Max Verstappen vindt de demotie van Daniil Kvyat leuk

Auteur: , 44 Reacties

Oef...uncalled for, Max.

MV33

Het hete nieuws van vanochtend is dat Daniil Kvyat voor de tweede keer in twee jaar een demotie krijgt te verwerken. Vorig jaar moest de jonge Rus zijn stoeltje in het team van Red Bull Racing opgeven aan Max Verstappen. Als troost mocht Kvyat nog even door bij zijn oude team Toro Rosso. Maar nu moet hij wéér midden in het seizoen zijn plaats afstaan, dit keer aan Pierre Gasly.

Het kan verkeren. Daniil kreeg als GP3-kampioen in 2014 een zitje bij STR en werd, ondanks dat hij minder punten haalde dan zijn meer ervaren teamgenoot Jean-Éric Vergne, al na een jaar gepromoveerd naar Red Bull Racing. Dat leek aanvankelijk ook goed te gaan. Kvyat scoorde in 2015 als teamgenoot van Ricciardo, die het jaar ervoor viervoudig kampioen Vettel nog om de oren reed in dezelfde auto, méér punten dan de Ozzie. De carrière van Kvyat leek zich dus te ontwikkelen met de snelheid van een meteoor, maar verbrandt nu in de dampkring. De Rus is duidelijk uit de gratie gevallen bij Helmut Russentöter Marko en zijn F1-toekomst hangt nu aan een zijden draadje.

Maar waar er verliezers zijn, zijn er ook winnaars. De belangrijkste daarvan heet uiteraard Pierre Gasly. In de grillige wereld die het Red Bull junior team heet, leek juist hij eerder dit jaar bijna letterlijk op een zijspoor te zijn beland. Gasly werd vorig jaar op het nippertje de laatste GP2-kampioen, maar oogde een groot deel van het jaar flets in vergelijking met GP2-rookie en teamgenoot Antonio Giovinazzi. Red Bull leek twijfels te hebben en stuurde de Fransman naar de Japanse Super Formula, in plaats van hem een kans te geven in de F1.

Recentelijk heeft Pierre in het land van de rijzende zon zijn draai gevonden. Door twee achtereenvolgende overwinningen en een tweede plaats heeft hij met nog een race te gaan een goede kans op het kampioenschap. Tenminste, als hij aan de start verschijnt in de laatste race, die in hetzelfde weekend valt als de GP van Mexico. Saillant detail: Gasly rijdt in de Super Formula rond met Honda-power. Laat dat nu net de nieuwe motorenpartner van Toro Rosso worden…

Enfin, voorlopig zal Gasly daar waarschijnlijk niet mee bezig zijn, want zijn jongensdroom komt dit weekend uit. In Maleisië verschijnt hij aan de start met nummer 10. Zoals te doen gebruikelijk tegenwoordig, deel je zo’n mijlpaal natuurlijk via de sociale media. En dan kunnen mensen ook likes geven en dergelijke. Maar dat heeft ook zijn nadelen…

Gasly

Ouch. Max Verstappen, de man die Kvyat vorig jaar verving én Red Bull Racing vinden de promotie van Gasly dus leuk. Maar de keerzijde van die medaille is dat daar de demotie van Kvyat aan vastzit. Pfff, Ze maken ‘m echt helemaal kapot daar, die Rus. Nu maar hopen dat Daniil zichzelf geen drankprobleem aanmeet.

UPDATE 1 okt 2017: Max won de race in Maleisië, maar net als bij de eerste overwinning van Max, volgt ook de tweede op een demotie van Daniil Kvyat… Toeval?

Met dank aan Joris voor de tip!44 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tja dan had ie moeten presteren. In plaats daarvan is ie van de regen in de drup beland. Ik vind het best, hij voegt niets tot weinig toe aan het veld. Nu maar eens kijken wat dat gassie van Gasly ervan bakt.
Wat een hoop nieuwswaarde in dit artikel. Komop autoblog, jullie kunnen beter dan dit !
@gertjan2012: het betere F1 (serieuze) nieuws is te vinden op auto-motor-und-sport.de
@erik2907: am deutch, ja? lekker duits lezen, ben er niet voor niks met een 1,3 gemiddeld mee gestopt… (bovenbouw havo hoef je die graftaal niet te leren)
Ik zeg dit niet vaak, eigenlijk nooit, maar wat een belabberd stuk tekst zeg. Dit is geen nieuws, kom op jongens! Ik kom hier met heel veel plezier en reageer vaak met nog veel plezier, maar dit is gewoon niets.
@viezefreddyw: precies dit!
@viezefreddyw: Eigenlijk is het minder dan niets….. Het vervelende is dat veel mensen dit soort ‘grappige’ artikelen niet herkennen en zich er dus door laten beinvloeden..
@viezefreddyw: en ook de titel. Schrijven max het leuk vind kvyat er uit wordt geschopt. Terwijl hij het bericht van gasly heeft geliked. Wat een click bite titel
@viezefreddyw: Je haalt me de woorden uit mijn mond! Ik vind dat we toch iets te vaak Buzzfeed-achtige clickbait titels en artikelen krijgen voorgeschoteld, waarvan deze toch wel het toppunt vormt. Minder van dit soort onzin en meer van die toffe content en artikelen waar jullie juist bekend om stonden graag, Autoblog!
@viezefreddyw: Ik vermoed dat Autoblog en Jaapiyo zelf ook niet erg trots zijn op dit soort prulstukjes, maar gezien de enorme stroom van dit soort artikelen over Max (meestal met een click-bait titel) zullen ze uiterst lucratief zijn. Aan het eind van de dag moet bij hen de kachel ook branden en schijnbaar lukt dat niet voldoende zonder deze artikelen.
@viezefreddyw: Hopelijk komt deze aan het eind van het jaar nog in een mooi overzicht met meest gelikedte reacties.
Wtf! Heb ik deze tekst net gelezen omdat Max een ‘like’ uitdeelt aan een post op social media? Kom op man AB! Begin daar de volgende keer mee. Note to self: volgende bericht meteen naar onderen scrollen. 🤔
@nerekop: bedankt voor de waarschuwing, ik ga het stuk niet lezen 😄
@yipikaye: maakt niet uit, we hebben toch al geklikt ;)
@jaapiyo heer en meester van de clickbait.
via Android app
@breakingpoint: tijd dat die gozer ander werk gaat zoeken.
Volgens mij vind hij de promotie van Pierre leuk
Wat een kansloos gezwets zeg….. Hij vind ’t leuk voor die nieuwe knaap. Maar hij zal echt Kvyat niet opgebeld hebben om hem keihard in z’n gedicht uit te lachen….
@trustmeiamanengineer: precies, @jaapiyo verkoop hier weer lulkoek met zijn click-bait kop boven het artikel!
@vroaaar: niks click bait. Deze titel klopt helemaal. Max Verstappen (of is het zijn PR zus?) heeft op “vind ik leuk geklikt”. Dat de diepgang van een “vind ik leuk” heeft is dan een logisch gevolg.
LOL, mensen die emoties schalen aan de hand van likes op social media… So sad…
A teenage boy is getting ready to take his girlfriend to the prom. First he goes to rent a tuxedo, but there’s a long tuxedo line at the shop and it takes forever.

Next, he has to get some flowers, so he heads over to the florist and there’s a huge flower line there. He waits forever but eventually gets the flowers.

Then he heads out to rent a limo. Unfortunately, there’s a large limo line at the rental office, but he’s patient and gets the job done.

Finally, the day of the prom comes. The two are dancing happily and his girlfriend is having a great time. When the song is over, she asks him to get her some punch, so he heads over to the punch table and there’s no punchline

Ik vind dit niet leuk, @jaapiyo
Dit artikel is het schriftelijke equivalent van een vrouw.

Vind je jurk A leuk of jurk B?
Ehh, jurk A.
Dus je vind B lelijk!? Eikel! Boohooo!!
@gulli: hahaha ik heb medelijden met je.
@w0o0dy: maar het is wel herkenbaar..
@sportevo: Ik wil net zeggen; het is weldegelijk de praktijk; vrouwenlogica of niet :) Maar ff on-topic: Pierre en Max hebben ooit nog een blauwe maandag tegen elkaar gekart en ik krijg gek genoeg ook de indruk (over alle media uitingen van de afgelopen jaren heen) dat die twee elkaar wel echt mogen (ongeveer zelfde leeftijd ook) …
@gulli: Precies dat @autoblog, mag het niveau een stukje ophoog? Er is een reden waarom we op deze pagina zitten ipv de Telegraaf….
Een van de betere artikels van dit kwartaal! Chapeaut..!
Wat een tyfus streek van Max ..

Begrijp niet dat je fanboy van dat rotjoch wil zijn ..
Daniil werd in 2013 GP3 kampioen en kreeg ik 2014 zijn STR zitje
Hoeveel spijkers heb je gevonden in het lage water @jaapiyo?
Wat een stemmingmakerij zeg.
Maar vooruit, wat een loeder die Max!!
Lekker artikel weer AB. Toppertje.
He, ab wirdt de telegraaf
Vast verkeerd geplaatst dit stukje moest in roddelblad even niet opgelet😉🙄
What’s next? “Negen Max tweets die je niet gemist mag hebben, nummer 6 schokt je wereld!”?
@karhengst: breng Jaapiyo nou niet op ideeën!
@mashell: Aaarrrghhhh, te laat !!!

On-topic: dit is zeker clickbait Pro; en het vervelende is dat als er over 3 jaar zo’n Machine Learning algoritme langs komt om te indexeren, dit weer helemaal uit context gearchiveerd gaat worden …. en daarom dus NOOIT een /sleepnet; dank u !
@Jaapiyo: misschien eens solliciteren bij de Speld?
Een Autoblog onwaardig artikel!
Ligt het aan mij, of heeft die Pierre Gasly echt eng grote handen??
Zat serieus te denken om te betalen voor een kroontje… Na dit dieptepunt kijk ik het nog even aan.
Ik vind het serieus wel meevallen hoe slecht dit artikel is. Het is informatief, er wordt geen woord in gelogen én het is frappant dat Max en RBR het bericht leuk vinden en zo toch wel een beetje een mes in de rug van Kvyat steken.

Het is ook een beetje meehuilen met de wolven in de reacties hier. Als de eerste mensen hadden geroepen dat ze het een topartikel vonden, was de tendens in de latere reacties heel anders geweest.

Durf ik best een extra liter alcoholvrij bier op in te zetten. ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).