Grindstorm des doods sloopt 100 autoruiten op Schiphol

Auteur: , 44 Reacties

Bijna 100 mensen die hun auto op Schiphol Park & Travel 3 hebben geparkeerd staat bij terugkomst een onaangename verrassing te wachten. Een grindstorm heeft gisteren flink huisgehouden op het terrein.

Rond 22.00 uur kwam er een melding binnen dat de ruiten van 94 auto’s op de parkeerplaats door de grindstorm waren vernield. Niet zo veel als bij Sandy destijds, maar toch zuur.

Met name zij- en achterruiten waren door de opvliegende steentjes ingeslagen. Carglass, dat ons bijgevoegde beelden zond, stuurde servicemonteurs uit de wijde omgeving om gedurende de nacht alle auto’s van noodruiten te voorzien. In elke auto heeft de hersteller een kaartje achtergelaten om de automobilist te informeren dat hij na zijn vakantie een originele ruit kan laten plaatsen. Een slimme zakenman handelt pro-actief.

We gokken dat naast de ruitjes ook het lakwerk het aardig te verduren heeft gehad. De grote vraag is natuurlijk: waar kwam al dat grind vandaan? We zullen het dode paard alvast maar slaan, dan hoeven de reaguurders dat niet meer te doen: Jos Verstappen ontkent alle betrokkenheid, hij zegt ten tijde van de storm in Maleisië te zijn geweest. Checks out..44 reacties

Zonde! Zou vast wel aardig wat diks bij staan
@pudi: ja vast wel
*Schiphol Park & Gravel
Het zal wel aan mij liggen hoor, maar wat is een grindstorm? Soort zandstorm, maar dan met kiezels? Nog nooit eerder van gehoord..
@camber24: Misschien heb je dat veel in Smokaland, ikzelf heb er ook nog nooit van gehoord
@MLTB: Hoorde het later op de radio. Door de heftige wind is nabijgelegen grind opgepikt door de wind. Daardoor de schade. Verwarrende term. Had beter gepast als deze info ook gemeld was in het artikel.
@camber24: Thanks voor opheldering :)
Gelul! Kan nooit door grindstorm!

Grindstorm bestaat niet eens! Hoe zie je dat voor je
@bigfun: Nou.. Zoals gemeld wordt. Door opvliegende steentjes. Of denk je dat die dingen stil blijven liggen tijdens flinke windkrachten?
@bigfun: Zonder verder bewijs sluit ik me bij je aan. Nog nooit een flinke kiezel zien vliegen door een storm in Nederland. Laat staan zo hard wegwaaien dat deze door een moderne autoruit vliegt. Ga maar eens na hoe hard het al moet gaan om een sterretje te maken wanneer je op de snelweg rijd en nu ineens vliegen ze zomaar vol door de achteruit heen?

Of misschien toch al een 1 April achtig iets?
@KUYL: Zou dan echt nu al de meeste misplaatste 1 April grap ooit zijn na alle ellende de afgelopen jaar met neergestorte en verdwenen vluchten, laat staan dat je dan nog relaxt op je vakantie bent als je weet dat je auto er staat.

Verder; wat me nog veruit het meest storend lijkt is dat als je auto een alarm heeft met geluid welke is afgegaan, je accu dus vermoedelijk gewoon leeg is bij terugkomst. Sta je dan, met je noodruit.
Dat zijn veel kapotte ruiten!
Zo dan baal je even als je terug komt van vakantie! Maar is het geen 1 april grap? Het lijkt me nogal aso om ongevraagd een (nood)reparatie te verrichten!
@dutchdriftking: Liever dat, dan als je terug komt van vakantie en dat je wagen vol staat met water.
@dutchdriftking: Jij komt liever terug van vakantie om een nat en in eerste staat van beschimmeling zijnd interieur aan te treffen? Ik snap niet zo goed wat er asociaal is aan het gratis helpen van mensen?
@dizono: Het is wel zo netjes om de desbetreffende gedupeerden eerst even te informeren, wie weet wat voor afspraken mensen hebben.
@dutchdriftking: Dat zijn gewoon (houten) buigbare plankjes die Carglass gebruikt. Het kost de eigenaren niks. Het voorkomt bovendien veel zooi en water in je auto na een (fijne)vakantie.

@noordafrikaansetyfuslijeropsportschoenen: ik weet niet waar vandaan haalt dat het buigbare houten plankjes zijn?
@noordafrikaansetyfuslijeropsportschoenen: Zijn gewoon op maat gesneden stukken plexiglas (ter plekke gesneden), je ziet ook een hele lading plexiglas platen in het busje staan. Lijkt mij dat ze deze in de sponning manoevreren en dan zekeren met wat tape.
@dutchdriftking: Daar heb je wel een punt. Want wie is er verantwoordelijk voor evt. krassen op de lak van het vallende glas? Ik denk de autoruitenboer!
@wes12:

Tjemig man… wordt er een keer actie ondernomen om een urgent probleem direct op te lossen.. gaan ze zeuren over mogelijke krasjes op de lak t.g.v. glasscherven…
Het zijn geen amateurs die de boel provisorisch herstellen.
En als jij liever een vak water in je interieur aantreft, raad ik je aan om in de toekomst met alle ramen open je auto te parkeren. Daarmee voorkom je kans op ruitbreuk en dus ook geen krasjes op je lak.
@Hubert: Tuurlijk is het een goede actie dat ze “helpen”, en je wilt inderdaad geen vol geregende auto. Maar het punt van ongevraagd aan je auto komen geeft zeker wel te denken. Want bij schade geeft men natuurlijk niet thuis. Daar zou ik persoonlijk niet blij van worden. Overigens zal het amateurisme je nog verbazen…
1 april valt vroeg dit jaar?
Wat een raar verhaal dit. Grindstorm? Dan zouden er toch ook mensen moeten zijn die hierdoor gewond zijn geraakt?
Monster Energy zeker weer langs geweest met hun truck
“Een slimme zakenman handelt pro-actief.”
Als in ‘we huren wat louche figuren in welke de ruitjes intikken onder het motto “grindstorm” om vervolgens uit te rukken met noodruitjes en een staple visitekaartjes?’.

Al is de echte vraag natuurlijk: krijgen we nog de door de consumentenbond als best gekeurde Bosch ruitenwissers er gratis bij?
Dit artikel roept meer vragen op dan antwoorden…
@991gt3rs: heb je ooit een artikel antwoorden horen oproepen dan?
Bij veel aanbieders een gratis luxe shuttlebus van en naar Schiphol. Een goed begin van uw vakantie met een goede parkeer aanbieder. Schiphol Smartparking.. zucht..
@Daantje: Daarom lekker met de trein naar SPL, (of laten brengen) er parkeren doe ik mijn auto niet aan. Het parkeergeld besteed ik liever op vakantie.
@dutchdriftking: 79 Euro betalen voor de parking of me 300km laten brengen… euhm…
Gaat het hier om een echt weer fenomeem? Of is het een eufemisme voor wat parkeerplaatsdrifters?
Darude!
@smokealot humor met jos
Kansen creeer je zelf:

Men koopt een hoop grind, dumpt dat voor een grote parkeerplaats waarbij de wind richting de auto’s blaast bij een voorspelde storm.

Inleg 500 euro, geschatte winkans 95%
Ben je mooi klaar mee. Parkeer je voor een vermogen daar ‘veilig’ je auto, is ‘ie helemaal naar de klote als je thuis komt. Steentjes die door ramen gaan ruïneren ook je bodywork natuurlijk. Schiphol zal wel niet aansprakelijk zijn voor welke schade dan ook die ontstaat op ’t terrein?!
Wat voor grind gebruiken ze op Schiphol? Zijn grote gaten voor een grindkorrel?
En lul allemaal niet zo dom met je grappen over Jos en elkaar afbranden als iemand iets schrijft. Zijn jullie zelf dan zo slim dat je alles weet?!!
@beamer1: Aan jouw zinsopbouw valt inderdaad wat te verbeteren, ouwe azijnzeiker!
Vertel met je zinsopbouw!!!
Netjes van CarGlass.
Kosten voor Schiphol?
Zijn de noodruitjes gratis? En wat is het verschil met normale ruitjes?
Echt, Nederlanders kan je alles wijsmaken! Hahaha
Aardig gekke kiezens dan. In ieder geval een grotere fractie dan er op mijn dak ligt, en daar is nog nooit een kiezel afgewaaid. Ik zeg 1 april.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).