Hamilton senior: “Hamilton junior moet nog zes jaar door”

Auteur: , 18 Reacties

Anthony blijft zoonlief een beetje pushen om zijn eigen droom waar te maken.

Hamilton en Verstappen zetten toon in tweede vrije training

Lewis Hamilton staat aan de top van de voedselketen in de F1. De Brit is inmiddels zesvoudig kampioen en heeft nog één titel nodig om op gelijke hoogte te komen met Schumacher op de Mount Rushmore van de sport. Toch is er een keiharde waarheid die voor iedereen geldt en dus ook voor HAM: de tijd wacht op niemand. Nog voor het volgende seizoen viert Lewis zijn 35ste verjaardag. Dat roept de vraag op hoe lang de Brit nog door kan en wil op het hoogste niveau.

Want hoewel sommigen nog steeds twijfelen aan het belang van fysieke kwaliteiten om goed te presteren in de racesport, toont het verleden aan dat de F1 wel degelijk een young man’s game is. Natuurlijk kunnen oude rotten met een bak ervaring nog wel nuttig zijn voor teams, maar die magische, pure snelheid over één rondje is gewoon aan slijtage onderhevig. Mannen als Old Nige en Alain Prost werden richting hun 40ste verjaardag weliswaar nog kampioen, maar dat was toch vooral te danken aan een oppermachtige Williams en een wat mindere teammaat.

Natuurlijk kan ook Lewis Hamilton op die manier nog één of meerdere keren kampioen worden, zeker als het team Bottas in de tweede auto laat zitten. Maar volgens vader Anthony Hamilton is dat niet wat zijn zoon motiveert. Juist het vooruitzicht om het gevecht aan te moeten gaan met jonge honden als Leclerc en Verstappen is wat LH44 doet opstaan in de ochtend, aldus LH44’s pa bij Channel 4.

Vaderlief is zodoende van mening dat zijn kleine spruit nog wel vijf of zes seizoenen door kan gaan. Dat is overigens ook wat hij zelf hoopt dat zijn zoon doet. Junior en senior hebben altijd al een ietwat gecompliceerde relatie gehad die niet zou misstaan in de documentaire ‘TURN!’ en het lijkt erop dat Anthony zijn rol als ‘motivator’ nog niet helemaal op kan geven. Desalniettemin hopen we dat vader HAM zijn zin krijgt en HAMMETJE inderdaad doorgaat tot het bittere figuurlijke einde.18 reacties

Van mij mag hij, vind Hamilton de enige coureur die nog een beetje van die Formule 1 rockster/playboy uitstraling heeft! In tegenstelling tot alle zoutloze Vettels, bottassen en Albons.
@burninrubber: echte vegan rockstar
@burninrubber: inderdaad, prachtig hoe hij met een lekker wijf al tongend door de pitstraat loopt, een peuk in zijn mond en glas whiskey in zijn hand. Sex, drugs and rock and Roll!
@burninrubber:
Vind Hamilton met zijn zorgvuldig aangemeten imago, kleertjes en maniertjes meer popstar dan rockstar.
Nee dan Kimi.
@burninrubber: Lewis een rockster? Hahaha de enige die daar bij in de buurt komt is Kimi.
@burninrubber: authentiek?laat mij niet lachen, pure marketing niets echt aan Lewis, de enige authentieke persoon is Kimi!
Ik gun het hem van harte.
Wat Hamilton doet verdient respect. Ok hij zit in de beste auto van het veld maar dan nog moet je dat ding naar de finish rijden zo foutloos mogelijk. Ik ben niet echt fan van hem maar ik kan deze prestatie zeker respecteren
@rob5nismo: een hoop mensen vergeten dat het een reden heeft waarom hij in de beste auto zit.

Het is geen loterij waarbij je een auto krijgt toegewezen. Hij heeft dit zelf bereikt en presteert nog steeds op zo’n niveau dat men hem in die auto wil houden. Het heeft ook niets met veel geld hebben te maken want de familie Hamilton had vroeger ook geen top inkomen en er moest echt hard voor gewerkt worden om hem te kunnen laten karten.

Wat dat betreft heeft Max het makkelijker gehad. Jos kon zijn verdiende geld makkelijker in Max investeren dan de vader van Lewis. Ik geloof oprecht dat er zat talenten rondlopen maar die vanwege te weinig financiële middelen niet kunnen doorbreken. Voor Verstappen stonden de sponsoren ook niet in de rij (op Exact en Jumbo na).

Maar het verhaal ‘iedereen’ kan in een Mercedes kampioen worden betwijfel ik ten zeerste.


@sportevo: juist dit bedoel ik ook
Voorlopig zie ik ook geen reden om te stoppen, op zijn nieuw verworven geweten na dan.
Nog even bij MB het record halen en dan zie ik hem wel naar Ferrari gaan als nieuwe uitdaging.
@sketcher: of na de 8e, 9e of 10e wereldtitel stoppen. Of samen met het team van Mercedes naar de F-E overstappen. Of gewoon met pensioen gaan.
Lewis moet lekker kleertjes gaan ontwerpen voor TH, leuke kekke “vlotte montuurtjes” bedenken maar vooral niet 6 jaar langer doorblijven gaan, rijden kan ie zeker maar met z’n hele vegan en healthy lifestyle leventje met de jetset wordt je wel beetje moe van hem….
@willempieee: waar tijdens een GP weekend hoor je hem over zijn vegan / hiphop / jetset / etc. lifestyle? Misschien als je hem volgt op social media maar dat hoe je niet te doen. Anders, hoe kun je er dan moe van worden?
Tja, als in 2021 Mercedes de handel niet goed geregeld heeft kan het zomaar ineens afgelopen zijn….
Ivm met zijn carbon footprint zou hij per direct moeten stoppen, als hij er echt zo om geeft en een beetje consequent is. Nadat hij vergiffenis vraagt voor alle bomen die hij heeft gekost. Dat maakt een vegan dieet echt nooit meer goed. Hoe sneller die drama queen stopt hoe beter.
@niex: is hij vegan omdat hij denkt dat het beter voor het milieu is of omdat hij denkt dat het beter voor hem is? Het is dat laatste, dus waarom moet hij stoppen?
Ja, Lewis rijdt in de beste auto, maar je moet het wel nog klaarspelen. In die zin blijft Lewis de beste coureur in F1 for now, gezien ook de grote afstand naar team mate Bottas.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).