GroenLinks wil dat stadsbestuur peperdure Tesla’s gaat rijden

Auteur: , 99 Reacties

"Het mag best wat kosten."

Model X

Op dit moment rijden Rotterdamse wethouders en de burgermeester in BMW 5-series en Audi A6’en. Dat moest maar eens afgelopen zijn, vindt GroenLinks Rotterdam. De partij pleitte in 2014 al voor een vergroening van het wagenpark van het stadsbestuur. Ze vonden dat de Tesla Model S (aankoopadvies) de huidige vloot moest gaan vervangen. Deze motie werd echter afgewezen omdat de Model S achterin te krap zou zijn.

Nu de Model X (rijtest) er is ligt de kwestie weer op tafel. PvdA-fractievoorzitter Leo Bruijn zag de elektrische auto van Tesla gister op een beurs en stuurde een tweet richting het stadsbestuur. “Volop ruimte achterin”, aldus Bruijn. Echter heeft de Model X een prijskaartje vanaf 104.785 euro. Dan heb je de Model X 75D met een 5-zits configuratie en een theoretische actieradius van 417 kilometer. Vanwege dit hoge aanschafbedrag ziet de fractievoorzitter de Model X als dienstauto niet zitten.

GroenLinks-raadslid Arno Bonte denkt hier anders over, schrijft het AD. Volgens hem mag “schone lucht best wat kosten”. Dat dit honderdduizenden euro’s gemeentegeld gaat kosten neemt Bonte voor lief. Het raadslid hoopt dat het bestuur ondanks het forse prijskaartje proefritten gaat maken met de Model X. Ter vergelijking: de 520d, waar op dit moment mee wordt gereden, is er vanaf 56.845 euro.

Met dank aan Arno (nee, niet het GroenLinks-raadslid) voor de tip! Foto via @kuifje op Autojunk.99 reacties

Ik wil dat heel GL op een vlot stapt, de Middellandse zee opdrijft en niet meer terugkomt. Dat scheelt pas uitstoot en vervuiling.
@str8six: Hihi, ben het stiekem wel met je eens ;)
@denniss00: daar mogen ze voor mij best met een elektrische auto naar toe, maar laat deze luxe paarden dan een Chevy Bolt aanschaffen.
@rulefollower: Nissan Leaf of iets dergelijks. Komen alternatieven zat, idioten met ‘ons’ geld
@rulefollower: Kutte van dat model is, dat die in Europa niet te koop is met een Chevy badge. Er zit een Opel badge op, dat kan echt niet notabele.
@str8six: dat misschien niet, maar wel heel veel gezeik.
Waarom rijdt de overheid niet met eigen vervoer tegen € 0,19 per km. Dat is veel goedkoper!
@erik2907: ter aanvulling en voor de duidelijkheid, de BMW met de vanaf prijs van € 56.845,- daar kun je tegen € 0,19 cent 299.184 km’s mee rijden!!

En gaat over tot de orde van de dag.
@erik2907: Sterker nog, het gemeentebestuur hier heeft gewoon de dienstauto van de burgemeester de deur uitgedaan en de chauffeur de laan uitgestuurd. En als ze dan toch ergens bij een officiele gelegenheid gereden moet worden, dan bestellen ze gewoon een (als het even kan electrische) taxi. En ja, dat scheelt dus gewoon een klein kapitaal op jaarbasis. Toch een beetje jammer dat die Rotterdamse GL nog steeds vasthoudt aan het idee van een dienstauto…
@potver7: bij ons pakt de burgemeester gewoon een pool autootje. Een Peugeot 107 of soms de 207. 2 wethouders rijden in hun eigen auto. Een Prius en een A6. De ander twee komen op de fiets.

Ik rij zelf een Kangoo ZE als dienst auto.
@str8six: Er was ooit onderzoek dat milieu fanaten veel meer negatieve voetafdruk hadden op milieu. Ze vliegen veel meer (en nog eens naar verre bestemmingen) dan auto bezitters.
Krijgen ze toch ook gewoon subsidie op? Haha
@teerdz: Het verbaasd me dat de aanschafprijs genoemd wordt – ze willen die dingen toch niet gaan kopen, lijkt me? Tesla’s zijn er om te leasen en volgens mij liggen de tarieven dan direct een stuk meer in lijn met de concurrentie.
“Het mag best wat kosten.”

Lekker makkelijk gezegd met andermans geld.. Er komen echt wel goedkopere alternatieven in de toekomst.
Dit soort ideeën is de reden dat Groen Links een marge partij zal blijven. Te kortzichtig
Levensgevaarlijke idioten, helaas zijn er tienduizenden van met serieuze bevoegdheden over wat er met het belastinggeld gebeurd
Lijkt mij prima toch? Maar dan wel volledig betaald door leden van groen links.
Ik vond het bericht van de VID van vanochtend al om te lachen maar dit slaat echt alles. GroenLinks…
@viezefreddyw: misschien ook maar een politieke partij beginnen, wat een onzin mogen die lui uitkramen zeg…
@dieselkameel: Nou, wat houdt je tegen? Je bent wel een maand te laat om nog mee te kunnen doen aan de eerstvolgende verkiezingen.
@donvincenzo: dat is opzicht gunstig, de eerstkomende jaren in de gaten houden wat mis gaat en tegen welke ideeën het volk zich verzet. Daarna er een beetje op inspelen.
En dan vervolgens die Tesla’s opladen via die kolengestookte centrale op de 2e Maasvlakte.
En die laden we dan op met stroom uit de nieuwe kolencentrale op de Maasvlakte… nee doe toch maar niet ;-)
@wouter: Een Tesla die rijdt op kolenstroom is nog steeds schoner dan een moderne diesel (ja zowel qua CO2 als fijnstof) en ik ga het niet meer beargumenteren….. al te vaak gedaan en het helpt niet.
@fanboy: Dat gezegd hebbende, hoeven ze natuurlijk niet meteen in een Model X te stappen. Ik zie niet in waarom de Model S niet zo voldoen, echt een grote wagen.
@fanboy: model s is bovendien een beloning voor de ‘normale burgers’ om te zien. De model x wat minder
@fanboy: klopt. Stuur mensen gewoon naar het youtube channel van Fully Charged, dan komen ze er ook achter.
Ik vind het al belachelijk dat wethouders gereden worden in 5 Series en A6’en. Zij kunnen best toe met een 508 of een Superb.
@lalancia: een tram of bus zou ook voldoen. Rotterdam is een stad met goed openbaar vervoer. Dienstwagens zijn eigenlijk niet eens nodig.
@mashell: een Volkswagen UP of een Fiësta oid is voor die gasten genoeg.
@mashell: Tenzij ze ineens 60 kilometer moeten reizen om in de eigen gemeente te blijven. Ik snap de keuze wel voor een Funfer of een A6: degelijke auto’s en kunnen veel kilometers maken. Vergeet niet dat wethouders van grote gemeentes vaak ook door het land afspraken hebben.
@vonklausenburg: Binnen Rotterdam stad zelf is het OV meer dan voldoende overigens.
@LaLancia: wat is er mis met een gewone “dienstfiets”? Desnoods elektrisch en voor langere afstanden fijn in het OV.
@lalancia:
Naar hun ‘intellueel ‘ vermogen een kruiwagen met lekke band!
@LaLancia: ik vind van niet, laat die mensen in een degelijke representatieve auto rijden. Krijgen ze een delegatie over de vloer dan kom je voorrijden in een Peugeot , kom op zeg. Moeten die mensen voor een honger loontje en een pauper auto de stad besturen ?? Dan stappen de competente mensen over naar het bedrijfsleven en krijgen we alleen nog halve gare figuren in het bestuur met alle consequenties.

Ik begrijp die afgunst niet…..vrij kortzichtig.

Als je begrijpt over wat voor grote budgetten deze mensen beslissen, 1 rotonde minder vernieuwen in de stad en je kan een vloot aan Tesla’s bestellen.
@slickrick:
Je reactie lezend kon ik een glimlach niet onderdrukken.
Die ‘ competente’ ambtenaren kliek heeft Rotterdam veranderd in een arremoedige stad, een stad waar altijd goud geld verdiend is.
Ik ben er gebooooren en getogen, maar van mij mag je je ‘ manhattan aan de maas’ houwen.
Ga eens in Hamburg kijken, een veel kleinere haven, veel grote en welvarende reders en een bruisende rijke stad
Arm Rotterdam, waar dit soort debielen een platform krijgen.
@desjonnies: Rotterdam is 3 keer getroffen:
Eerst door de Duitsers plat gegooid.
Daarna door de stedenbouwkundigen die er een puinhoop van gemaakt hebben.
En als laatste door kansarmen, laagopgeleiden en immigranten die sommige wijken tot getto’s gemaakt hebben…..

Tja, er is veel mis in Rotterdam , maar toch vind ik het in de laatste paar jaar een stuk beter op geworden. En dat blijkt ook uit het feit dat er sinds een paar jaar ook toeristen komen. Ik beweer ook niet dat er alleen capabele mensen op de Coolsingel zitten, maar als je die functies versoberd dan trek je geen betere mensen aan.

Anyway, mij interesseert het geen ene reed als de ambtenaren, rutte en Willem lex in mooie dure representatieve auto’s rijden van het belastinggeld , sterker nog ik juig het toe.
@LaLancia:
Alsof een A6 zo’n feest is.
Wel eens achterin gezeten?
Alleen als ze zelf de aanschaf van die klotedingen betalen. Anders kunnen ze net zo goed een dacia rijden. Ook volop ruimte achterin voor nog geen kwart van de prijs…
Een Model S is toch een behoorlijke ruime bak? Ok, ik heb alleen voorin gezeten en niet achterin, maar daar zaten drie volwassenen prima. Kan me niet zo goed voorstellen dat een 5 serie veel ruimer zal zijn, de Model S is een stuk breder had ik het idee.

Als het dan alleen om dienstauto in de stad en omgeving gaat, neem je de goedkoopste Model S met beperkte range. Die zit in de buurt van de BMW qua prijs, en kost minder om te rijden/hebben.
@fanboy: Echt krap wil ik het niet noemen nee, maar met de aflopende daklijn heb je in een 5-serie toch echt meer hoofdruimte. Toen ik nog voor een overheids instelling werkte hadden we ook een demo Model-S die het uiteindelijk niet is geworden omdat hij te weinig hoofdruimte had ten opzichte van de (F10) 5Serie die we al hadden.
Wat is er mis met een Renault Fluence ZE?
@Jochempie: De vraag is: wat is er niet mis met de Fluence ZE…
@nemus: Nee ok, het is een goedkoop kreng met een waardeloze actieradius, maar nou en? Een stadsbestuurder rijdt privé maar in een dikke bak..
@Jochempie: Wordt niet meer gemaakt hoop ik? Slechtste EV die ik ooit heb gereden. Wat een beroerd rijgedrag. Dat is toch geen reclame man.
Dat de Model S achterin te krap zou zijn is natuurlijk ook al een onzinnig argument
@bmwr: Instap is niet echt makkelijk voor oudere mensen.
@bmwr: die is ook krap achterin, ik vraag me af hoeveel mensen hier achterin een tesla, 5 serie en A6 hebben gezeten
@slickrick:
Ik zit regelmatig in een A6 achterin als examinator voor een opleiding voor directiechauffeurs. Behoorlijk krap, moet ik zeggen. En ik ben kleiner als gemiddeld in Nederland.
Ik zou hem niet als dienstauto willen. Liever een Superb.
@bmwr:
Ik ben 1,73 meter en zit achterin een Model S met mijn hoofd vrijwel tegen het dak.
Dat is er mis met een S.
Metro .. trein .. ook electrisch ..

Ga maar effe het goede voorbeeld geven dan ..
Alsof die paar dienstbakken verschil gaan maken qua schone lucht… Verspild geld, goeie 5 met benzineblok is ook prima.
Tja Arno Bonte heeft wel meer van die gekke ideeën. Wat een dwaas!
Op zich is het idee goed, een bestuurder heeft een voorbeeldfunctie. Nu acht ik de zwaarte van de functie van wethouder van Rotterdam nou niet dusdanig hoog en het gebied zo goed ontsloten met openbaar vervoer dat er überhaupt een dienstauto nodig zou moeten zijn. Maar als je dat dan toch wilt en als de kosten een probleem zijn, die wagens kun je ook gewoon leasen.
@mashell: Maar wat is het voorbeeld? Ik rijd elektrisch, of ik rijd een dure auto van belastingcenten?

Er zijn ook voldoende benzineauto’s te krijgen die zuinig zijn en op ethische wijze geproduceerd worden. En Mercedes-Benz is daar de koning in. Die winnen vaak de Environmental Certificate van de Tüv, wat over de hele levenscyclus van de auto kijkt hoe goed rekening wordt gehouden met het milieu.

Ik zeg: bestel E-klasses met de zuinigste benzinemotor.
@jochempie: het voorbeeld dat ze te geven hebben is uitstoot van gassen en fijnstof in de stad vermijden.
@mashell: Dat klopt, maar dat kan ook met minder kostbare middelen. Zo’n nieuwe Renault Zoe R90 bijvoorbeeld. Schuif de bijrijdersstoel helemaal naar voren en ook daarin heb je fatsoenlijke beenruimte op de plek van de “bestuurder”.
@mashell: Maar op zich, een benzine auto is sowieso al schoner dan een diesel, ook bij dezelfde Euro norm. En ik denk dat de kilometers van zo’n dienstauto best meevallen (voornamelijk in de stad)
Een benzine hybride is wat dat betreft de beste keuze, maar goed, ik zie het probleem al niet met een Model S, die is ook ruim zat achterin.
@fanboy: een benzinemotor is helemaal niet schoner dan een diesel motor. De hoeveelheid fijnstof is veel groter bij moderne benzine motoren (diesel hebben filters) en ook de CO2 uitstoot per kilometer ligt hoger.
@mashell: De Euro normen zijn anders wel lager/strenger voor benzine dan voor diesel. En dat roetfilter wordt net als EGR zo af en toe leeggeblazen. Maar natuurlijk niet in de 20 minuten test cyclus…
@mashell: Grappig dat van iedereen jij vindt dat een voorbeeldfunctie een dure bolide moet hebben?! (pak de metro, of desnoods een Nissan Leaf!)
Iemand met een voorbeeldfunctie moet bescheiden zijn, ook een directeur van een miljoenenbedrijf overigens.
@lekkaah: ik vind dat ze primair van het OV gebruik moeten maken, en als er dan een dienstwagen nodig is dan mag dat best een Tesla zijn. De running kost daarvan zijn helemaal niet zo hoog, de restwaarde goed, de leaseprijs dus aantrekkelijk. Staar je niet blind op de cataloguswaarde het gaat om de gebruikskosten.
@mashell: Als je echt wilt besparen laat je ze gewoon overal heen fietsen en OV-fietsen gebruiken in plaats van belastingsgeld te verkwanselen. Dan geven ze pas echt het goede voorbeeld.
De wethouders van Rotterdam in duurdere auto’s dan de ministers van Nederland..
Logica van Groen Links mooi samengevat.
De Nederlandse overheidsdiensten zijn weer op dreef vandaag. Eerst een algeheel rijverbod omdat er iets glads uit de lucht komt vallen en nu moet heel Rotterdam zich krom betalen omdat een paar wethouders zogenaamde “schone” lucht willen.
@berlinetta: de VID is geen overheid ;-).
@pomoek: Klopt ja. Ik zit zomaar wat te roepen.
De 6 zits variant kiezen en die ook inzetten voor samen reizen.. minder voertuigen, minder chauffeurs en veel lagere kosten… Beetje out-of the box benaderen.

Overigens denk ik niet dat het heel veel uitstoot scheelt dus in di zin is het onzin. Maar waarom rijdt de gemeente die flut afstanden met diesels?
Ja wat een onzin, daarnaast erg naïef gezien de herkomst van de elektriciteit niet altijd goed te herleiden is.
Bovendien waren mede de Tesla’s het toonbeeld van de mislukte subsidieconstructie omtrent het zuinig en ecologisch verantwoord rijden.
Als laatste, wat hierboven ook al gezegd wordt, genoeg goedkopere alternatieven doe eveneens representatief zijn.
Symboolpolletiek, GL ten voeten uit.
Gewoon lekker fietsen in de stad die knaapjes. Elektrisch desnoods.
In principe is er natuurlijk niks mis mee. De Nederlandse overheid heeft zich de afgelopen jaren behoorlijk sterk gemaakt voor hybride en elektrisch rijden. Dat overheidsinstanties dan een voorbeeldfunctie vervullen en zelf ook elektrisch gaan rijden juich ik alleen maar toe. Maar moet dat nou echt zo’n Model X zijn? Voor minder dan de helft van de prijs van een Model X heb vanaf later dit jaar een Opel Ampera E. Dat is wat mij betreft luxe en decadent genoeg om veredelde taxi mee te spelen voor gemeentebestuurders.
Laat ze maar voor dat bedrag een Tesla taxi pakken, kun je behoorlijk wat ritje mee maken voordat de kas leeg is.
Eerlijk gezegd: Gewoon een goed plan, met een paar kanttekeningen: Ik snap niet zo goed waarom wethouders van Amsterdam een dienstauto nodig hebben. Goed lokaal ov is mogelijk. Er zijn bovendien, als je elektrisch wil rijden, genoeg alternatieven te vinden die goedkoper zijn. Een VW up is denk ik met enige aanpassingen goed te doen voor korte ritten, en daar gaat het denk ik om in de stad. Hoe dan ook lijkt het mij logisch auto’s voor wethouders in een poule te houden.

Het algemene sentiment is dat een Tesla X kopen “weggegooid geld” is. Daar ben ik het niet mee eens. In een auto op fossiele brandstoffen zitten een hoop verborgen kosten die niet ten laste van de eigenaar maar van de gemeenschap komen. Elektrisch rijden is per saldo beter voor het milieu en de portemonnee van de gemeenschap. Daarnaast vermoed ik dat een model X voorlopig wel haar waarde zal behouden. weinig bewegende onderdelen en er is gewoon veel vraag naar. De model X-en staan voor nagenoeg de vraagprijs op 2e hands-sites en een enkele keer voor boven de vraagprijs. Als ik het geld had ging ik er onmiddellijk een kopen. Het is dus denk ik financieel best een te verantwoorden aanschaf.
@pomoek: eh 010 Amsterdam, laat ze het maar niet horen in Rotjeknor.
@kobus1967: ai, je hebt een belangrijk punt. Mijn excuses. Verder is het OV in 010 net iets minder dan in 020.
@pomoek: ze dwepen toch altijd met het ov. Dat ze het voorbeeld geven dat het ov daadwerkelijk zo fantastisch is. Of is het dan toch niet zo goed… En elektrische auto mag dan een mooi voorbeeld zijn, vind je een dure tesla niet een beetje overdreven? Er zijn goedkopere alternatieven. Zelf de i3 is goedkoper en kwalitatief zeer goed.
@boomhauwer: Ja vind ik ook, was ook mijn eerste punt. Mijn tweede punt is dat, hoewel zo’n Tesla een hoop geld kost het geen slechte investering is. De kosten om ‘m te rijden zijn laag en de restwaarde is vrij hoog. Maar dat is inderdaad het 2e punt.
Het vervangen van een bestaande auto is toch nooit groen? Laat ze lekker die 5 series rijden tot er 500.000 km op staat.
@flatsix010: Jawel hoor, zodra je het break-even punt hebt bereikt van de uitstoot van de totstandkoming van de auto, het gebruik ervan en de verwijdering van de oude auto en de nieuwe auto, wordt het tijd om te wisselen.
@Jochempie: en waar ligt dat punt? Ik weet het niet, maar het zou mij niks verbazen als dat nog ver boven die 5 ton ligt…
@lekbak: dat verschilt natuurlijk gigantisch per auto en per merk…
Het Rotterdamse college van Burgemeester en Wethouders bestaat uit 7 man. Als zij allemaal aan de Tesla moeten, kost dit minstens 735.000. Ik weet zeker dat met een andere investering veel beter is voor het milieu. De gebruikte auto’s stoten 114 gram/km ( Bron: BMW Belgie) uit en alle 7 ambtenaren rijden – laten we het ruim schatten voor een ambtenarenbaantje in Rotjeknor – 25.000 kilometer per jaar, dan stoten zij dus 19950 kilo CO2 uit per jaar. Een huis stoot gemiddeld 4100 kilo CO2 uit per jaar ( https://www.eigenhuis.nl/actueel/201510050625-201510050625-Gemiddeld-huishouden-stoot-jaarlijks-23-ton-CO2-uit- ). Aangenomen dat je de CO2 uitstoot van een huis maximaal kan halveren, dan kun je dus een zelfde hoeveelheid uitstoot beperken door maar 20 huizen energiezuinig te maken en bijvoorbeeld zonnepanelen aan te leggen. Met inachtneming van het feit dat het college ooit nog wel eens een nieuwe auto moet aanschaffen, kunnen we hier maar 350.000 voor gebruiken. Minder dan de helft van de kosten van die Tesla’s. Dan heb je per huis ongeveer 17500 euro om uit te geven aan energiebesparende maatregelen en zonnepanelen. Of je geeft een subsidie van 5000 per huishouden om daarmee 70 huishoudens te bewegen tot de aanschaf van zonnepanelen. Bij goed onderhoud is de levensduur van zonnepanelen 25 jaar. Daardoor wordt er echt bizar veel meer CO2 bespaard dan wanneer je 7 man 4 jaar in een Tesla rond laat rijden, waarna de auto’s richting Polen gaan.

De suggestie van de meneer van GroenLinks laat duidelijk zien dat meneer geen kennis van zaken heeft. Van mij part mag meneer heel snel ontslag nemen.
@thefavis: Politici hebben sowieso weinig kennis van zaken als het op het milieu aankomt. Ze behandelen het als een ethische kwestie, terwijl we dat stadium al lang voorbij zijn. Milieubewust handelen is noodzakelijk en hoeft geen symboolpolitiek meer te zijn.
@jochempie: Het is ook een ethische kwestie, maar om van daaruit alleen maar symboolpolitiek te bedrijven slaat idd nergens op. Bij alle beslissingen horen ethische aspecten de revue te passeren om zo de juiste beslissing te nemen en niet alleen te kijken naar de kosten. Ze moeten gewoon serieus kijken wat de grootste besparing aan uitstoot oplevert. En gezien de publiciteit die het geven van subsidies oplevert bereiken ze sowieso veel meer mensen dan wanneer er 7 mensen anoniem rondkarren in Tesla’s.
@thefavis: het gaat toch niet om CO2 besparen? Het gaat om uitstoot in de stad te verminderen. Je kunt dat met die huizen van jou naast de electrische auto’s doen.
@mashell: Dat klopt, maar de meeste mensen kunnen toch niet zo’n dure auto betalen. Dan kun je beter op een andere manier iets goeds doen voor het milieu. En nee, dat kan niet tegelijk als er een budget is.
Neem maar van die Nissan Ev200 busjes. Dat zijn ook EV’s, kosten 30k (na 3k korting op alle te kiezen uitvoeringen! Gewoon even verdiend voor GL Rotterdam, graag gedaan) en hebben enorm veel ruimte. Ben je voor minder dan de helft klaar! Dan neem je er 10. Zet er 5 in als Japie Krekelvervoer van en naar de Seminars, cursussen, brainstormsessies en andere ‘belangrijke’ afspraken etc. En de rest laat je rijden als ouderenvervoer voor boodschappen, bridgeavonden etc etc. Dan heb je geen Falcon doors dus op de hockeyclub moet je wat anders doen om op te vallen maar verder, king of the hill.
Uiteindelijk kosten de auto’s veel minder als je voor een paar cent per kilometer laadt. Weinig onderhoud (kijk dat filmpje van Autoweek maar eens, waar de remschijven zo’n 300.000 km mee kunnen gaan) en sowieso lage kosten. Een Model S is maar 5.000 euro goedkoper in vergelijkbare vorm, dus wat een overtrokken bericht weer.
Geef ze een fiets!
Als schone lucht wel wat mag kosten, laat ze dan een Nissan Leaf aanschaffen. Een beetje minder beenruimte ten gunste van schone lucht dat lijkt mij een faire deal. En als dat GroenLinks tuig dan toch nog wat meer beenruimte nodig heeft dan gaan ze maar met de trein of de fiets. Het zijn toch ook echt een stel smerige volksverlakkers.
De Opel Ampera-e lijkt mij een prima keuze. Deze heeft een grote actieradius, is ruim achterin, heeft een flinke bagageruimte en is betaalbaar.
GL is net zo makkelijk in geld smijten van de burger als de rode partijen en vakbonden. Jammer. Elektrificatie van het wagenpark is wel van belang om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen, er zijn veel betere alternatieven die financieel en qua imago beter bij bestuurders passen.
Ik vraag me af hoeveel luchtvervuiling het nieuwjaars vuurwerk heeft gegeven bij de Erasmusbrug heeft gegeven, maar goed Thatcher zei het al: ” Socialists are extremely good in spending other peoples money.”
Gewoon Links laten liggen deze hele club hersenloze leegschedels.
Die Arno Bonte. Wat een l*l. Weg met die man. Weg met die hele partij! Dit neem je toch niet meer serieus. Ik snap dat deze partij een focus legt op groen en milieuvriendelijk maar er zijn genoeg alternatieven zoals een e-Golf, BMW i3, Mercedes B250 en die zijn maar een derde van de prijs. Schone lucht krijg je ook met deze autos. En trouwens, wat moet Groenlinks in godsnaam met een 520d????? Weer zoiets. Lekker in eem Golf 1.0 TSI Trendline rijden of Passat 1.6 tdi Bluemotio
Mijn vrouw wilt ook dat ik in een peperdure Tesla ga rijden…..haha. You can’t have always what you want!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).