Help Desiree deze gestolen 930 Turbo 3.3 te vinden

Auteur: , 59 Reacties

De auto heeft namelijk een hoge emotionele waarde.

Porsche 911 Turbo terug te vinden

Dieven geven niet zoveel om emotionele waarde, die zien vooral keiharde pegels als ze een in zeer goede staat verkerende Porsche 911 Turbo 3.3 met minder dan een ton op de teller zien staan. Voor Desiree ten Winkel uit Oldenzaal is die geldelijke waarde echter niet het belangrijkste, de auto is een erfstuk van haar overleden vader. Als het haar om geld te doen was, dan had ze de auto al lang verkocht, zo vertelt ze Tubantia.

Er werd de laatste jaren niet veel gereden met de donkerblauwe Porsche, hij stond gestald bij het bedrijf van haar broer op het Euregiopark in Glanerburg. Veilig achter een tweetal hekken (we hopen dat het hek op de foto hierboven niet één van die hekken is…), dachten ze tenminste. Toch werd daar de auto in de nacht van dinsdag 31 januari op woensdag 1 februari ontvreemd door een tweetal mannen, ergens tussen 02:00 en 04:30.

Porsche 911 Turbo

Op camerabeelden is volgens Ten Winkel te zien hoe twee mannen de Porsche op een aanhanger laden. Later die eerste februari is de auto ook nog gespot op de A1 en A35, achter op een bergingsauto, dus de kans lijkt aanwezig dat de Porsche inmiddels het land verlaten heeft en bijvoorbeeld in Duitsland bivakkeert. Wie de klassieke Turbo met kenteken NP-SR-99 de afgelopen dagen gespot heeft of iets opvallends tegenkomt op de (inter)nationale verkoopsites, kan contact opnemen met de politie.

Voor de gouden tip ligt een belonging van 5000 euro klaar, al zou het natuurlijk vooral mooi zijn als Desiree het fraaie erfstuk weer terug krijgt. 911’jes worden regelmatig gejat, maar komen ook met enige regelmaat weer bij hun rechtmatige eigenaren terug.59 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Triest.
@r32t: hoe weet je dat ie daar is?
@205zonderdak: omdat er dan wel Trieste had gestaan.
@marinepower: Hij kan toch Triëst in Italie bedoelen.
@thomasthomas: dat bedoelde ik ook idd.
@thomasthomas: Triëst (Italiaans: Trieste, Sloveens: Trst, Duits: Triest, Nederlands: Triëst) (Wikipedia)

Maar volgens mij is de voertaal al een paar decennia geen Duits meer.
zonde, maja een dief kan niet van buiten zien of er veel emotionele waarde aan zit of niet, dus dat hele stuk vind ik irrelevant of hij terug gevonden moet worden of niet. dat moet uberhaupt, om dan zo een verhaal erbij te moeten ophangen vind ik altijd zo sneu staan, alsof andere mensen er anders niet hun ogen voor open zouden houden..
@spykerboy: Tja naar mijn mening is jou reactie sneu. Voor veel mensen is een auto gejat niks meer dan een verzekeringskwestie. Die melden het en als het geld binnen is kopen ze een nieuwe. Dat is hier zeker niet het geval en dat mag best genoemd worden.
@spykerboy: man, man, man, vanochtend niet kunnen poepen? Elk “diefstal-verhaal” laat zo z’n emotionele sporen na (gestolen lease-sletten uitgesloten, misschien), maar moeten we dat hier dan achterwege laten? Wil je berichtgeving die zich enkel beperkt tot de droge feiten, lees dan alleen maar teletekst, of zo.
@spykerboy: op zich kan een dief dat wel zien want een nette klassieker heeft altijd veel meer emotionele waarde dan een nieuwe lease golf
@spykerboy:
Inderdaad, laten we diefstal van een klassieke Porsha bagatalliseren, u doet me denken aan die debiele diender die me doodleuk vertelde ‘ Dat ik maar niet zo’ n dure radio-cassette speler in mijn Alfa had moeten bouwen’ toen ik jaaaaren geleden aangifte deed omdat mijn Alfaatje was leeggejat en verruïneerd door het dievengilde geteisem !
Zelfde niveau
@spykerboy: wat mij betreft mag het slachtoffer elk argument aanvoeren wat hij of zij maar wil, want een dief verdient geen emotionele genade.
@spykerboy:

Tis heel simpel ..

Voertuig is door vaderlief ooit zwart gekocht ..
Zodat de lijkenrovers van stichting aap (belastingdienst) er niet mee aan de haal konden gaan ..

Blijken de vriendjes van Rutte alsnog dat ding te confisqueren ..

Zou mij heeeeeel wraakzuchtig maken ..
En wraak is een emotie ..
@spykerboy: Je reactie is irrelevant.
@spykerboy: juist de verhalen achter een auto maken hem vaak bijzonder en uniek. Daar gaat het hele gebeuren toch om? Of het nu een bmw e30 van 800 euro is die je kocht van je eerste salaris na je afstuderen en sinds die dag bezig bent met netjes maken (zoals ik) of een dikke Porsche die je erft van pappie.
Hoe weet jij dat ie daar is?
@205zonderdak: pfff was je bang dat ie niet aangekomen was? Semi leuke grapjes, zogenaamd gevat
@wildbeest: Als je berichten plaatst met de app op je smartphone dan lijkt het nog wel eens of er iets fout is gegaan bij het plaatsen van je bericht.
@wildbeest: ik hou ook van jou, wild beest
@205zonderdak: bal me
@wildbeest: ik ben niet het type die iedereen waarvan ik hou, ook gelijk Balt. Sorry wildebeest.
D’r handen zouden er ter plekke van af moeten vallen..
@nelissaab: lees je reactie nog eens :)
@gulli: Het vrijdagavond-bier zit er nog te veel bij me in gok ik…
Zo’n auto moet je niet meer buiten laten staan. Heel erg voor de mensen, hopen dat de auto snel weer bij de rechtmatige eigenaar terechtkomt
Is er ooit wel eens iemand in NL opgepakt voor autodiefstal ??

Volgens mij is het niet eens strafbaar ..
Hopen dat ze em terugvinden. In dezelfde staat. Gejatte auto is sowieso zwaar klote, als het er 1 van een dierbare is helemaal.
Zonde. Het is een fraaie 930 en emotionele band is belangrijker dan wat dan ook. Ik vrees alleen het ergste…
Ik hoop dat de auto terug gevonden wordt, je moet je toch wel zwaar klote voelen als je dit gebeurt. Aan de andere kant, diefstal kan echt voorkomen worden als je serieus maatregelen neemt. Voor een paar honderd Euro slaat een bewakingscamera alarm via je mobiel, tijd om je auto op een trailer te plaatsen wordt dan erg krap.
@rickknows: ik heb geen camera’s voor mijn huis maar wel een erg alerte hond die naar alles en iedereen blaft die maar in de buurt komt en een gezond arsenaal van tactische tools ter verdediging en interventie indien ik genoodzaakt ben in te grijpen. En geloof mij, ik zal de polizei niet eens bellen als het zo ver komt….het enige is een setje latex handschoenen aantrekken en met een jerrycan glorix alles wegspoelen…..
Deze wordt ter veiling aangeboden na omkatten. De auto is veel geld waard dus die gaat niet onderhands naar een particulier. Veilingen in de gaten houden. Heel veel sterkte met dit gemis, wat een mooie auto, zo beschaafd in die kleur, super origineel. Ik zou niet meer kunnen slapen, totdat ik wist waar de auto staat.
@sracert: sja waar die staat kom je miss wel nooit achter. Vriend van mij had 8 jaar terug een volledig originele R32 in midnight Blue met de motorsport schalensitze en alles wat je maar kon bedenken. Inmiddels is die auto al 5 jaar van de radar na diefstal. Nooit meer wat van gezien. Die vriend en ik hadden het er nog over onlangs dat het toch onwerkelijk is dag zoiets kan verdwijnen maar wij vermoeden dat de auto in delen is verkocht en vervolgens het chassis is ingegraven of geschredderd is.
Ik wil niet harteloos zijn maar een emotionele band met een auto? Die niet eens je eigen was? Die van je overleden vader was en waar jij maar liefst 3x in gereden hebt (zo stond het in de TC Tubantia)? Dat is wel een beetje raar.
Als we het gewoon nuchter zakelijk bekijken: het was een waardevolle auto. Dat je die terug wilt is logisch. Dat je denkt dat facebook efficiënter is dan de politie bij de opsporing is ook logisch. Dat op facebook een emotioneel verhaal helpt om veel likes te krijgen is ook logisch.
@mashell: beetje rare opmerking van je, echt
@mashell: eens. Als je de auto echt zo geweldig vond omdat die van je pa was geweest dan had je er wel meer mee gereden. Ze was gewoon aan t wachten tot dat deze meer waard zou zijn geworden.
via Android app
@dutchdriftking: ahhh, je kent haar persoonlijk? Zo niet, dan heb je wel lef zo’n ongegronde aanname te maken zeg, zeer onfatsoenlijk.

Nu verbaas ik me al langer over het niveau van de reageerders hier af en toe, sinds wanneer moeten mensen verantwoorden hoe vaak ze in een auto rijden? Wie weet had ze haar redenen. En nee, ik ken haar niet. Ik hoop slechts dat ze de auto terug krijgt.
@mashell:

Die vader had dat wel ..
Was helemaal zijn trots ..
Altijd opscheppen over dat ding met glunderende ogen ..

Ik kan me die emotionele band WEL helemaal voorstellen ..

En mensen die dat van je af denken te kunnen nemen behoren gewoon op het laatste moment van hun leven in een dubbelloops jachtgeweer te kijken ..

Het liefst zo snel mogelijk ..
@mashell: qué?
Die vindt Rachid wel terug!
@n0zem: Hahaha
@n0zem: En dan ab adviestopic. Wat zou Rachid kopen voor €5000,-?
A1 en A35. Die auto staat vermoedelijk al op te drogen in een loods in Polen. Helaas.
Die auto is zo mooi dat ik er zelfs een emotionele band mee heb. En hij is niet eens van mij.

Ik vind het eerder moeilijk te verteren dat de eigenaresse er nooit in reed.
@mynameisjeroen: misschien vond ze dat wel heel eng en was ze bang hem te beschadigen? Kunnen intimiderend zijn voor mensen die weinig gewend zijn.
@stephane8200: precies. Het is niet even een auto waar je als vrouw even relaxt een rondje mee rijdt.
Erg jammer van zo’n mooie Porsche en dan ook nogeens een erfstuk.
Emotionele gedoe allemaal hier,
Op de foto lijkt het of de Porsche bij het grof vuil staat in de regen. De personen die hem hebben meegenomen zullen dat ook gedacht hebben…
Dees moet niet zo zeuren, zo,n auto hoort binnen te staan en anders vraag je om problemen. De meeste verzekeringsmaatschappijen eisen een klasse 4 of 5 alarmsysteem, ook is het van belang of je de auto in een eigen garage parkeert. Hier allemaal niet gebeurd kennelijk. Beet je dom. Je legt toch je Rolex van 50k ook niet op een plek waar iedereen hem kan wegnemen??
@boltiev6: helemaal eens boltie, goed zorgen voor je spullen een ander doet het niet voor je. Hoe dom kun je zijn?
@boltiev6:

Helemaal mee eens. Eigen schuld, dikke bult. Wanneer je een dure auto binnen zet, wordt hij niet gestolen.

http://www.nu.nl/amsterdam/4302473/dieven-stelen-klassieke-oranje-porsche-garage-in-centrum.html
http://loo-tv.nl/content/ferrari-uit-garage-gestolen
@offroad: Klopt wel dat je goederen nergens veilig zijn. Het feit dat de auto buiten stond in deze zaak, zou zomaar eens een reden kunnen zijn voor de verzekering om niet uit te keren. Volgens sommigen is deze auto zo,n 150k waard. Hiervan moet dan ook een taxatierapport aanwezig zijn. Zoals eerder gezegd: let op je spullen en maak het dieven vooral niet makkelijk. Natuurlijk allemaal heel vervelend voor Desiree…….
@boltiev6:

Ding staat op eigen terrein ..
Voertuig is eigen bezit ..

Veel plezier op je sociale huurflatje ..
@lincoln: Wat is nou precies je boodschap? eigen terrein, eigen bezit, huurflatje?
@boltiev6:

Ik zou die rolex waar je het over hebt op het dashboard van stationair draaiende porsche cabrio moeten kunnen laten liggen. En als je een halve dag later terugkomt zou het ding nog steeds moeten staan waar het stond met de rolex op het dashboard.
Dat is toch geen excuus, iedereen heeft z’n handjes aan het zijne te houden.
via Android app
Sjongejonge is het “latenwecollectieflulligdoen”-zaterdag ofzo?? Ik lees meer zwartmakerij van de eigenaresse dan medeleven of burgerlijke oplettendheid. En dat op een blog voor auto-“liefhebbers”.

Ach, op internet stoer doen is natuurlijk ook erg makkelijk. Deze vrouw wil gewoon de auto terug, laten we ons daar op focussen dan op het al dan niet goed stallen ofzo. Man man man.
@autodrop:

moet je ze horen krijsen als er een krasje op hun lak zit ..
1- stelen is buitengewoon minderwaardig gedrag
2- mensen hebben sowieso met hun handen van andermans spullen af te blijven
3- helaas lopen er te veel dieven rond die door de overheid nauwelijks worden aangepakt, dus je zult je spullen goed moeten opbergen. Ik hoop niet dat de foto’s representatief zijn voor de manier waarop deze prachtige 911 is gestald…
Ik heb zoals eerder een youngtimer/klassieker met emotionele waarde, taxatie geen 100.000 euro maar zitten meer verhalen aan vast voor mij dan de Annie MG Schmidt heeft kunnen verzinnen. Als ik zou overlijden en mn vriendin kreeg m zou ze er niet in DURVEN rijden maar kapot zijn als die gejat zou zijn. Degene die dan de opmerking gaat maken dat ze er maar meer in had moeten rijden of ze aan t wachten was tot ie ietsje meer waard was daar kwam ik van bovenaf speciaal een keer voor terug.
Ik hoop dat de auto heel en netjes terug komt
Dit is een verhaal met een staartje…. mevr hier heeft de auto zelf ook niet op legale manier op haar naam gekregen. feiten tonen aan dat het hier wel degelijk om geld gaat…. en niet om emotie. Helaas maar er zijn in deze zaak ook mensen weer slachtoffer van hebzucht/geldzucht/jaloesie terwijl de auto door de rechtmatige eigenaar meer dan 20 jaar met liefde is onderhouden en op zeer sluwe wijze is veranderd van eigenaar…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).