Alonso doet Indy 500, maar wie vervangt hem? [updated]

Auteur: , 42 Reacties

Pastor Maldonado? Christijan Albers? Rob Kamphues?

Alonso doet Indy 500, maar wie vervangt hem?

Bijzonder nieuws omtrent Ferrrnando Alonso. De Spanjaard wordt nog steeds gezien als een van de beste coureurs van het veld. Helaas heeft hij in z’n carrière enkele beslissingen gemaakt die het lastig maakten om mee te doen voor de knikkers. Zo kon Alonso geen potten breken bij Ferrari en belandde hij bij McLaren van de regen in de drup, niet in de laatste plaats door een te zwakke aandrijflijn van Honda.

Alonso verbreedt echter zijn horizon. Fernando zal dit jaar namelijk aan de start van de Indy 500 verschijnen, in een auto van Team Andretti. Deze renstal racet met Honda-motoren, dus van contractuele stekeligheden zal geen sprake zijn. Alhoewel? De Indy 500 valt dit jaar samen met de GP van Monaco. Alonso zal bij die race niet aan de start verschijnen.

Wie het lege stoeltje naast Stoffel Vandoorne opvult is nog niet officieel naar buiten gebracht. Desalniettemin zijn diverse sites het erover eens dat Jenson Button voor een éénmalig optreden in Monaco zijn strandbedje, cocktail met parasolletje en knappe vriendin zal verlaten. Button gaf vorig jaar net als oudgediende Felipe Massa de pijp aan Maarten, en net als Massa keert hij dus terug uit z’n pensioen.

Daar moeten we wel bij vermelden dat Button destijds benadrukte een pauze te willen inlassen. Van een definitief afscheid van de sport is, voor zover wij weten, nooit officieel sprake geweest. Hoe dan ook interessante ontwikkelingen in de F1! (via: BBC)

UPDATE: het is officieel, Jenson Button zal Alonso vervangen. Meer info HIER.42 reacties

Gaaf. Maar geeft wel aan hoeveel plezier Alonso op dit moment beleeft aan de F1, als hij de GP in Monaco laat schieten.
@trustmeiamanengineer: als ik coureur was zou ik elk jaar de race van monaco laten gaan…
@gwnbmw: haha daar heb je echt gelijk in.
@gwnbmw: Daarom ben je geen coureur :) Koningsnummer in Monaco laat je niet ‘zomaar’ schieten, al snap ik het in dit geval van Alonso + Indy 500 wel.
@dawwg: de saaiste race op de kalender, met de auto’s van dit jaar moet ik nog maar zien of ze uberhaupt naast elkaar passen. op de game zet ik em altijd op 3 ronden zonder schade aan anders overleef ik bocht 1 niet of val
ik in slaap.
Toch wel raar dat Honda F1 dat toestaat in een F1 race weekend. Nog afgezien van alle risico’s die het met zich mee brengt. Als hij een flinke klapper maakt en de rest van t seizoen uitgeschakeld is, allemaal voor 1 weekend Indy, tja. Ik zou het als teambaas niet snel doen denk ik. Maar misschien is dit een ‘goedmakertje’ voor alle malaise van de afgelopen tijd.
@e34m5touring: Ik denk dat ze wel moeten. Ze hebben hem al eens een stoeltje in de winnende LeMans wagen door de neus geboord door hem toen niet te laten gaan. En met zulke beschamende prestaties op dit moment zou het me niks verbazen als hij anders was opgestapt.
@trustmeiamanengineer: Dat zou kunnen inderdaad. Toch blijf ik het vreemd vinden.
@E34M5Touring: ik niet echt, denk niet dat Honda veel te kiezen, had plus dat het juist ook aan de andere kant van het mes kan gaan snijden als de geruchten waar zijn wil McLaren ook een fulltime divisie wijden aan indycars. Als dan ook samenwerken dan heeft Honda daar best trek in, weer een klant erbij. Ik denk dat Honda heel slim naar lange termijn kijkt.
@goodolddays: Ja goed, dat wist ik niet. Op basis van dit bericht vond ik het een vreemde keuze.
@e34m5touring: aan de andere kant staat Monaco ook relatief hoog op de lijst van circuits waar aardige klappers gebeuren.
@gregorius: Jawel maar dat is een ingecalculeerd risico. Dit is een (tot nu toe) eenmalig avontuur in een totaal andere raceklasse. En dan ook nog in een race die onder andere bekend staat om z’n soms zeer heftige crashes (daarbij, de snelheden op Indy liggen vele malen hoger dan op Monaco). Als het een vrij weekend was geweest had ik gezegd, tuurlijk. Maar tijdens een F1 weekend, waar je ooit eens voor aangenomen bent, zou ik het niet doen.
@E34M5Touring: het is een auto van race team andretti maar rijdt onder de naam van McLaren en heeft een Honda krachtbron. Logisch dat ze kiezen voor de beste rijder.
@bassx: Zeker logisch. Maar om die nou tijdens een F1 raceweekend uit je F1 auto te halen vind ik niet logisch. Maar blijkbaar ligt dat aan mij.
@e34m5touring: Snap je punt en is ook mijn eerste reactie als F1 fan maar als je de feiten naast elkaar legt is het logisch. Monaco behoort nog steeds tot de triple crown of motorsport samen met Indy500 en LeMans. Mocht Alonso dit winnen staat hij gelijk met Montoya en de enige rijder die de triple crown heeft is Graham Hill. Niet alleen McLaren en Honda maar Alonso heeft hier ook veel mee te winnen omdat hij voor Renault en McLaren Monaco al twee keer heeft weten te winnen.

Welke werkelijk de grootste is van de drie is lastig te zeggen omdat er redelijk veel moed voor nodig is zoals The Flying Dutchman (Arie Luyendyk) een gemiddelde snelheid had van 380km/u over vier ronden. Volgens F1 kampioen Villeneuve is het winnen van een Indy500 mooier dan het winnen van een F1 kampioenschap maar heeft zelf nooit een Monaco race gewonnen maar weet wel waar hij over praat. Maar ook F1 kampioen Piquet zegt dat het winnen van Indy500 beter is dan het winnen van een F1 wedstrijd (of hij daarmee Monaco bedoeld weet ik niet). Ik denk dat je wel kan stellen dat de overstap voor Alonso geen degradatie is.
@bassx: Oh ik zag het ook zeker niet als degradatie. Ik vond het bijzonder dat McLaren hem zomaar laat gaan in een F1 weekend. Als het nou een vrij weekend was geweest had ik er niet raar van opgekeken. Maar wellicht doet Honda nu gewoon een stukje damage control om Alonso happy te houden. Ik kan me verder helemaal vinden in je comment hoor. Kan me ook voorstellen dat je als coureur zoiets gewoon wil bereiken in je leven. Maar ik denk niet dat een ‘groter’ team (Ferrari, RB, Mercedes) hem dat zomaar had laten doen. Maar daar ben jij veel meer in thuis dan ik dus dat is een aanname van mij.
@E34M5Touring: het zal absoluut met de beschamende prestaties van de afgelopen jaren te maken hebben.

Ik vind het een mooi gebaar. Al vrees ik wel voor de prestaties. Indy rijdt je niet ff zomaar…
@poes: Zeker niet. Close racing, minder downforce etc. heel andere tak van sport. Ben eerlijk gezegd wel benieuwd wat zijn ervaring is. Of hij kruipt er in en het loopt allemaal goed of hij gaat gigantisch nat. Denk dat het wel echt heel anders is dan F1 eerlijk gezegd.
Dit kunnen er maar twee zijn. Jenson Button of Nyck de Vries. McLaren heeft dit niet naar buiten gebracht zonder alles geregeld te hebben. Mijn gok gaat naar Button, van alle circuits is Monaco toch wel écht het circuit waar hij terug voor zou komen.
@subaru4ever: Als McLaren iemand uit het eigen team wil inzetten zijn dat inderdaad de enige opties. Button heeft nog een superlicentie en Nyck de Vries heeft met 45 punten ook genoeg punten om er eentje aan te vragen. Lando Norris heeft nog niet genoeg punten en is te jong en Nobuharu Matsushita heeft de leeftijd wel maar mist de resultaten om in aanmerking te komen voor een superlicentie.
Geinig, en dan we dan over een paar weken ook te horen krijgen dat ie LeMans gaat doen.
Net het enige circuit waar Alonso een potje had kunnen breken.
@willeme: Hoezo, denk je dat die honda het daar wel blijft doen?
@lekbak: het gaat daar in ieder geval niet om snelheid.

Het super-duper-awesome chassis van McLaren zou hier het verschil moeten maken.
Want daar zou het allemaal niet aan liggen…
Kleine aanvulling: McLaren is zelf ook aanwezig op bij de Indy 500. De wagen wordt weliswaar door Andretti geprepareerd, maar verschijnt onder de McLaren naam aan de start. Leuk!
Hij zal wel moeten wennen aan het vermogen van een Indycar na al die jaren…
Alonso zal zich wel tot schrikken als hij ziet hoe hard die indycars gaan. Hij is natuurlijk niks meer gewend met die zeepkist van McLaren.
Ik las op gp update dat McLaren maar met 1 wagen meedoet aan de gp van Monaco
@kevin1807: Ze doen met 1 wagen mee aan de Indy 500, zoals daar ook beschreven staat.
@kevin1807: volgens mij zijn F1-teams contractueel verplicht met twee auto’s aan de start te verschijnen. Daar zijn wel eens mouwen aan gepast, maar ik vraag me af of McLaren er mee wegkomt zonder ‘goede reden’.
Wel echt gaaf en onverwacht nieuws dit. Ik denk dat het ook meespeelt dat teambaas Zak Brown een Amerikaan is. Hij neemt de Indy 500 waarschijnlijk serieuzer dan de gemiddelde F1 honcho.
@jaapiyo: Alonso gaat definitief naar de Indycar (met Honda Power), Button komt terug, let op mijn woorden. Verbaast mij niets als dit zo contractueel geregeld is. Mooi leermoment voor Alonso om zich voor te bereiden op een volledig seizoen Indycar in 2018.
@erik2907: Dat idee heb ik ook, ik denk dat Alonso wel een beetje klaar is met de F1 en zijn horizon wil verbreden, het kenmerkt in ieder geval de ware racer.
@toniominestrone: ja, met 35 jaar is hij wel klaar met de F1. De 3e wereldtitel gaat niet lukken met Honda.
@erik2907: Hij gaat voor de Triple Crown, eerst de Indy 500 winnen en dan nog eventjes richting Le Mans om daar de serie compleet te krijgen.

Dat hij nu aangeeft te richten op een Triple Crown geeft wat mij betreft aan dat hij nog een kampioenschap in de F1 niet (zo snel) meer ziet gebeuren.
@motoragent: de Triple is een bijkomstigheid. Eerder, gelet op zijn leeftijd, wordt dit een ‘test’ om te kijken of de Indycar iets is voor 2018. De 500 miles is het enige moment dat je me kunt instappen in de Indy zonder contract.
Helaas heeft hij in z’n carrière enkele beslissingen gemaakt die het lastig maakten om mee te doen voor de knikkers. Zo kon Alonso geen potten breken bij Ferrari.

Hier ben ik het niet mee eens, de ferrari was in die een middelmatige auto waarmee Alonso toch nog 2 keer 2e is geworden in het kampioenschap. Dat lag toen echt aan de auto en niet aan Alonso.
Het is echt een baas, hij wordt nog meer baas als hij een topclassering kan halen bij die Indy 500
Lekker voor die triple crown gaan. In de F1 wordt het toch niks voor Fernando.
Jenson??
Ik denk dat ze Alonso graag tevreden houden en hem een keer echt kans op een succesje willen geven. Soort van zoethoudertje en als het zijn grote wens is om een keer mee te doen.

Button kan makkelijk instappen, ook al is hij niet super getraind, die McLaren houdt het waarschijnlijk toch niet de hele race vol.
Waar komt betrouwbaarheid van Honda zi slecht is vandaan? Uit de testen Barcelona?

Statistieken is Honda in 2015 voor laatst beide uitgevallen op betrouwbaarheid. De overige issues waren dat niet…

Alonso rijdt met een slechte Honda motor nog steeds in de punten maar door andere problemen redt hij het niet..

En ja dat hij indycar met Honda racet is begrijpelijk want plaats 1 en 2 stand in kampioenschap staan Honda’s en racet voor Honda dus mooi uithangbord zo…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).