Gumball 3000 2015 komt aan in Amsterdam

Auteur: , 17 Reacties

De Gumball 3000 rally van 2014 is achter de rug en dus wordt de route voor volgend jaar vrijgegeven. En die heeft een Nederlands tintje.

Gumball 3000 2015

De race waarbij deelnemers in 6 dagen ongeveer 3000 mijl afleggen, start volgend jaar in Stockholm en gaat via Oslo en Kopenhagen naar Amsterdam. Daar worden de 100 supercars het vliegtuig ingeduwd om vervolgens in de VS nog van San Francisco via Los Angeles naar Las Vegas te rijden.

In 2007 en 2010 deed de rally eveneens Amsterdam aan en konden de deelnemers meteen kennismaken met het KLPD. Die stonden de auto’s bij de grens op te wachten. Met flitsapparatuur wel te verstaan.

De Gumball 3000 gaat traditiegetrouw alleen maar over openbare wegen en zal net zoals voorgaande jaren weer bereden worden door bijzondere automobielen en hun soms even excentrieke bestuurders. Meedoen kost ongeveer een halve ton aan euro’s. Het evenement trekt meer dan een miljoen bezoekers en kluistert jaarlijks 60 miljoen huishoudens aan de buis of livestream.

De naam ‘Gumball’ komt van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol die ermee wilde beschrijven hoe het publiek op populaire cultuur kauwde en het uitspuugde alsof het kauwgum was. Dat is het gevoel wat de rally ook moet oproepen. Een bijzondere lifestyle-race dus, die vast en zeker weer de moeite waard wordt.

UPDATE: De route zoals die nu bekend is, telt minder dan 2000 miles. Waarschijnlijk wordt de route in aanloop naar het evenement uitgebreid.17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Geweldig nieuws!
Ich bin dabei!
Ik wil wel mee doen in een Reliant Robin, wie sponsored mijn halve ton inschrijfgeld?
Ik ben erbij!
De Polizei zal het feestje, net als in 2010, wel weer bruut verbieden waardoor alles op een trailert door Duitsland moet.
Als dit de route is mis ik nog aardig wat miles… Kom nog geen eens op 1900 mile, dus de route zal nog wel uitgebreid worden lijkt mij?
@atteh: klopt, de route wordt in aanloop naar het evenement mogelijk nog uitgebreid.
Laat ze weg
Dat ze dan even flink tanken hier en lekker veel geld uitgeven. Hoeven ze in Den Haag niet te gaan mierenneuken.
@dennisjuh95: beter wachten ze totdat ze in Amerika zijn, stukken goedkoper #HollandsBesparen
Kan de politie ook weer eens emmertjes vol spuiten…
Tijd genoeg om een noodwet aan te nemen: Veel te hard is invorderen, snelrechter en extreem hoge boete: 2500 eur / km te hard vanaf 20 te hard of zo; in de stad het dubbele. Officieel de Gumball organisatie waarschuwen en kassssa!
Van mij mogen deze idioten wegblijven. Laten we hopen dat de politie hard optreedt voor de verkeersveiligheid.
Ik ben dit jaar naar Parijs gereden .. bleek dat ze een vertraging hadden van 3 uur en ze op dat moment nog in Engeland stonden.. Dat was flink balen. Wij zijn toen in de auto gesprongen en naar Calais gereden (soort van omweg terug naar huis) om ze daar te spotten. Toen we daar aankwamen was het uitgestorven.. Bleek dat we ze gemist hadden met 12 minuten.. Daar baalde ik wel even goed van ja. Des te gekker werd ik toen ik te horen kreeg dat ze komend jaar gewoon Nederland aandoen!! Mijn dag kon niet meer stuk. 100% zeker dat ik daar bij ga zijn :P
Idioten idioten ? De gumball is al lang niet meer wat het geweest is hoor, het is geen straatrace meer
@mauricerma:
Zou u dan ook even aan de deelnemers willen uitleggen dat het geen straatrace is..
Niet dat ik daar een probleem mee heb, bij ons ontaard een puzzelrit ook vaak in een rally.
Ik kan mij dan voorstellen dat er mensen niet vrolijk worden en ons ook “idioten” noemt..
Hopelijk wordt hij nog wat naar het zuiden van Nederland uitgebreid :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).