Gordon Ramsay heeft ‘handige’ truc om snelheidsboetes te voorkomen

Auteur: , 50 Reacties

De Britse televisiekok weet zich wel raad met de lokale autoriteiten.

Gordon Ramsay heeft 'handige' truc om snelheidsboetes te voorkomen

Wanneer het op adviezen aankomt, kun je beter naar Gordon Ramsay luisteren als hij uitleg geeft over koken dan over het rijden op de openbare weg. De geëvolueerde Rob Geus schijnt zijn avonden in Los Angeles op een fijne, maar niet geheel legale manier door te brengen.

De luidkeelse Brit, die een voorliefde voor de betere automobielen heeft, hult de kentekenplaten van zijn bolides s’avonds in plastic folie zodat de flits gereflecteerd wordt en hij het gaspedaal onbezorgd in kan trappen. Hier zal hij ongetwijfeld van genieten, aangezien de maximumsnelheid in Los Angeles veelal op 65 mp/h (zo’n 105 km/u) is vastgesteld en zijn auto’s vele malen harder kunnen. Ervan uitgaande dat Gordon’s Ferrari’s nog goed werken, kan hij ongeveer het drievoudige halen, mits het dramatische verkeer het toelaat.

Het is overigens geen nieuwe techniek om de lokale overheid voor de gek te houden. De politie in New York kampt bijvoorbeeld al tijden met automobilisten die hun kentekenplaten beplakken met plastic, om zo boetes te ontlopen. Uit een onderzoek van een lokale krant bleek dat er in twee jaar tijd bijna 150.000 gevallen waren geweest waarbij bestuurders een boete wisten te ontwijken.

Bron: Mirror50 reacties

Beetje triest gordon, for f*cks sake
Heeft ie tijdens z’n Top Gear interview ook al eens verteld.
@E34M5Touring: ja, zo’n 10 jaar geleden!
Weet er eigenlijk iemand hoe het kan dat er daar zo veel mensen zonder kentekenplaat legaal(?) kunnen rondrijden?
@fejjie: Aan de voorkant bedoel je? Want dat is daar niet verplicht.
@berlinetta: die regels verschillen weer per Staat. In TX bijv zijn voor- en achter verplicht maar in FL weer niet.
@str8six: Dat is waar, maar aangezien het hier over Californië gaat doelde ik daar op.
@berlinetta: Het duurt heel lang in Californie om een kenteken te krijgen (of beter gezegd je hebt heel lang de tijd om een auto in te schrijven) je mag dan zonder kenteken rijden met een papiertje onder je ruit.
@berlinetta: Er rijden ook veel auto’s zonder plaat aan de achterkant.
@fejjie: Eerste 6 maand in bv California heb je geen plate nodig
@kevin_cooman: Thanks! Hoe vinden ze je dan bij een eventuele hit and run of andere incidenten waarbij ze een auto zonder kentekenplaat niet kunnen identificeren?
@fejjie: hou er rekening mee dat je dan bij het minste minor offence door de politie aan de kant wordt gezet
@kevin_cooman:

Echt? Wow…wicked!

Dus als je een nieuwe auto koopt, kun je 6 maanden de beest uithangen. Op voorwaarde dat de ‘Coppers’ je niet betrappen op heterdaad en je klemrijden?

Ik zou wel eens willen weten wat de logica erachter is…
@frankypankyv8: hou er rekening mee dat je dan bij het minste minor offence door de politie aan de kant wordt gezet
@kevin_cooman: zo kocht Steve Jobs volgens mij elke zes maanden een nieuwe Mercedes SL, om zonder platen te kunnen rondrijden
@123bat: Puur omdat ‘ie ze de auto vond ontsieren. Mooi.
@jochempie: Alleen jammer dat hij dan wel vaak met een lege verchroomde kentekenplaathouder achterop reed. Dat ontsiert de auto evenveel als een echte kentekenplaat in mijn ogen.
@fejjie: voorkant is niet in iedere staat verplicht, in sommige staten mag je ook het eerste half jaar zonder plaat aan de achterkant rijden. Een soort rare regel. Steve Jobs reed wegens deze reden iedere 6 maanden weer in een nieuwe auto. Is hier geloof ik wel eens een artikeltje over geweest hoe dit exact zit.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@berlinetta: ja, folie reflecteerde de flits schijnbaar
@berlinetta: mee eens. Ik ben ook wel benieuwd naar hoe het werkt. En valt het op als het plastic erop zit? (Ik neem aan dat het transparantie folie is?)
@b2014209: niks nieuws, werd 30 jaar geleden al gedaan. Werd ook nog wel eens gedaan met blanke lak dat werkte ook goed. Met de nieuwe fotoapparatuur weet ik het niet, maar toen ter tijd wel
@lekkerlinksrijden: in Duitsland functioneert dat met de folie al langer niet meer, behalve in het oosten waar ze vaak nog met oud materiaal werken. Bovendien wordt van voren geflitst met rood filter met tevens meerdere foto’s achter elkaar. Dus je kop staat er ook op…
@b2014209: als het inderdaad werkt lijkt mij dat de eerste de beste agent die achter je zit het doorheeft. Simpelweg omdat zijn automatische kenteken herkennings apparatuur de met folie omhulde kenteken ook niet kan lezen. Het verhullen van je kenteken is een misdrijf en wordt naar mijn weten door de rechter behandeld met hoge boetes als gevolg
@bakingmynextbenz: jij kunt de kentekenplaat toch ook lezen. Waarom zou een camera dat dan niet kunnen? Het gaat erom dat flitspalen het niet kunnen lezen door de flits die terugkaatst. Alleen ’s nachts met infrarood krijgt de kentekenherkenning problemen.
@thvmh: ik scheef dan ook al ‘als’ dat het werkt word sowieso al betwist.
Wat een zielig figuur. De beste man verdiend miljoenen en dan gaat hij zijn kentekenplaten blunderen zodat hij geen boetes krijgt. Daarnaast ook heel dom dat hij dat dan ook in een interview verteld.
@maarten020: Ik ben niet bekend met de regels in de VS, maar wellicht dat ze je rijbewijs kunnen afpakken als je te vaak met te hoge snelheden geflitst wordt? Dat lijkt mij een belangrijker punt dan de paar dollar die een boete kost als je zoveel geld hebt.
@maarten020: het is sowieso een zielig figuur. Je wil niet weten hoeveel leerling koks afhaken op de opleidingen omdat chefkoks op stageplaatsen denken hun keuken te moeten leiden zoals Gordon dat doet…

Maar idd ook een rare tip, laat hem die folie maar gebruiken om zijn rommel in de keuken mee af te dekken
@bakingmynextbenz: Dus omdat andere chefs denken dat ze de vakinhoudelijke kennis en status van Ramsay hebben, is Ramsay een zielig figuur? Ramsay laat al jaren zien dat hij niet alleen de bullebak is die mensen in Hell’s Kitchen zien. In andere programma’s is hij gewoon een hele redelijke gozer die openstaat voor suggesties en nieuwe dingen, en door wie je niet meteen wordt uitgekafferd als je een fout maakt.
@Edge: het gaat niet zozeer om de vakinhoudelijke kennis en status maar meer om de bullebak uit hell’s kitchen, allesbehalve een goed voorbeeld voor hoe je een keuken leidt. Verder is het zeker waar dat chefkoks die zich als een dictator gedragen in de keuken hier zelf verantwoordelijk voor zijn en dit Gordon niet ‘zielig’ maakt. Dat had ik anders kunnen verwoorden.
@bakingmynextbenz: blijkbaar ben je niet op de hoogte en heb je junior masterchef nooit gezien😉
@maarten020: twee volzinnen. Twee dt fouten
Steve Jobs had een veel betere oplossing, omdat hij een nummerplaat op zijn SL55 AMG lelijk vond had hij een akkoord met zijn dealer dat er iedere 6 maand een nieuw identiek exemplaar klaarstond (eerste 6 maand na inschrijving is een nummerplaat in Californie niet verplicht)
@kevin_cooman: Ik snap dat ook wel. Amerikaanse platen zijn ook best wel lelijk.
@berlinetta: ze zijn zeker niet lelijker dam de Nederlandse
@ko4n: ik heb inderdaad liever US platen dan NL.
Slagersfolie op z’n kentekenplaat.Hij neemt de HACCP regels blijkbaar iets te letterlijk.Zou hij ook disposables in z’n handschoenenvakje hebben liggen?
s’avonds nog wel. Ben benieuwd wat er dan op de plaats van de ‘ hoort te staan.
Is toch het een en ander mee getest bij Mythbusters? Ik begreep dat het toen niet werkte….
@dutchdriftking: deze reactie zocht ik! Heb deze aflevering ook gezien maar met doorzichtige folie lukt dit niet ( en met een heleboel andere dingen ook niet)
@nelson90: Kan natuurlijk zijn dat het prima werkt, maar dat ze dat niet op TV willen laten zien natuurlijk…..
@dutchdriftking: Klopt! Het zou technisch gezien ook niet moeten werken, maar zoals die cijfers uit NYC weergeven, blijkt het regelmatig toch te kunnen.
Ik had verwacht dat hij een kartonnen masker van Bill Oddie had liggen…
@720s: dan moet je bij Clarkson zijn denk ik 😊
Ach, in de jaren 90 had elke taxi chauffeur een CD achter de achterruit, tegen laserguns…
Mythbusters heeft ooit eens verschillende van deze ‘trucs’ getest met verschillende toestellen. Ze hebben folies gebruikt, reflectoren, speciale spray’s en nummerplaat houders/covers. Telkens bleef de nummerplaat perfect herkenbaar. Myth Busted dus.
Tja, ik geef je groot gelijk met een aantal raspaardjes in de garage. Daar wil je ook van kunnen genieten, van mij mag het. Forza.
Deze kok vergeet denk ik gemakshalve dat de Amerikaanse politie niet erg makkelijk is wanneer ze hem betrappen. Laat staan het justitiële systeem. Het is geen NL hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).