang in.
Meer, meer, meer!
Echt niet goed te praten. Maar waarom persoonlijke eigendommen in je auto laten liggen? Ik heb überhaupt geen persoonlijke eigendommen in m’n auto liggen.. Hooguit een zonnebril.
Een gekend probleem op de Quick parking van Charleroi. Frappant dat er gezegd werd dat dit de eerste keer is. Zal ook zijn omdat de slachtoffers Nederlanders waren want de Belgen hebben zulke berichten over betreffende parking al meermaals zien passeren. Het kan bijna niet anders dan dat er personeel van de parking bij betrokken is.
Heeft er iemand toevallig nog een paar voor en achterlichten van een Golf GTI nodig? Heb er nog een setje liggen, voor weinig..
meer info stuur pb
@moewat: supergoede grap!
@artje: misschien is het helemaal geen grap, maar de waarheid….
@moewat: Zal me niks verbazen.
@moewat: moet je wel even je gegevens plaatsen voor een pb…
Vreselijk om zo je geliefde auto terug te vinden. Hopelijk word het goed afgehandeld en vinden ze de daders.

Bij mijn bedrijf zijn vorige maand weer twee trailers opengebroken… 12.500 euro schade. Glijdt hard af hier in Nederland.
@maxidyne: Quick Parking Charleroi ligt in België…
@utregcity: dat heb ik gelezen. Haalde Nederland aan in de tweede alinea… Wat ging over mijn situatie. Ook in Nederland glijdt het hard af. Heel Europa eigenlijk.
@maxidyne: oh, en omdat het jou overkomt is het waar. Anekdotisch bewijs heet dat.
@maxidyne: ja want vroeger bestonden er geen criminelen. Weet je wat het daadwerkelijke verschil is met ‘vroeger’? Toen las je in de krant dat in je eigen stad ingebroken was in een auto. Over andere steden, laat staan andere landen, hoorde je nooit wat, want niet boeiend. Nu, met de halve wereld in je broekzak, lijkt het net of de wereld veel crimineler is geworden. De realiteit is dat de wereld nog nooit zo veilig is geweest als nu. Maar dat wil niemand horen.
@sirprize: Hé wil jij je nuance wel een thuis laten in de echte wereld! Dit is het internet, hier zijn we bang en boos!
@kle500: ohja, sorry, vergeten
@sirprize: we vergeten even dat de rechtbanken de strafzaken niet aankunnen en nog verder “volgeboekt” zitten dan doornroosje in Parijs. Gevangenissen puilen uit en ga maar door.
Nee. Het is de media! Het gaat super goed in ons landje..
Btw: dream on!
@pa045: in België misschien, maar in Nederland staan gevangenissen leeg.

https://www.bndestem.nl/overig/alsnog-belgische-gevangenen-naar-nederland~a706c75e/
@sirprize: stuk uit 2009..
@sirprize: Zeg jochie! Noem mij niet de zeikerd. Ik lees alleen de titel en pis al in mijn broek! Criminaliteit daalt al jaren..
Iemand die dit geloofd, geloofd op zijn 20e nog in sinterklaas!
Steekpartijen, schietpartijen, woningovervallen, plofkraken, drugslaboratoria, enz.
Dat de pakkans minder is geworden, is iets heel anders. Maar er gebeuren nog genoeg dingen.
Maar dat moet je wel willen zien.
@pa045: is goed ouwe. Wat jij wil. De cijfers liegen niet.
Wat een kutstreek, en wat een belachelijke nalatigheid van die zakkenwassers van parkeerwachten.
Ik roep al langer dat je je beter kan laten voeren door een professioneel bedrijf van huis naar de luchthaven en terug. Niet dat ik zo’n bedrijf heb :-) :-)
@unknown32: Kost dat, als je zeg 50km van de luchthaven woont en twee mensen met overhead luggage ophaalt?
@jochempie: minder dan een Golf GTI
@Jochempie: Bij ons? 90€ met een V250 of 135€ met een S350L
@unknown32: Wat kost het met een Mazda?
@tge1: Die hebben we niet :-)
@Jochempie: 200 euro voor een retourtje Friesland, 170 km enkele reis. Kan je zelf nauwelijks voor rijden als je ook nog moet parkeren.
@unknown32: waarbij ik het verhaal ken dat daarna het huis leeg was omdat de taxichauffeur die info zeer waarschijnlijk heeft doorgespeeld.
Jouw optie is dus misschien nog wel slechter. Liever een dief in mijn auto dan in mijn huis.
@bakboord1: Wij zijn dan ook geen taxi bedrijf:-) Verhuur van chauffeurs en auto’s met chauffeur in het hoger segment. Wij krijgen nogal wat autos/eigendommen te zien. Heel leuk en alles op vertrouwen.
@unknown32: twee enkele treinreizen op vakantieveiling voor €25. Kan je op Schiphol niet voor parkeren.
@mashell: Is ook iets totaal anders qua dienstverlening, betrouwbaarheid, comfort, prestige, etc… en wij rijden ook tijdens stakingen, ’s nachts, bij stroomstoringen, stroomtekorten, sneeuw, hagel, ontsporingen, vulkaanuitbarstingen (liefst de andere richting),… :-)
Dus de politie zegt dat het al de 20 keer in 3 maanden is?! Ik zou zeggen zet onderhand eens een paar lokauto’s in en ga op de uitkijk staan! 100% zeker dat de “parkeerbeheerders” er mee te maken hebben (ook vaag dat je bij reserveren onderhand je gehele autosamenstelling op moet geven). Maar ja, het is een hard feit dat de Waalse Belgische politie als lakse dikke stront door een trechter is! En een parkeerplaats op een duister industrieterrein (zie google maps) in Charleroi (het 2de Molenbeek)… Humm…
Komt wel heel dichtbij zo.
@Hubert: want jij hebt ook een autohoes?
@sirprize: nee hij woont op de grens..
@sirprize:
Nee, heb ook een VW
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ze hadden ook 1 blik op de reviews van Google kunnen werpen om er achter te komen dat dit daar vaker gebeurt (en ook hier: https://www.parkerenbijvliegvelden.nl/reviews/quick-parking-charleroi/ ). Het is overigens 14 kilometer van de luchthaven vandaan, op één of ander schimmig bedrijventerrein.
@erce: Charleroi en omgeving, dat is feitelijk het Sicilië van West-Europa.
@erce: Ik lees bij diverse reviews dat mensen bij het ophalen van de auto zeker een uur moesten wachten haha. Waarop vraag ik mij dan af. Lijkt erop dat je je sleutels moet afgeven bij dat malafide bedrijf. Zo niet dan had ik die slagboom omhoog geforceerd en allang weggereden.
En waarom zijn de eigenaren van de parkeerplaats nog niet opgepakt?
Ik heb een oude caddy thuis staan, die ik hiervoor gebruik. Moet er niet aan denken om 1 van mijn andere auto’s zo aan te treffen..
@pjonkers: ik las bijna dat je die caddy gebruikt om wagens mee te strippen 😅🙈
Yo ik denk dat die parkeerwachten het zelf hebben gedaan. Ik zou ze preventief neerstompen.
@e36thuglife:
Of tipgeld krijgen als ze doorbellen als er wat leuks tussen staat
Hebben ze niet gewoon een Golf zonder opties gekocht?
Denk dat die velgen nog wel €50,- opleveren…
@raceface: bij jet cars wel.
Heel erg kut, maar dit zat er gewoon aan te komen. Je bent 23 jaar oud en kunt niet even 1 min Googlen? De parking heeft een 1,7/5. Ik heb denk ik nog nooit zo’n lage rating gezien.
Ik heb ooit mijn auto achtergelaten op een Q-park bij Zaventem in de buurt. Wat een zooi ongeregeld en slecht onderhouden locatie was dat. Ik moest mijn auto ergens neerzetten op een onverharde plaats en bij terugkomst moest er een Nederlandse medewerker vanaf Amsterdam komen om de boel te regelen omdat de lokale medewerkers gewoon niet kwamen opdagen. Wat een puinhoop, mij zien ze daar niet meer.
@tge1: Ongeregeld, slecht en vies… het lijkt wel een beetje op F1 Spa Francorchamps. Belgen zijn prettig met het Bourgondische leven, maar met orde en netheid 1 grote mega puinhoop (voorstad/land van Frankrijk pfff). Hebben we het in NL toch best goed voor elkaar! :-)
@venividivici: Vlaanderen mag je niet vergelijken met Brussel/Wallonië :-) Maar Nederland heeft het vaak beter voor elkaar wat wegen/parkings betreft. Hoewel de grote steden altijd van die parkeervakken hebben voor van die lilliputter auto’s :P
@unknown32: Correct! Als Brabander beschouw ik Vlaanderen ook als het gedeelte dat België in leven houd!
@venividivici: Klopt zeker, je kan er best een feestje mee bouwen, maar infrastructuur is een ramp. Ik was laatst bij het autosalon in Brussel en zowel de toegangsweg en de parkeerplaats was belabberd. Ik moest er, geloof ik, €10,- voor betalen! Wie pakt die poen en wat doen ze ermee vraag ik me af. Een dikke sportwagen rijden in België is alvast geen pretje.
Mijn polo namen helemaal mee😂
Dat Charleroi is een ongelofelijk criminele stad. Een collega van mij heeft daar een pistool tegen zn hoofd gekregen toen hij in zn 3serie voor het stoplicht stond en mocht de auto afstaan. Een andere collega van me is daar verkracht op klaarlichte dag. Gezellige daar!
Charleroi heeft een werkeloosheidsgraad van dik 22%. De paar lui die wel werken faciliteren dit, zodat hun “vrienden” hun gang kunnen gaan. Samen met Brussel het grootste shithole van West-Europa. Wij mogen in Nederland nog niet eens klagen ten aanzien van achterstandswijken als je de situatie in België bekijkt. Daar is de sociale kloof nog 10x groter.
@timdawg: beetje alla Schilderswijk, Kruiskade, Reguliersdwarsstraat … en Eindhoven
@steelfighter: wat is er nou mis met de Reguliersdwarsstraat?
Zonder lichtunits valt het me zwaar om te zien of dit nou een Golf VI of VII is.
Best lullig als je dit overkomt,dat geloof ik best wel. Maar wie parkeert zijn of haar auto dan ook (betaald of niet) bij een vliegveld? Als je denkt dat de auto daar veilig staat ben je niet goed bij je hoofd. Hoevaak hoor je niet dat er plots meer kilometers op de teller staat als je terugkomt? Je kan je beter laten brengen. Ik zeg niet “eigen schuld,dikke bult”…maar ze hadden beter moeten weten.
Wat zou het toch een mazzel zijn wanneer je aankomt en dat tuig op heterdaad betrapt met je auto.. met de mazzel iets heel hards voor handen te hebben.. en de mazzel niet de tijd te hebben om nooit niet tot bedaren te komen of verstand het te laten winnen van emotie. Gewoon rustig wegrijden in de duisternis met een hevig gestript stel aan wanhoop op de grond achterlatend
Dacht je lekker 100 euro bespaart te hebben door met Ryanair te gaan vliegen, blijk je eerst nog €200,- bij te moeten betalen voor je ruimbaggage heen en terug, €20,- voor 4 laffe koffie en dan bij terugkomst is je auto leeggerooft.

Eerlijk gezegd verbaast het me niks, Charleroi… Allepo is nog leefbaarder.
@cloverleaf: klopt, ze zoeken nog voetballers in het vriendenteam daar… Ze betalen je met zakjes thee!
sja, dit zijn we in Drenthe niet gewend…
ooit een auto gehad waarvan, DAG EN NACHT de sleutel in het contactslot zat, auto altijd van slot was en er geen hond aan gedacht heeft om de auto mee te nemen… oke, dit betrof dan ook wel het meest gore, rotte, stinkende, lelijkste HOK uit de hele omgeving, maar voelt toch wel goed!
niet veel later mijn mooi opgelapte oldtimer in Hoogeveen neer gezet, dakje los (cabrio). bij terugkomst was ik de sleutel van de auto kwijt, lichte paniek natuurlijk, maar deze verdween snel toen ik er achterkwam dat de sleutel nog gewoon in mn contactslot zat! pfoei! scheelde toch ff 10min zoeken!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).