Plofkraker Audi-bende veroordeeld tot vier jaar cel

Auteur: , 61 Reacties

Weer een stuk schorriemorrie dat verdwijnt achter de tralies.

Plofkraker Audi-bende veroordeeld tot vier jaar cel

Mohamed al B. is vandaag door de rechtbank in het Duitse Aken veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en drie maanden. De beruchte Audi-bende terroriseren a; maanden pinautomaten vlak over de Duitse grens. Dit jaar zijn er al een recordaantal plofkraken gepleegd. Het gaat om een grote georganiseerde bende met zo’n 250 leden. De 25-jarige Mohamed al B. was één van de leden, maar verdwijnt nu achter slot en grendel.

Hoewel het Openbaar Ministerie een straf van zeven jaar in gedachte had, komt de 25-jarige er met een dikke vier jaar vanaf. Eigenaren van snelle Audi’s houden al een lange tijd hun hart vast. De boeven slopen zonder pardon het Quattro GmbH-product veelal door te crashen of de Duitsers worden in brand gestoken na de daad. De politie heeft er nog een grote taak aan om deze bende compleet op te rollen.61 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hoppa, lekker voor m. Dat hij zich maar lekker 4,5 jaar zal plezieren met het oprapen van de zeepjes..
@pexers: Die gast gaat zichzelf echt niet na 4,5 jaar melden bij het arbeidsbureau voor een eerlijke job met een minimum loon. Aan zulke criminele figuren heb je totaal niks in de maatschappij. Gewoon dezelfde enkele reis geven als z’n 2 kompanen destijds! #opgeruimdstaatnetjes
@venividivici: Waarom ga jij niet lekker emigreren naar Saudi Arabie bijvoorbeeld. Daar hanteren ze wel zulke straffen, gewoon openbaar kan jij lekker aan je trekken komen.
@rs6issnel: blijf jij lekker belastingcenten dokken om dit soort gajes a. Op te pakken b. Te veroordelen c. Opsluiten voor x tijd d. Weer beginnen bij a omdat b+c geen effect hebben gehad.
Voor dit soort gevallen is afzinken in een container midden op de Atlantische oceaan de enige oplossing. En nee, ik hoef er geen beeld bij…
@406_v6: gay!
@dannyhoek: waarom moeten wij weten dat u homo bent?
Misschien gay.nl iets voor u?
@406_v6: Dus jij gaat even bepalen wat voor soort mensen opgepakt mogen worden van jouw belastingcenten? Jezelf verlagen tot hun niveau door barbaarse straffen voor te stellen laat alleen maar zien dat we als land verder aan het afzakken zijn. En ja het kost geld om dit soort mensen op/aan te pakken maar hoe je het ook wend of keert, ze hebben volgens onze grondwet nog altijd het recht op een eerlijk proces, hoe cru dat ook klink.

Bevalt het je niet dan verhuis je maar naar een plek waar er idd dit soort straffen worden uitgevoerd. Ik heb helaas voor mijn werk vaak genoeg in dat soort landen mogen vertoeven en kan je vertellen dat ondanks dit soort “medemensen” je je nog heel gelukkig mag rekenen dat je in Nederland woont.
@rs6issnel: Wtf, dus omdat hier gastjes uit andere (woestijn)landen komen zieken moeten wij maar even plaats maken? Pfff, omgekeerde wereld..
@piebepost: nee maar als jij je toe laat geven aan haatgevoelens dan ben je geen haar beter dan deze criminelen.
@mopar: Jij weer… Wie heeft het hier over haatgevoelens?
@piebepost: ja ik weer ja, als je zelf niet inziet wat je aan het doen bent dan is het nog erger met je gesteld dan ik al dacht.
@mopar: Ik vind het prachtig hoor, dat geloven in de maakbare samenleving waarin we elkaar allemaal knuffelen en kusjes geven. Maar terwijl jij door je bloemetjeswei huppelt, zijn wij al decennia lang Noord-Afrikaanse en Arabische allochtonen aan het knuffelen en heeft het ons al die decennia niets gebracht dan ellende. De afgelopen discussie geloof ik dat je stil was nadat ik je wat linkjes liet zien over ciminaliteit, werkloosheid en schooluitval van deze groep, toen heb ik je nog niet eens cijfers over economische bijdrage laten zien. Ik weet donders goed waar ik mee bezig ben: dit soort problemen benoemen. Daar begint het mee. Je moet er een lange adem voor hebben maar het gedachtegoed slaat steeds beter aan. Jou maakt het misschien niet zoveel uit maar ik hou van een land van noeste arbeid, waar homo’s hand in hand over straat kunnen lopen, waar een vrouw even veel waard is als de man, waar bejaarde juweliers zich niet hoeven te bewapenen en waar op basisscholen gehuild ipv gejuicht wordt om de zoveelste aanslag.

En jij? Jij verkondigt dat ik, als iemand die criminelen “haat” (jouw woord maar goed, laat ik daar nou eens aan toegeven), even erg ben als criminelen die periodiek in gestolen auto’s de grens oversteken om op ernstige brute wijze tienduizenden euro’s van onschuldige slachtoffers (want daar zijn niet alleen de banken maar ook hun klanten de dupe van) afhandig te maken. Nou moraalridder, grote pluim voor jou. Ga zo door!
@piebepost: ik ga ook vooral zo door. Jij hebt me ten eerst helemaal geen links gestuurd. En heel leuk dat jij een land wilt waar iedereen gelijk is en iedereen gelijk gestraft kan worden, behalve mensen van een bepaalde afkomst. Dat is idd heel netjes van je. Ik zeg nergens dat ik het eens ben met het gedrag van dit soort mensen maar ipv reacties te plaatsten zoals massale verzuipingen kan de overheid ook wat doen aan die lacherige celstraffen. Dat is mijn punt en niets meer. En wellicht ben ik gewoon een te net persoon maar ik heb tenminste de zelfbeheersing om me niet zo uit te laten in het publiek. Dat terwijl mij waarschijnlijk meer is aangedaan door die bevolkingsgroepen dan jouw.
@piebepost: maar goed wat mij betreft is de discussie nu afgelopen. Dit is autoblog en geen politiekblog.nl
@mopar: Als je dat echt zo stellig van mening zou zijn, was deze discussie überhaupt niet begonnen. Over die linkjes zou je zomaar eens gelijk kunnen hebben, dan verwar ik je met een ander. Zoals je las was ik daar al niet heel zeker van.

Verder leg jij, als “net” deugmens, mij wederom woorden in de mond. Ik heb nooit gepropageerd om bepaalde bevolkingsgroepen strenger te straffen t.o.v. anderen, simpelweg omdat ik die mening niet ben toegedaan. Prachtig ook dat jij als net deugmens jezelf niet negatief uitlaat jegens andere bevolkingsgroepen, vooral aangezien ze jou blijkbaar best veel hebben aangedaan! Het doet me denken aan het fabeltje van de struisvogel, die zijn kop in het stand zou steken alvorens hij ten prooi valt aan roofdieren. Gelukkig is de struisvogel veel slimmer en slaat de struisvogel flink van zich af, dat blijkt veel effectiever.
@piebepost: Lees: Was jij deze discussie nooit begonnen.
“..met een dikke vier jaar ” U bedoelt ‘magere vier jaar’ toch?
Waarschijnlijk gaat daar ook nog voorarrest vanaf plus na 2 jaar mag meneer wegens goed gedrag weer gaan. Ergo, die zal daar niet wakker van liggen. Sowieso vreemd dat zo’n kerel een dergelijke straf zijnde een pionnetje in de bende. Waterboarden dat volk net zolang tot je de hele bende te pakken hebt!!
@ardonjr: eventjes realistisch. 4 jaar cel is voor autodiefstal en wat plofkraken toch best veel.
@mashell: Vind je? Van mij mag het veel hoger. Een mager 4 jaar schrikt toch niet af? Je jat een dergelijke auto.. ploft een geldmachine en maakt flink wat buit en dat meerdere keren achter elkaar. Vervolgens word je er bij 1tje gepakt en mag je 4 jaar zitten (waarvan waarschijnlijk wat voorwaardelijk dus zeg dat je 3 jaar zit). Na die 3 jaar kom je buiten.. heb je een leuke spaarsok (ze zullen het vast niet ergens storten dus we gaan even uit van de ouderwetse sok) en vertrek je mooi naar de bahama’s. Toch makkelijk een pensioen opbouwen zo. Lees namelijk nergens iets over gevonden geld of iets dergelijks of een boete die erbij betaald moet worden.

Mocht ik ooit in de situatie komen dat ik met een krap pensioen net niet rond weet te komen.. dan weet ik wel wat ik ga doen. Die 3 jaar schrikt mij niet af.. laat staan de echte crimineel.. en dat lijkt me nu precies wel de bedoeling.
@ardonjr: je leeft pakweg 80 jaar. 3 jaar daarvan achter tralies en een levenslang stigma daarna is niet niks. Komt nog bij dat er natuurlijk helemaal geen spaarsok is als je uit de bak komt. Als justitie je criminele winsten niet in beslag genomen heeft dan hebben je criminele vrienden die wel voor je verbrast.
Gevangenisstraf kost de maatschappij gewoon heel veel geld. Komt nog bij dat het maar de vraag is of het afschrikeffect bij een zwaardere straf hoger is, dat geldt volgens mij alleen voor rechtschapen burgers. Niet voor criminelen, die denken helemaal niet na over de consequenties, die denken alleen aan gemakkelijk geld.
@mashell: Jouw verhaal staat vol tegenstrijdigheden. 3 jaar is niks in die culturen, geef je zelf later ook aan door te stellen dat zwaarder straffen alleen voor de rechtschapen burgerij werkt. Niet lang geleden werd in de media nog breed uitgemeten dat gevangenisstraf niet meer dan een statussymbool was onder Noord Afrikanen. Ja, gevangenisstraf is duur. Dus maar geen gevangenisstraffen uitdelen? Man man man.. In de hele maatschappij renderen burgers door hun lasten te dragen van hun inkomsten. Een gevangenis is gewoon een minimaatschappij. Laat ze daar maar eens flink gaan werken! Doe je misschien ook nog wat aan dat probleem van statussymbolie, arbeiden schijnt nogal een afgang te zijn voor deze zelfde culturen.
@ardonjr: Naar de Bahama’s? Hoeveel denk je dat er in een pinautomaat zit. Is gewoon Marokko ben ik bang en af en toe terug voor wat werk. In worst case 3 jaar het gevang in.
@fmgarcia: Ze hebben niet een enkele kraak gezet he..
@mashell: dus je blaast met springstof halve winkels op en jat daarvoor ook dure auto’s. Ik vind van niet.
@xiran: of je nou een Opel Corsa uit 1993 jat of een Audi RS4 uit 2015 mag voor de strafmaat niet uit maken. Ook materiale schade aan een winkel of het stelen van goedkoop te vervangen geld rechtvaardigt niet hele zware straffen. Dit is dus eigenlijk is dit best wel zwaar gestraft zo.
@mashell: de auto maakt idd niet uit. Maarrr als ik een halve voorgevel uit een woning blaas en alla akbar roep krijg ik minstens 6 jaar voor terrorisme.
@mashell: record aantal plofkraken. Niet zomaar 1 winkelpand kapot, niet zomaar 1 auto gestolen..
@ardonjr: dat volk?
@dannyhoek: U heeft een betere benaming voor dergelijk gespuis?
Gezien de hoeveelheid geweld, en maatschappelijke impact van dit soort criminaliteit vind ik op eerste gezicht de straf laag. Maar ik ken de hele zaak niet, misschien zijn er wel verzachtende omstandigheden waar ik geen kennis aan heeft.
@martinus: precies misschien heeft hij wel informatie gegeven zodat er 2,5jaar afging. Weten wij veel.
Nog 249 te gaan dus. Succes!
Nu nog even radicaliseren in de gevangenis.
@berlinetta: Dit soort moslim probleemjongeren zijn perfecte slachtoffers voor ISIS-ronselaars en haat-imams om te manipuleren.
@e550: Precies. En volgens mij is dat in Duitsland ondertussen best een groot probleem aan het worden.
@berlinetta: Met de Turken? Die zijn minder manipulatief gevoelig. Of bedoel je de vluchtelingen uit het midden-oosten?
@e550: Turken minder manipulatief gevoelig? Waar is de tegenstand tegen Erdogan die hun land in een dictatuur aan het veranderen is dan?
@mashell: sinds wanneer is dit Politiek-blog?
@mashell: Waarom zijn Nederlanders zo Turkije/Erdogan verslaafd? Als de Turken hier en daar Erdogan als dictator willen/kiezen wat hebben wij dan nog te klagen?
@b0z4: dat ze in de EU zitten, en dus indirect invloed hebben op onze normen en waarden. Je weet wel: de reden dat een kinderfeest waarschijnlijk niet meer mag ofzo.
Het is verlaagt naar 4 jaar? Zou dat betekenen dat hij een deal heeft gesloten voor de namen van andere in de bende? Zou mooi zijn. Dan kunnen ze stukje bij beetje de hele toko oprollen. Opgeruimd staat netjes.
Nog te weinig……
Zullen z’n vriendjes wel van schrikken….4 jaar. Sjonge jonge
Kijk, goeie zaak!
Mogen we verzoekjes voor de gevangene? Zoja, dan graag Rammstein – Buck dich, maar dan zonder Rammstein…
Hoe kun je als land zo’n lage straf geven? Echt onbegrijpelijk. Voor mijn gevoel moet dit minimaal 10 jaar zijn. 4 jaar dient helemaal niet als een afschrik straf, wat in mijn ogen wel hoort te zijn.

Wat wordt nu de daadwerkelijke straf? 1/3 straf vermindering + nog andere ongein, waardoor straf nog later uitpakt?
Daar krijgt dat tuig nog straf, hier in nl mogen ze een paar uurtjes schoffelen terwijl ze niet met klauwen van autos van anderen kunnen afblijven, de hele omgeving in gevaar brengen door de plof en vervolgens een gevaar voor alle weggebruikers met hun asociale rijgedrag dus eigenlijk had er van mij gewoon nog wat bij gemogen. Enne NL rechters kijk ff naar de duitsers, niks geen verzachtende omstandigheden, aanpakken dat tuig
Die gasten lachen zich kapot, zelfs in de bajes, met 1 plofkraak heb je al ruim 200k, delen door 3 a 4 matties, zeg 50k de neus. Doe rustig aan , zeg 4 kraakjes per jaar, en je hebt 200K in je zak. Die gast heeft een cel met alles er op en er aan, koopt iedereen om in de bajes, heeft een GSM en internet, kan lekker op autoblog meekijken waar de volgende Audi RS wordt gespot…..kan die zelfs een beetje meewerken vanuit de bajes aan de volgende kraak
@slickrick: of het werkt anders. In zo’n geldautomaat zit misschien helemaal geen 200k maar slechts 20k en een deel daarvan gaat ook nog in de explosie verloren. De buit is dus hoogstens gewoon een maandsalaris. De rest van de maand ben je op zoek naar een Audi RS4 om die te stelen zodat je volgende maand weer aan het werk kunt. Dan heb je nog je excuus baan in de supermarkt/disco/fabriek zodat de buitenwereld je als gewone burger ziet. Dan is het vluchten van de geldautomaat in Duitsland terug naar Nederland ook nog eens erg gevaarlijk. Je moet ook een redelijk vermoeden hebben waar de grensbrigades van de douane staan. Dan kun je vrienden ook niet vertrouwen want het zijn criminelen, die ook op jouw deel van de buit uit zijn. Heb je de pech gepakt te worden, zit je in de bak, heb je geen geld, je “vrienden” laten je vallen. Volgens mij is plofkraker gewoon een ontzettende k**baan.
@slickrick: 200k in een pinautomaat …. Oja. Daar zit max 50k in geloof ik. 200k als dat zo was waren die dingen vogelvrij.
@rolov: dan was ik ook begonnen, 50k per jaar dat red ik de komende jaren nog niet.
Minder minder minder!!!
Dit is als een druppel op een gloeiende plaat.
oorzaak van dit probleem?

geld.

afschaffen
@dannyhoek: Zeg me dat dit een grap is…
@piebepost: nee te out-of-the-box voor jou.
@dannyhoek: Net als het weglaten van interpunctie zeker?
Altijd weer die finnen
is wat anders dan een taakstraf
Kunnen we de punisher op hem en z’n vrienden afsturen?
Laten we alle gemaakte kosten van de audi’s en de panden maar voorlopig allemaal maar bij deze bewezen dader claimen. Kan hij zelf uitrekenen wanneer hij klaar is met afbetalen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).