Gran Turismo 6 krijgt een vleugje Senna

Auteur: , 21 Reacties

Over een kleine 6 weken, op 6 december 2013, komt het duivels goede Gran Turismo 6 uit. In de sim kan je in de huid kruipen van legende Ayrton Senna, zo maakte ontwikkelaar Polyphony Digital (PD) bekend.

Gran Turismo 6 incl Senna

Net zoals Michael Jackson na zijn dood nog vele miljoenen per jaar in het laatje brengt, is dit met Ayrton Senna niet anders. Er bestaat een heus Ayrton Senna Institute, dat de handen ineengeslagen heeft met PD om een dosis Ayrton in de nieuwe Gran Turismo te stoppen. Een win-win situatie, zou je zeggen: voor de fan is het leuke content, en de makers worden er waarschijnlijk ook niet minder van, ook al is het instituut een non-profitorganisatie.

De content over de legendarische coureur verschijnt via een reeks online-updates, ofwel downloadable content (DLC). Op die manier kun je Ayrtons carrière zelf herbeleven. Het zou ons niet verbazen als we het circuit van Interlagos terug gaan vinden in de game.

Daarnaast zal Sony in Brazilië een limited edition PS3-Ayrton Senna bundle uitbrengen, met een GT6-schijf, bonus in-game credits en alle Anniversary Edition-auto’s, zo meldt GT Planet.21 reacties

Ik vind gt5 echt zwaar tegevallen, banden hebben echt te veel grip en de moeilijkheidsgraad vind ik ook te makkelijk.

Hoop dat gt6 wat meer op rfactor of live for speed lijkt qua physics!
Laten ze eerst eens het motorgeluid van de echte auto toevoegen en een merkbaar verschil toepassen tussen ESP aan en ESP uit. GT5 was idd een zware tegenvaller…
@Mercbenz: Dit gaat de eerste gran turismo zijn die ik niet ga kopen, GT5 was zo’n enorme tegenvaller. Ik heb tot nu toe altijd de games gekocht op de dag van de release, ik heb er zelfs vrij voor genomen om ze te kunnen spelen, maar dat gaat dit keer niet gebeuren. Autos die 1 op 1 zijn overgenomen uit GT3 en 4 zonder zelfs de kwaliteit van de textures te verbeteren en autos die klinken als stofzuigers. Iedere racegame van de afgelopen 10 jaar klonk beter. Met alle ingame beelden die er tot nu toe zijn heb ik nog helemaal niets aan verbetering gehoord qua geluid, het is nog altijd even brak, ook zitten er weer lage kwaliteit standaard autos in. Laat ze maar eens een fatsoenlijke game bouwen, GT5 was niet af, en gt6 gaat voor zover ik heb gezien net zo kut zijn.

Even ter vergelijking, GT5 naast NFS hot pursuit (overigens klonk zelfs NFS underground 2 al beter)

Gran turismo 5:
http://www.youtube.com/watch?v=QYPJHpMizng

Need for speed hot pursuit: (check ook op 2 min voor een stukje tunnel)
http://www.youtube.com/watch?v=ITRfwwkedGs
@MrSkyline: Same here, ik kocht ze ook altijd op de dag van de release (nam weliswaar niet een dag vrij haha). Ik vond de vorige twee zo tegenvallen, ik wacht eerst rustig af, vermaak me nu nog met GTA 5 :)
Ik blijf bij Forza:) oftewel xbox…
Ik pas hier voor, dan ga ik nog liever karten.
in de huid van senna? dan weet ik dus al hoe het spel afloopt ;)
@tmenges: ik snap de opmerking, maar helemaal lachen vind ik ‘m nou net niet.
Een sim die je laat beleven hoe het voelt met een stuurstang door je hoofd? No Thanks.
Duivels goed spel? Nou niet voor mij, GT5 was ook voor mij een zware tegenvaller zeker na het spelen van Forza Motorsport. Ik verwacht niet veel van de nieuwe GT6 maar eerst uitkomen en spelen voor ik definitief oordeel.
@Mercbenz zal waarschijnlijk na een update die ze doen beter worden want ze kopen ook echte auto’s om het geluid te krijgen
Zou dit betekenen dat je het spel eindelijk uit kan spelen ;)
Richard Burns Rally, GTR2 en een paar andere, dat zijn pas simulatie games.
Kan iemand me uitleggen wat je meer krijgt als je de 15th anniversary edition koopt bij game-mania ten op zichte van de regular version.
Gran Turismo 5 was iets te gemakkelijk naar mijn mening, maar door de demo die ik al heb gespeeld van Gran Turismo 6 ben ik al te weten gekomen dat er veel minder grip aan de pas komt. Je moet meer controle geven op uw gas als je bocht in of uit komt anders zal uw auto van de baan afglijden.
Ik kijk echt uit naar gran turismo 6 ;)
Prima arcade game , maar als je dit duivels goed durft te noemen in combinatie met SIM dan snap je er echt helemaal geen pepernoot van.
SIM staat voor simulator niet voor simpel, dan zijn andere games dan die console arcade shit
Hier is voor mij al een goede reden om niet al te warm te lopen voor GT6. Ik speel console only, en niet online. Als ze belangrijke gedeelten van het spel alleen als DLC aanbieden heb ik er totaal niets aan. Ik ga er dus nooit de volle prijs voor betalen, ik wacht wel op de platinum of een tweede-handsje.
Doe mij maar Forza 5. Ik snap niet dat ze bij Sony niet gekozen hebben om GT6 als launch title uit te brengen op de PS4, nu sla je wat dat betreft de plank mis…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).