Verkiezingsbelofte VVD: gepersonaliseerde kentekens

Auteur: , 74 Reacties

Nadat we marginaal harder mogen op Neerlands snelwegen, probeert de VVD in aanloop naar de verkiezingen nogmaals de automobilist te paaien.

Gepersonaliseerde kentekens

In 2014 bracht ons lievelingskamerlid Barbara Visser de gepersonaliseerde kentekens voor het eerst ter sprake. In België was het toen juist ingevoerd en dat leverde de staatskas een hoop extra euro’s op. Het idee bleef bij een idee, met name de uitwerking zou te omslachtig en te duur zijn. In ons land hoort een kenteken immers niet bij de eigenaar, maar bij de auto en dat is bijvoorbeeld lastig wanneer een auto met gepersonaliseerd kenteken wordt verkocht. We zien Samsom al rijden in bovenstaande Saab… Niemand minder dan die andere VVD’ster, minister Melanie Schultz Van Haegen, veegde de plannen twee jaar terug in een kamerdebat dan ook van tafel.

Niets zo veranderlijk als de politiek en dus vinden we deze gepersonaliseerde kentekens plots weer terug in het verkiezingsprogramma van de VVD:

We zijn vaak trots op onze auto. We hebben er voor flink voor moeten sparen en zijn er erg zuinig op, niet in de laatste plaats omdat autorijden en het bezit van een auto in Nederland duur is. Wij willen dat de motorrijtuigenbelasting (Mrb) en de belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) worden verlaagd. Om de auto persoonlijker te maken, willen wij bovendien dat het mogelijk wordt om een persoonlijk kenteken aan te vragen.

Minder autobelastingen dus en het geld dat we daardoor in onze zakken kunnen houden, wordt er vervolgens vakkundig weer uitgeklopt met persoonlijke platen. Overigens denkt uw scribent dat het wederom bij een idee blijft, maar jullie hebben in ieder geval al genoeg ideeën voor dergelijke vanity plates!74 reacties

Niets mis met de ‘vrijheid’ je eigen platen te kiezen.
@martinus: ja absoluut, maar is het niet wat onhandig omdat NL geen kentekens aan personen koppelt, maar aan auto’s?
Nederlanders zijn zuinig, dus die gepersonaliseerde platen gaat een flop worden..
@mars: Als het zoals in BE rond de 1000,- kost wel.
Maar NL’ers met nieuwe auto’s kunnen een prijs als 100,- (zoals DE) wel missen…

We zien het wel. Voor mij hoeft het niet allemaal.
@rachid: of dat 1000 euro een probleem is voor een plaat die je de rest van je leven hebt.. count me in :)
@rachid: Het wás 1000 euro, maar omwille van het (onverwachte) succes, is het nu al een tijdje 2000 euro. Nog niet zolang geleden was het trouwens 500 euro.
Ik vind het altijd mooi als er gekozen wordt voor een plaat die bij een auto past.
Zoals hier in Belgie rondrijdt: ‘M4’ of ‘OPC’ of ‘OIL-LOL’ (Tesla).

Met namen van personen heb ik veel minder. Dan wordt het allemaal al snel marginaal.
@cossiekiller: ik ben voor, of dat nu een naam, type of een simpele vraag is; http://static.autojunk.nl/pictures/2015/0604/143130/image_01.jpg
Ik zie die gepersonaliseerde nummerplaten in België toch best regelmatig.
Is bij ons op zich een simpele ingreep want nummerplaten hangen niet vast aan de wagen..
Op die manier een extra inkomen voor overheid en extra personalisatie voor de automobolist.
Win-win
Hou je toch eens bezig met belangrijke zaken ipv dit geneuzel in de marge. Als je zo graag zo’n plaat wil, loop even je lokale kermis op en laat er 1 drukken. Samantoahh en Deborah in sterretjes, helemaal top.
@E34M5Touring: vergeet Wesley en Jarno niet. Oh en Tony ook niet.
Ik wil eerst die 1000 Euro per jaar die ik over de afgelopen vier jaar nog tegoed heb van onze premier. Vanity plates op m’n tien jaar oude grijze familiehok heb ik niet zo’n behoefte aan…
@potver7: De afgelopen twee jaar hebben werkenden met een inkomen onder de €56.000 meer ‘arbeidskorting’ & ‘inkomensafhankelijke algemene heffingskorting’ gehad & bovendien een ‘werkbonus’ gekregen.

Nare is dat die ‘*****’ van een Rutte door de oppositie is gedwongen om te gaan regeren met de PVDA.. waardoor iedereen met wat meer inkomen weinig van die €1000,- gemerkt heeft.
Ik krijg nog 1.000 euro van ze….
En waarom zou je in vredesnaam in je verkiezingsprogramma opnemen dat er persoonlijke kentekens moeten komen? Over volstrekt nutteloze onderwerpen gesproken….. Zal wel een ideetje zijn van die domme muts van een Barbara Visser.

Overigens vind ik dat alle lantaarnpalen er zo uit moeten zien:
http://c8.alamy.com/comp/AB0M2F/crooked-lamp-post-and-give-way-sign-aan-de-stegge-goor-overijssel-AB0M2F.jpg
Als de VVD dat opneemt in haar verkiezingsprogramma stem ik op ze!!!!!!
@rob:
En ik wil dat alle vluchtheuvels roze worden!
http://www.lindanieuws.nl/cache/img/c-500-280/wp-content/uploads/2014/09/Schermafbeelding-2014-09-02-om-20.00.131-e1409680925283.png

Heeft de VVD dat toevallig in haar verkiezingsprogramma staan?
@rob: Ah joh, we hebben het homozebrapad al. Dan kan zo’n roze vluchtheuvel er ook nog wel bij toch?
http://c2.plzcdn.com/ZillaIMG/4448adefab6b9dd5452dbbed4e4740cd.jpg
@viezefreddyw:
Ik vind die gele en rode streep racistisch jegens Vietnamezen en Native Americans.
@rob: Ik vind witte zebrapaden racistisch jegens de witte medemensch.
Waarom moet er over mij(n kleur) heen gelopen worden?!
@noudjuh: ik stap altijd op de zwarte delen van een zebrapad
@Rob: giro italia. Waren zat wegen rose hoor. In Arnhem, nijmegen en Apeldoorn.
@rob:
En ik wil dat op alle verkeersborden een portret van Franz Ferdinand komt.
Heeft de VVD dat toevallig in haar verkiezingsprogramma staan.
@rob:
En ik wil dat de fluitjes van de treinconducteurs vervangen worden door een bandoneon. Waar ze dan een Argentijnse tango op spelen.
Heeft de VVD dat toevallig in haar verkiezingsprogramma staan?
@rob:
En ik wil dat Barbara Visser voortaan in een hofnar kostuum gekleed gaat.
Als de VVD dat in haar verkiezingsprogramma zet, dan stem ik de rest van mijn leven op de VVD.
@rob: eva kostuum is ook goed toch?
00-FC-KS given
Ik zie @lincoln al in de rij staan met z’n RS-M-AMG kenteken
@kimhung: of “azijn-lekker”
@sanderm3: eerder je-tca-rs.

In de meeste gevallen heeft hij wel een punt. Dus hem in een hoekje plaatsen als azijn pisser gaat wel ver voor mij
@kimhung: klopt. Ik kan er zelfs vaak om lachen ook, maar er hangt wel vaak een azijnsfeertje rond zijn reacties. Al met al, ga zo door Lincoln.
Tja, het zou leuk zijn. Maar ik verwacht niet dat dit haalbaar is. Je zult dan echt het hele systeem om moeten gooien voor zo’n klein stukje plezier.
@granlusso: geen probleem. De overheid heeft voldoende ervaring met IT projecten.
Hoeft 0ook zich niet zo moeilijk te zijn. je hebt het gewone auto kenteken wat bij de auto is afgegeven toen deze voor de eerste keer in NL op de weg werd toegelaten. Daarnaast een gepersonaliseerd kenteken. De gewone platen worden een soort van geschorst zodra de eigenaar de persoonlijke platen in gebruik neemt. Gaat de auto dan weg dan kunnen de originele platen weer terug en blijft het persoonlijke platen bij de eigenaar die ze dan op een volgende auto kan zetten.
Het idee van een schaduwkenteken wat bij defensie en het koninklijk huis heel gebruikelijk is.
@milan0: zoals in de UK dus
@draadloos: ehm dat weet ik niet, ik ben er niet meer bekend hoe het systeem daar werkt.
@milan0: mee bekend moet er staan. Niet meer bekend
@milan0: Het oorspronkelijke kenteken hoeft niet eens geschorst te worden. Als maar in het systeem staat dat op de auto zelf een ander kenteken zit, of liever omgekeerd: dat b.v. de controlerende politie kan zien dat achter het zichtbare kenteken op de auto in het systeem een “echt” kenteken schuilt, met de bijbehorende gegevens. Bij verkoop hoeft dan alleen het persoonlijke kenteken gekoppeld te worden aan een ander officieel kenteken, en kan de verkochte auto zijn oorspronkelijke platen terug krijgen. Ben je alleen de klos als je wou opscheppen met een typenummer. De Belastingdienst werkt toch net zo bij mensen met een pseudoniem? Daar is zonder meer te zien dat André van Duin eigenlijk de heer A.M. Kyvon is.
@oxymoron: er moet toch iets voor te vinden zijn waardoor het in Nederland ook moet kunnen?
In Nederland worden bepaalde letters uit het alfabet voor kentekens niet gebruikt vanwege de mogelijke verwarring die zou kunnen ontstaan omdat ze op andere letters lijken ( je verzint het niet) terwijl in zo’n beetje elk ander land er van a-z alle letters door en naast elkaar gebruikt worden. Dus mocht de mogelijkheid er komen dan zullen bepaalde letters of zo wel verboden worden en wordt de keuzevrijheid een stuk beperkter.
Tjaa… Ondertussen net zo populistisch als de PVV.
Dan ga je dit soort onzin roepen, om wat extra aandacht en misschien een stem extra. Ze beloven nu weer van alles aan lastenverlichting, maar ook dat is eerder gedaan!
Vraag me af wie er überhaupt nog op deze partij stemt? Al is het bij de meeste andere partijen niet beter, met onzinnige beloften.
@reactief: Iedereen met een inkomen onder de €55.000 heeft daadwerkelijk ook lastenverlichting gekregen.

De rest van de populatie is genaaid door een idee dat leeft bij de socialisten dat de overheid zoveel mogelijk mag stelen van de rijken.
!3M TA3
Beste VVD,

Kunnen jullie de 19ct de km reeeler maken? Zeg 30ct p/km oid? En de staatschuld is enorm opgelopen. Kunnen jullie die aflossen? De uitkleding van de zorg fixen? Misschien daar de privatisering (die overigens ook voor de NS niet geholpen heeft) terugdraaien? Zorgen voor minder populistisch gelul in de ruimte vanuit jullie partij? Het referendum over Oekraïne eindelijk uitvoeren? etc etc. Daarna mag je van mij met de kentekens aan de slag.

Groetjes,
dunHozzie
@dunhozzie: Wat is er mis met die 19 cent als je reëel bent? Wil je dan helemaal gratis rijden?
Prachtig verhaal, was het maar lekker kort die beloftes van ze. pRUTTEser
Het verkiezingsprogramma van de VVD, “Zeker Nederland”, telt 101 pagina’s.
Ik lees nog liever 101 kleuteronderzoekjes van het SWOV dan dat ik dat ga doorlezen. En dat wil wat zeggen! Want ik slaap nog liever op een matras van Lego-blokjes dan dat ik ooit nog één onderzoek van het SWOV moet lezen.
Ik was trouwens laatst op bezoek in de Tweede Kamer, het was er best gezellig. Kijk maar:
https://www.youtube.com/watch?v=tZX8qIdNhbk
@Rob: haha. Het zit jou ook hoog hè.
@lekbak:
Ik heb gisteren Pauw gekeken (beste komedie programma van Nederland!). Laat ik zeggen dat ik nog een beetje op dat nivo zit.
@Rob: joh, daar ben ik al tijden mee gestopt. Ik ben bang dat mijn aderen gaan barsten als ik naar die clowns ga luisteren.
@lekbak:
Dat zie je verkeerd. Je moet het benaderen als een komedie. En gisteren was het écht een komedie. Meneer Spong met zijn merkwaardige gezicht tegenover die meneer van Denk. Die oprecht trots leek op het werkstukje dat hij had opgesteld. Daar bleef weinig van over, dat vind ik echt prachtige televisie.
En zo benader ik ook de landelijke politiek. Ik kan me er eigenlijk niet meer serieus boos om maken. Ga ik liever mee in de komedie ;-) En zo af en toe, komt best eens voor hoor, maken ze beslissingen waar ik het wel mee eens ben. Die mij verstandig lijken, waar we wat aan hebben. Dan denk “Goh, toch fijn dat ze dat doen”. Maar voor de rest…, gewoon een leuke komedie. Ik red mij verder wel. Of nu de VVD, de SP of die dierenpoes het voor het zeggen heeft…
@Rob: mijn collega had het gister op staan, ik ben er direct bij weggelopen. Vooral die enge spong is eng.

Maar ik kan er niet van genieten. Daarvoor is het veel te serieuze en belangrijke stof. Ik erger me er kapot aan.
@rob: Moet je nog optreden dit weekend?
Ik vind gepersonaliseerde kentekens meestal niks toevoegen. Sterker nog, ik vind dat je er meestal mee voor lul rijdt. Maar dat beeld heb ik eigenlijk gekregen door de personen die meestal met dat soort kentekens rijden.
Dit is eigenlijk een samenvatting van wat er mis is in de haagse politiek.

Hou je toch verdomme met belangrijke zaken bezig man. Heel het land zit in een enorme neerwaartse spiraal en de vvd komt met dit aan. Volgens mij gaat ouderenzorg al jaren lang achteruit, is onderwijs allang niet meer voor iedereen betaalbaar en hangt ons pensioenstelsel aan de Europese galg met alleen nog een gammel krukje onder de tenen. De politie kan de straten niet meer veilig houden en het leger moet pang roepen als ze willen schieten.

Maar wij staan nog wel in het rijtje rijkste landen ter wereld dus het gaat zogenaamd goed met ons. Dat de koopkracht van de burgers om te huilen is en we alleen in dat rijtje staan vanwege die 1200 miljard pensioen euro’s waar niemand bij kan komen vergeet rutte maar ff.

Meestal gaan lui zoals rutte cashen in het bedrijfsleven of in Europa. Maar volgens mij is hij er ook achter dat hij een incompetente niksnut is die niks beters kan krijgen dan het premierschap. En wij zitten met z’n allen met de gebakken peren.
@lekbak: idd houd je bezig met belangrijke zaken, dus lees niet eens wat de VVD wil… verspilling van tijd.
@peug206: het is wel de grootste partij van Nederland (nog) dus lezen wat die van plan zijn is nooit verspilling van tijd. Al is het alleen maar om er achter te komen dat ze mijn stem niet gaan krijgen!
@lekbak:
Dank.
VVD is niet lekker. Maar alles is beter dan het socialistische Marx gedachtengoed.
@str8six:
Het socialistische gedachtengoed is by far better en het beste.
Het is alleen jammer dat wij zo rot slecht zijn……..
@str8six: Mark of Marx, 1 pot nat.
@rob heeft wat opgekropte frustratie zo te zien. Goeiedag wat een spam!
Een echte Hollander die lekker loopt te zeiken over de politiek. Het is ook nooit goed! :’)

OT:
Toegegeven, er zijn wat belangrijkere topics in de politiek. Maar laat dit maar komen hoor. Voor een leuk prijsje dan.
@kliko:
Hoi!
https://www.youtube.com/watch?v=anwy2MPT5RE
Maar verder geen frustraties hoor, al lijkt het daar wel een beetje op inderdaad. Zal me de volgende keer inhouden. Al beloof ik niks als de naam Barbara Visser weer voorbij komt ;-)
Laat het kenteken bij een eigenaar horen ipv de auto.
Minder diefstal, makkelijkere fraude ontdekking, moeilijker met gestolen platen rondrijden, meerdere auto’s op 1 kenteken (1maal wegenbelasting); voor overheid en eigenaar win win situatie.
@spylegion: hoezo is 1 maal wegenbelalsting voor 2 auto’s nou een win voor de overheid? Overigens is het wisselketeken in Duitsland in 2014 ingevoerd helemaal niet aangeslagen.
Hadden ze al lang geleden kunnen doen, gewoon op de Engelse manier…
@Dizono: “In 2014 bracht ons lievelingskamerlid Barbara Visser de gepersonaliseerde kentekens voor het eerst ter sprake. In België was het toen juist ingevoerd en dat leverde de staatskas een hoop extra euro’s op”

Hoe kom je er bij dat het omstreeks 2014 in België is ingevoerd? Gepersonaliseerde nummerplaten zijn al mogelijk vanaf 1990. Het verschil was toen wel, dat de prijs afhankelijk was van het aantal karakters. Had je weinig karakters, betaalde je meer dan iemand met meer karakters.
Hier in Duitsland kost een wunschkennzeichen maar €10,90 dat ga je in Nederland niet redden denk ik. De MRB is hier ook een lachertje betaal nu 68 euro per jaar ipv 38 per maand voor dezelfde auto
@hein1965
Een verschil: het Wunschkennzeichen moet al bestaan en vrij zijn. Je kunt niet een kenteken naar keus samenstellen en dat kopen. En je blijft vastzitten aan de kenletters van de uitgevende instantie. K voor Keulen, D voor Düsseldorf, HH voor Hamburg.
Ik weet de mijne al: 1II11I of iets in die trend aub ?
Lijkt me opzich best leuk.
Dit gaat ongelofelijk veel geld kosten omdat systemen aangepast moeten worden van de RDW, Belastingdienst en verzekeraars. Als je dit gaat doorberekenen aan het selecte clubje wat wil betalen voor zo’n plaat ga je het niet redden met 1000 euro op.
3 uurtjes Oost- of Zuidwaarts vliegen, en je bent in gebieden waar mensen verkracht, gemarteld, en met duizenden per dag gedood of verminkt worden. Met een ongekende asielstroom tot gevolg, waarin mensen met een droom, zoals iedereen, ook nog vaak een verschrikkelijke dood tegemoet gaan. Dan laten we onze problemen in de zorg, onderwijs, en huisvesting nog maar even op de achtergrond. Maar gelukkig is er wel nagedacht over ons begeerlijke kenteken, want gezien de auto toch al een uitgezogen melkkoe is moet dat toch wel kunnen, als teken van begrip.
Nu: “Lagere belastingen en persoonlijke nummerplaat!”

Straks: “Hogere belastingen en dat ballonnetje hebben we losgelaten!”
In België hebben we dit al jaren… kost wel een aardige duit, €2000 euro en als ze gestolen wordt mag je hetzelfde bedrag leggen voor een nieuwe plaat en het mag niet meer dezelfde combinatie zijn. Persoonlijk ga ik dan liever voor 2000 euro aanvinken in de optielijst
Gaat lekker werken ook in Nederland waar alle karakters al gereserveerd of verboden zijn. Mag je kiezen uit een combinatie van maar liefst 6 letters en 10 cijfers.

Sowieso vind ik dat systeem bij ons weer lekker achterlijk. In werkelijk HEEL de wereld is het geen enkel probleem om alle tekens van het alfabet te gebruiken maar niet in Nederland, stel je voor dat ’s lands camera’s eens een 5 voor een S aanzien!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).