Gumball 2018: auto’s niet aangekomen, deelnemers boos

Auteur: , 76 Reacties

Logistiek drama.

Chiron

Niets is vervelender dan je bagage kwijtraken bij aankomst op de bestemming na een vlucht. Zoiets vergelijkbaars is gebeurd tijdens de Gumball 3000. Gisteren kwam de groep aan in Osaka, Japan na een vlucht vanuit Italië. Het was de bedoeling dat diverse deelnemers zowel de Europese als het Japanse gedeelte in dezelfde auto reden. Voor sommigen gaat dit mogelijk niet gebeuren.

Er is iets misgegaan in het transport. Zo’n 13 tot 15 auto’s zijn in Italië achtergebleven en hebben niet de vlucht kunnen maken naar Japan. Onder meer Team Afrojack moet de Ferrari 812 Superfast van Josh Cartu in het Aziatische land missen, zo laat Jeroen van den Berg weten op sociale media. De DJ zelf heeft overigens alleen het Europese gedeelte meegemaakt. Terwijl de groep de komende dagen van Osaka naar Tokio gaat rijden, draait Nick plaatjes elders op de wereld. Ook het Nederlandse Team Interception met de politie Audi RS 6 Avant is de dupe. De Audi is in Italië achtergebleven en het team heeft een Porsche Panamera Turbo gehuurd in Japan om de rally uit te rijden.

Door de logistieke problemen heeft de Gumball tevens andere maatregelen moeten nemen. De organisatie heeft bijvoorbeeld de geplande trackday deels geannuleerd. Dit tot ongenoegen van diverse deelnemers. De Belgische ondernemer POG laat op sociale media weten teleurgesteld te zijn, aangezien hij er erg naar uitkeek om op een Japans circuit te rijden met zijn Lamborghini Huracán Performante Spyder, die overigens wél is aangekomen in Osaka.

Je kunt je zo voorstellen dat deelnemers balen en ietwat pissig zijn. Voor een ‘toegangskaartje’ met een bedrag van dik 65 mille mag je top notch verwachten. Echter is dit een issue waar ook de organisatie van Gumball weinig aan kan doen. De gedupeerde deelnemers moeten met een andere auto de rally uitrijden. Nu hopen dat er geen belangrijke bagage is achtergebleven in de eigen auto’s..

UPDATE: Een deelnemer aan de Gumball liet ons weten dat het een gevalletje ‘eigen schuld is’. Zo had de organisatie diverse malen gecommuniceerd dat de auto’s minder dan een kwart tank brandstof moesten hebben. Was er meer brandstof aanwezig, dan zou de auto niet worden meegenomen in verband met veiligheid en regelgeving. Jeroen van den Berg stelt echter dat het transportbedrijf deelnemers niet goed genoeg heeft gewaarschuwd en dat het mede daarom is misgegaan.

Fotocredit: Shmee150 via Instagram76 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Factuurtje van de onkosten doorsturen naar de organisatie. Plus wat marge zoals een ondernemer het hoort te doen.
@dromedaris: ik denk dat de vlucht enzo gewoon betaald is van de inschrijfprijs, de huurkosten kunnen neem ik aan sowieso naar de organisatie
Ha Ha Fly Emirates !
Ik zal het tegen mijn oma zeggen dat ze iedereen mag slaan die aan haar auto komt. Zij doet namelijk ook mee
Als dit het ergste probleem is in je leven valt de rest reuze mee
@tjongejongejonge: Nu is het zo dat dit voor de deelnemers vast niet de laatste 65k waren die ze te besteden hadden, maar de situatie is wel klote. Kon best een duur grapje worden als alle extra kosten voor vervangende auto’s op de vervoerder verhaald gaan worden. Achteraf de auto’s over vliegen heeft ook weinig zin.
@towi1989: inderdaad de Gumball is een grapje dat heb je goed gezien
@tjongejongejonge: iemand is bizar jaloers…
@gwnbmw: nee hoor van mij mogen ze een puzzeltocht in Japan rijden hoor, veel plezier gewenst zelf ga ik liever een stukje trainen met mijn racefiets of een dagje naar het strand met mijn verloofde. Jaloers nee …… bewondering voor de prestatie, ik moet er om glimlachen en kijk liever naar werkelijke prestaties
@tjongejongejonge: “trainen met mijn racefiets”

Kijk, dat verklaart een hele hoop.
@towi1989: prima dat jij ervoor kiest om met je broek op je knieën een autoboekje te lezen, ik ga graag trainen en wedstrijden rijden. Ieder zijn hobby. Verder in de jaren 90 was mijn 1e auto een mx5 heb ik jarenlang een e30 cabrio gereden en een opgevoerde e28. Maar ik ga ipv puzzeltochten rijden met een auto graag een stukje trainen….
@tjongejongejonge:

Van iemand die met zn broek op zn knieen een autoboekje leest heb ik geen last. Van een te dikke proleet met geschoren benen in een te strakke broek die hier het zuiden van Limburg de rust komt verstieren door mega asociaal zonder bel midden op een 80-weg ipv het fietspad schreeuwend rond te fietsen met nog 1000 andere idioten wel. Gatverdamme, wielrenners. Zo veel ellende, agressie en irritatie als die lui veroorzaken, daar kan niks tegenop.
@markie123: dat zijn fietstoeristen. Wielrenners rijden met een nummer op hun rug op afgesloten wegen. Maar in Limburg is het overigens lastig communiceren met de lokale bevolking daar er een collectief spraakgebrek heerst
@tjongejongejonge:

Ah, jij traint dus alleen maar op afgesloten wegen. Ik geloof er geen klap van. En communiceren is onmogelijk voor wielrenners, die kunnen toch alleen maar AAN DE KANT roepen, dus wie heeft er dan moeite met communiceren?
@markie123: echte wielrenners trainen op de club, bij ons kan je op ma/wo/zat rijden en als ik op de openbare weg fiets fiets ik alleen of met zijn 2 en en is het bijna altijd een lange duurtraining waarbij je niet hoeft te gillen naar babyboomers op een elektrische fiets. Waar jij last van hebt zijn fietstoeristen die op latere leeftijd beginnen met fietsen en haantjesgedrag in groepen vertonen. Dat zijn geen wielrenners. Overigens heb ik ook wel een achter de auto of brommer getraind maar dat is dan wel op rustige rechte polderweggetjes
@tjongejongejonge: jammer dat je nu zo achterlijk reageert over Limburgers. Maak je net zo een vooringenomen ‭kwezel als @marie123
@pa045: Is gebaseerd op pure ervaring… Van kind af aan elk jaar gedoe gezien en meegemaakt. En hoe serieus kun je iemand nemen die geen bel van 10 gram op z’n fiets wil en daarmee dus ervoor kiest om naar iedereen te moeten schreeuwen?
@markie123: sow. Zit diep bij jou zeg. En iedere fietser vertoond hetzelfde gedrag zeker? Net als iedere automobilist, en zeker jij, altijd netjes richting aangeeft..
@pa045:
1. Ik geef inderdaad altijd richting aan, zo is dat mij geleerd en ik vind het ook suf als mensen die moeite niet nemen.

2. Ik ben echt behoorlijk relaxed en bourgondisch in het normale mensenleven. Maar als je in zuid limburg woont, weet je het wel wat wielrenners betreft. Elk jaar is het weer elk weekend raak. Agressie, geschreeuw, et cetera. Toen ik als middelbare scholier naar school fietste heb ik de ellende en scheldkannonades elke dag gehoord, nu in de auto merk je ook de continue agressie en opgefoktheid in die lui. Ik nodig je van harte uit om hier eens een paar weekenden te komen rijden met de auto.
@markie123: ik woon ook Zuid Limburg en ik fiets er ook heel veel. Zowel racefiets als met de mountainbike. Een bel zit er gewoon op en die gebruik ik. Gedraag me redelijk (pak wel eens een rood licht wanneer het veilig is) en houdt zoveel mogelijk rekening met andere.
Bovendien heb ik niet de illusie een rechtstreeks conflict met een auto te kunnen winnen…
de enige reden dat ik zelf nog niet een aanrijding met een auto gehad heb, is dat ik zelf heel erg alert ben. Echt niet de voorzichtigheid van automobilisten. Bij veel automobilisten is niet de perceptie dat over een fietspad een fietser kan komen. Ze kijken alleen naar de weg. Fietsers zoeken het maar uit..
en hoe vaak er een automobilisten er op hun telefoontje lopen tikken tijdens het rijden is ook enorm triest! En dat zie je goed wanneer je op de fiets zit.
@towi1989: haha idd. De enige fietsen die hier besproken mogen worden zijn motorfietsen. Rest… geeeuuuuwww
@tjongejongejonge: uuuuh, Gumball is niet bedoeld als prestatie, is gewoon een beetje feesten en tikkeltje misdragen. Verder lijkt het me hardstikke leuk om een keer te doen, met een 100tal over de top auto’s een rondje rijden waar je normaal nooit komt…..
@tjongejongejonge: Oi, jij bent die jongen met die krantenwijk. Dat is ook zo. Moet je daar zo hard voor trainen? Fijn met je verloofde aan het strand. Hij fietst ook, right? Sportief stel! Keep it up!
@BrutaalAapje: Haha wauw. Wát een reactie..
@olivier420: Ben jij misschien stiekem de verloofde :) In elk geval weten we nu dat er twee wielrenners hier op AB zitten.
@markie123: potverdorie! Wat een vooroordeel weer.

Ik heb helemaal niks met wielrennen… sorry… ik fiets alleen naar de kroeg :-). Beetje voetballen op z’n tijd en zo nu en dan een rondje hardlopen. Mag dat wel?

Vind hem wel weer leuk gevonden! Is het er nu wel uit? Die frustratie?
@BrutaalAapje: ik heb in tegenstelling tot het kleine aapje van jou geen blauwe pilletjes nodig om hem bij haar omhoog te houden.
@gwnbmw:
Hij heeft toch gewoon gelijk? Voor mensen die daaraan deel kunnen nemen is het een leuk verzetje. Vergelijk het met een dagje Walibi van Jan Modaal.
Zeker, maar kut is het wel. Ik werk het hele jaar hard om in de zomer een paar weken vrij te nemen en te genieten. Als het dan in de soep loopt wordt ik ook sjagarijnig.
@rrvliet:
Gek maar dat gevoel heb ik eerder bij een stucadoor die zich het hele jaar zeven slagen in de rondte heeft gewerkt om met zijn gezinnetje 2 weken naar Lloret te gaan met een reis die op het allerlaatste moment geannuleerd wordt omdat de tour operator failliet is gegaan.

Bij deze mensen heb ik dat gevoel totaal niet.
Zeker als ik lees dat je tank gewoon leeg moet zijn, doe je dat niet wordt’ie niet meegenomen.
@desjonnies: ik snap wat je zegt, alleen een beetje stukadoor hoeft op dit moment ook niet te sappelen.
@desjonnies: Dat kun je dat inderdaad zelf voorkomen (vwb volle tank). Neemt niet weg dat vrije dagen altijd kostbaar zijn, ongeacht hoeveel je verdient. Misschien zijn ze zelfs wel belangrijker als je carriere hebt gemaakt, je moet dan veel meer moeite doen om daadwerkelijk vrij te krijgen.
@rrvliet: ik heb toch wel het idee dat een hoop mensen die aan de Gumball meedoen niet zo krap in de vakantiedagen zitten. De meesten zullen het zakelijk zo voor elkaar hebben dat een weekje meer of minder niet aanwezig zijn niets uitmaakt. Daar hebben ze hun mensen voor die zorgen dat de boel (goed) blijft draaien.
Hahaha sukkels, racen op de openbare weg voor eikels met geld te veel bahbah
Haha, ooit een verslag gelezen over de Gumball van een deelnemer.. Wat een teleurstelling was dat zeg, het lijkt zo op het eerste gezicht of iedereen ontzettend vrolijk is.. Maar eigenlijk hangt er een ontzettend negatieve sfeer..
Een rally die ooit leuk begon is nu een uithangbord voor vervelende figuren..
@gemaskerdemuchacho: Het is voor hele rijke
narcisten. Zij die het kunnen veroorloven naar de buitenwereld. Een proleten rally pür sang. Maar dat levert ons mooie beelden op. Neem alleen al dat die zieke vlog en spotnerdjes daar op ieder feestje ronddwarrelen. Zit ook niemand op te wachten zou je denken. Not! Dit is voor velen een manier om even een week extra im de picture te staan en they love it. Kortom dat artikel kan heel goed kloppen, want 250 mensen die alleen maar met zichzelf bezig zijn en nog 30 die elke meter daarvan vastleggen, hoef ik geen bier mee te drinken of over auto’s te praten bij een tankstation. Alleen dat revven al zou ik knettergek van worden.
@fmgarcia: 100% gelijk!
@fmgarcia: Sow, neem nog een slok azijn. Je hebt van één iemand een review gelezen over de Gumball en denkt meteen te weten hoe heel de rally in elkaar zit om er volgens nog wat nattevingerwerk achteraan te gooien. De Gumball is idd de laatste jaren veranderd en veel commerciëler geworden, mede doordat het zó bekend is geworden dat het zonder samenwerking met de desbetreffende landen niet meer werkt. Wat jij ziet op social media is maar een klein deel van de rally. Er zijn er genoeg die meedoen voor de fun. Natuurlijk is de Gumball niet voor iedereen weggelegd en zal niet iedereen het leuk vinden.

Dat deelnemers alleen meedoen om te pronken is echt complete onzin.
@gemaskerdemuchacho: als je een linkje hebt: Graag!
Geodis is de logistieke partner van de gumball, die hadden dit toch moeten kunnen regelen.
Die gasten hebben toch genoeg poen, daar in Japan even een R34 GTR of een TwinTurbo Supra op de kop tikken en je kan gewoon door in style👌🏼
@kennone: Of een Daihatsu Copen! Leuk en hoef je dus niet te huren.
@fmgarcia: I see what you did there
@gulli: Pas na de suggestie
kwam het bij mij binnen. Is toch lachen om daar een rhd copen te fixen om de rit uit te rijden!
@fmgarcia: of een Suzuki Carry,
@fmgarcia: Doe dan een Honda S660 ;)
So what, je hebt toch geld. Koop gewoon een nieuwe.
Best vervelend als ryan air staakt zie je wel
is slachtofferhulp al ingeschakeld
@bmwpowerm5: nee maar ik heb wel gehoord dat de inwoners van Lombok geld aan het inzamelen zijn.
@p406: Deze is op het randje hoor ;)
Regel je toch een Suzuki Swift. ’s avonds een quiz, gezellig.
Amateuristisch van de organisatie.
Als het een vereiste is om maar een kwart tank benzine mee te mogen nemen en je het gaat om auto’s vervoeren (kost toch al zo 5k per auto); dan zorg je toch dat er een benzine-leeghaal-pomp aanwezig is? Kan je een deelnemer zo 1000 euro voor vragen; levert het nog winst op ook.
@gregorius: dat vind ik eigenlijk ook wel. De organisatie zou (zeker voor 65000,– per deelnemende auto) toch met gemak een pomp neer kunnen zetten waarmee de tanks leeggehaald worden. Zoveel geld hoeft dat nou ook weer niet te kosten.
@sportevo: ja zeker. Weer iemand die totaal niet zelf kan nadenken. Waar alles even voor geregeld moet worden. Die mama overal om hulp vraagt.
Tank mocht maar kwart vol. Is de deelnemers verteld! Regel dat dan zelf. Of zijn ze daar echt niet capabel voor? Millennials..
@pa045: ik mag hopen dat die reactie niet op mij van toepassing is (‘weer iemand die niet zelf kan denken’).

Ik stel dat het van een organisatie erg gemakkelijk is om te zeggen ‘wij kunnen er niets aan doen’.

Ze kunnen, als dat een vereiste is, prima zorgen voor een pomp om, eventueel tegen betaling, tanks leeg te halen. Soort extra service. Heeft niets met millenial zijn te maken (daarnaast ben ik dat niet eens).
Vind de races, prima, top maar je moet niet rechts en over de vluchtstrook gezinnetjes en minder bedeelde mensen gaan inhalen op de snelweg. Ben ik er gelijk klaar mee. Rot op man je bent niets meer als een ander.
Jee, wat een zure reacties allemaal. Als je toch voor de lol mee doet aan de gumball en daar flink wat pegels voor neer telt is dit gewoon vervelend. Ook als het eigen schuld / slecht gecommuniceerd is.

Ik sta er van te kijken hoeveel vooroordelen en oordelende reacties over de deelnemers hier voorbij komen. Alsof het mensen met veel poen kwalijk wordt genomen dat ze iets leuks organiseren… Als ik ’t over had dan zou ik zeker mee doen.
@markie123: grappig dat juist jij begint over vooroordelen en oordelen over anderen…

…Na je tirade tegen wielrenners.
@olivier420: Zie mijn reactive op @Pa045
@markie123: Dat woord moest natuurlijk reactie zijn, automatische spellingcontrole in IE past ‘m aan.
@markie123: Haha… Ik wil best ook “zie mijn reactie” zeggen maar vind het te leuk om nog een keer te zeggen..

Ik heb helemaal niks met wielrennen. Daar gaat je vooroordeel (oeps!).

Sorry..

Vind ze ook vaak irritant. Maarja, ik vind andere automobilisten nog veel vaker irritant. Moet ik dan iedereen hier op autoblog (met een rijbewijs) ook maar de huid vol schelden?

Overigen ben ik het er helemaal mee eens dat debiel rijden en veel risico’s nemen / medeweggebruikers in gevaar brengen nooit goed te praten is.
Weten die mensen ook weer dat we in the end allemaal hetzelfde zijn, ook al heb je nog zoveel geld. Altijd goed als mensen dan wordt gewezen op wat niet mag, vervolgens het toch doen en dan op de blaren moeten zitten. En het mooie is, je kan je niet uit de problemen kopen dit keer.
@ghost: flesje azijn leeggedronken na de thee?
@barry355gtb: nee hoor. Ik sta gewoon met Mn beide benen op de grond, heb Mn zaken op orde en doe niet moeilijk over dit soort onbelangrijke, niet noemenswaardige zaken. Jeroen van de Berg e.a. Waren ooit zo normaal en gewoon. Dat kan je nu niet echt meer van die gasten zeggen.
@ghost: dat is wel zo helaas, maar wees niet jaloers op mensen met geld. Komt nu wel zo over…..
@barry355gtb: nee, dat interpreteer je nu zo. Ben zelf ook ondernemer, verdien ook prima geld, en leef prima. Ik doelde meer op het idee dat rijke mensen dat alles op te lossen is met geld. Dat is dus niet zo, en dan gaan ze maar lopen janken op hun insta..geloof me, er zijn wel ergere dingen (en ja die ziekte met de K heb ik al gehad, en zodoende mijn reactie).
@ghost: prima betoog van je en ik denk echt , dat we hetzelfde bedoelen en ik weet ook uit eigen ervaring, dat er veel ergere dingen zijn. Gebroken nek en derhalve kan mijn lichaam niets zelf meer.
Wat een trieste reactie’s hier zeg… ik lees afgunst en jaloezie.
Rechts inhalen waar dat eigenlijk niet kan en andere weggebruikers in gevaar brengen kan niet, dat ben ik helemaal met jullie eens.

Maar verder is het gewoon een leuk feestje voor mensen die zich dat kunnen veroorloven, laat ze lekker. Als jij op zaterdagavond met een paar vrienden naar de plaatselijke McDrive gaat is ook niemand die daar wat van zegt of die jullie dat niet gunt.

Het gaat er niet om dat deze mensen zich beter voelen dan de rest, zij proberen gewoon lol te maken en als je veel geld hebt dan kun je duurdere auto’s rijden en langere vakantie’s maken. Accepteren.

Mocht je echt een hekel hebben aan mensen die hun hobby uitoefenen, lees dit artikel dan niet en bespaar mij je zure reactie.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2409239/doodrijder-walter-van-w-bijt-in-het-stof


Interessant leesvoer voor alle straatracers die denken dat ze boven de wet verheven zijn
@tjongejongejonge: en die mongool scheer je over eén kam met de Gumball deelnemers? Die scheuren echt niet zo hard over binnenweggetjes hoor.
@barry355gtb: ja ja Google maar eens, zie je genoeg over snelheidsovertreding.

laat die mannen lekker op een circuit gaan rijden maar dan staan ze voor lul door ingehaald te worden door mensen met talent
@tjongejongejonge: ik ga maar eens die url aanklikken en lezen
@tjongejongejonge: De meeste gumballers zul je niet snel betrappen met zulke snelheden op zulke wegen. Uiteraard rijden ze vaak te hard, maar zeker tijdens de rally is dat meestal op snelwegen. Ook niet goed te praten maar aanzienlijk minder erg als zo hard te rijden door woon gebieden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).