Deze carbon Ford van 590.000 Dollar is beter dan de GT

Auteur: , 14 Reacties

Om een simpele reden.

Voor de tweede keer in twee decennia heeft Ford ons blij gemaakt met een moderne herinterpretatie van de legendarische Ford GT. Met zijn bizarre aero en vliegensvlugge adaptieve demping is de meest recente versie zo mogelijk nog toffer dan de vorige versie. Er is echter wel een aspect aan de nieuwe GT waarbij Ford de plank volledig heeft misgepeerd. Het ding heeft géén V8…Man man man.

Gelukkig is er nog een andere optie als je een paar ton wil stukslaan op een carbon fiber Ford. In tegenstelling tot de Ford GT heeft deze EarthRoamer LTi namelijk wél een dikke V8 onder de kap. Het betreft in dit geval een diesel van 6.7 liter groot. Ondanks deze forse joekel heb je tevens een veel grotere actieradius dan in de Ford GT, want er is namelijk een tank van 95 gallon aanwezig. Klinkt misschien niet direct indrukwekkend, maar in Europese termen komt dat neer op 360 liter.

Het idee van de EarthRoamer LTi is feitelijk om de Range Rover onder de campers te zijn. Het ding baseert op de Ford F-550 Super Duty en de carbon body is licht en sterk, waardoor ruw terrein een peulenschil wordt. Maar, de LTi is niet bedoeld voor spartaanse vakantiegangers die niks liever doen dan in de regen een paar haringen in de grond slaan met een plastic hamertje. Alle luxe is aanwezig om je gerieflijk een weg door de woestenij te banen.

Dit alles heeft dus wel een kostenplaatje, zoals we al vermeld hebben in de titel. En denk niet dat je flink af kan dingen, want net als bij de Ford GT is de vraag veel groter dan het aanbod. Wil je zo’n EarthRoamer LTi zal je minimaal acht maanden moeten wachten. Tot dat moment is de productie namelijk al besproken.14 reacties

Meest indrukwekkende is nog wel de range…

Op één tank kom je zelfs nog verder dan een Tesla S…
Heftig
Leuk speeltje, maar ik zou hem liever met een groot blok op gas hebben.
Dan moet er maar een tank in om te rijden, koken en de koelkast te laten werken.
Bovendien kan je als het moet, middels een grote zak ajuinen, in geval van nood zelf voor de brandstof zorgen… 🤔
@tjorque: Als ik het zo bekijk wordt er helemaal geen gas gebruikt in dit ding.
Dit soort bedragen voor een F cabine begrijp ik niet zo goed. Het is niet alsof je de koeien gaat verkopen of naar je werk moet in de outback. Voor dit geld liever iets als een Acela met mooie opbouw.
@phaeton: hmm, een luxe, comfortabele Super Duty of een iets wat geciviliseerde leger truck? Ik snap het ook niet.
@robert110: Als je je dit kunt veroorloven om drie weekjes per jaar de modderpoelen op te zoeken dan kan er ook wel een paar duizend extra van af voor comfortabele stoelen, airco tot in de cabine en… Tja, wat nog meer? Als je iets wenst kan het vast wel. Maar het lome hoort bij zo’n auto. Onthaasten is niet voor niets een woord.
@phaeton: Monterra 6×6👌🏻
@2wheeler: Voor een normale ‘Vier’ doe ik het ook wel 😁
Als het zo moet ga ik kamperen!
Slim: Carbon fiber gebruiken, dus lichte opbouw. Dom: er vervolgens een granieten keukenblad inbouwen…
Ultieme roadtrip mobiel in de US. Zowel in de woestijn als op de highway met dat fantastische wegdek…
Wat een waanzinnig dik ding zeg. Je schrikt je rot als je dit in het echt ziet.
Ik ga @Casperh of @Wouter eens uitnodigen voor een bezoek aan Bliss Mobil, al die Amerikaanse rommel hier op de website is ook niet alles ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).