Nederlander helpt slachtoffers van misfuels

Auteur: , 38 Reacties

Heb jij weleens je slaapmuts op bij de pomp en gooi je dan de verkeerde brandstof in je tank? Als het aan een Nederlander ligt is dat binnenkort geen probleem meer.

tanken

Je kent het wel. Je bent een snelle jongen in de wadloop-game. Vanuit uitvalsbasis Amsterdam haal jij álle stedelijke hipsters over om zich in een stel kaplaarzen tot hun quadriceps in het zeeslib te laten zakken. Morgen heb je een belangrijke meeting met je werknemers in Noordpolderzijl, want zelf doe je aan die ongein natuurlijk niet mee. Maar vandaag hang je in de club met drank en drugs.

Dan opeens: de dageraad. Met nog ettelijke uggels alcohol in je bloed spoed je je naar het tankstation, want voor die trip naar het Hoge Noorden zit er veel te weinig brandstof in de tank. In je haast ben je in gedachte al bezig met hoe je coherent een paar smintjes en een cafeïne-drankje moet bestellen bij de knappe cassière. Maar dan realiseer je je dat je benzine in je dieselauto aan het gooien bent. Dat wordt dus onverrichter zake huiswaarts keren…

Gelukkig voor de fictieve totaalmalloot in dit scenario én voor ieder ander die ook wel eens een fout maakt bij de pomp, komt er als het aan een Nederlandse nerd chemicus ligt een oplossing voor dit probleem. Tenminste, daar waar het gaat om benzine in een dieselauto gooien. Doch volgens de student behelst dat sowieso 95% van alle ‘misfuels’.

De student doet momenteel zijn Master en werkt samen met een prof aan een experiment. Ze hebben een goedje ontwikkeld dat je bij je per abuis getankte benzine kan gooien, waardoor de brandstof de belangrijkste eigenschappen van diesel aanneemt. Je kan dan vervolgens de auto gewoon starten en ermee rijden.

Een test met een Volvo V70 uit 2015 verliep volgens de student uitstekend. Niet alleen reed de auto prima, op een testbank bleek deze ook nog eens keurige uitstootcijfers te halen. De uitstoot-meting, roetfilter-werking en het vermogen lagen allemaal binnen de normale waardes.

De Nederlander hoopt uiteraard dat het goedje ook op de markt kan komen, maar weet niet hoe hij dit het beste kan aanpakken. Weet jij dat wel, surf dan even naar dit forum en help ‘m uit de brand.38 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Tja, verkopen in tankstations zeker?

Wordt vast een winstgevend (lees: duur) goedje…
Edit: is gefixt

Voor de rest interessant dat dit mogelijk is, maar of dit ooit een winstgevend product kan worden vraag ik mij af. Hoe vaak gebeurt dit nou daadwerkelijk?
@kartmans: Zo vaak dus: http://www.metronieuws.nl/binnenland/2015/07/15000-keer-verkeerd-getankt-man-vaker-dan-vrouw

Dus ja, dit goedje zou weldegelijk aan kunnen slaan.
@kartmans: je hoeft het zelf los aan particulieren te verkopen. Lekker makkelijk aan alle tankstations en autobedrijven en grootafnemers. Er zullen dagelijks 100 malloten zijn die verkeerde brandstof tanken. Vergeet de nietsnutten die met een gehuurde busje rijden…
@kartmans: wegenwacht heeft gemiddeld 10 gevallen per dag. 1 op 5 heeft weleens foutieve brandstof getankt.
Leuk artikel maar bovenal goed bedacht
Volgens mij kan je geen diesel in een benzine auto tanken omdat de slang er niet op past.
@pinut187: Dan doe je niet je best!
@pinut187: het is dan ook vooral gericht op dieselauto’s waar je perongeluk benzine in tankt.
Octaan?
Leuk bedacht! Ik wens hem veel succes.
Moderne diesels zijn natuurlijk veel kwetsbaarder voor zulke gevallen. Moet je natuurlijk nog altijd beseffen dat je verkeerd getankt hebt voor je je motor start.
via iPhone app
@misterdrogba: nou je kan er gewoon mee rijden hoor. Een vriend tankte nog laatst in een E klasse 2014 benzine ipv diesel. En hij reed ermee weg, hij moest wel nadien 2 onderdelen in de motorruimte vervangen. Weet niet meer wat het was
@vagtroep: de motor en de brandstofpomp?
@kareljansen: heel grappig inderdaad, maar nee hij rijd er nog steeds mee en volgens mij was het een E350, hij rijd er nog steeds mee. Rijd als een zonnetje. MERCEDES ZIJ IK HÉ GEEN Audi. Is wel een wereld van verschil in kwaliteit. Maar dat terzijde
via Android app
@vagtroep: *Zei. Is een wereld van verschil maar dat terzijde.
@autodrop: jij bent zeker van Pownews haha
@misterdrogba: Bij de kassa zal dat besef wel komen.
Ondanks dat het een slimme vinding is betwijfel ik of het probleem vaak genoeg voorkomt om dit product succesvol in de markt te zetten.

Daarbij lijkt het mij dat het product heel nauwkeurig toegevoegd moet worden om het werkzaam te laten zijn. En wat als er toch motorschade ontstaat en er schadeclaims ingediend worden. Ik zou één en ander eerst heel goed uitzoeken.
Knap gedaan, is anders een aardig duur grapje. Raar dat dit nog niet eerder is uitgevonden
Crisis wat een lange intro in dit artikel :-P

Ik zie graag een grondige test om zeker ervan te zijn dat de motor niet is beschadigd na gebruik van dit goedje.

Oh en hadden jullie al nagedacht over onbemand tankstation?

Gewoon koppie koppie gebruiken
Ik hoop dat het meer om het principe gaat met andere toepassingen dan echt een commercieel product. Lijkt me daarvoor iets te weinig voor te komen.
Om dit goedje in je auto te zetten moet je wel erg weinig vertrouwen in jezelf hebben en dat geldt voor bijna niemand.
Dan kun je het eigenlijk alleen bij tankstations verkopen voor wanneer zoiets incidenteel voorkomt.
Wel een top idee, maar helaas lastig te vermarkten.
Als dit nou echt zo’n Mega probleem is. Is dan een kentekenscanner bij elke pomp die door in de rdw database te kijken welke brandstof de pomp mag afgeven.
Op m’n Fiesta zit het easy fuel systeem waardoor verkeerd tanken onmogelijk is. Dat is altijd beter dan achteraf een probleem op te moeten lossen
@moondustfocus: Inderdaad. Mijn vorige auto (ook een Fiesta) had ook zo’n easy fuel systeem (wist niet dat dat zo heette trouwens), en bij mijn huidige Volvo V40 zit het er ook op. Het goedje dat deze Floris heeft uitgevogeld is meer symptoombestrijding…
Auto voor me vrouw dus@moondustfocus:
Leuk idee, goed verzonnen ook en mooi dat er een goedje is ontwikkeld. Soms zou ik willen eens zo slim te zijn.

Mooi artikeltje trouwens en +1 voor de Volkswagen grap.
Als het een dienstverlener overkomt die voor bv 150 per uur declarabel is, kun je de businesscase maken dat het gewoon in iedere diesel bedrijfsauto thuishoort. Dat nog buiten verdere gevolgschade.
Is mij ook wel eens overkomen, dat je na een paar liter denkt, goh wat is de diesel duur. Daarna gewoon diesel getankt en niks aan de hand. Alleen de eerste 3 tank beurten de tank maar half leeg gereden. Ik merkte geen verschil, volgens mij werd het verbruik wat zuiniger.
Leuk spul voor Zweden zelf, de diesel is hier een stuk duurder dan benzine.
Dit ga je natuurlijk niet veel aan fouttankers verlopen. Maar misschien wel heel veel aal olieraffinaderijen. Ik zie wel een grote afzet markt voor een wondergoedje dat van diesel benzine jan maken, in de meeste landen is diesel immers goedkoper.
Kan dat ook andersom ben ik veel goedkoper uit als ik diesel in mn benzine gooi
Waar kan ik 5 bussen voor de vrouw halen??
@hansiepie: je tankt je vrouw ook wel eens af met de verkeerde vloeistof?
Wat ik echt niet begrijp is dat men niet gewoon 2 verschillende soorten vulpistolen heeft gemaakt, laten we zeggen vierkant en rond voor de verschillende type brandstoffen
Je schrijfstijl begint op die Joost overzee te lijken… heerlijk beginnetje :):)
Een test op een Volvo V70. Die dingen rijden overal op…..
Gewoon alleen benzinevoertuigen in huis halen… past de dieselspuit niet in. En is nog beter voor het milliejeu ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).