Handen uit de mouwen: zo fixt Sébastien Loeb z’n WRC

Auteur: , 10 Reacties

Oké, stiekem is het Daniel Elena die het vuile werk opknapt, maar het blijft indrukwekkend om te zien hoe de Citroën tussen de proeven door wordt opgelapt.

Sebastién Loeb geeft zijn DS3 WRC de sporen

Het is het understatement van de week, maar het gaat er tijdens de gemiddelde WRC-ronde iets ruiger aan toe dan bij het NK Dammen. Het komt dus regelmatig voor dat de bolides de nodige klappen te verduren krijgen, met flinke schades als gevolg. Dat hoort er echter bij, want een coureur die aan het einde van de rally geen deuk in zijn auto heeft gereden, kan niet alles gegeven hebben.

Sébastien Loeb is en blijft de absolute koning van de rallysport, ook al kiest hij er tegenwoordig steeds vaker voor om zijn stuurkunsten te vertonen op het asfalt. Daar merken we echter weinig van, want Loeb toonde zich tijdens meerdere proeven van de Rallye Monte Carlo de snelste. De Fransman legde zijn Citroën DS3 WRC behoorlijk op de pijnbank en zijn achterwiel kon dat helaas niet helemaal handelen.

Dat is lastiger dan het op het eerste gezicht lijkt, want hoewel de auto nog steeds kan rijden, lijken de officials er niet helemaal van overtuigd dat de DS3 nog vier wielen heeft. Wat volgt is een knap staaltje reparatiewerk.10 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Handen uit de mouwen? Vroeger, dit was pas handen uit de mouwen!
https://www.youtube.com/watch?v=YfjaIsT3gn0
Ajeto buurman!
Dat zijn nou nog eens leuke filmpjes waar je de andere kant een keertje ziet. Bedankt ab!
Respect!
Nog gewonnen?
@Thijsj:
Nope, de rally is nog bezig.
Met dit “grapje” verloor hij dik 6 minuten. De reparatie was van korte duur, ondanks hulp van de plaatselijke Hermandad heeft hij het servicepark niet gehaald.
Hij start vandaag dus onder de rally 2 regels wat hem nog 5 minuten extra achterstand op levert.

Wel mooi dat hij aan de reguliere rijders heeft laten zien dat de DS3 ondanks zijn leeftijd nog immer sneller kan zijn dan de Polo..
Kom op jongens, iets meer respect voor Loeb was wel op zijn plaats geweest. Doet sinds lange tijd weer een WRC wedstrijd mee en rijdt gewoon de snelste tijden op veel proeven. Deze man is de absolute rally koning van deze tijd.
Het was eigenlijk niet zo’n harde klap als dat het lijkt. Meer een pech gevalletje
@arii: Tja, gevalletje als eerste over de proef mogen en een plaatje ijs tegenkomen.
Echt hard ging het niet maar zijn rotswand geeft slecht mee..
Zou de ANWB dat ook zo oplossen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).