Porsche 964 gejat nadat eigenaar deze buiten stalt

Auteur: , 33 Reacties

De 911 moest een paar nachtjes buiten slapen. Autodieven waren er als de kippen bij.

911

Bert Abbeel uit België beleeft een wel heel zure week. De Belg verhuisde onlangs naar een nieuwe woning, maar de levering van de garagepoort liep op zich wachten. Zijn 964 cabrio moest noodgedwongen twee nachten buiten verblijven. Een keuze waar de Belg eeuwig spijt van zal hebben. In de tweede nacht dat de Porker buiten stond zijn autodieven ermee aan de haal gegaan.

Door het nieuws te verspreiden via onder andere social media hoopt Abbeel de gouden tip te ontvangen waar zijn Porsche zich nu bevindt. In gesprek met HLN noemt de Belg het voorbeeld van de onlangs gestolen 911 in Amsterdam, die met hulp van het internet weer werd gevonden.

Of Abbeel ook zoveel geluk zal hebben is nog maar de vraag. Het is inmiddels tien dagen geleden en de Porsche-rijder heeft nog geen enkel aanknopingspunt. De 911 is te herkennen aan de RS-voorbumper en de turbo-velgen. De Belg heeft de Porsche onlangs voor zo’n 20.000 euro laten opknappen. De 964 uit 1990 werd gestolen aan de Jan van Rijswijcklaan in Antwerpen.

Foto via Facebook, met dank aan Talha voor de tip!33 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Zoek het in je nabije omgeving zou ik zeggen
Ik zag maandag goed vroeg in de ochtend een 993 4S aan de gracht staan in Amsterdam. Of zn baasje was er vroeg bij of iemand neemt heel wat risico..
@ghini: ja, die staat vaak bij mn werk geparkeerd, maar daar staan ook genoeg andere wagens die ik er niet zou durven te parkeren haha
Steel dan een leaseauto ofzo, verdomme!
Niet dat stelen mag, maar als je je toch verlaagt tot de absolute bodem van de samenleving, dan maar zoiets. Als ze ‘m pakken liever geen celstraf, dat helpt niet. Liever vernederen waar z’n ouders bij zijn.
Sorry, ben ene beetje boos.
@granlusso: Maar een leaseauto levert niks op in vergelijking met een 964.
@viezefreddyw: een lease auto is makkelijk verkoopbaar, zowel onderdelen en auto. 964 is erg specifiek. Waarschijnlijk is dit ook op bestelling.
@viezefreddyw: Dat begrijp ik ook wel. Ik overval ook liever een tankstation dan een wenskaartenwinkel, bij wijze van spreken. Het ging me meer om de emotionele waarde van de auto en hoeveel schijt dit soort boefjes daaraan hebben, of er uberhaupt niet bij stil staan. Vermoed echter dat eerste.
@granlusso: lease auto’s zijn recenter, veel beter beveiligd en minder waard dan een 964. Die klassieke 911jes worden zo snel zoveel waard dat je ze eigenlijk niet meer als normale auto kunt gebruiken. Binnenstallen en amper nog mee rijden is het devies.
@mashell: Dat begrijp ik ook. Het verschil zit ‘m mij in het feit dat zo’n 911 bijna altijd meer emotionele waarde heeft voor een eigenaar dan een leasert
@granlusso: precies. Geld overgins voor alle klassiekers. Ik zag laatst dat er een Karmann Ghia was gejat ergens in de lage landen
@ko4n: Doet toch pijn he
Onlangs verhuisd naar die straat. Gelukkig zijn hybrides minder in trek dan 964’s
Leuke auto.
Als ik een auto zou stelen zou ik ook voor zoiets gaan.
Mijn tip: de Automarkt in Kaunas, daar staan alle auto’s die vanuit Europa naar Wit-Rusland, Rusland en verder geëxporteerd worden.
@martinus: tegenwoordig wordt er niks meer geïmporteerd naar Rusland. Auto’s zijn nu spotgoedkoop daar. Alhoewel het wel steeds minder wordt. Paar maanden terug kon je een Russische defender 4 deurs uit 2013 full option voor €20k ophalen. Een soort gelijke auto kost €45k in Duitsland. Er zijn een hoop dure auto’s weer richting Duitsland vertrokken. Men koopt de auto in Rusland, zet ze op kenteken in de Baltische staten en de auto kan overal in Europa verkocht worden. Laatst had iemand een rode phantom gekocht voor €90k in Rusland en verkocht voor €130 of 140 in Frankrijk.
Jezus, kun je die dingen geen nacht meer buiten laten staan? Hier in Amsterdam Zuid staan er best wat oudere elfjes altijd op straat en dat lijkt goed te gaan.
@frederik: van Rijskpoliitie patrouille auto op de A1 naar lokauto in oud Zuid in 30 jaar. Het leven van een politieauto is niet gemakkelijk.
@frederik: Als zelfs het stepje van de zoon van Filemon, die buiten stond, gestolen wordt dan moet je dat zeker niet met een Porsche doen. ;-)
De auto boefjes hebben wel smaak…
Ik zou op zoek gaan naar een gruizige oversekste schrijver…
Ik denk dat deze al een ander kleurtje+velgen heeft
Stelletje boeven!
Hand afhakken voor autodiefstal vind ik eigenlijk de enige sharia-geïnspireerde straf die moet kunnen.
Voor 20 ruggen laten opknappen en geen volgsysteem?
Nog een geluk dat het geen 993 was.
Dure auto bezitten is gewoon kut.
Het lijkt wel een Belg..
Kom ook heel soms met m’n 993 in NL en als ie dan buiten moet overnachten heeft ie wel een ouderwets pedalenslot, stuurslot en trackersysteem…. En als ze hem dan nog jatten is nog verzekert maar zou wel heel zuur zijn…
@crusader: dat dacht ik dus ook, alhoewel ik het pedalenslot nog niet kende..
@pinut187: google maar eens bullock pedaalslot… Als ze de mijne moeten hebben zijn ze er zowiezo al een tijdje mee bezig en dat is net wat ze niet willen. Zeker id stad op straat is de kans dan groot dat ze gehoord of gezien worden. Denk ook dat de dieven van nu niet verwachten dat er zo ouderwetse sloten opzitten…die hebben nu andere technieken die vaak nog sneller zijn.
Gelukkig is het geen nieuwe.
Hahah hij is te herkennen aan een rs bumper en turbo velgen? Sorry hoor maar ik zie “gewoon nog een porsche” ik kijk er niet op of om van
10 dagen? Die staat allang in een container in de haven/op een boot.
Ik dacht even dat de auto van mijn schoonvader gejat was. Bijna een 1 op 1 kopie van deze. Deze is alleen zwart en die andere diep donker blauw.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).