Heet: Audi RS5 brandt uit in Utrecht

Auteur: , 39 Reacties

The roof, the roof, the roof is on fire. De rest ook trouwens.

Ai, ai, ai, het is weer eens zover. Op de Costa Ricadreef in Utrecht brandde vanochtend naast een kinderdagverblijf een auto uit. Drie keer raden wat voor auto het was. Neen! Goede gok, maar het was géén dikke BMW uit de zeven-serie, doch een Audi RS5.

Bij een fikkend Audi S/RS-model in Utrecht denken we natuurlijk al snel aan de Audi-bende. Een groepje achterlijke gladiolen dat pleegt snelle Audi’s te ontvreemden van hun hardwerkende medemens en ze na gebruik af te fikken, diezelfde medemens vaak in zak en as achterlatend. Maar we moeten natuurlijk niet te snel conclusies trekken. Een handige crimineel of verzekeringsfraudeur kan inmiddels natuurlijk ook zijn malafide zaakjes doen met zo’n Audi om vervolgens de verdenking op ‘the usual suspects’ te richten.

Dat de auto gebruikt is voor criminele activiteiten, staat wel zo’n beetje vast. De nummerplaten op de auto zijn bijvoorbeeld afkomstig van een Ford. Tevens is de wagen bij buurtbewoners niet bekend. De politie houdt een klein slagje om de arm maar gaat stiekem wel uit van een gestolen auto.

De auto is volledig uitgebrand en door een berger meegenomen. De autoriteiten doen momenteel onderzoek naar de herkomst van de auto. Als geluk bij een ongeluk had de brandweer de vlammetjes snel onder controle, zodat de brand niet oversloeg naar omliggende struiken.

Bedankt Jeroen voor de tip! Image-Credit: 112MediaUtrecht39 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Tja de zoveelste natuurlijk. Hoop dat er eens door de boevengilde naar andere merken gekeken wordt
@misterdrogba: ik niet, audi’s zijn hier prima geschikt voor
@ettie: Zit ik tenminste goed! Laat ze die Audi’s maar meenemen :p
@hight96: Echte auto’s zijn te moeilijk… ?
@ettie: kopen? Velgen €50,- extra.
@misterdrogba: nee lekker bij de Audi’s blijven.
Zijn de keramische remmen nog in tact? Misschien wat voor die gedupeerde RS3-rijders?!
@ghost: die moeten die warmte wel kunnen hebben :)
Ach ja, het wordt al net zo gewoon als elke dag je tanden poetsen…
Maar binnenkort wel een mooi setje Audi RS5 velgen op marktplaats.
Straks worden de RS modellen helemaal niet meer verzekerd….
@mzonneveld: en ze stijgen in waarde. Ik zeg het je, het is samenzwering van de rs rijders.
Ik wordt hier zo verdrietig van he.. :(
Is dit wel een echte Audi? Op een van de foto’s lijkt een knipperlicht te branden. Dat heb ik bij een Audi nog nooit gezien.
@donvincenzo: Nee, dit is een Peugeot gti! Je kan het goed zien op de foto’s aan de passagierskant. Die onmiskenbare paintjob…
@donvincenzo: Het knipperlicht heeft er wel een externe oorzaak voor nodig….
Wat zonde zeg. Als ze er zo graag vanaf moesten had die ook wel een tijdje bij mij in de garage mogen staan..
R.I.P. :(
Lol @ openingszin.
Het zal je wagen maar zijn….
Zonde, de A5,S5 en RS5 is toch wel het mooiste model van Audi :(
Remmen in de fik, olie kan het niet geweest zijn.
Handige vluchtauto met 2 deuren! Amateurs!
Van mij mogen ze stuk voor stuk naar de gallemiezen geholpen worden…

Niet die Audi RS-en trouwens, maar dat stinktuig dat deze auto’s jat, ze als vluchtauto gebruiken, ramkraken mee pleegt of wat dan ook.
@moveyourmind: inderdaad, en de lijfstraffen weer invoeren, jatten is hand eraf
Wat kan mij die bosjes schelen er is een auto overleden
Costa Ricadreef, welke halve tamme verzint zo’n straatnaam?
@desjonnies: Overvecht .
@desjonnies: je hebt in overvecht verschillende buurten. Je hebt opera buurt, een zuid amerikaande buurt, voetbal buurt, rivierenbuurt en ook griekse buurt.
Is dit de Belgische rs5 van een paar maanden geleden? Gejat in Utrecht ook nog als ik me niet vergis.
Zwitsers kenteken.. deze bedoel ik
http://www.autoblog.nl/nieuws/schavuiten-snaaien-de-rs5-van-een-autoblog-lezer-86899
@w0o0dy: dat was ook het eerste dat ik dacht. En toen werden al voorspellende gaven tentoongespreid over het einde van deze auto.
Ik word hier zo droevig van… Het zijn altijd weer diezelfde r*kmarokkanen en dat is algemeen bekend. Iemand heeft waarschijnlijk hard gewerkt voor deze schitterende auto en als je hem dan zo uitgebrand terug krijgt ga je toch door de grond. Wat mij betreft mogen ze de gastjes die dit doen ook brandend achterlaten. Ik heb echt een hekel aan ze. Gister moest ik ook weer even in overvecht zijn helaas. Komt er zo’n mercedes SLK met raampjes open met 150 door de straat vliegen. En als je dan verwonderd kijkt krijg je een dikke middelvinger. Ik hoop dat ze zich allemaal kapot rijden, arrogante criminelen die overal mee weg komen. En dan zeiken over etnisch profileren, natuurlijk doet de politie dat, die doelgroep maakt zich procentueel gezien toch ook veel vaker schuldig aan elk mogelijk misdrijf dan elke andere bevolkingsgroep.

Damn, zaterdagochtend half 9 en het zit me al hoog. Ik vind het gewoon echt heel erg voor deze eigenaar en walg ervan dat dit gewoon elke keer maar weer gebeurt terwijl de daders al jaren bekend zijn.
@markie123: komt door Aleid Wolfsen . Die PvdA burgemeester die helemaal niks deed in Utrecht op thee drinken na. En zeggen hoe verschrikkelijk hij het vond. Ik was een keer bij een bijeenkomst en zuilen waar hij met zijn scheinheilige bek er was om vooral op tv te kunnen roepen dat hij het verschrikkelijk vond . De commissaris was er en die zei dat de zaal vol zat met die gasten en hij wist wie het waren . Iedereen wist dat ze er waren maar niemand kon iets zeggen tenzij je je huis leeggeroofd wilde hebben. Aleid was een eikel eerste klas. Ik zat daar met verbazing te kijken naar de grote acteur . Ik had mijn huis net verkocht toen.
@markie123: Jup herkenbaar, rijd daar ook regelmatig.
Precies roof, roof, roof, maar dan niet het dak. Zal wel iets met drugsroof te maken hebben.
Er blijven straks geen RS modellen meer over als ze zo door gaan zeg…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).