Het is weer zover: file op de A2 door mobiele flitser [updated]

Auteur: , 53 Reacties

Tja, daar sta je dan als ijverige agent. Dacht je eens flink los te kunnen gaan langs de A2, trapt iedereen bot op de rem.

File op de A2 dankzij een ijverige flitser

We kunnen ons zomaar voorstellen dat de automobilisten tussen Amsterdam-Amstel en Abcoude rond deze tijd graag huiswaarts keren, maar de kans is groot dat ze vanavond wat later aanschuiven. Er staat namelijk een kilometerslange file in de richting van Utrecht. Drie keer raden waar we dat aan te danken hebben.

Een fikkende vrachtwagen of loslopende hond? Nee, niets van dit alles. Oom agent probeert zijn bonnenquota blijkbaar te halen, want in de berm spotte @GHoevenaars een mobiele flitser. Brengt die verrekte trajectcontrole op de A2 dan nog niet genoeg geld in het laatje? En is het niet hartstikke verboden om hier te flitsen?

Het is jammer dat er een file voor nodig is, maar om het feit dat de flitser vandaag welgeteld 0 euro gaat ophalen kunnen we alleen maar lachen. Heel hard lachen. (via: Geenstijl)

Update: Het blijkt geen mobiele flitser, maar een agent met ANPR-camera, zo meldt Swaffelaer in de comments. Heb je nog openstaande boetes of wil je voorkomen dat de Belastingdienst je kan traceren, dan doe je er goed aan een blokje om te rijden.53 reacties

Prutser….. ga toch boeven vangen klojo, in opsporing verzocht zat zaken gezien die méér prioriteit verdienen.
@406_v6: je zou nu zelf ook kunnen werken en geld verdienen ipv nutteloze haat reacties op de politie op autoblog zetten ;)
@nvercouteren: Had ze al verdiend deze week…. :-)
@406_v6: Je hebt voor niets gewerkt? Respect man!
@nvercouteren: sommige mensen hoeven niet meer of hoeven gewoon niet te werken lijkt me….
@3246cm252kw: had ik maar werk :(
@clarkson: snel zoeken maat! Ieder zijn eigen kwaliteiten en specialiteiten! Kop op en gaan je kan het!!!!
@406_v6: dit is niet de meest handige plek om te gaan staan. Maar het antwoord ga toch boeven vangen slaat ook nergens op. Je weet er in de wet staat hoe hard je mag. En je bent zelf de gene die het gas pedaal intrap dus is er ook de kans je geflits wordt als je te hard rijd. Krijg regematig bekeuring daar ben ik dan echt zelf schuldig aan.
@raym: Om op hetzelfde stuk weg binnen enkele kilometers een dubbele snelheidscontrole te houden op spitsuur is vreselijk onzinnig.
@406_v6: Onzinnig is het zeker, ze zouden meer geld binnen halen als ze door/langs de file zouden rijden en niet-handsfree bellers op de bon zouden slingeren. Zo vaak als dat ik dat mensen zie doen die dan steeds net niet tegen hun voorganger op rijden maar wel weer een hele rits aan noodstoppen veroorzaken. Die mogen ze van mij allemaal uit de file plukken en een prent mee geven.
@MrSkyline: dat zou inderdaad zowel nuttiger zijn als meer opleveren.
@raym: Als je (als Belg) dan hoort hoe de Belgische regering miljarden misloopt door belastingontduiking (door onder andere ook overheidsbedrijven), dan kom je vanzelf in opstand tegen dit soort burgerpesterijen.
@raym: strikt genomen staat de maximum snelheid NIET in de wet. Alleen het boetetarief dat geldt bij overtreding van de plaatselijk afgesproken maximumsnelheid. ;)
@e1000bmw523i: maar op de foto staat nu 50kmh op de matrixborden, flitsen ze dan ook als je harder rijdt dan dat?
@raym: eens, maar neemt niet weg dat dit NSB-praktijken zijn. Ik hoef denk ik niet de vergelijking verder uit te leggen. Je weet wie niet betaald, je weet waar die mensen wonen, dus waarom dan langs de weg gaan staan, om die mensen (nog meer) op kosten te jagen.
@406_v6: want daar is deze beste man voor opgeleid. Meest achterlijke reactie die mensen kunnen geven. Zeg je ook tegen huisartsen dat ze beter naar Afrika kunnen gaan Ebola bestrijden?
Blijft het feit dat dit een domme bezigheid is van de politie.
@timowouters: Deze persoon is ofwel politieagent ofwel een boa… in beide gevallen “breed” inzetbaar. Huisartsen doen normaliter geen nutteloos werk zoals dit figuur hier.
@406_v6: Nutteloos werk… Totdat je ze ooit heel hard nodig hebt.
@406_v6: Waarom zouden ze dat doen? Boeven vangen kost geld, boetes uitdelen is lekker cashen.

Voor de mensen die mijn opmerking niet snappen, wat ik net heb gezegd was sarcastisch.
Hallo , heeft er iemand hier een XboxOne?
ik heb namelijk n code voor de Beta versie van TheCrew
iemand intresse?
@cornelius83: hahaha lol net zo nutteloos op dit onderwerp als de flitser zelf. Maar mocht je hem toch hebben heel aardig om zo aan te bieden! Ps heb geen Xbox one….

Laten we gewoon stukken autobahn maken amen!
Is voor de veiligheid mensen!

Straks rijden figuren zoals ik schuldige en onschuldige overstekende kinderen aan op de snelweg..

@lamborgfan: scherpe opmerking maat! Dat van straks rijden….. Geld natuurlijk voor iedereen dus ook voor mij :-)

Eerlijk ik rij hard en een gevaar zit in een klein hoekje maar bij scholen, woning of waar dan ook let altijd giga op en doe rustig aan(rustiger dan het snelheidslimiet) wanneer ik ook maar een licht vermoeden heb dat er iemand of iets de weg op kan komen….
Da’s zo’n anpr camera die de openstaande bonnen eruit pikt. Iets verderop staat oom agent met de motor om de niet betalende criminelen uit de auto te halen. Terwijl die mensen eigenlijk niks anders doen dan zich niet laten bestelen. Je mag je verdedigen tegen dieven toch?
@swaffelaer: Hoe zie je dat? Deze flitser stond vandaag ook op Flitsmeister, worden dit soort anpr camera’s daar altijd vermeld, of dacht werkelijk iedereen dat deze man op snelheid stond te controleren?
@TCdoubleM: Of werd er hier ook daadwerkelijk op snelheid gecontroleerd?
@TCdoubleM: Toen ik om half 5 op de andere rijbaan langs reed zag ik drie camera’s (twee op de rechter vluchtstroom en 1 op de middenberm) en een V70 een paar KM verder op in de berm tussen beide rijbanen.

Ben geen expert maar de camera in de middenberm zag er groter en anders uit dan het normale struikrover materiaal.
Geen flitser, maar leuk je plaat checken voor openstaande boetes en dergelijke. Die gasten staan er al dagen op die locatie. Ik zag ze daar ook staan zondagmiddag.

Een beetje slimme BOA staat niet daar, maar een paar kilometer eerder net voor de trajectcontrole te flisten. Op die manier pakken ze je nog voordat je die ellendige trajectcontrole inrijdt. Bekende locatie net na het knooppunt.

Wees blij dat ze hier zo staan te flitsen. Ik kwam in Slowakije een controle op de snelweg tegen na een bocht waarin je ineens binnen 200 meter van 130 -> 100 -> 80 moest gaan rijden. De heren stonden op de vluchtstrook na de bocht met een lasergun en twee wagens je van de snelweg te halen, terwijl de bocht gemakkelijk met 130 genomen kon worden. Levensgevaarlijke actie… Meneer de agent liep zo de halve snelweg over om je eraf te halen. Ik dacht die gasten zijn levensmoe.
Wat moet je dan een laag gevoel van eigenwaarde hebben als agent zijnde, stoer langs de kant staan en mensen die wel een fatsoenlijke baan hebben geld afhandig maken.
De onzinnige snelheids wetjes die alleen in het leven gescheten zijn door corrupte politiekers om gewone burgers onder de duim te houden zouden als het aan mij ligt Direct tot het verleden behoren…..Tjonge jonge hoe lang blijven de mensen dit soort wan toestanden toch accepteren?
@norge: zucht
@norge:

Ik geef je helemaal gelijk.
Kansloos volk vind ik het heb gelukkig niet zo’n gehaktbal in mijn familie of als kennis want dan kwam hij er bij niet meer in.
Snap niet waar jullie allemaal zo moeilijk over doen, als je niet te hard rijdt, hoef je niet te dokken. Het ligt aan je eigen rechtervoet. Ik rij in .nl gewoon lekker alles op de CC, lekker relaxed, en tijdwinst heb je nauwelijks met de drukte hier. Laatste 5 jaar 2 snelheidsbekeuringen gehad op een kleine 5 ton km (beide gewoon stom van mezelf).
Als ik eens lekker wil doorrijden duik ik wel ff hier de grens over.
Flitsen op dat punt zou wel erg triest zijn. Ze hebben daar ook trajectcontrole toch. Mensen dubbel pakken is toch gek voor woorden!
Ik stel voor dat we alle snelwegen in Nederland een nieuwe naam geven. In plaats van A-wegen noemen we die dan €-wegen. Dekt de lading een stuk beter.
@peugeotgti: dan moet je wel 10x zoveel betalen als je op de €-10 rijdt. €-1 is dan gewoon het normale tarief. Misschien gaan ze wel alle snelwegen 80 maken en dan overal flitsen. Ze proberen overal geld vandaan te halen..
Ze staan in ieder geval scherp op de foto met deze snelheid :)
Vraag me af wie de figuren zijn die telkens met reacties komen als : “het is de limiet dus wat doe je moeilijk?” Boa ( bijzonder onaardige ambtenaar) of agent? Werkzaam bij justitie? Cjib? Of geen rijbewijs?

Die Anpr controles zouden zo erg niet zijn als ze niet gebruikt werden voor het op grove wijze schenden van de privacy. Maar ja, het afschaffen van privacy is dan ook
het doel in t leven van Opstelten dus… Was te verwachten. Werkelijk geen greintje respect voor de man die zijn pedo-makker door dik en dun steunt en ondertussen de rechtsstaat de keel dichtknijpt.
@w0o0dy: privacy dient niet om met strafbare feiten weg te kunnen komen.
Dus door die L de behanger heb ik net van Schiphol tot aan die trajectcontrole in de file gestaan. Echt belachelijk, Schiphol naar Hilversum duurde anderhalf uur! Laat iemand hem de volgende keer alsjeblieft opknopen aan het portaal waar de trajectcontrole begint.
@clioracing:
ZOOOO!!!! Weer zo’n reactie van een voorvechter van wetteloosheid! Behalve dan voor de “idealen”, die hij zelf voorstaat: Iemand, die zijn werk doet, opknopen!
Heb je zelf nou echt nog niet in de gaten, dat jij de methoden van IS aan ’t verheerlijken bent? En ja! Die vergelijking gaat wel degelijk op!
Je presenteert je hier als een geradicaliseerde aanhanger van wetteloosheid, maar dan in de zin van een sujet, dat eist, dat zijn eigen fouten vergeven moeten worden.
ANPR-camera’s worden namelijk ingezet om boeven te vangen en dat is toch wat jij wilt? Maar nee! Jij vindt de mensen, die daarvoor ingezet worden, niets anders dan hinderlijk en moeten opgeknoopt worden! Hoog tijd, dat jij in ’n heropvoedingstraject terecht komt.
@9000cse: ZOOOO!!!! Relax een beetje!! Misschien had ik voor jou een ;) achter die zin moeten zetten. En ja, jouw vergelijking raakt kant noch wal!

Boeven vangen?? Het wordt vooral gebruikt voor ordinaire belasting en boete inning. Maar je hebt gelijk, in dit land ben je de grootste boef als je dat niet betaald. Dat is het ergste wat je in Nederland kunt doen.

Laat die ambtenaar de volgende keer 3 keer nadenken, voor zover hij dat kan, voordat hij zijn statiefje weer zeer opvallend in de spits neerzet! Die file begon gisteren op de A4, ging door op de A9 en hield pas op op de A2 bij Vinkeveen. Dit is zeer onnodig geweest.
@clioracing:
Maak je vooral geen zorgen. Ik ben relaxter dan ooit en om mij uit m’n doen te krijgen zul je toch echt op ’n andere manier moeten komen.
Een ;) zou inderdaad een andere reactie teweeg hebben gebracht. maar……
Je hebt te doen met ’n “ouwe zak van 66 jaar”, die ’t klappen van de zweep kent. Natuurlijk ben ik ook jong geweest en heb door schade en schande mijn lessen geleerd. Toch is die schade beperkt gebleven. Ik heb door mijn beroep altijd zeer veel gereden en heb tot nu toe tussen de 4,5 en 5 miljoen kilometer rijervaring. Door bijna heel Europa. Ook nu nog rijd ik tussen de 120 en 150 duizend kilometer per jaar. Het aantal boetes voor te snel rijden is 5! VIJF IN TOTAAL! En -op één na- allemaal van die kutboetes voor 4 à 5 kilometer te hard! Maar aan wie ligt dat? Toch gewoon aan mezelf! Ik heb geleerd, dat het verkeer ’n sociaal gebeuren is, waarin maar 1 = ÉÉN ding belangrijk is: Anticiperen en rekening houden met je medeweggebruikers! En niet het principe van het recht van de sterkste!
Daarnaast weet ik uit ÉCHTE ervaring hoe belangrijk politiewerk is. Jij doet er zéér denigrerend over en zet ze bewust in een kwaad daglicht. Daar heb ik echter vanwege bepaalde, bijzonder kwalijke, zaken een heel andere mening over! En daarom kan ik er maar moeilijk tegen, dat op deze site de politiemensen steeds weer in een kwalijk daglicht worden gesteld. Als zij er niet waren geweest, dan had ik dit bericht waarschijnlijk nooit kunnen schrijven! Aan de manier waarop die mensen op deze site telkens weer te kakken worden gezet heb ik echt een bloedhekel! Respect voor de politie is een absolute voorwaarde voor een goed functionerende maatschappij. Daarom zeg ik: Als je dat respect niet weet op te brengen, rot dan op uit dit land, want je verdient gewoon niet ’t recht om in ’n rechtvaardige maatschappij te leven!
@9000cse: respect verdien je of verdien je niet. Zonder de persoon in kwestie te kennen of nee te maken een oordeel hebben omdat de persoon bij de politie werkt is wat mij betreft bullshit. Zowel positief oordeel (je “moet” respect hebben want politie) als negatief “allemaal irritante losers die graag stoer doen met een pakkie aan een een pistool”. Beide houdingen getuigen van een laag IQ in mijn ogen.

Dat boa’s weinig respect krijgen voor het werk dat ze doen lijkt me begrijpelijk. Dat ze het ook nog eens zo doen dat ze voorbij gaan aan de onderliggende reden dat de werkzaamheden er uberhaupt zijn (veiligheid en flitsen op ruime overzichtelijke snelwegen hebben vaak niet veel met elkaar te maken. Bewijs vind je in de statistieken van die weg) dat is kwalijk.

Politie mensen zijn er om de veiligheid in het land te bevorderen en garanderen voor zover het mogelijk is. Dienen heet dat. In mijn ogen heel iets anders dan ” respect my authority!”

Overigens 100k tot 150k per jaar? Why?
@w0o0dy:
Ik reageerde inhoudelijk op de uitspraken van “clioracing”. Verder ben ik het grotendeels wel met je eens: Respect moet je inderdaad verdienen. Maar ook de politie bestaat uit mensen en daaronder zullen er beslist wel zijn, die je zou kunnen schieten. Net als in het bedrijfsleven tref je soms collega’s, die je liever kwijt zou willen.

Mijn kilometers heb ik mijn leven lang gemaakt door mijn werk. Daarvoor ben ik altijd met de auto internationaal onderweg geweest. Sinds mijn 65e ben ik ZZP-er en werk ik als koerier. Ik rijd met computeronderdelen en onderdelen voor medische apparatuur. Altijd spoedzendingen, die meestal bestaan uit maar 1 of 2 kleine pakjes. Ik heb daarvoor een Ford Mondeo Combi en rijd van Nederland naar Stockholm en Toulon, Naar Boedapest en Madrid. Zeg maar door half Europa en dat kan oplopen tot wel 15.000 km per maand. De meeste ritten maak ik echter naar Zwitserland en Frankrijk. Gistermiddag had ik nog ’n “spoedje” naar Parijs; vandaar ook het late tijdstip van mijn reactie vannacht.
@9000cse: moet daar wel bij zeggen dat ik wel vind dat de basishouding voor iedereen in een rechtstaat moet zijn dat er respect is voor iedereen en zeker ook voor mensen die hun werkzame leven invullen door de maatschappij te dienen. Heb alleen wel de indruk dat er ook nogal wat mensen in dat apparaat werkzaam zijn die door hun gedrag naar burgers (alleen de aanduiding zet de haren in mijn nek al overeind) toe eerder het tegenovergestelde bewerkstelligen dan respect voor de beroepsgroep en “het gezag”.
Mijns inziens zou het politieapparaat veel meer werk moeten maken van ethiek van de functie, de cultuur binnen het apparaat en respect en coöperatie afdwingen door ” leasing by example”. Mijn indruk is dat de politie in UK dat beter doet dan de politie hier.
@9000cse: Duits heropvoedingskamp. Is goed voor hem…
Ze staan al een paar dagen op dezelfde plek, aan beide zijden van de A2 Amsterdam richting Utrecht, maar ook bijvoorbeeld op de A27 Utrecht – Gorinchem. Vervolgens staat er een kilometer verderop een aantal beambtes in een V70 of de gemotoriseerde tweewieler je op te wachten en langs de kant te zetten, indien je nog een boete of iets dergelijks hebt open staan.
@jokertje: Ah, nu valt mijn kwartje. Dinsdag stond er net na de oprit van Vinkeveen richting Utrecht een camerawagen rechts en links op de middenberm stonden twee politie-Volvo’s, waarvan er een later een auto naar het Shell-station dirigeerde.

Nou ja, weet je in ieder geval zeker dat die trajectcontrolecamera’s niet voor andere controles worden gebruikt.

Maar één ding is zeker, we zijn nu allemaal potentieel hardrijder, belastingontduiker, vervuiler en overlastgever, tot je zelf het tegendeel bewijst.
Jah dat was laatst ook op de A50 richting Eindhoven ter hoogte van Uden. İk reed gelukkig de andere kant op, maar er was zeker 5km file en langzaam rijdend verkeer.
ANPR is boeven vangen.

Overigens wil men de apparatuur van de trajectcontroles aan gaan passen om dit tegelijk te doen zonder extra camera (en bemanning).
Zielig gedoe, mijn respect voor de man met de pet neemt steeds meer af.
Wegenbelasting betalen, heb je eindelijk een 5 baans weg, mag je niet harder als 100, iedereen op een kluitje rijden, heellll veilig maar niet heus.
Ow ja en in de nacht lekker de verlichting uitdoen natuurlijk, tis maar 1 van de drukste wegen van nederland dus waarom zou je daar energie verspillen.
Vroeger was autorijden leuk, nu is het saai, en maak je eens een vergissing peperduur met die absurde bedragen bij een kleine overtreding
Het probleem is natuurlijk niet de controle, maar die idioten die in blinde paniek op hun rem gaan staan bij het zien van iets dat mogelijk een flits apparaat is. Die zou je moeten bekeuren voor het veroorzaken van een gevaarlijke situatie.
@mashell: wie/wat zorgt ervoor dat mensen op de rem trappen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).