Hell yeah: zeker tot en met 2018 nog Formule 1 op Spa

Auteur: , 18 Reacties

Leuk natuurlijk, die technische Tilke-circuits midden in de zandbak, maar circuits waar inhalen wél mogelijk is hebben toch onze voorkeur. Gelukkig kunnen we tenminste weer vijf jaar genieten van Formule 1 op Spa Francorchamps!

Video: F1-coureurs nemen Eau Rouge [1991-2013]

Het leek kantje boord voor de Belgische Grand Prix, vorig jaar boekte de organisator van de Grand Prix wederom een flink verlies, er was een tekort van liefst zeven miljoen euro. Dat heeft het Waals Gewest er niet van weerhouden om ook de komende jaren organisator Spa Grand Prix het nodige geld toe te schuiven, zodat de legendarische race behouden blijft. Aankomend seizoen staat de GP van België voor 23 augustus op de kalender.

Dat het Waals Gewest toch over de brug komt heeft volgens de Waalse minister van economie Jean-Claude Marcourt te maken met de economische belangen voor de regio die ruimschoots opwegen tegen de verliezen die de organisatie maakt. Daarmee staat een van de mooiste Formule 1-races van het jaar tenminste tot en met 2018 op de kalender, al weet je het met die maffe Bernie natuurlijk nooit helemaal zeker. Hij schrapte namelijk eerder deze week nog voor dit seizoen de Grand Prix van Zuid-Korea van de kalender, die 3 mei zou plaatsvinden. Tussen de GP van Bahrein op 19 april en de GP van Spanje op 10 mei gaapt nu een gat van drie weken.18 reacties

Misschien ook wel iets voor een artikel maar blijkbaar zit COTA zo langzamerhand ook in enige geldnood.
Weer zo’n incompetente corrupte belastingmaatregel om een tot shit gedegradeerde sport nog kunstmatig in leven te houden!. De Belgen kunnen dat geld beter in de eigen wegen steken!. Laat Bernie zelf maar eens gaan betalen om deze nep-stofzuigers überhaupt nog ergens te mogen laten rijden.
Die hebberige geld gnoom zou desnoods geld moeten toeleggen om Spa op de kalender te houden. Zonder circuits als Spa en Monza kun je de F1 wel afschrijven.
@trustmeiamanengineer:

Silverstone, monaco, brazilië zijn toch ook wel een must.

Hockenheim is nog wel ok. Japan, Canada en Australië … meh, ok maar niet super.

En al de rest is bladvulling.
5 jaar? Leg eens uit.
2015, 2016, 2017 en 2018 zijn in mijn blauw/grijze ogen 4 jaren.
Ik begrijp niet waarom Spa steeds in geldnood zit terwijl het een enorm populair mooi circuit is!
@venividivici: doordat ze minder verdienen dan dat ze uitgeven ;)
@mrrallycross: Bestuur de laan uitschoppen dan!!
@VeniVidiVici:
Bernie promoot zgn. Formule 1 en daarom moeten de organisatoren veel geld betalen om een grand prix te mogen organiseren. De reclameborden langs het circuit worden vervangen door borden van een firma van een stroman van Bernie, dus daar krijgt Spa niets van. De rechten van de tv uitzendingen gaan naar Bernie.
Spa moet wel alle kosten van de organisatie, circuit onderhoud e.d. betalen en heeft alleen de inkomsten van de kaartverkoop. Dan wordt het moeilijk geld verdienen, al komen er veel toeschouwers en zijn de entreeprijzen hoog.

Spa heeft naast F1 veel aantrekkelijke evenementen met schappelijke toegangsprijzen, dus dan kan het wel.
Shit, das waar ook, ik moet de woonkamer nog stofzuigen..
Mooi. Ik moest er maar weer eens heengaan, al weer enige tijd geleden omdat het toch best wel prijzig is.

Voordat je het weet is het stofzuiger in de ban gedaan en kan je niet meer zeggen dat je dat ooit gehoord hebt bij de races ;)
@jaapiyo: *het stofzuiger geluid
Jippiejeeh
Hoe gaan ze die EU stofzuiger regelgeving van max 900 watt vermogen eigenlijk omzeilen?
Tja het is dat max meedoet…
Zou mooi zijn want ik hoop daar nog een f1 race te bezoeken.
Misschien dit jaar wel de 6uur van spa
Als belastingbetaler vind ik dat eigenlijk niet zo leuk.

Als autofanaat eigenlijk ook niet, het zou winsgevend moeten kunnen zijn voor zo’n superb circuit waar zoveel volk op af komt.

Als eigenaar van een pasje dat meerdere jaren geldig is vind ik het wel leuk.
Als Spa eruit gaat dan zijn de weg helemaal kwijt bij de F1. Dan moeten ze maar wat van die vele miljoenen/miljarden inleveren en aan Spa geven want dit is toch wel 1 van de mooiere circuits..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).