Hamilton wil aan een MotoGP-race meedoen

Auteur: , 21 Reacties

In navolging van ex-teamgenoot Fernando Alonso wil ook #LH44 een keer naast het F1-potje piesen.

Hamilton wil aan een MotoGP-race meedoen

Groot nieuws afgelopen week! Fernando Alonso laat de GP van Monaco schieten om mee te kunnen doen aan de Indy 500. De Spanjaard is van plan om The Triple te pakken, oftewel de GP van Monaco, de Indy 500 en de 24 uren van Le Mans.

Diverse F1-coureurs hebben hun mening over deze buitenechtelijke affaire reeds gegeven. De algehele tendens is dat veel andere rijders het niet zouden doen als ze in Alonso’s schoenen stonden. Gelukkig is daar Lewis Hamilton voor een fris tegengeluid.

Hamilton vindt namelijk dat coureurs de mogelijkheid zouden moeten krijgen om ook aan races in andere klassen deel te nemen, getuige de volgende quote:

“I think it’s great that a driver is able to do that. I think us drivers should be able to do more than one series. There was a period of time in the past where there were drivers doing multiple series. I think it’s pretty cool that he’s doing it. I wouldn’t miss any of the races in F1, definitely continue to do all the races.”

Dat laatste zinnetje is een open deur, want de laatste jaren doet Hamilton steevast mee om het kampioenschap, in tegenstelling tot Alonso. Waar Lewis aan mee wil doen? De Brit zou graag een keer een MotoGP-fiets aan de tand voelen, daarnaast staat een NASCAR-klassieker als de Daytona 500 hoog op het lijstje.

Over MotoGP gesproken: Valentino “it wassa a goode race-eh” Rossi heeft al eens aangegeven dat Hamilton z’n Yamaha best een keer mag lenen. Zou het dan echt..?

Dank aan Dennis voor het tippen!21 reacties

Stukje kruisbestuiving is natuurlijk ook mooie reclame voor de F1. Net als Alonso in de Indy500.

Make F1 Great Again!
Leuk , wie was de laatste die de triple won ?
@cossie300: de enige die dat ooit geflikt heeft: Graham Hill
Hij wil dus ook een keer ècht racen. Logisch.
@lekbak: zit in ieder geval meer spanning in de treintjes in de motogp dan in de f1. En je hebt tijdens de race geen gejank…
Prima hoor. Een swap zou wel leuk zijn. Rossi op een skelter, Hamilton op een fiets.
Zo’n Amerikaanse serie is denk ik ook voor de rijders verschrikkelijk gaaf om te doen!
Dat kan ie helemaal niet. Daar heb je namelijk ballen voor nodig..
Rossi in F1 wagen vind ik leuker. Hij heeft dit namelijk al eens gedaan en was toen net iets langzamer dan de huidige F1 rijder van ferrari
Een keer een MotoGP motor aan de tand voelen moet te regelen zijn. Er rijden wel vaker journalisten en dergelijke op MotoGP motoren, Michael Schumacher heeft het ook wel eens gedaan. En nu er niet meer met enorme letters FIAT op de zijkant van de Yamaha staat is dat ook geen struikelpunt meer.

Aan een race mee doen is dan weer iets minder realistisch.
@reistje: Er staat nu wel een zwarte balk met “Monster Energy” op de zijkant. Da’s dan wel weer een mooie verbindende factor, aangezien zij Yamaha, Mercedes én Hamilton persoonlijk sponsoren.
John Surtees zal tot in het eind der tijden de enige coureur blijven die zowel F1 als 500cc/MotoGP kampioen is geworden. Maar een beetje kruisbestuiving kan geen kwaad en kan ik alleen maar toejuichen.
Doe maar niet! Schumacher heeft dat ook gedaan en we weten hoe dat afgelopen is…
@venividivici: Die crash met nekblessure liep hij op tijdens een rit met een Superbike. MotoGP heeft hij zonder kleerscheuren doorstaan. Sterker nog, hij reed best aardig op de Ducati van Stoner. Ik herinner mij nog dat hij op 38-jarige leeftijd binnen een seconde of vijf van het toenmalige baanrecord kwam op een motor die niet eens optimale remmen had (staal in plaats van keramisch). Met die rondetijden zou hij stijf laatste zijn geworden in de GP van een paar dagen eerder, maar zowat het hele paddock was het er over eens dat als Schumacher op jongere leeftijd MotoGP was gaan doen hij zonder moeite met de grote jongens had kunnen meerijden.
En dan Rossi in de F1?
@dutchdriftking: https://youtu.be/sthySUpQSQU

Daar hebben ze in 2008 al over nagedacht.
Racen zal ‘m niet worden, tenzij hij minstens 15x gelapped wil worden. Een keer zo’n motor uitproberen moet wel te regelen zijn voor Lewis, toch?
@racerx: Denk dat je lewis niet moet onderschatten in een hotlap maar een volle racen zou lappen nog wel eens kunnen gebeuren.
@fmgarcia: doe ik ook niet. Competitief zijn in de MotoGP vereist jaren van ervaring, motorracen is niet iets dat je zomaar even doet op basis van je talent. Zo werkt het gewoon niet.
Denk dat dat niet zo handig is om als leek op zo een apparaat te stappen. Wel ben ik voorstander van het meedoen aan verschillende klasse
Instagrammer blijf bij je leest. Al denk ik dat een MotoGP rijder beter wegkomt in een F1 auto dan andersom. Op die motoren moet je toch een soort van geboren worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).