Helmut Marko: “Mercedes hoeft Max en Daniel niet te bellen”

Auteur: , 46 Reacties

Het Orakel van Red Bull en Toro Rosso smijt met een ferme klap de deur dicht voor de belangrijkste concurrent.

De plotselinge aankondiging van Nico Rosberg zorgt voor reuring in de paddock, want wie-o-wie moet dat felbegeerde Mercedes-stoeltje vullen nu de belangrijkste kandidaten allang een verbintenis voor komend seizoen hebben? Verstappen en Ricciardo zijn in elk geval niet geïnteresseerd, aldus Helmut Marko. De twee hebben niet alleen waterdichte contracten met Red Bull Racing, maar ze zouden niet eens wíllen overstappen.

Volgens Marko is het logisch dat een coureur niet zit te wachten op een aanbod van Mercedes, als datzelfde Mercedes eerder nog bij monde van Niki Lauda aangaf dat één der RB-rijders in het gesticht thuishoort. U weet ongetwijfeld over welke coureur het gaat. De adviseur (Marko dus) oreert nog even verder over de keuze waar Mercedes voor staat. Hij meent dat het ridicuul zou zijn als niet Ocon of Wehrlein in de tweede Mercedes plaatsneemt, puur omdat beide rijders deel uitmaken van het talentenprogramma van Mercedes.

Los daarvan geeft Marko aan dat Red Bull geen smerige spelletjes speelt. Contracten van andere coureurs bij andere renstallen worden gerespecteerd en hij hoopt dat de andere renstallen op dezelfde manier omgaan met de contracten binnen Red Bull. Verder verwacht de Oostenrijker, die in 1971 Le Mans won samen met Gijs van Lennep, dat Red Bull sterk voor de dag komt in 2017. De renstal presteert traditiegetrouw sterk na reglementswijzigingen (overzicht 2017), dus de kans is groot dat dat nu ook het geval is.

Goed verhaal Helmut, maar weet je nog hoeveel Mercedes heeft gewonnen sinds de laatste grote reglementswijziging? Wel even scherp blijven. (via: Motorsport Magazin)46 reacties

Lauda moet zn bek houda
@esprit84: de sjaak zwart van de F1…
Swart… autocorrectie, helemaal mooi…
@esprit84: Leuk gevonden….heb je nog meer als waardevolle aanvulling op dit artikel?
@ablogjunk: als ik Lauda was, zou ik mijn oor te luisteren leggen bij Williams of Force India
@awesome: welke oren?
@esprit84: jeetje.. Dat is wel een erg uitgesproken mening zeg, potverdikkie.
één voordeel van de exit van Rosberg: we zijn wel van die tenenkrommende TV af na de wedstrijd tussen hem en HAM.
via Android app
@rodger: Nou inderdaad. Als ik die 2 daar zag dacht ik altijd: “Hoe fijn zou het zijn als een van de twee even aardig tegen de ander zou zijn?” Even wat verbroedering. Nu ze geen teamgenoten meer zijn zal die lucht wel klaren.
@stfu: denk het niet omdat Ham het probleem is ! Remember Alonso Ham bij Mclaren ?
Gelukkig, eindelijk weer Max-nieuws..
Ach, er is ook geen enkele reden om Red Bull te verlaten lijkt mij. Dat is gewoon een mooi team met een goede visie en prima mensen. Neem teambaas Christian Horner. Hij komt bij mij over als een prettige, sympathieke kerel die een geintje wel kan waarderen. En Red Bull is natuurlijk uiterst blij met coureurs als Ricciardo en Verstappen. Die twee heren horen tot de top in de Formule 1.

En ik blijf het zeggen. Voor Wehrlein zal het goed zijn om nog minstens een jaartje te rijden voor Manor. Mercedes moet vol gaan voor Sergio Perez. Dat is een uitstekende coureur die de nodige punten zal scoren naast goudhaantje Lewis Hamilton. Ik weet het zeker. Misschien is Force India wel blij met een ruil. Zij Wehrlein en Ocon, Mercedes Sergio Perez.
@viezefreddyw: precies dit!
@viezefreddyw: Force India schijnt het niet zo op Wehrlein te hebben. Hij heeft al enkele keren voor Force India getest, maar het schijnt dat hij iets te eigenwijs is en dat men de samenwerking niet echt prettig vond. Dat zou een van de redenen zijn waarom hij gepasseerd werd en Ocon promotie maakte.
@Edge: Ja ik lees het wel vaker dat die Wehrlein moeilijk is in de omgang. Simpel gezegd een snotneus dus. Ik zou me echt poeslief opstellen als ik in zo’n auto voor zo’n salaris mag stappen haha.

Maar goed, geen Red Bull coureur dus voor Mercedes. Ik las vandaag dat Gasly sowieso niet voor een stoeltje in aanmerking komt voor komend seizoen.
@viezefreddyw: wat gaat Gasly komend seizoen eigenlijk doen? Als je GP2 kampioen bent geworden mag je toch niet nog een seizoen rijden? Of zit ik er nu naast?
@awesome: Hij gaat waarschijnlijk het Japanse Super Formula rijden komend seizoen.
@viezefreddyw: zelfde pad als Stoffel dus! Ben benieuwd of we hem in 2018 dan echt op de grid zien staan.
@viezefreddyw: Perez is een prima keus, maar ik denk dat Bottas ook een goeie kanshebber is. Goeie en consistente rijder, dus uitstekend voor Mercedes om de constructeurspunten binnen te slepen. En hij zal prima in een rol van tweede rijder kunnen werken, zodat hij Hamilton niet bedreigt voor de titel.
Ik las ergens dat Mercedes ook bij Renault naar Hülkenberg geïnformeerd heeft, maar Renault wil hem (logischerwijs) niet laten gaan. Zou ook goed bij het team passen (en Duits, een kleine pre bij Mercedes), maar zit bij Renault nu ook wel goed voor de toekomst hoop ik voor ‘m.
@MJB: Ik vind Bottas ook een uitstekende coureur. Naar mijn mening van hetzelfde niveau als Perez. Ik gun Bottas ook wel een mooie overstap.
@viezefreddyw: ik zie het nog steeds niet gebeuren. Dan zou Wehrlein naar Williams gaan waardoor ze 1 jaar F1 ervaring in huis hebben.
Williams is daar veel te conservatief voor.

Het enige dat ik in 2017 van ze verwacht, is dat ze pitstops met chirurgische precisie uitvoeren.
@awesome: Inderdaad, als Williams ergens goed in is zijn het wel de pitstops.
@viezefreddyw: waarschijnlijk heeft Kvyat een andere mening over de vriendelijkheid van RBR. Natuurlijk is het goed als een team een goede cultuur ten toon spreidt, het gaat wel om de resultaten en daarvoor moet veel wijken. Zoals het hoort wat mij betreft.
“Contracten van andere coureurs bij andere renstallen worden gerespecteerd”
Haha. Klopt helemaal, maar binnen de eigen teams doen ze natuurlijk wel eens een stoelendans. Beetje flauw van Marko.
@mashell: Ik zou het opzich niet raar vinden als er een clausule in hun contracten wordt opgenomen dat er maatregelen mogen worden genomen als de resultaten anders blijken te zijn dan de verwachtingen.
@mashell: Dat is ook niet moeilijk. Alle coureurs staan immers bij Red Bull onder contract en worden uitgeleend aan Toro Rosso.
@Edge: Juist! En je moet het RedBull nageven: die hebben tot nu toe geen coureur weggekaapt bij een ander team.
Die Marco heeft echt wel een oog voor talent ;)
@awesome: volgens mij heeft Red Bull afgelopen seizoen nog een coureur weggekaapt bij Torro Rosso. Een bevriend maar onafhankelijk team.
@mashell: onafhankelijk? Ehm het geld komt grotendeels van RedBull, het team heet RedBull (in het Italiaans) en alle rijders staan onder contract bij RedBull die ze plaatst bij het opleidingsteam .. van RedBull.
@w0o0dy: en toch moet het onafhankelijk zijn want anders is het competitievervalsing. Dan zou Red Bull stiekem met 4 wagens mee doen. Dus het zijn 2 onafhankelijke teams met toevallig dezelfde sponsor en toevallig dezelfde naam. Dat het ene team coureurs stelselmatig uitleent aan het andere team is eigenlijk een dubieuze constructie en het zou Marko dan ook sieren niet te zeuren over coureurs overnemen van een ander team.
Nergens heeft Toto aangegeven contracten niet te respecteren, in tegendeel zelfs. Rare opmerking dit dus van een man die naar mijn idee iets te veel aan zelfbevlekking doet.
Nu we het toch over Red Bull heben: Ene Sean Bull heeft een impressie gemaakt van hoe een Red Bull F1 wagen er volgens de 2017 reglementen uit zou kunnen zien. Zeg nou zelf, dit is toch vele malen bruter dan wat we de afgelopen jaren hebben zien racen? https://i.redd.it/g4f00w7ezx1y.jpg
@edge: Ziet er inderdaad geweldig uit!! Die brede banden doen de looks echt goed. Mooi dat dat weer terug komt.
@Edge: het is oprecht een sexy wagen te noemen!
Voor het Volgende seizoen hoop ik toch echt dat RB/Ferrari/Mercedes en Honda/McLaren zeer aan elkaar gewaagt zullen zijn.
@dutchdriftking: en waarom mogen Renault, Williams en Torro Rosso niet meespelen?
Al die gekke bejaarden die weer van alles roepen.
Ik denk dat Alonso een goede kans maakt, maar logischer is het inderdaad als een van de twee broekies het stoeltje krijgt.
Ze mogen me altijd bellen.
Zat geld verdient, wereldkampioen, een kloothommel van een teamgenoot. Ik snap rosberg wel. Lekker genieten van ie cash :) alonso vind ik ook wel snel genoeg voor mb
Ik denk dat Max en Ricciardo Mercedes wel zullen bellen…….als ze een taxi nodig hebben….
De deal Bottas van Williams naar Mercedes zou goed kunnen aangezien Toto Wolff het management deed (doet) van Bottas. Bovendien geeft Toto aan dat hij Wherlein graag nog een jaar in de middenmoot zou laten rijpen.(of misschien bedoelt hij Ocon niet passeren maar die door laten schuiven in 2018 als hij er een jaar ervaring bij heeft).
@w0o0dy: Ik denk niet dat williams met 2 rookies een cruciaal seizoen als 2017 willen beginnen, bottas Willen ze sowieso behouden, volgend jaar wordt de basis gelegd voor de ontwikkeling voor 2018/2019 etc. Met een Stroll en Wehrlein en 1 jaar F1 ervaring gaan ze het niet redden.
Het is volgend jaar heroïscher om met Red Bull WK te worden dan met MB.

Afbreukrisico is bij MB voor een nieuwe rijder ook groter. De auto heeft zich bewezen en wordt als superieur gezien. Volgend jaar veranderen er weliswaar een aantal zaken, maar die beeldvorming, van een uitstekend MB-product staat als een huis.
Als ze nou een rijder ruilen voor de Mercedes motor … benieuwd wie er dan überhaupt wilt overstappen….
Zouden ze niet stieken aan het kijken zijn bij de Formula-E? Daar zitten nog wel wat coureurs met genoeg ervaring, genoeg snelheid maar die het net net gemaakt hebben. Die kunnen prima een jaar invallen, kosten geen drol voor MB en kunnen goed met nieuwe auto’s omgaan.
De vraag is of het geld de overhand gaat krijgen of het gezond verstand . . . , de wereld bestaat spijtig genoeg nog altijd uit goeden van inborst en slechten . . . , en dat tot het Wederverschijnen van God de Vader . . . , zo staat het in de Bijbel en Koran omschreven . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).