Het mysterie van dit joekelige Jeremy Clarkson hoofd

Auteur: , 24 Reacties

Komt dit beeld uit een tempel van de Azteken?

hoofd

Neen! Waarschijnlijk gaat het gewoon om een promotie-dingetje van Amazon voor The Grand Tour. De afgelopen dagen sijpelden er een paar berichten binnen van verontruste Amerikanen die getuige waren van het transport van het hoofd. Sommigen namen daarbij de moeite om een voor de hand liggende woordspeling in te koppen.

hood-1

hoofd-2

De beste opmerking kwam echter van Jeremy’s collega James May. BURNNNN!

hoofd-James-May

Sinister genoeg wordt Jeremy’s tronie vergezeld door een paar houten dozen. Hoewel het Amerika is, zitten daar waarschijnlijk geen crate engine’s in, maar andere lichaamsdelen van Jeremy’s beeld. Op de dozen vallen teksten te lezen als ‘JEREMY LEFT FOREARM’ en ‘JEREMY CROTCH’. Het blijft dus waarschijnlijk niet alleen bij het hoofd dat naar verluidt alleen al een kleine drie meter hoog is, maar er wordt ook nog een compleet lijf onder gebouwd.

Hoewel collega May nu nog lacht, kan dat lachen hem snel vergaan. Ook van hem en Richard Hammond zijn beelden in de maak, zo kunnen we opmaken uit een tweet van Amazon over het hele gebeuren.

May-hoofd

Mogelijk wordt het trio vereeuwigd in de nabijheid van het hoofdkwartier van Amazon in Seattle. Ongetwijfeld zal het enkele inwoners van de stad in dat geval slapeloze nachten opleveren.

UPDATE: de hoofden zijn nu ook gespot in Amsterdam!24 reacties

BBC’s Hall of Shame houdt een opruiming?
@bertorelli: Dat denk ik ook, alles staat volgens mij op een DAF. Is zo uit Londen komen rijden….
Laat ze maar wat meer investeren in een fatsoenlijk circuit.
weten jullie zeker dat dit in amerika is? want de truck is namelijk een daf. en de opstelling van de assen en kraan is niet logisch in de states. let daarbij op de meesturende achter as dat is in de states not done.
@amimuscle: bij grote verhuizingen gebruiken ze dat in de vs ook. Ze zullen soms wel moeten als ze de bocht om moeten.
@amimuscle: En de lijnen op de weg zijn wit. In de VS zijn die meestal geel.

Maar aan de andere kant zou je toch wel verwachten dat diegene die Washinton State noemt als locatie wel weet waar die zich bevindt.
@amimuscle: ja, de truck is wel een DAF, maar wel met een Amerikaans kenteken er op… Lijkt me in de USA dus…
@jobberns: jullie hebben allemaal goede argumenten en ook gelijk het beeld word ipgebouwd in seattle las ik. maar nu valt mij iets op aan de vrachtwagen. want de trottoirspiegels zit op de foto links. wat het dus met grote waarschijnlijkheid een rechts gestuurde daf maakt. en het kenteken kan ik op niet een foto leesbaar maken. dus het lijkt me een truck uit nieuw zeeland te zijn want daar is dit type voertuig wel gebruikelijk.

verder tof beeld ben benieuwd naar de rest.
@amimuscle: Als het een DAF is hebben we een in Nederland gebouwde truck die in Nieuw Zeeland is toegelaten die in de VS rondrijdt met standbeelden van Britse idioten. Misschien is de globalisering een beetje doorgeschoten.
@amimuscle: Tegenwoordig zitten op veel vrachtwagens zowel links als rechts trottoirspiegels. Maar deze vrachtwagen is sowieso in Europa opgebouwd. 8×2/6 met deze opbouw, dat is iets wat ze daar in de States niet kennen :)
@jobberns: DAF is al een tijdje van Paccar.

De DAF LF word ook al onder een Peterbilt badge verkocht.

Zou zomaar zo kunnen zijn dat de CF en XF dat ook worden
@amimuscle: De kentekenplaat op de trailer is Amerikaans. Al hoewel dit type Daf volgens mij helemaal niet in Amerika wordt geleverd, dus vreemd is het wel.
@robert110: Het lijkt zelfs een kentekenplaat at Arizona te zijn.
@amimuscle: ‘driving through Washington state’…
Looks like hes got his head blown up. And on that bombshell, its time to end the move.
Mooi show element.
Gezien het enorme budget zou het mij niet verbazen als dit gewoon props zijn voor één aflevering. Die peperdure opening waarvan we vooraf dachten dat het de intro van alle episodes zou zijn is immers ook maar in één aflevering gebruikt.
@Edge: Dat maakte imo de oude afleveringen van Top Gear ook zo leuk, geen gigantische budgetten. 3 goeie presentatoren met humor en een paar auto’s. Het budget was niet groots en camerawerk was niet van wereldniveau zoals nu. De aandacht lag meer op de auto’s ipv randzaken zoals nu. Vroeger, vroeger was alles beter…
Amazon gaat wel heel ver om haar werknemers tevreden te houden.
Ik denk mount roushmore ofzo
(Pun intended)
Misschien op weg naar Mount Rushmore :)
Leuk voor op een carnavalswagen..
Hahaha je eigen beeld dat is me wat
Hang maar aan de linkerkant van de Coolwall

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).