Hardcore Golf GTI wordt getest op de Nürburgring [video]

Auteur: , 31 Reacties

Wie jarig is, deelt uit. Zeker bij een respectabele leeftijd als 40 jaar verwachten we iets lekkers, zoals een extra extreme Golf.

Hardcore Volkswagen Golf GTI

Volkswagen liet de rode duivel pas los op het laatste rondje van de dag, in de hoop dat de meeste mensen met een camera het spotten hadden opgegeven. Gelukkig bleef TouriClips lang genoeg staan om de kers op de taart vast te leggen voor ons kijkplezier.

De sticker van het Duitse raceteam Wiechers-Sport doet vermoeden dat we hier te maken hebben met de Golf GTI Club Sport en niet de R Evo Concept waar we zo naar uit kijken. Toch, je weet het nooit met die gasten. Het grootste verschil tussen die twee versies zal niet zozeer het uiterlijk zijn noch de motor (300 pk / 380 Nm), maar wat er aan gewicht meegezeuld moet worden. De R Evo zou zonder achterbank, kleine kuipstoelen, lichtere metalen en koolstofvezel carrosseriedelen (waaronder het dak) een flink stuk lichter worden.

Welke het ook moge zijn, de gespotte Golf op de ‘Ring ziet er geweldig uit en ligt goed strak op de weg. Hij staat lekker laag op de 19-inch Golf R velgen, kreeg een leuk kinnetje en een flinke spoiler. Meer informatie over de auto(‘s) volgt naar aanloop van de Beijing Motor Show in april of – in het uiterste geval – het Wörthersee Tuning festival in mei.31 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
IK vind de Golf wel erg op een Corvette lijken…
@volvov70: oke dat gaat gewoon te ver
@thefmanl: eerst stond er i.p.v. het Golf filmpje eentje over een Corvette, vandaar ;)
@volvov70: ohhh haha *fail* *facepalm*
Er komt ook een Golf R Variant! (Station dus), info is verstuurd naar de mail. @maru
Waarom die taartschep als dit ding toch voorwielaandrijving heeft? Of krijgt hij ook Haldex?
@berlinetta: Omdat volgens Maru een Golf op de Ring de kers op de taart is ;-)
@berlinetta: Tijdens de eerste testen kwam naar voren dat er nauwelijks onderstuur was. Om het stukje productherkenning voor de klant niet te laten verwateren dus een enorme spoiler. Zo kan straks iedereen weer met gillende banden de rotonde af.
@E34M5Touring: Ohja, klopt! Altijd trouw blijven aan je tradities.
@berlinetta:
dat onderstuur is het meest te danken aan dat de motor ergens ver voor de vooras licht, en in mindere mate aan welke wielen aangedreven worden, met 4wd los je dat onderstuur dus niet zomaar op.
@super: Ik zei in eerste instantie ook niks over onderstuur. Ik vraag me af wat het nut is van een spoiler als je geen rwd hebt.
@berlinetta: Spoilers op hatchbacks zijn vooral gewoon om de steile achterruit schoon te houden. Deze snelle Golf zal wel zo snel zijn dat die de achterruit goed schoon moet hebben om te zien wat die allemaal ingehaald heeft :P
@berlinetta:
Een spoiler is voornamelijk om harder de bocht door te kunnen, niet om harder te kunnen accelereren, daar maakt rwd/fwd/4wd dus helemaal niets voor uit. Bij een golf maakt het uberhaupt niet zoveel uit denk ik.
Volgens mij staan er zo meteen een aantal : Edit aangepast dank u’s
Zijn ze bij Volkswagen vergeten dat de Golf gister 40 is geworden. Dit was de 40e Edition!
huh vind de r32 toch beter klinken :)
Ben benieuwd wat de prijs zal zijn. 45 AMG achtige waarden?
Een Golf R zonder 6 cilinder is ook vloeken in de kerk.
De huidige R is gewoon een GTI met 4Motion en wat meer vermogen.
Het is ook nog niet duidelijk of er weer een Vr6 gaat komen.
Het gerucht gaat dat de motor in de Vision GTI Concept gewoon een oude Vr6 is met turbo’s er op, om dienst te doen in die Concept.
Als het maar niet zon versie is waarbij alles is aangepast maar niet de motor… Gooi er dan ook meer pks tegenaan. 30 minimaal.
Wat een ontzettend stom idee.
De Golf was toch jarenlang de auto voor de massa?
Er zijn al zoveel veel te dure modellen van de Golf.

Wat pas echt een stoere actie zou zijn, is als Volkswagen de huidige moderne Golf (bijvoorbeeld gedurende 1 uur op een bepaalde datum) zou verkopen voor de nieuwprijs van de eerste Golf in 1974.
@Praeses: Je haalt de kever en de golf door elkaar. De golf was de zoveelste opvolger van de kever. De Polo was de vervanger van de kale kever, de golf voor de luxere duurdere kever.

Wat “leuk” zou zijn, is een echte no nonsense, goeikope Volkswagen. Een up! bijvoorbeeld. Zonder luxe, zonder nix. Geen bumpers in kleur, geen hoedenplank, geen rechterbuitenspiegel, geen brandstofmeter, stalen velgen zonder sierdoppen: alleen dat wat voor de apk noodzakelijk is. En dan voor de prijs van een onder de 8 ruggen.
@stamp:
En dat dan met ongeveer 120 PK, dan heb je bijna de oer GTI terug.
@tupperware: bijna. Oer GTI had 110ps. Maar dat bedoel ik ook niet: de GTI was voor zijn tijd relatief luxe. Terwijl er ook legio 1.1 en 1.3 golfjes zijn geweest. Blote billen uitvoeringen. Verkochten prima tegen redelijke prijzen. Een up! is niet eens zonder elektrische ramen verkrijgbaar!,…
@stamp:
Dat weet ik, maar de huidige UP is zwaarder dan de Golf destijds, vandaar die 10pk extra om het gewicht te compenseren.
Waar blijft die UP GT eigenlijk? Na de presentatie nooit meer wat over gehoord, zouden ze die 1.0TSI niet betrouwbaar krijgen?
Ik vind het leuk dat jullie m’n video delen, maar moet dat nou dat re-uploaden op Autojunk? Ik sta een dag langs de baan en ben uren bezig met al het materiaal editten en uploaden en vervolgens rippen jullie het maar van mijn kanaal om het vervolgens op je eigen site te uploaden. Niet heel netjes hè.
@MullerG: klopt, dit was een foutje van de editor. We hebben het bericht aangepast!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Eeuhm… Dus eigenlijk belazeren ze de boel hier ook weer? Een Honda Civic Type R doet 7:50… En volgens mij is daar niets speciaals aan gedaan… Toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).