Het eerste beeld van de nieuwe Audi A4

Auteur: , 91 Reacties

Loep bij de hand? Mooi. Het is tijd om de eerste beelden van de nieuwe A4 te aanschouwen, om je daarna af te vragen in welke opzichten hij anders is dan de huidige A4.

Dit jaar krijgen we de volgende generatie Audi A4 te zien, waarmee men in Ingolstadt eindelijk een nieuw wapen heeft om de opmars van concurrenten als de BMW 3 Serie, Mercedes C-Klasse en de Jaguar XE te stuiten. Het Chinese Autohome heeft de eerste beelden gepubliceerd van een ongecamoufleerd model. We zien een stukje front, inclusief scherp gesneden grille en een nieuw koplampdesign (met LED en Xenon). De lichtunit heeft aan de onderkant een ‘haakje’ gekregen. Ook de motorkap lijkt wat meer profiel te krijgen.

Op de interieurpics valt vooral de afwezigheid van een knoppenzee op. Audi weet immers steeds meer functies onder te brengen in de MMI (Multi Media Interface), waarmee de A4 het voorbeeld van de TT volgt. De bedieningsknop is, in tegenstelling tot de huidige A4, vóór de DSG-automaathandel geplaatst.

Verwacht wordt dat de A4 in september in Frankfurt debuteert. Met 1.4-blokjes als instapper, een optioneel e-Quattro-systeem, en de RS4 als de nieuwe ultieme getaway car het vertrouwde topmodel.91 reacties

Wat een verrassing, maar in een leuke kleur en S-line vast wel weer een hele dikke fijne auto.
@dutchdriftking: wit en leuke kleur in 1 zin ?…… neeeeee
@hoonigan247: Toen de zomertijd inging is zijn kalender per ongeluk versprongen naar 2008.Hopen dat het geen Groundhogday is voor ‘m.
@hoonigan247: Ik zeg dan ook een dikke kleur. Persoonlijk vind ik dat Geel het altijd goed doet op dikke Audi`s en dat meen ik serieus! Meteen ook de enige kleur waar zwarte velgen mooi onder staan.
Ofcourse blijft het bij subtiele veranderingen. Desalniettemin vindt ik wel dat dit op het eerste oog, wederom, stijlvolle aanpassingen zijn!
Zo te zien komt er weer belachelijk grote gril op…
@maarten020: alles voor een goede koeling.
Was de inkt op?
Ah, het is eindelijk zo ver bij Audi: het stuur wordt een optie.

(oké, te makkelijk. Ik ga al in de hoek staan..)
@Rob: Vergeet het ezelshoedje niet
@Rob: Nee het stuur is er nu al uitgesloopt door een paar representanten van het dievengilde. Binnenkort voor een zacht prijsje te koop op ebay.
Saai? Ja. Mooi? Ja, en daardoor dus niet meer saai. En nu wil ik niemand meer horen over eenheidsworst, iets met ouwe koeien :)
@granlusso: Tenzij Audi plots met ronde deuren komt die openen als een diafragma, zal men altijd blijven zeggen dat het eenheidsworst is…
@Esprit_de_Flandre: onzin, er is een verschil tussen: familie gezicht en niet uit elkaar te houden.
@sketcher: Weet ik, maar dat houdt ze niet tegen om het eenheidsworst te noemen…
@sketcher: Rond het jaar 2000 had je inderdaad kunnen zeggen dat Audi een familiegezicht had. Tegenwoordig zijn ze dat stadium al lang voorbij; als ik een Audi-sedan zie rijden moet ik drie keer kijken of het nou een A6 XS (A3 Limousine), een A6 S (A4), een A6 of een A6 XL (A8) is.

Verder niets tegen Audi, overigens.
@granlusso: Aj aj kapitein.
Nu al het stuur gestolen gaat snel bij audi…
Ik weet niet hoor. Lijkt een beetje op bmw 3 serie. Mijn mening natuurlijk, mooi is ie wel
@kars36: ik hoop dat je het over de interieur hebt.
@mab: auto’s komen te dicht bij elkaar met hun d-sign
Ziet er wel weer heel strak uit. De interieurs van Audi zijn gewoon top!
Waaaauw er zit een z in de koplamp.. Ze durven wel, die Duitsers
Zal vast weer een prachtige auto worden en zeker in NL onverminderd populair omdat we hier niet houden van opvallend, maar veel meer van behouden degelijkheid. Dus dat wordt weer mooi premium rijden voor de Calvinist!
Er kan zo een bmw stuurwiel in, gezien het interieur.
@reiziger: Hele terechte opmerking. Vooral bij het middenconsole valt het op. Dat ietwat gebogen pookje richting de bestuurder en een afscherming richting de bijrijder… onder het motto: besser gut gestohlen, als schlecht ausgedacht.
Wauw. Zo te zien is zelfs een stuur een optie nu.
Weinig knoppen noemt men dat…
Primeur op een Chinese site? Zeker dat het geen Jinliang A4 is… ?
@Esprit_de_Flandre: dat was ook mijn eerste gedachte toen ik de foto’s bekeek!

Hoe kan een Chinese autosite anders aan een scoop komen van een Duitse auto?
Dashboard vind ik ook niet echt des Audi’s, dat lijkt me meer een BMW-design.

Gezien de Evoque kopie van laatst, zou een Chinese A4-kopie (pun-intended) me dus ook echt niet verbazen.
Het wordt tijd dat het design-team van Audi een keertje op de Veluwe gaat zitten om te brainstormen en nieuwe ideeën op te doen, want alle creativiteit is al jaren helemaal foetsie.
@bmwalpina: zie je die nieuwe koplampen niet dan?! En die grill!! En die motorkap?!!
@bmwalpina: Net als bij de Porsche 911. Ze veranderen een koplamp en een achterlicht en dan is het klaar.
Wat een lelijk hok gaat dat worden.
@HZW: Ja, dat kan ik ook altijd afleiden aan een koplamp. Vooral de achterkant wordt echt heel lelijk, dat zie ik nu al. Ik kan ook zien aan de voorbumper dat de zijkant ook heel lelijk wordt, net als het dak.
Lijkt me toch irritant dat die pook voor die bedieningsknop zit..
@sr20det: Lijkt mij idd ook een aparte keuze
@sr20det: Dat viel mij ook al op. Hopelijk werkt de achteruitvergrendeling tijdens het rijden goed. Maar strak interieur met wat retro elementen zoals de “radio”. Maar nog niet zo mooi als de W205.
Hopelijk beter dan mijn huidige Always Under Diagnostic Inspection A4…
Hieruit kunnen we concluderen dat de strijd tussen de premium c-segmenters is gewonnen door de Mercedes-Benz C-klasse
@henkhupelschoten: eens.
Maar dat verraadt mijn ab naam al.
@mercedesbenze350cdi: @henkhupelschoten: Misschien kunnen jullie met z’n 2en een hotelkamer nemen.
@berlinetta: ik zie hier geen verband met een hotelkamer met zijn 2en te nemen. Omdat wij dezelfde mening hebben tav A4 vs C klasse? Die mening heb ik trouwens in alle segmenten als ik audi met mercedes vergelijk. Mercedes is vernieuwend in design en toch meteen herkenbaar. Audi is ook meteen herkenbaar, maar dan vanwege hun saaie en niets vernieuwende design.
@mercedesbenze350cdi: Omdat jullie allebei van sterretjes houden. Daarom
@henkhupelschoten:
*mompelt iets over Jaguar en XE*

Maar dat zeg ik. Als Jaguar fanboi ;-)
@Rob: Of de Lexus IS of Infiniti Q50 :) maar dat zeg ik als Japan liefhebber.

Maar de Jaguar XE is een hele fraaie inderdaad en ik hoop dat we die met regelmaat terugzien.
@henkhupelschoten: jammer dat kwaliteit van de c zo belabberd slecht is.
Hier zul je vast de blits mee maken
benieuwd welke gek deze wagen gaat kopen als ze voor minder (zal onderhand niet veel meer schelen) een Volkswagen Passat kunnen kopen of beter nog een skôda, het zijn de zelfde soort kopers.
@henkhupelschoten:
Daar zeg je wat. Ik vind de nieuwste Passat er best netjes uitzien. Knap interieur ook, mocht je toevallig de juiste kleurtjes aankruisen. Kleine kans dat Audi een significant knappere auto gaat neerzetten. Techniek zou toch wel gelijkwaardig worden, op wat S/RS modelletjes na dan.

Dus terechte vraag: waarom nog een A4?
@henkhupelschoten: de VAG fanboys natuurlijk.
@mercedesbenze350cdi: Of mensen die echte kwaliteit willen? Mijn Merc mag weer naar de garage volgende week dinsdag. It would be fun they said…
@kapiteinaudi: Ze laten je er nog een week mee rijden dus.. Software update?
@Homer55: De auto trekt naar links. Ik dacht eerst aan een verkeerde uitlijning, maar het is blijkbaar meer dan dat. Ik ken zelf niks over autotechniek, maar het is niet heel ernstig gelukkig. Dit is wel al de tweede keer dat hij daarvoor naar de garage moet.
@kapiteinaudi:
Minder zuipen, dan spoort hij prima, niet gelijk de techniek de schuld geven van je eigen afwijking he..
@henkhupelschoten: ik! Ik heb de Audi A4 altijd een mooie auto gevonden. Van wat ik nu zie kan ik weinig zeggen, maar de 80’s en A4’s zijn hele keurige auto’s.

En een A4 is wel een andere auto dan de Passat en Superb (die weer wel )
@gtwillem: Dat klopt zeker, de Audi 80 is een hele leuke auto maar vind het daarna minder geworden bij Audi.
@gtwillem: audi 80 blijf ik nog aardig vet vinden maar de meuk die ze nu produceren helemaal niet meer
@henkhupelschoten: De Superb is echt een mega grootding of het lijkt zo? Als ik hem zie rijden vraag ik inderdaad af, waarom je een A4 zou kopen als je ook de Skoda Superb zou kunnen kopen als Audi klant.
@henkhupelschoten: Een Audi koper is ander publiek dan dat voor de Passat of de Superb. De Audikoper kiest uit Audi, BMW en Mercedes. En de ruimte van de Superb doet er dan weinig toe.
@henkhupelschoten: “het zijn de zelfde soort kopers.”

Nee, dat nu net niet. Anders kunnen ze al die modellen meteen door één model vervangen. Het is wel dezelfde soort auto, maar door verschillende badge/design/opties/imago trek je andere kopers aan. Je kan daar dan wel denigrerend over doen, maar ondertussen wordt VW wel stilaan de grootste ter wereld.

Eigenlijk jammer dat BMW’s avontuurtje met Rover mislukt is. Dat zou al de helft van de fanboys de mond snoeren als het gaat over het delen van platforms en motoren…
I am not amused…
Lijkt wel een interieur van BMW. Alleen het pookje is anders.
@berlinetta: haha, audi gaat nu zeker het interieur jatten van bmw, keep dreaming
@87sandyd: Bekijk het interieur van een E90 eens en je ziet veel overeenkomsten.
@87sandyd:
Klopt, interieurs kopen ze bij PSA, wel zo “premium”..
Zal vast wel een suces worden.
Een prachtig interieur, als dat van de Q7, maar dan zonder de raar geplaatste bekerhouders. Er zouden van mij nog wel een paar chroomaccentjes of een aluminiumstrip op mogen. Dat oogt nu wat kaal. En het exterieur, ja ehhh.. hij heeft in ieder geval 1 koplamp
Is het een verlengde golf onderstel, het is toch een pot nat..
We krijgen nu waarschijnlijk zo’n 30 teasers terwijl het een saai vag hok is en blijft, vrees ik.
Ik mis hier in deze de sarcastische ondertoon zoals die van Casper.Nu in plaats van de hele voorkant van een auto, alleen een koplamp en nog geen half dashboard die je zelfs bij Autoweek al een jaar voorbij ziet komen.Tja.Overigens heb ik wel ik er wel weer vertrouwen in dat dit een strakke mooie auto zal zijn.
Trouwens jongens de nieuwe BMW 7-serie is zonder camouflage al een paar maanden terug verschenen op het internet? Wanneer brengt BMW dat officieel naar buiten, ik bedoel waar wachten ze op nu de wereld al kennis heeft kunnen maken met de auto.
wat is hier nieuw aan?..Dat die ouderwetsch snel snel stuk gaat?
Word een dikke bak op autobild.de staat er een foto van.
@madridsta: heb even gekeken, lijkt er idd wel heel veel op. Vind het een gaapmobiel vd bovenste plank.
Enige verschil de koplamp?
@mrrallycross:
Met een beetje geluk ook nog een ander achterlicht, maar daar komt over 3 weken pas een foto van..
Uitmelken waar dat kan..
Had ik nog maar even hierop gewacht! Mijn Mercedes c-klasse heeft van de 7 maanden dat ik hem heb zeker 5 weken bij de dealer gestaan met mankementen.
@afstandhouden:
Misschien moet je dan toch iets meer afstandhouden Pinokkio..
@tupperware: hoezo Pinokkio ?
@tupperware: ja je hebt gelijk t zijn 6 weken
Wow dikken audi zal wel veel verkopen
GTE aandrijving zal ook wel beschikbaar in de nieuwe a4 worden
@arashrsf: ik denk het vooralsnog niet. De GTE aandrijving is specifiek voor de modellen met een dwarsgeplaatste motor. De A4 heeft zijn motor in de lengte liggen, waardoor er niet voldoende ruimte is.
Ben wel benieuwd naar de A4. De A4, C-Klasse en de 3-serie zijn allemaal leuke auto’s en liggen heel dicht bij elkaar.
Ja, hij is zuiniger geworden….

Maar hoeveel liter olie moet je er bij gooien na elke 1.000 km ?
Is dit van 1 liter naar 2 liter gegaan ?

Ik hoop dat na 10 jaar TFSI ze het blok eindelijk op orde hebben…..maar daar moeten we zelf achterkomen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).