Heb jij liever een auto, of liever een partner?

Auteur: , 108 Reacties

Kom maar op met die grappen over Peugeot Partner's.

Supra

Uit een onderzoek van Tim en Tom een bekende verzekeraar en onderzoeksbureau Team Vier blijkt dat de Nederlander totaal verslingerd is aan zijn auto. Sterker nog: 11% van ons zou er eerder voor kiezen om de partner keihard aan de kant te schuiven dan de heilige koe. Bij het zien van de eigen auto krijgt volgens het onderzoek 86% van de Nederlanders een blij gevoel.

Ondanks de nationale voorliefde voor fietsen en de drang (dwang) van de overheid om ons die bomvolle kleine treintjes in te douwen, is de auto nog steeds veruit ons favoriete vervoersmiddel. Zoals wij autoliefhebbers natuurlijk al lang weten is de automobiel meer dan een middel om van A naar B te komen. We hechten namelijk ook veel emotionele waarde aan zijn auto. Een opvallende bevinding van het onderzoek is dat jongere automobilisten van 34 jaar en jonger warmer van hun auto worden dan oudere autorijders. Dit spreekt eerdere berichten dat jongeren niet meer zo geïnteresseerd zijn in auto’s tegen. Bij 11% is er sprake van échte liefde voor de vierwieler: zij gaan liever zonder partner door het leven dan zonder auto. Ook een Netflix abonnement heeft geen enkele kans ten opzichte van de auto; 95% van de ondervraagden neemt voor goed afscheid van ‘Netflix and Chill’ ten faveure van een ride voor de deur.

Dat de autobezitter verslingerd is aan de auto blijkt ook uit de cijfers over autodelen. 63% zegt liever zijn/haar partner te delen zijn auto absoluut niet te willen uitlenen via een autodeeldienst. Slechts vijf procent van de autobezitters staat echt positief tegenover deelauto’s. Dit komt overeen met het algemene sentiment in de comments over ons artikel over deze materie van gisteren.108 reacties

Gewoon een aventador roadster rijden, dan komt die partner er vanzelf bij.
@ghost: Eens!! Perfecte basis voor een relatie!
@kennone: best wel, als ze je niet genoeg bevredigd, op welke manier dan ook, weet ze dat ze zo aan de kant gezet kan worden haha
Geef mij een Ferarri of Bentley en ik zoek elke week een andere vrouw uit
@wildewesten: En als je een Bentley Bentayga rijdt ligt de lat qua uiterlijk toch niet erg hoog.
een vriendin, er is meer in het leven dan een snelle auto.
@xiran: nouuu…
@xiran: een snelle vriendin?
@r32turbo: Mikaela <3 of bedoel je een vrouw met een vlotte babbal die keukens verkoopt?
@xiran: klopt, snelle auto die ook nog goed kan sturen.
@xiran: uhm, nee
@xiran: met zijn snelle auto auto heeft Max toch wel elke keer een mooie vriendin, een goed salaris en ga zo maar door
@junior540: hangen voor de fame..
Kiezen tussen een hele leuke vrouw of mijn droomauto, een SLR McLaren…..

Een zilveren, graag, de coupé.
Hieronder dan de telefoon poll. Like auto of partner hieronder.
@retsok: auto
@retsok: partner
Degene die hier auto zeggen, hebben nog nooit een vriendin gehad…
@Hubert: meerdere, maar die auto zal je nooit zomaar emt een ander betrappen, of de helft van je shit meenemen als je er vanaf wilt etc. voor mij meer redenen om geen vriendin te nemen dan wel… En de auto is precies andersom
@spykerboy: er zijn genoeg voorbeelden van leuke auto’s met een RS badge die met andere betrapt worden, en meestal loopt het daar slechter mee af dan met die vrouw die met een ander betrapt word
@junior540: maar nog altijd is de kans minder procentueel gezien, dan dat je je vriendin met een ander ervan door gaat…
@spykerboy:
Dan moet je haar beter behandelen als je auto.
@Hubert: dat is 1 insteek, maar het hoeft niet aan jou te liggen… Als ze in ene iemand tegenkomt die er goed uitziet en meer verdient dan dat jijzelf doet kan je altijd zwaaien naar dr, bij de auto gebeurt dat niet
@spykerboy: zulke golddiggers zijn geen vriendinnen. Zoek een echte vriendin.
@rolov: elke vrouw is een golddigger tot een zekere hoogte… Als ze iemand vind die zelfde als jou is (theoretisch gezien) maar 2x zoveel verdient ben je haar toch echt kwijt….
@spykerboy: je kijkt te weinig amerikaanse films
Met een auto kan je niet neuken. Dus simpel
@dutchcorvette: daar ben ik niet zo zeker van…

https://youtu.be/dlqTInGsyK4
@misterdrogba: hahaha heel raar
Lijkt me voor de economische kleine auto-rijders geen moeilijke keuze. Heb je daarentegen een echte auto dan wordt het lastig.
Ze leest mee dus ik heb toch liever mn vriendin dan mn auto.
Dikke Supra!
Een auto is geweldig, en je zult het ook heel ver moeten laten komen voordat ik er afstand van neem, maar ik verkies mijn vriendin toch echt wel boven mijn auto.
Alternatieve titel zou natuurlijk ook kunnen zijn ”’Wat gooi je liever vol…..?”
@gash: je hebt de ideale username voor deze kwestie.
Een auto natuurlijk! Goedkoper in onderhoud, drinkt minder, meer trekkracht, betere airbags, zeurt niet, heeft er geen probleem mee om buiten te slapen en het rijdt beter..

Nu hopen dat ze niet meeleest..
@e270cdi: misschien tijd voor een andere vriendin?
@junior540: nee hoor, we hebben duidelijke afspraken gemaakt. Ik accepteer al haar tekortkomingen als ik per kind 1 auto mag hebben. Goede deal toch voor een petrolhead? En het belangrijkste, stiekem hou ik toch héél veel van haar.. ( de vriendin he, niet de auto)
@e270cdi: Briljant! Op een gegeven moment moet je wel met twee auto’s tegelijk op stap om de kids kwijt te kunnen, maar je kunt wel je collectie opbouwen. :-)
@frederik: en hoe meer kinderen, hoe meer kindergeld.. Die ik in de auto’s kan stoppen..! Nee, nu overdrijf ik.. Ik zal mijn kinderen behandelen alsof het mijn auto’s zijn, met zorg dus.. Ze komen allebei niks tekort..!

@e270cdi: Trekkracht zal je wel nodig hebben zonder vriendin ja!
@xenonlampje: ja, met 500 NM heb ik gelukkig niks te klagen..
86% krijgt een blij gevoel bij het zien van de auto die de bezitten? Dat is anders niet te zien op de Nederlandse wegen. Als ik kijk naar de gebakjes die in Nederland rijden, inclusief de mijne, heb ik liever een vrouwtje.
@viezefreddyw: ja, dat vond ik toch het meest bizarre in de tekst… meer dan 90% van de auto’s in NL zijn suf of hondslelijk :-(
Ik ben een ongelooflijke auto/motor liefhebber. Maar als ik moet kiezen tussen een paar mooie stukken blik in de garage of een leuke dame naast me in bed, wordt het weldegelijk de dame.
Gewoon veel auto’s & veel vrouwen.
Droom van elke man.
@yipikaye: “veel vrouwen” … Nou dat niet hoor, mijn keuken is te klein daarvoor
@pexers: denk groter, slaapkamer, woonkamer, badkamer, tuin, garage en op kantoor 2 of meer 1 om te werken en 1 voor plezier er is overal werkgelegenheid
Ligt eraan welke auto… Een simpele auto voor dagelijks gebruik? Dan een mooie vrouw. Is het een auto als een M3, Porsche, Ferrari etc. dan absoluut de auto!
Zonder vriendin lukt al een aantal jaar. Laatst twee weken zonder auto was toch wel moeilijk.
Dan kies ik toch maar een vriendin, ik gebruik haar auto wel.
Mijn dame natuurlijk, je kan nog zoveel waarde hechten aan je auto het is en blijft een stuk blik.
@misterdrogba: en je vriendin een stuk vlees..
@lekkaah: yup, we got a wanker over here!
@nasty: In vergelijking tot waar hij op reageert, heeft hij wel een punt. ;-)
Heb ik wel een leuke anekdote over. Ik ben ooit uit mekaar gegaan met iemand na 8 jaar, net 2 maand nadat ik een E36 M3 had gekocht. Dat was echt een gevalletje “met spijt in het hart”, je ziet ze zo vaak op Autoscout, want ik kon niet anders. Het was kiezen tussen kunnen op mezelf wonen, kunnen daten, gamen, sporten enz, of terug bij mijn moeder en haar kattenkwekerij gaan wonen (hoog allergisch) met een M3. Keuze was snel gemaakt, zeker omdat ik toch een firmawagen had. Als ik die niet had, had ik het wss alsnog gedaan en iets verstandigs gekocht. M3 dus verkocht, met de gedachte “it’s just stuff, it’ll come back to me in time”. And it did. Ik ontmoette mijn huidige vrouw, en toen we zijn gaan samenwonen en een beetje konden inschatten wat kon en wat niet mocht ik van haar terug op jacht. Rest is history, de BMW Motorsport E28 is hier wel bekend inmiddels, is van die jacht de vangst. Moraal van het verhaal: stuff’s just stuff, people are far more valuable.
@vinox: moraal van het verhaal, suf!!!!
Een beetje inschatten wat wel en niet mag?? dat is volgens mij wel een heel erg verkeerde basis voor een relatie, ik koop gewoon waar ik zin in heb mits voldoende financiële ruimte en ik laat haar ook vrij in haar hobby, dat is pas liefde !!
@bofkont: Ik was blijkbaar ni duidelijk in mijn verhaal, want mijn vrouw gunt mij weldegelijk de ruimte om mijn auto te hebben, en als het binnen de perken van het financieel haalbare blijft doe ik ermee wat ik wil hoor. Ze beseft dat dat voor mij belangrijk is, en ook als er ooit kinderen komen en het wordt financieel wat nipter allemaal wil ze dat ik dat als uitlaatklep heb. Sorry als dat niet duidelijk over kwam :)
@vinox:
Toch een kanttekening aan jouw verhaal, als iemand je jouw droomauto niet gunt, vind ik die persoon mij niet verdient !
Mijn vrouw zucht en baalt af en toe als ik met iets ‘aparts’ thuis kom, zo haat ze mijn Impreza hartgrondig, maar ze gunt me de ruimte om mijzelf te zijn wel.
Mede omdat ik never nooit over haar afwijkingen als kunst kopen, schoenen, kleding en tassen zeur. Nu niet denken dat er een heel arsenaal aan Louis Vuitton of Gucci bij ons thuis is, maar ik woon wel in een museum qua kunst mooie moderne kunst !

Ding is wel, ze heeft een hele goeie smaak en echt een goede kijk op kunst !

Leven en laten leven !

Ow, je cherche la femme, toujours, et pas le Peugeot !
Même si cést une 504 coupé
@desjonnies: Zie reply naar Bofkont ;)
Liever een auto. Als er iets fout zit fixen we het gewoon en de geliefde bolide gaat zonder problemen door.

Bij vrouwen is dat toch net wat anders.. Je denkt dat je de problemen heb opgelost. Maar maanden later krijg je het nog steeds te horen!
@clarkson:
Jij rijdt vast geen Alfa ;)
@bergmm: Nou… Soms wel tijdje.
heb tot nu toe 1 serieuze relatie gehad, wat een gezeik allemaal… maar dat zie je pas als het voorbij is. dan zie je hoeveel geld “kwijt” is, hoeveel keer je niet naar vrienden kan gaan. geef mij maar een e30 of e36 m3.
Mijn vriendin rijd nu al 3 weken in mijn E60 M5, wij hebben sindsdien helemaal geen ruzie meer :P
Dat gaat een moeilijke keus worden….
Mijn vrouw of mijn Fiesta ST 2015…….
Zoals robert110 zegt alleen dan met een andere conclusie.
Zonder vriendin gaat al jaren goed, maar zonder auto kan ik niet leven.
Ik ga dus voor de auto.
Heb een lieve vriendin die de hobby respecteert en het zelf ook wel een beetje leuk vind.
Van beide eigenlijk het mooiste, maar als het er echt op aan moest komen ging echt de auto eruit.
@bergmm: Tja dat is vrij simpel gezegd met een lexus.
@bofkont:
Heeft niks met het merk te maken! Hiervoor heb ik verschillende auto’s gehad en daar allemaal veel, soms heel veel tijd aan en in besteed zonder dat mijn mening veranderd is!
Een auto blijft immers materiaal, al is je passie hiervoor nog zo groot.
Een vrouw kookt, een auto niet.
@berlinetta: Mijn auto kan ook koken, met name als ik iets te lang in de file sta op een warme zomerdag.
Beide.
Dan kan de lady in de viervoeter de bakkies met groene knuppels halen! Titom!
*Slijm reactie* ik zou mijn vriendin nooit ruilen, zelfs niet tegen mijn droomauto. Ze is de moeder van mijn kind. En aan het eind van de dag is een auto toch maar een stuk blik.
Het is maar goed dat m’n vriendin geen Autoblog leest. Ik kan absoluut niet zonder trouwe 4 wieler.
Ik hou van mijn partner, altijd trouw. Staat altijd voor me klaar wanneer ik haar nodig heb. En het beste nog, alles past er in. Kortom Peugeot partner for life. (Ik rij echt een partner) ;)
Laten we eens even de voor- en nadelen van een auto en een vrouw op een rijtje zetten:

Voordelen auto:
– Ze brengt je overal naar toe zonder te zeuren.
– Ze gaat niet vreemd.
– Ze is nooit ongesteld.
– Ze is nooit jaloers.
– Ze wordt niet zwanger.
– Als ze tegen je praat, is dat meestal niet erg.
– Ze houdt van een goeie beurt.
– Polygamie is niet erg.

Nadelen auto:
– Ze kost geld.
– Ze heeft wel liefde op z’n tijd nodig.
– De tank volgooien kost geld.

Voordelen vrouw:
– De tank volgooien kan gratis.
– Als je geluk hebt, houdt ze van een goeie beurt.
– Ze kan het huishouden doen.

Nadelen vrouw:
– Ze praat.
– Ze kost geld.
– Ze is jaloers.
– Ze wordt ongesteld.
– Ze kan zwanger raken.
– Ze poept (ook al wil je dat niet weten).
– Ze is jaloers.
– Ze wil aandacht op momenten dat je geen tijd voor haar hebt.

Tja, lastige keuze.
@berlinetta: In België zouden ze willen dat ze ‘poept’..
@e270cdi: Exactly. BOSPOEPER!
Hebben die twee niet een causaal verband? Waar rook is, is vuur, en waar een dikke bak is, is een vriendin.
Liever een Zweedse vriendin die zuigt als een Nilfisk, naait als een Husqvarna en trekt als een Saab…
@reobnednab: en snapt het ikea instructieboekje?
Ligt eraan wat voor een auto en wat voor partner.

Als je nu Kate Beckinsale of Blake Lively aanbiedt dan mag je de auto van mijn part houden. Zelfs als je mij een Aston Martin One 77 wilt geven.
Doe maar de auto, kan aktijd naar de vrouwtjes van lichte zeden..
Best een dilemma zeg… Auto’s zijn mijn hobby. Erin rijden is ontspanning, überhaupt een auto voor de deur hebben zorgt voor een gevoel van vrijheid. Ver weg kunnen rijden wanneer je maar zou willen.
Aan de andere kant kan ik prima op fora rondhangen, meetings bezoeken en lid zijn van autoclubs zonder eigen auto. Zo kan ik de hobby ook uiten. Alleen is maar alleen, ga ik dan toch voor de vrouw…?

De beste oplossing is gewoon een vrouw die de autoliefde accepteert en/of zelfs leuk vind. Dat lijkt me gelukt te zijn, weg dilemma.
Mijn vriendin is zelf ook groot liefhebber dus dan komen auto’s vanzelf. Vriendin dus…
Vriendin natuurlijk. Aangezien mijn auto geen bier voor me haalt tijdens de Formule 1!!!!
Vriendin of vanquish volante?
Niet zo moeilijk!
Vanquish natuurlijk!!
Een vrouwke heeft toch wel de beste motor. Kan het starten met een vinger, smeert zichzelf en om de bepaalde tijd ververst ze zichzelf. De zuiger past er goed in. Blijft er voor mij weinig te sleutelen. Alleen de ecu geeft soms wat problemen.
Een vaste auto, en een losse vriendin. Beter wordt het niet.
Een vriendin schrijft minder hard af dan een auto, maar desondanks….
Eerst een gave auto, dan komen de vrouwen vanzelf!
Auto’s en vrouwen zijn eigenlijk hetzelfde, om het leuk te houden moet je zo nu en dan eens wisselen.
@bofkont: hmm. Ik heb mijn eerste auto nog, en mijn eerste vriendin weer. Ik geloof dat ik dan iets fout doe…
@lekbak: haha volgens mij ook, ach als jij er maar blij mee bent dat is het allerbelangrijkste toch.
Ik ben niet om aan te gluren dus die keuze wordt voor mij gemaakt. Cars it is??
Doe mij maar mijn mama
@a45edition1: incest?
@e270cdi:
Is wincest
Of alle twee niet?
Ik vind de keuzemogelijkheden van deze poll discriminerend voor homosuelen wielrenners!
Leuke cijfers in het artikel!
Jammer dat in zo’n autoliefhebbend land de prijzen van autorijden vrij hoog zijn (benzine, belasting etc.)
Partner, maar als dat niet kan een stikstof gekoelde pc.
Was tijdens het lezen van het artikel van mening dat je mensen niet kan vervangen met spullen. Totdat ik in de reacties de ruil met een Aston-Martin Vanquish voorbij zag komen. HELL YEAH!!
Vroeger zou ik zeggen auto maar met mijn huidige vriendin… Beide!
Een auto is alles voor een liefhebber, maar alleen thuiskomen en chips vreten op de bank terwijl je naar je tv staart is ook maar niets. Je hebt dan wel je plezier van je wagen, maar je hebt niemand om tegen te praten thuis (tenzij je kat of je twitter-account, wat jij wilt).

Ik verkies dus een leuke vriendin met een leuke wagen erbij, moet haalbaar zijn. Als je geluk hebt vind je een vriendin die eens vraagt of er geen automeetings zijn binnenkort. Dat is het teken om als autoliefhebber op je ene knie te gaan zitten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).