Tesla is passé, je moet nu snel aandelen GM kopen

Auteur: , 7 Reacties

Dat zegt althans kwaliteitsbank Deutsche Bank.

Corvette

Het zou je geen windeieren gelegd hebben als je enige tijd geleden in Tesla geïnvesteerd had. De aandelenkoers van het nieuwe Apple heeft zich min of meer ontwikkeld volgens de grafiek in de videoclip The World Is Mine van notoir scheurneus David Guetta.

Grafiek

Maar inmiddels schommelt de koers al een tijdje rond de 350 Ekkerdollars. Tevens heeft Elon himself al aangegeven dat hij niet per se blij wordt van de torenhoge waardering van zijn toko, maar dat hij het niet in de hand heeft. Daarbij heeft bank der banken Goldman Sachs afgelopen zomer hun koersdoel voor TSLA nog verlaagd van 190 naar 180 Dollar. Dat is dus flink lager dan de huidige waarde van het aandeel.

Wellicht is het tijd om je zuurverdiende centen in een andere fabrikant te plempen. Volgens Deutsche Bank is GM een goede optie. De ouderwetse Amerikaanse moloch heeft niet de hippe uitstraling waar aandelenkoersen dezer dagen soms op gebaseerd lijken te zijn, maar volgens Deutsche Bank is er desalniettemin een tastbare reden waarom het aandeel van het merk weleens kan exploderen.

Volgens een analist Rod Lache is GM namelijk al heel ver met het ontwikkelen van autonome technologie, verder dan de meeste mensen denken. Lache verwacht dat GM binnen zes kwartalen een autonome auto op de markt kan brengen en daarmee de concurrentie de loef afsteekt.

GM management believes that their AV’s, which are being tested in some of the most complex urban environments [San Francisco], will be ready for commercial deployment much sooner than is widely expected.

Lache geeft een koersdoel voor GM van 51 Dollar per aandeel. Momenteel staat de koers op 40 Dollar. De eerste stijging na het uitkomen van de nieuwe informatie ligt helaas alweer achter ons, maar er is dus nog wat potentieel over…misschien…Tesla eat your heart out! (via MSNBC)

aandeel-GM7 reacties

Om een beetje aan te haken bij de actualiteit : Deutsche bank bidet dus een sort “Alternative für Tesla”. Is dát lache.
Tesla heeft in 2016 maar 4,68 verlies geleden. Dat is beter dan 2015, want toen was het -/- 6,93. GM heeft in 2016 6,00 verdiend en in 2015 5,91.

Ik had dit ook wel kunnen aanbevelen.
@911targa: Tja, USA staatssteun EN concurrentie-vervalsing door import-heffingen doen wonderen … En Goldman Sachs moet je mijden als de pest; de meest corpulente en corrupte bank ter wereld, met of zonder elektronische (st)ekkermannen !
Tja, als ik nu geld had voor aandelen….. Dan had ik inderdaad liever een Corvette dan een Tesla.
Deutsche Bank, de grootste smeerlappen zijn dat, samen met de Amerikaanse broers die niet meer zijn hoofdverantwoordelijk voor de crisis in 2008… Ik stop m’n geld wel in een oude sok.
@trustmeiamanengineer: die keiharde? Onder je nachtkastje? Helemaal dicht gepla.. die?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).