Gordon Ramsay doet slimme belegging met autocollectie

Auteur: , 20 Reacties

De bekende kok is niet alleen gek op het koken van eten, hij is ook gek van auto's.

Ramsay

Schreeuwlelijk (op televisie) Gordon Ramsay is ontzettend kritisch over het bereiden van eten. Logisch, het is de beste man zijn werk en is daarmee de meest bekende en succesvolle televisiekok tot op heden. Een lucratieve business die z’n weerga niet kent. Forbes schat de 49-jarige topkok op een waarde van zo’n 60 miljoen dollar. Dat Ramsay geen saaie spaarder is zien we wel aan zijn wagenpark. De auto’s fungeren soms als rijdende belegging, al maakte hij in 2010 dik verlies met de verkoop van zijn Ferrari 430 Scuderia.

Ramsey reed pakweg 10 jaar geleden in een Bentley Continental GT en een 911 Turbo, maar die tijden zijn voorbij. Hij lijkt nu nog enkel geïnteresseerd te zijn in de meest speciale vierwielers. Het liefst een steigerend paard uit Maranello. 16 jaar geleden rolde de kok in een blauwe 550 Maranello en dit was de start van een bloeiende relatie tussen de Brit en Ferrari. Inmiddels zijn we meer dan 15 Ferrari’s verder en de huidige collectie van Ramsay is behoorlijk indrukwekkend. Het is lastig te peilen welke auto’s er nu precies zijn verkocht en welke nog in handen zijn van de chef, maar zijn laatste drie aankopen zeggen genoeg.

Het is mei 2015 wanneer Ramsay plaatjes deelt op Facebook van zijn kersverse LaFerrari. In oktober duikt de chef weer in Maranello op, waar hij testritjes maakt in een California T en een 488 GTB. Veel te gewoontjes voor de beste man natuurlijk. Zeven maanden later wordt Ramsay dan ook in Londen gespot met zijn nieuwe sneeuwwitte Ferrari F12tdf, wat zijn bezoek aan de Italiaanse fabriek verklaard. Weer een gelimiteerde Ferrari met een pittig prijskaartje. Het feest is echter nog niet afgelopen. Gisteravond maakte de televisiekok in Top Gear bekend dat hij één van de toekomstige 150 eigenaren wordt van een LaFerrari Spider. Drie auto’s die stuk voor stuk meer waard worden dan de oorspronkelijke verkoopprijs. Een sublieme belegging. Ramsay kookt klaarblijkelijk zulke fantastische pasta’s dat Ferrari hem tot driemaal toe een gelimiteerd model laat kopen.

Andere Ferrari’s die Ramsay naast de eerdere genoemde 550 Maranello en de grijze 430 Scuderia bezit, of in zijn bezit heeft gehad, zijn onder andere een blauwe F12berlinetta en een witte 458 Italia.20 reacties

En geef hem eens ongelijk…
Slimme zet want zeker een goede investering. Zag laatst dat hij ergens in London geloof ik op de straat even stopte met 1 van z’n Ferrari’s zodat z’n fans erin mochten kijken en zitten, toffe peer die Ramsey.
@pinut187: ja in due witte geloof ik.
@pinut187: Ik vond hem ook best wel sympathiek overkomen idd. Blijkbaar is hij zo’n kwaaie nog niet, zolang je maar niet met slecht eten aankomt
@mvdd: kan de naam van het programma niet heugen maar, hij zet zich ook in voor andere restaurants zodat die weer op kunnen bloeien. Weliswaar met gedonder en gevloek, maar hé, media. Ik mag hem wel.
@maxximum: dat doet hij niet uit liefdadigheid hoor. Een investering in een kwakkelende organisatie die zich weer uitbetaald op het moment dat ze er bovenop komen. Meneer Den Blijker kent het truukje inmiddels ook.
@maxximum: kitchen nightmares.
Hij komt binnen. Proef het eten. Niet te vreten. Kijkt in een ranzige koelkast met verrotte troep. Eigenaar of Chef ziet niet in dat ie rotzooi levert. Paar keer schelden en janken. Nieuw menu, likje verf over het 20 jaar oude interieur en gaan met die banaan.
Heerlijk programma, vooral als hij de troep moet proeven of als je ziet hoe gestoord sommige eigenaren / chefs zijn.
Volgens mij heeft ie aan de US versie aardig wat dollars over gehouden.

Belangrijkste moraal van het verhaal? In elk restaurant met een normale prij voor gerechten hoort er gewoon gekookt te kunnen worden met versie ingredienten.
Best knap wat die Ramsey heeft weten te bereiken. Geboren in een armoedig gezin, genoeg tegenslagen op zijn pad gehad, maar door hard te werken, niet op te geven en bijna onmogelijke eisen aan zichzelf en anderen te stellen zichzelf helemaal opgewerkt heeft.

Zo’n man is een mooie autocollectie meer dan gegund.
Z’n TdF is echt heerlijk ‘gespecced’
@theracetosucces: schrijfwijze voor een kok : gespekt
Een man met smaak.
Lul van een vent volgens mij maar hij heeft wel lekkere auto’s
Deze topic allemaal dankzij (het zo gehate) Top Gear!
Je kan zeggen dat hij het ervan neemt, maar de gemiddelde Nederlander spendeert meer dan 1/60 van zijn vermogen aan auto’s…
@potver7: Hij heeft een LaFerrari en heeft een LaFerrari Spider besteld.
Nu heb ik geen idee wat die karren kosten, interesseert me eigenlijk ook niet, maar ik ik durf sterk te vermoeden dat die auto’s samen serieus meer kosten dan een miljoen dollar. En dat zijn er nog maar twee.
@baardmijt: Twee iks ook trouwens. Dat is er uiteraard één teveel.
Ik gok zomaar dat ie op vrijwel al zijn Ferrari’s verliest. Maar omdat hij er zoveel heeft, mag hij nu LaFerrari’s kopen.
Die zullen aardig waardevast zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).