Gridstraf voor Daniel Ricciardo op Hockenheim

Auteur: , 27 Reacties

Inhaalrace voor de Australiër.

Gridstraf voor Daniel Ricciardo op Hockenheim

Dit weekend zal Daniel Ricciardo vanaf de laatste startrij aan de Grand Prix van Duitsland starten. De FIA heeft de Red Bull Racing-coureur een gridstraf opgelegd. Het was geen kwestie van of, maar wanneer de auto van Ricciardo aan zijn derde MGU-K ging beginnen.

Vandaag is duidelijk geworden dat het Hockenheim gaat worden. Eerder werd gedacht dat Ricciardo al in Canada een nieuwe MGU-K zou gaan krijgen, maar toen werd besloten om door te rijden met de oude MGU-K om een gridstraf te voorkomen. Het team wist de wissel uit te stellen tot dit raceweekend. Naast een derde MGU-K, heeft de auto van Ricciardo een derde Energy Store en een derde versie van de elektronica gekregen.

Overigens is de Red Bull-rijder niet de enige met een nieuwe MGU-K. Vettel, Raikkonen, Grosjean, Magnussen, Ericsson en Leclerc hebben ook een nieuwe geïnstalleerd. Voor hen is dat de tweede en dus als het goed is de laatste van het seizoen. Mocht later dit seizoen een derde wissel nodig zijn, dan kunnen ook deze coureurs een gridstraf van de FIA verwachten.27 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Laatste startrij zal wel niet. Ik ga er vanuit dat met namen Hartley wel weer 35 plaatsen om de oren krijgt.
@w0o0dy: gaat in volgorde van wanneer je de penalty krijgt. als je 19+ plekken hebt als eerste, sta je dus 20e. ook als hartley 60 plekken krijgt op zondag ochtend.
@gwnbmw: oh oké. Ik vind die gridstraffen zo’n grote onzin dat ik me in de details van de regels nog niet had verdiept. Dank voor je uitleg.
Daniel heeft recht op pole position elke race!!!. Waarom?! Vraagt u. Nou omdat dit de meest vriendelijke en symphatieke coureur ooit is.
@mikje90: Ik ben ook onwijs vriendelijk en sympathiek. En toch moet ik werken voor mijn geld.
@viezefreddyw: daarom heb jij een Ferrari.
@rolov: samen met de vaderrrr
@viezefreddyw:maar ik gun je wel een plekje vooraan bij elk stoplicht!
@mikje90: Zo zie je maar, daar koop je uiteraard niets voor. Als je daardoor al rechten zou krijgen, had ik er ook enorm veel :)
@mikje90: misschien heb ik daarom niks…
@mikje90: dat hebben we in Oostenrijk kunnen zien hoe sympathiek hij reageerde terwijl hij geen recht had op een tow. Daar zag je de echte Ricciardo voorbij komen denk ik.
@mikje90: bij topsport heb je recht op niets
Lijkt wel goed te werken dat nieuwe stukje Franse meuk. Hij rijdt de snelste tijden nu.
@trustmeiamanengineer: Max is met de oude Franse meuk minimaal langzamer.
@HZW: Heel die sport draait om minimale verschillen.
@trustmeiamanengineer: dat minimale verschil wat hij dus winst heeft gemaakt doet dus niks ten opzichte van die gigantische verschillen zoals op Silverstone
De Torro Rosso’s worden de rest van het seizoen rijdende test laboratoriums voor Honda.
Elke race zullen er nieuwe onderdelen gemonteerd worden om de ontwikkeling te versnellen.
Er wordt al een 6de en 4de motor toegepast en ook de MGU ontwikkeling gaat versneld worden, wat ook weer de nodige grindstraffen gaat opleveren.
Op deze manier willen Red Bull en Honda het gat met Ferrari en Mercedes sneller dichten, om volgend jaar om de WK titel te kunnen strijden.
@HZW: die rijden toch met andere motoren dan red bull
@rolov: precies, als Red Bull nu Honda onderdelen zou testen dan heeft Renault daar mogelijk voordeel van. ;-)
@rolov: Volgend jaar niet.
@rolov: Ja, maar volgend jaar rijd RedBull ook met Honda, en is alles er aan gelegen dat ze dan competitief zijn om voor de WK titel te strijden.
Red Bull mag zelf niets testen, dat is tegen de regels, vandaar dat Torro Rosso dat doet de rest van het seizoen.
TR wordt de rest van het seizoen het slachtoffer van het versnelde Honda ontwikkelingsproces.

Red Bull heeft al geroepen dat ze dit jaar ook races zouden winnen als ze de Honda motor al zouden hebben.
@hzw: iets met intrappen van open deuren…
Draak van een circuit waar de top 6 een stuk sneller is dan de rest. Na de eerste ronde pitstops zal Ricciardo al 6e liggen; of misschien heeft ie nog 1 of 2 Renaults/Haasen te gaan. Max zal in gevecht zijn met OF Raik of Bottas. En als er verder niet gebeurd, is het enige interessante of Vet of Ham dit keer de beste afstelling heeft en of er een Fin is die het een beetje laat lopen waardoor Max en Raik 3e, 4e of 5e kan worden.
Hopen op die 30% kans op regen dus.
@gregorius: regen is zo NIET 2018 !
Nog een uurtje later beginnen die zomer races in Centraal Europa. Des te meer kans op een flinke onweersbui. Gratis tip voor liberty!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).