Het eerste nieuwe kenteken is voor Piet Picanto

Auteur: , 27 Reacties

Gezien de lettercombo zou de topman van Koninklijke Bijenkorf Beheer logischer zijn geweest, maar die rijdt vast niet in een Kia Picanto.

De eerste plaat uit de nieuwe kentekenreeks

Het is zover, met 99-ZZZ-9 ging de laatste plaat uit de oude serie kentekens er uit, en kunnen we met wat nieuws beginnen. Aangezien deze reeks slechts de beginletters K, S, T, Z, en X omvat zijn we hier overigens in een jaartje of twee ook wel doorheen. Hoewel, met de huidige dramatische verkoopcijfers…

De BOVAG twitterde bovenstaande foto, wat voor Kia leuke PR is natuurlijk. Toevallig is het echter niet, Kia heeft het kenteken geclaimd. In ruil daarvoor doneren ze het koekblikje aan Save the Children.

P.S. Als je de verwijzing naar Piet Picanto niet snapt, klik dan HIER even.27 reacties

Aaaiiiittt
En waarom heeft deze serie dan maar 4 begin letters?
@gregorius: zijn volgens mij al vergeven aan bedrijfswagens… Alhoewel ik die nog niet heb zien rijden.
@gforce: ik dacht dat bedrijfswagens alleen de V gebruikte (in het verleden ook B, maar ook in de oude reeks nooit zien rijden)
@gregorius: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_kenteken

“In sidecode 8 zullen alleen de beginletters K, S, T, X en Z worden gebruikt, omdat de overige letters al worden gebruikt voor exportkentekens.”
@gregorius: het zijn er 5.
Schroef hem dan op een G65AMG. Die heeft tenminste betaald voor z’n plaat. Dit is weer zo’n sapcentrifuge waar ik wegenbelasting voor moet betalen.
@E34M5Touring: Nog steeds een van de meest onlogische regelingen ooit. Wegenbelastingvrije auto’s for what fucking matter? Ze rijden over dezelfde rijkswegen, gebruiken dezelfde parkeerplaatsen en rijden onder hetzelfde straatlicht. Wegenbelasting wordt gebaseerd op gewicht en die kleine schoenendozen wegen ook een kleine ton tot meer dan een ton. Tevens rijden ze over dezelfde wegen die betaalt zijn van onze wegenbelasting dus waar verschilt mijn auto dan in? Als het nou op uitstoot gebaseerd was dan was het een ander verhaal.
@jzaero: Ach, ze komen daar echt nog een keer van terug denk ik. Ik krijg een tariefverhoging voor de Alfa naar 383,- per 3 maand. 1 van die maanden is voor je eigen auto en de rest betaal je ter compensatie van die ecosletjes. Voor classics maakt het me niet uit. Die groep is klein en rijdt over het algemeen weinig km’s dus is de schade aan het wegdek is minimaal, zeker in de winter wanneer de meeste schade aan de wegen voorkomt. Maar die hybrids etc. zijn doorgaans geen lichtgewichten en rijden doorgaans ook geen 90 tussen de trucks, dus die mogen van mij wel gaan meebetalen. Als je ze als overheid dan nog wilt belonen zou je kunnen zeggen we doen een speciaal tarief (50% bijv.). Maar dan draag je in ieder geval bij aan wat je sloopt.
@E34M5Touring: Inderdaad, plus ik vind dat je bij die wagens verbruik moet meten. Max 15% afwijking anders extra betalen per extra kwart/halve liter per 100km verbruikt, puur omdat ze korting krijgen. Dan moet je er ook naar rijden vind ik.
@E34M5Touring: dan had Benz een G moeten schenken aan het goede doel!
@Svenska_Aeroplan_AB: Ik vind dat Save the Children ook best een G65AMG mag krijgen. Gaat het redden in ieder geval snel en comfortabel :)
O is voor trailers
V is voor bedrijfswagens
B is tegenwoordig voor bussen
A is voor koninklijk huis
CD is voor Corps diplomatique
En als k nog iets vergeet.. zeg het maar.
@levivdw97: B is voor grote bedrijfswagen boven een bepaalde gewicht. Ook bussen gebruiken B. bijvoorbeeld BT-XX-XX, vandaag de dag gebruiken nieuwe bussen/grote bedrijfswagens bijvoorbeeld: XX-BBJ-X. Nieuwe kleine bedrijfswagens: VB-XXX-L (letter). Enig idee wat BN is? Ik heb vandaag een ‘Stang GT op BN-platen gespot namelijk.
@toyotafortuner: Bn is buitenlandse nederlander
En wat voor auto is de 99-ZZZ-9 dan?
@135i: Een ambulance voor ZuiderZeeZiekenhuis :)
@135i: dat is nog nergens te vinden….heb het kenteken nagetrokken maar is nog niet bekend.
@135i: ik kan het ook niet vinden… Heb hem nagetrokken maar is nog niks van bekend …
@135i: Smokalot heeft teveel jointjes gerookt, want 99-ZZZ-9 is helemaal niet uitgegeven. Dat doen ze namelijk nooit een reeks compleet opmaken.

Ze zijn tot ZXV gekomen, of nog een klein beetje verder. ZZZ is niet uitgegeven.
@adinsx: 06-zxs-9 geloof ik
@135i: sorry dat is 2x … Netwerkstoring :-S
Daarna gaan we naar letter/letter – cijfer/cijfer/cijfer – letter … Daarna letter – cijfer/cijfer/cijfer – letter/letter …. Maar wat word het daarna ????
@markietwo: Een barcode??? Handig voor de scanners van ’s lands “wij-plukken-de-automobilistjes” /rijkspenningen-inners; er is nl vast nog wel iets te bedenken waar we de automobilist voor kunnen laten opdraaien.
@406_v6: Oké, waarom zou je een reeks niet afmaken? Dat lijkt me gewoon het meest logische?
het begint op die van belgie te lijken, die beginnen ook met een 1, dan 3 letters maar dan komt het assymetrisch mooiere 3 cijfers terwijl er bij dit kenteken slechts 2 zijn
Heb deze combo al 2 maanden op mijn klusbus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).