Heeft Ferrari een hardcore, tweezits FF in de pijplijn?

Auteur: , 32 Reacties

Vanuit de diepe krochten van het Europees Patentenbureau zijn schetsen opgedoken van een Ferrari FF met een iets ander front, en koelsleuven in de motorkap. Dat kan maar één ding betekenen: we gaan speculeren!

Over Ferrari’s speculeren heeft altijd iets extra’s. Geen enkele andere autofabrikant is zo gesloten, en tegelijkertijd zo populair. Ze hebben speciale klantprogramma’s voor maatwerk, maar de resultaten hiervan komen pas naar buiten als de klant dit zelf wil. Zo kan het dat we slechts de helft van alle SP-modellen kennen.

Volgens de geruchten is deze FF een tweezitter, wat zou betekenen dat het koetswerk achter de voorste twee inzittenden flink naar beneden getimmerd kan worden. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook dit een one-off is voor een klant, maar aan de andere kant: wie zou er nou een hardcore FF willen, als je ook een F12berlinetta voorhanden hebt?

Een andere, zeer plausibele mogelijkheid is dan ook dat dit gewoon een gebbetje van Ferrari is, net zoals de vierdeurs SLS destijds. Wat denk jij? (via jokejoe)32 reacties

Lijkt me wel hard!
Lijkt qua dakje meer op een opvolger voor de California, overigens kan ik nieuwe Ferrari’s alleen maar toejuichen, ze kunnen wel wat meer modellen gebruiken.
@slipstreamer:
Bwa met de California, 458, FF, F12 en weldra LaF… hebben ze al flink meer modellen dan bijvoorbeeld Alfa…
Lijkt me eerder een cabrio. Misschien de opvolger van de Aperta?
@ferrari94tr: Yep…dit was ook mijn gedachte als je de naden in het dak ziet…wel nog steeds raar dat ze niet de F12 gebruiken als basis dan maar ja…Het kan ook een cabrio one-off zijn zoals de P540.
Laat maar komen! Ik ben de FF wel gaan waarderen, ondanks de vele negativiteit. Ik ben benieuwd!
Misschien een FF met targa-dak, zou ook leuk zijn…
Ik gok op een one-off, zou dan gelijk de eerste Ferrari zijn die ik kan waarderen.
Bedoelt u de Berlinetta?
Niet de nieuwe california?
@kraakensmaak: Zou kunnen, maar lijkt me lastig aangezien de achterruit tot aan de kont van de auto loopt en dus niet ingeklapt kan worden.. Volgens de tekeningen dan..
Ook ik denk eerder dat dit de opvolger voor de California zal zijn. Het lijkt inderdaad op een klapdak en wie zou er nu een tweezits-FF kopen? Dan koop je dus in feite een langzamere f12.
@berlinetta: Aan de tekening te zien is dit niet zomaar een tweepersoons FF, maar een targa. Wellicht dat Ferrari een grotere cabrio/targa dan de 458 in het gamma wil hebben, maar de F12 té hardcore vindt?
@Edge: Dat zou kunnen. Een opvolger van de SA Aperta. Hoewel die met 670 pk hardcore genoeg was.
Lijkt me wel dik. De voorkant ziet er op de tekeningen iig wel bruter uit dan het origineel.
Voor iemand die een vervanger zoekt voor zijn Renault Alpine A610, dat zijruitje lijkt er wel heel erg op.
@mashell: Er zitten ook 4 uitlaten op. Misschien voor iemand die vervanging zoekt voor zijn M of AMG.
Maken of kraken.

-> maken
Maar overbodig omdat je al de ‘f12berlinetta’ hebt.
Lijkt mij meer de opvolger van de 575 oid!
Als dit een one-off is, waarom koopt die kerel dan niet een F12 Berlinetta? Of een 458 patatje speciale?
Nou niet meteen de meest betrouwbare referentie. Op Espacenet is in ieder geval niets te vinden. Wellicht niet het patentenbureau, maar wordt een dergelijk ontwerp via modelregistratie vastgelegd. Maar van het Merkenbureau ken ik niet de Europese variant. Iemand meer info?
SHIT?!! krijg je nu zelfs reclame als je foto’s bekijkt??
@2800cc:
Krijg dat ventje in die boot niet eens weg.
Ik zet voorlopig in op een FF GTO die belandt tussen de normale FF en de F12 Berlinetta..
@Brutus: Als ze dat doen dan is het GTO-label helemaal verneukt.
Volgens mij heeft ferrari ff gekeken naar deze impressie: http://www.autoblog.nl/archive/2011/01/23/had-de-ferrari-ff-er-zo-uit-moeten-zien
Een 2wd 2persoons versie van Ferrari’s 4wd 4 persoons auto…….. KOOP DAN GVD GEWOON EEN F12. Echt, nutteloosheid tot en met.
@E34M5Touring:
Of, een AWD 2 zits Ferrari voor lieden met het talent van Afrojack.
tweezits FF? met ook enkel achterwielaandrijving zkr?
Een 2 zits FF dan krijg je weer zo’n F12 berlinetta maar dan met 4wd
Wat is hier nu het nut van? De enige reden om een FF te kopen lijkt mij omdat je er met vier in kunt, want een beauty is het niet echt. Als je een echte mooie en snelle tweezitter wilt, koop je gewoon een F12 of 458.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).