Held vervoert drugs in auto met ‘I love ketamine’-sticker

Auteur: , 50 Reacties

De politie handelde adequaat na het zien van deze subtiele aanwijzing.

drugs

Een jeugdagent in het Noord-Brabantse (uiteraard) Geertruidenberg viel maandagnacht met zijn neus in het poeder de boter. Het scherpe oog van de jeugdagent viel op een auto waarop de teksten ‘I love ketamine’ en ‘Keta’ te lezen waren. Genoeg reden voor de sterke arm om de trouwe loep erbij te pakken en de zaken eens nader te onderzoeken.

En zowaar! Je verzint het niet, maar de man achter het stuur van de auto bleek in bezit te zijn van een zak met 300 pillen en vier zakjes met ‘wit poeder’. Op een van de zakjes is de letter ‘K’ te lezen. De politie vermoedt dat het om Special K gaat. Niet het soort dat je naar binnen werkt bij je ontbijt, maar dat andere spul. De kostbare waren worden onderzocht door het NFI.

keta

Naar aanleiding van de vondst is ook nog een huiszoeking uitgevoerd bij de drugsmeneer. De politie heeft echter niet bekend gemaakt of en wat ze daarbij aangetroffen hebben. Na de onvermijdelijke taakstraf raden we de snuggere snodaard in kwestie aan zijn talent te gebruiken voor een baan in de PR of marketing…50 reacties

ach geef volwassen mensen gewoon de verantwoordelijkheid om te doen wat ze willen
@esprit84: Mooi gesproken. Inspirerend.
@esprit84: Amen! In return een nultolerantie als je achter het stuur kruipt met een alcohol/drugsslot, iedereen tevreden. Kijk naar Portugal, it just works!
@esprit84: Al goed dat jij het niet voor het zeggen hebt. Drugs verhandelen en mensen naar de vernieling helpen is heel verantwoord uiteraard.
@centric: geen zin in een drugsdiscussie en of de verantwoordelijkheid bij de gebruiker ligt en niet bij de distributeur maarrrr misschien moet u uw mening van de 1950-stand afhalen.
@esprit84: Heb daar ook geen zin in. En je hebt gelijk dat de verantwoordelijkheid inderdaad ook bij de gebruiker ligt, maar er bestaan helaas heel veel niet zo snuggere mensen die sowieso al moeite hebben om iets van het leven te maken zonder iets te gebruiken. Daarom kun je deze troep maar beter weghouden, want het gebruik van ketamine werkt nou niet echt bevorderend bij dat soort lui.
@centric: Het werkt overigens voor niemand bevorderend, maar alleen vernielend;-)
@centric: terwijl toch genoeg onderzoeken het nut van psychedelica / amfetamines in behandelingen bewijzen.

Maar jij legt die keuze / verantwoordelijkheid liever bij een overheid neer….
@esprit84: Nu ga je alsnog in discussie. Die onderzoeken zijn vast niet door junkies uitgevoerd? Wel eens gehoord van het woord drugsepidemie?
@centric: ja dat krijg je door je bold statements als: “Het werkt overigens voor niemand bevorderend, maar alleen vernielend”

Probeer een keer een paar goede dikke lijnen Keta, portie paddo’s of postzegeltje LSD, zal u goed doen
@esprit84: Wij begrijpen elkaar duidelijk niet. Natuurlijk kunnen drugs een positief effect hebben bij een aandoening/ziekte. Alles wat je bij de apotheek haalt zijn ook drugs, maar er is een verschil tussen wat je bij de apotheek haalt en wat ergens in een schuur of loods door wat prutsers is gemaakt (al is de farmaceutische industrie ook niet helemaal zuiver). Van de meeste, zo niet alle chemische drugs voor recreatief gebruik, durf ik gerust te zeggen dat het alleen vernielend werkt en nee dank je ik hou het wel bij koffie.
@centric: ik hoop dat je niet sporadisch een glaasje alcohol neemt want dan klopt je hele standpunt niet meer.
@centric: Precies om die reden vind ik dat drugs uit de illegaliteit gehaald moeten worden. Als overheid ga je de mensen toch niet tegenhouden en kan er geen kwaliteitscontrole plaatsvinden en is het maar de vraag wat de beunhaas in zn loods gekookt heeft. Als de NVWA kan controleren wat er verkocht wordt kan je ook de dosis in de de gaten houden en reguleren. Bijkomend voordeel is dat hele onderwereld wat betreft drugs ook overbodig wordt en waarschijnlijk vanzelf verdwijnt.
@centric: Caffeine is de meest giftige stof voor spinnen; veel giftiger dan welk willekeurige (hard-)drugs dan ook. Teveel koffie of alcohol drinken is net zo schadelijk als teveel drugs; het toverwoord is meestal (te) veel. De ervaring van een keer paddo’s of pilletjes slikken is m.i. echt een verrijking en mits correct gebruikt ook zeker niet schadelijker dan een patatje met. Heroine spuiten is natuurlijk wel hele andere koek; maar je hebt 3 soorten drugs: hard drugs, (soft) drugs en overheidsaccijns ….
@centric: Als men het spul legaliseert zou een groot gedeelte van de criminele achtergrond wegvallen, dat is sowiezo al een plus. Daarna kan men dan via veel betrouwbaardere middelen bepalen hoeveel gebruikers er zijn in Nederland en bepalen hoeveel er serieuze hulp nodig hebben en hoeveel er alleen maar recreatief gebruik van maken (denk aan 2 x per jaar een xtc pilletje oid). Zo haal je de de misdaad weg en heb je een beter beeld van de situatie in Nederland.

Ik snap dat dit een veeels te simplistisch perspectief is en dat er 1000-kwadraat nuances zijn maar toch is dit wel de rode draad.

Feit is wel dat als je dingen illegaal gaat maken dat je de misdaad stimuleert. Kijk maar naar de drooglegging in de de U.S. Ineens was illegaal vervoeren van drank en het stoken ervan big business in het criminele circuit. Niet alleen dat, de alcohol werd ook sterker omdat je er dan meer van kan vervoeren, dus meer winst kan maken.

Dit gebeurt ook in huidige “war on drugs”. Alleen is het hier veel destructiever omdat het om veel sterkere en meer diverse chemicaliën gaat dan om simpel alcohol.
@centric: “maar er bestaan helaas heel veel niet zo snuggere mensen die sowieso al moeite hebben om iets van het leven te maken zonder iets te gebruiken. Daarom kun je deze troep maar beter weghouden, want het gebruik van ketamine werkt nou niet echt bevorderend bij dat soort lui.” Heeft geen zin, ze vinden dan wel wat anders. Laat ze gewoon hun gang gaan, Iedereen blij.
@esprit84: eensch
@esprit84: misschien moet je eens met verslaafden gaan werken. Er gaat een wereld voor je open…
@centric: besef je wel dat veel mensen drug gebruiken als escape voor ellendige medemensen? Uiteindelijk zijn het vooral mensen die andere mensen de vernieling in helpen. Beetje tollerantie naar drugs toe is hierdoor wel op zn plaats.
@tommmm: Drugs zou nooit een escape moeten zijn voor problemen dat is namelijk geen oplossing en al helemaal niet deze chemische troep. Maar goed heb hier geen zin in. Ciao
@tommmm: Dat is symptoombestrijding. Daar is nog nooit iemand beter van geworden.
@tommmm: Hahahhah verban die ‘slechte’ mensen dan uit je leven
@centric: Want dat gebeurt nu niet?
@centric: heb jij nou gewoon je bedrijfsnaam gekozen als nickname of zeg ik iets geks ?
@ghost: Nee. Alle nicknames die ik probeerde waren al bezet. Geheel willekeurig.
@esprit84: Maar dan ook zelf de gevolgen dragen. En niet aankloppen bij pappie en mammie.
@hartman: want ouders geven hun kind geen liefde meer omdat drugs ofzo?
@esprit84: Jij zegt, geef volwassen mensen gewoon de verantwoordelijkheid om te doen wat ze willen. Is prima. Maar als het dan spaak loopt, niet op voorhand denken mijn ouders springen wel bij. Heeft niks met liefde te maken. Want als ouder hou je altijd van je kind. Je moet als kind juist je ouders niet met je eigen problemen lastig vallen. Want dan zadel je hun er in feite ook mee op. Al is het maar dat zij dan weer nachten liggen te piekeren. En dat wil je ook niet. Het zijn wel je ouders. En als het goed is, heb je daar het beste mee voor. Je doet je ouders dan ook geen groter plezier dan ze te laten zien dat je zelf je problemen aankan. Dat is verantwoordelijkheid. Dat is volwassen zijn.
@hartman: daayuhm onthechte persoonlijkheid in huis… Je ouders zouden de mensen moeten zijn bij wie je no matter what terecht kan. Als jouw instelling is dat dat niet hun rol is, zit er ergens iets spaak. Of zij vervolgens jou een schop geven of met handschoentjes aan over de bol aaien da’s andere koek.
@davelepeef: NIET spaak, that is…
@davelepeef: Ik denk dat je me verkeerd begrijpt. Of ik heb het niet goed uitgelegd. Kan ook.

Ik zeg juist dat IK mijn ouders niet met mijn problemen ga lastig vallen. Omdat ik weet dat ik daar altijd terecht kan. Maar ook omdat ik weet dat mijn ouders dan erg over mij gaan piekeren. Dat wil ik hun niet aandoen. Vooral mijn moeder niet. Ik hou dan de eer aan mijzelf zogezegd. Had ik maar beter moeten nadenken voordat ik mijzelf in de problemen werkte. Hoop dat het nu duidelijk is. Sorry voor het misverstand.
Only in Brabant. Die foto blijft episch haha.
Het RS6 effect!
haha geniaal dit.
Geen winkel zonder uithangbord.
Lekker gas geven!
Wat is de kans? Je zou zomaar denken dat dit de zoveelste dierenarts is die paardenverdoofmiddelaandeelhouder is. Uiteraard is meneer de jeugdagent de held. Wat een Sherlock.
Helemaal knettah! Ik snapte de gedachtengang van de keta meneer wel, “de politie zal mij vast niet verdenken van drugs als ik wat stickers op mijn auto plak”. Obvious not so obvious
Eerste zakje is overduidelijk amfetamine, en om precies te zijn “natte speed” – meestal in 2 zakjes verpakt zoals op de foto, vooral ivm de sterke geur.
Tweede zakje lijkt me inderdaad ketamine, vanwege de kristallijne structuur.
Derde zakje misschien een methcatinone? Kristallijn, maar wat klonteriger vanwege de hygroscopische eigenschappen.
Geen idee waar ik deze kennis vandaan heb trouwens…. ;-)

Tot slot: het gebruik van deze stoffen (vooral de ketamine) dient absoluut niet achter het stuur plaats te vinden!
@rechtervoetje: je PUNT is duidelijk.. ;-)
@rechtervoetje: hoe weet jij dit?
@rechtervoetje: some say he’s a cool guy…
Some say get your shit together…
Ik wist dat het woord “held” aan erosie onderhevig was, maar dat het tegenwoordig al gelijk staat aan “sukkel” is nieuw voor me.
Als je er net zo van gaat rijden als lopen snap ik dat ‘ie niet is ontkomen…
Je verwacht het niet.
Baas
Grote mond over verantwoordelijkheden etc maar wacht maar tot ze het aan jouw eigen kind(eren) verkopen. Desalniettemin, meer iets voor een praatgroepje oid dit ipv op autoblog! #komkommertijd????
Er gaat niets boven een een K-hole
Nou hoop ik niet dat hij onder invloed van de ketamine heeft gereden
Brabant….. Ik ga vanuit zuid Holland nog liever via Limburg naar bv West Vlaanderen. Afvoerputje van Nederland.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).