Valentino Rossi wil z’n Yamaha best uitlenen aan Hamilton

Auteur: , 31 Reacties

Voelen wij daar een carrièreswap aankomen?

Valentino Rossi wil z'n Yamaha best uitlenen aan Hamilton

Neuh, dat idee kunnen we eigenlijk al meteen naar het rijk der fabelen verwijzen en toch hopen we stiekem dat Hamilton inderdaad een keer plaats gaat nemen op de MotoGP-fiets van Jorge Lorenzo en natuurlijk Valentino Rossi.

Beide motormuizen vinden het prima als Hamilton een keer op hun tweewielige raket gaat scheuren, al geeft Rossi wel aan dat ’t vermogen dan wellicht wat moet worden geknepen. Lorenzo doet er een schepje bovenop en grapt over een dikke verzekering, mocht LH44 inderdaad een keer gaan proeven van het snelste dat de motorsport te bieden heeft.

Er bestaat middels sponsor Monster trouwens wel een link tussen de drie, dus zo’n gek idee is het helemaal nog niet. Bovendien reed Rossi meerdere malen in een Ferrari F1-auto. Ook werd in een grijs verleden John Surtees wereldkampioen op zowel motoren als in de Formule 1 en switchte ook Mike “the bike” Hailwood van twee (super succesvol) naar vier (minder succesvol) wielen.

Voor wie niet zonder racerij kan tijdens de Formule 1-zomerstop: morgenavond om 20:00 NL tijd start de MotoGP-race in Indianapolis. Spektakel gegarandeerd!31 reacties

Gaat nooit gebeuren. Mercedes-AMG is mede eigenaar van MV Agusta, dus die gaan Yamaha dit PR momentje echt niet gunnen.

Niet voor niets reed Hamilton tijdens de GP van Monaco in het prinsdom in de rondte op een MV.
@poes: mv heeft geen motogp team, dus meer als pr stunt voor monster zou dit best wel eens heel goed kunnen gebeuren.
@Thijsj: Misschien dat ze daarvoor uitwijken naar het WSBK, waar MV met een team participeert. Niet bijzonder succesvol overigens.
@racerx: klopt, maar mv is daar ook gewoon te klein voor. Enige europese merken die daar nog weleens sterk willen zijn, zijn aprilia, ducati en bmw. Van de rest verwacht ik weinig en zal het vooral japan zijn wat de klok slaat. (Kawa en honda op dit moment).
@thijsj: MV doet het in de Supersport dan weer erg goed, geloof dat Cluzel de ranglijst aanvoert.

Kawasaki domineert dit jaar in WSBK, Honda is nergens te bekennen. Aprilia en Ducati rijden steevast voorin, BMW heeft helaas geen fabrieksteam meer. Wat mij betreft een enorme misser.
Ik hoop niet voor hem dat hij zichzelf te pletter rijdt.
Er staat me licht iets van bij dat hij een keer de swekkerboy aan het uithangen was met een motor in de paddock en er toen (half) vanaf lazerde…

Misschien nog even oefenen dus voordat ‘ie op zo’n MotoGP beest stapt.
@jaapiyo: Zou er niet raar van opkijken wanneer 44 op een tweewieler stapt en gewoon redelijke tijden neerzet! Na een middagje oefenen, dat wel..
Beter z’n Yamaha dan zn vriendin/vrouw
Wat is de Formule 1 toch saai vergeleken Motogp, wordt iedere ronde 38 keer van positie gewisseld zonder gekke hulpmiddelen.
Kijk het beide maar kijk enkel uit naar de Motogp terwijl F1 iedere meer maar afwachten is of het spannend wordt.
@Foramen: Ook niet elk jaar en elke race hoor. Ik ben wat meer autorace fan maar heb in de tijd Rossi/Gibernau/Melandri/Hayden wel regelmatig de races gekeken en toen was het echt top. Vooral 2006 was een mooi jaar. Maar daarna zijn er ook jaren geweest dat bijvoorbeeld Lorenzo gewoon vooraan wegreed en wegbleef, zoals je dat ook ziet in F1 als een team/rijder dominant is.
@jaapiyo: had het met name over het huidige seizoen.

Toch blijven er vaak bij de Motogp ook achter de leider ook spannende gevechten met groepjes van een paar man die elkaar het leven zuur maken.
@jaapiyo: Kijk het huidige seizoen eens, mooie gevechten en veel sensatie. Ook in de Moto2 -en 3. Morgen wordt er geracet op Indianapolis.
@foramen: Een motor gooi je wat makkelijker naast een andere motor dan een auto dan zo’n zelfde auto van vier bij twee.
@phaeton: helemaal waar maar sinds de komst van drs worden er ook nauwelijks pogingen gedaan buiten deze sectoren in te halen.
Mwah, weet niet of dat wel zo verstandig is… Schumacher heeft ook ooit zo’n MotoGP uitstapje gemaakt en dat ging niet helemaal goed!
@VeniVidiVici: MotoGP-uitstapje van Schumacher ging juist wel goed. Hij ging later met een Honda Fireblade onderuit.
@mauritsh: Shumacher was meer dan 10sec langzamer dan Rossi op mugello op de ducati motogp machine. Rossi daarentegen zat binnen een seconde van shumis tijd in de Ferrari f1 wagen. Schumacher zei later dat de motogp mannen de echte helden zijn.
@alfasoon: dat geeft een vertekend beeld, het was een van de eerste keren dat hij op een motor van dat kaliber zat. Tijdens een test in valencia in 2005 zat hij binnen 5 seconden van het ronde record. Verder kan rossi natuurlijk geniaal met een auto omgaan, getuigen zijn f1 tests en races in het gt kampioenschap.
@lambo4all: Schumacher is natuurlijk ook een ongelofelijk talent, maar het lijkt er op dat het beter is on het op de motor te leren, getuige Rossi en anderen. (oolal bakte casey stoner er niet veel van in v8 supercars)
@alfasoon:

Moto gp mannen verwijzen daan weer naar de TT rijders als echte helden …


Conclussie, F1 moet meer op een gladiatoren gevecht lijken.
@VeniVidiVici: Schumacher heeft een tijd IDM gereden (dit weekend toevallig op Assen) en reed daar mee met de middenmoot. En dat is als “hobby rijder” helemaal niet slecht.
Hij is er ook wel eens pijnlijk hard afgestuiterd, maar dat heeft ‘m niet ontmoedigd, Schumacher was niet angstig aangelegd.
Maar de kans dat een motorracer het goed doet in de autosport is veel groter dan een autoracer die het motorracen uitprobeert.
Damon Hill …
Valentino wil vast in ruil een keer tekeer gaan op Rihanna
@hans75: de vriendin van Rossi is vele malen mooier dan die afgetrapte Rihanna. Moeite waard om eens op te zoeken.
Dit was mijn comment in het eerdere artikel over Hamilton, nu zelfs een heel artikel over :-)
4 wheels move he body, 2 wheels move the soul… ;)
@racerx: the*
Er is een MV Augusta superbiketeam met, inderdaad, AMG sponsoring op de kuip. Hamilton gaat dus niet op een Yamaha rijden.

Maar een racespec superbike weegt min 168kg en met waarschijnlijk 220+pk’s is dat genoeg voor Hamilton om zijn handen mee vol te hebben. Het zou een prima publiciteitsstunt zijn dus wie weet. Met alle instelbare elektronica aan boord is een tam rondje wel te doen.
Wat een gezeik over sponsering, laat dat jong lekker op die Yamaha van Rossi racen, weet ie ook wat dat is. Rossi heeft zelf ook al de nodige uitstapjes gemaakt, de laatste jaren.
Misschien kan Mercedes-Benz er nog wat moois uitslepen in een onderling duel, maar dan met elkaars voertuig, niet te voorbarig zijn en er zijn altijd kansen, marketing technisch. (Dat is marketingtaal bij uitstek!)
Gewoon laten doen, geniaal toch. En dan VR46 een rondje in de merc:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).