Het verhaal achter de gecrashte Ferrari in Arnhem

Auteur: , 108 Reacties

Zoals vaker als er een dure auto kapot wordt gereden, komen de verhalen achteraf vanzelf.

Wat begon als een prachtige dag, is geëindigd in een drama. Dat moet de man van 22 hebben gedacht die gisteren in Arnhem een Ferrari 458 Spider in de poeier reed. Helemaal omdat hij nu zonder auto naar een bruiloft moest. Jazeker, dit was een huurauto voor een huwelijk. Wat maar meteen weer bewijst dat het helemaal geen goed plan is om snelle auto’s te verhuren aan jonge gastjes. Hij was namelijk de hele ochtend al aan het knallen met dat ding. Met dit als resultaat.

De politie is nog niet zeker van de oorzaak. “Je rijdt niet elke dag in zo’n luxe en snelle sportwagen. Wellicht raakte de man overmoedig en wilde hij het voertuig even testen”, zei de plaatselijke hermandad. Overigens zei de politie nog meer. Op Facebook lieten de platte petten zich even van hun meest onsympathieke kant zien. Lees en huiver:

Daar hebben de bewoners van Arnhem geen last meer van!

Gisteren kregen de collega’s van Arnhem-Zuid de melding dat er zou worden rondgescheurd met meerdere snelle auto’s in hun gebied. De coureur van een opvallende rode Ferrari 458 spande hierbij de kroon door met veel geluid en piepende banden de straten van Arnhem als racecircuit te gebruiken. Onze collega’s hebben de bestuurder even later een stopteken kunnen geven en hem staande kunnen houden. Omdat zij zelf het rijgedrag niet hebben kunnen waarnemen hebben ze het bij een waarschuwing gelaten en de coureur een waarschuwing gegeven.

Vandaag kregen onze collega’s meerdere meldingen van een eenzijdig ongeval op de Johan de Wittlaan in Arnhem waarbij een auto tegen de boom zou zijn gereden. Aanrijdend werd er door de meldkamer doorgegeven dat het mogelijk om een Ferrari zou gaan. Ter plaatse was het een behoorlijke ravage. De Ferrari stond namelijk dwars op de rijbaan en overal lagen onderdelen van de rode bolide. De bestuurder bleek ongedeerd. De auto werd door de berger opgehaald en de baancommissaris heeft de rijbaan gelukkig vrij snel weer vrij kunnen geven voor het overige verkeer.

Wij hebben de coureur nog een tip meegeven om in het vervolg niet te lang door te rijden zonder pitstop te maken voor full wet banden.

Beetje sneu, maar dat schijnt er tegenwoordig bij te horen, humor van de politie. Maar goed, ik ben benieuwd wat de borg is als je zo’n Ferrari wil huren. En of de chauffeur die nu ook kwijt is. In elk geval blij dat er niemand gewond is geraakt.108 reacties

Zal de verhuurder ook wel blij wezen
@martijn11: die zijn goed verzekerd.
@st220: oh ja, dan is het niet erg dat je bron van inkomsten in de poeier is gereden…
@stfu: dat noemen ze bedrijfsrisico. Als je dat niet wil had ie bloemist moeten worden.
@blo3to3t: die rozen doorntjes zijn anders ook wel erg vervelend
@stfu: Ooit schade gehad aan een huurauto? Die kosten worden gewoon doorberekend hoor. Daarom nooit huren zonder volcasco verzekering.
Maar ook een verzekering met eigen risico is geen vrijbrief. Als de bestuurder verwijtbaar onverantwoord reed kunnen die ook gewoon weigeren. Als een gek door een woonwijk jakkeren kan daar ook goed onder vallen.
@st220: zeker geen gevolgen voor zijn premie.
@st220: Betwijfel het, normaal gesproken mag je als 22-jarige zo’n auto niet huren namelijk! Grote kans dat de verzekering moeilijk gaat doen.
@stephano: als dat zo zou zijn tja, als de verhuurder zijn eigen regels zou overtreden kan hij dat niet aan de huurder door berekenen
Prachtig satirisch geschreven stukje, een agent met humor.
Dat maak je ook niet elke dag mee.
@talladega: ik vind de politie helemaal niet om te lachen.
@toniominestrone: Wees blij dat ze er zijn. Ze kunnen je leven redden in stressvolle situaties. En nu jij weer..
@baap: Als ik wil lachen ga ik naar het theater, Politie is er om de orde te handhaven en niet om voor ” popie Jopie” te spelen.
@toniominestrone: Toen mijn bovenbuurvrouw in elkaar werd geslagen door haar “vriend”, was ik erg blij dat de mannen en vrouwen van de politie er snel bij waren. Persoonlijk ben ik het kleuterachtige gejank over de politie wel een beetje beu. In dit specifieke geval kan ik ook niet echt sympathie opbrengen voor die gast in de Ferrari. Als je snel wilt rijden ga je maar lekker naar Duitsland of op zijn minst naar de snelweg. Als hij een vrouw met een kinderwagen had geschept, dan had ik de reacties hier wel eens willen zien.
@sdm: op dat deel van die weg heb ik echt nog NOOIT een vrouw met een kinderwagen zien lopen
@roppp: Dus om die reden mag hij daar onverantwoord gaan scheuren in een sportwagen?
@roppp: hij reedt door half Arnhem als een mongool. Die vent mag van mij gewoon een jaar in hok wonen….
@roppp: nee. Die staan 200 meter verderop bij de bushalte.
@siemi: die bomen staan er dus niet voor niets ;-)
@sdm: fucking terechte reactie. Inderdaad weinig aandacht voor hoe dom dit snotneusje is geweest om zo te gaan rijden. Ik vond de politie ook weinig onsympathiek, beetje spijkers op laag water zoeken om weer eens heel stoer anoniem van achter je computertje “fuck the police” te kunnen roepen.
@sdm: mooier had je het bijna niet kunnen verwoorden. Stoere verhalen over hoe hard iedereen wel niet heeft gereden en er toch met een waarschuwing vanaf is gekomen. Dan is de politie tof. Maar als ze na 2 dagen van scheuren en een waarschuwing een lichtelijk satirisch stukje posten over de crash dan breekt de hel los op AB.
@talladega: Nou humor? Fijn dat je zo snel tevreden bent hoor maar is het echt humor?
Zoals maxima zou zeggen; Hij was een beetje dom!!😂.
Heerlijk hoe zo’n foto aansluit bij het beeld wat je onbewust al van dit verhaalt hebt…
@opgooier: Je bedoelt dat hij kapot is?
Zelfde als bij snelle motoren, als je je rechtervoet rechterhand (ingeval van motor) niet onder controle kan houden. Beschik dan over genoeg eigenkennis om te beseffen dat je bij lange na niet over de rij-ervaring beschikt om hiermee te gummen (blijkbaar).
Je bent een rund, als je met een Ferrari stunt.
Nouja als er gescheurd wordt met dit weer en het is een auto waar je niet bekend mee bent, wees dan voorzichtig. Doe je dat niet, dan gebeurt er dit. Als de politie gelijk heeft in dat er nog te hard werd gereden ook, dan is dit toch wel een groot beetje karma. Blijft het natuurlijk wel zonde van, maar niet zonder reden.
Boontje komt op zijn loontje
Kan iedereen overkomen
@husmonautilus:
Behalve hij die zijn verstand gebruikt en zijn eigen rijkunsten niet overschat.

Maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik ook weleens een snelle sportwagen heb opgevouwen.
@talladega: ik ook, die stond afgebeeld op een strandlaken ;)
@husmonautilus: Maar de stomsten eerst :)
Wordt een dure bruiloft zo.
Ik heb ooit een keer een prijsvraag gewonnen dat ik 1 uur lang in een 458 Spider mocht rijden. Toen ik ging bellen voor een afspraak, moest ik wel even in mijn achterhoofd houden dat er €5500,00 aan borg betaald moest worden. Helaas is toen de droom niet door gegaan.
@vincent1984: Die borg krijg je gewoon terug?
Ach ja, wat maakt een deukje nou uit het is toch maar blik. Een auto is vooral om van A naar B te komen. Begrijp ook niet waarom je zo’n snelle auto zou willen hebben. Je mag hier toch niet harder dan 130 rijden. Maken ook nog eens veel herrie…
@Rick-dos: badum tss!
@Rick-dos: Tja, dat is de uitspraak van al die mensen die onnodig links rijden, net tegen de 130km/h met hun 107’s en aygo’s terwijl de weg voor hun vrij is….
@Rick-dos: I see what you did there.. :)
@ukbob: Die 2 boven jouw, blijkbaar niet 😉
Wel sympathiek naar de mensen die last hadden van het lawaai. Het is maar hoe je het bekijkt. De borg op de auto om twee dagen te huren is € 5.500 euro plus de € 3.000 huurkosten.
@bassx: Plus wat het verhuurbedrijf verder nog op de bestuurder kan verhalen. Normaal gesproken mag iemand van 22 jaar geen Ferrari huren namelijk.
@stephano: maar wel als trouwauto, aldus de verhuurder.
@bassx: jij hebt de verhuurder gesproken?
@beefcake: Staat duidelijk op hun site. Bij verhuur als trouwauto ben je alleen een geldig rijbewijs nodig, bij gewone verhuur zijn er strengere eisen.
@bassx: plus de inkomstenderving door uitval van verhuur inkomsten. Ik denk dat de bestuurder hierdoor zeker meer dan 10k is kwijtgeraakt. Ik hoop voor hem dat het het waard was.
Kan je als 22-jarige überhaupt zo’n ding huren..? Staat me bij dat de minimum leeftijd bij de wat ‘spannendere’ auto’s die ik heb geleend altijd 23 was én vereiste dat je daarbij ook je rijbewijs al langer dan 5 jaar had!
@ukbob: nee hoor, is nu niet meer zo. als jij een volledig eigen rijbewijs heb (dus niet zo’n ik ben 17 dus ik moet rijden met pappie ernaast ding) kan jij huren wat er bij het bedrijf staat. en geloof me, het verschil tussen een panda en een ferrari is errug klein voor dit soort gasten…
@gwnbmw: volgens mij bepaalt iedere bedrijf zijn eigen regels. Zou me dan ook niet verbazen dat de huurder niet de bestuurder is. En dan kan het zo maar een dure grap worden voor onze Gelderse wannabe.
@ukbob: als je ‘m als trouwauto huurt vervalt de minimumleeftijd van 25 jaar. Dat staat ik op de site waar @ikweethet naar linkt. Ze hadden beter aan de eis vast kunnen houden, want er zijn maar weinig mensen die zo gek zijn om voor hun 25e te trouwen.
@knipperlichtje: klopt maar dan rij je wel onder begeleiding. Volledig zelf rijden is gewoon 25 + 5 jaar rijbewijs.
@damrakker: tha fuq zeg jij dan weer? 18=18, dan mag je zelfstandig rijden. ben jij zo’n persoon die vindt dat je eerst 10 jaar lang elke dag een uur moet trainen voordat je auto mag rijden, en dan nog 5 jaar met iemand ernaast ofzo?
@gwnbmw: anders bestudeer je de website even..

Het is 25 jaar met minimaal 5 jaar rij ervaring.

Ik verhuur geen auto’s, citeer alleen.

@knipperlichtje: Als je ziet wat t kost dan moet je inderdaad knap je best doen om voor je 25ste trouwen..
Ik vind het verhaal van de politie helemaal terecht. Als de politie al de hele ochtend meldingen krijgt van overlast en uiteindelijk vinden ze de auto zo dan snap ik het wel. Had de bestuurder maar een andere plek dan de bebouwde kom uit moeten zoeken om te racen…
@lekbak: Inderdaad. Ik heb ook totaal geen medelijden met dit soort sneue figuren die binnen de bebouwde kom de bink proberen uit te hangen.
Wel sneu voor die man…

Verheug je je om met een Ferrari met een hele blije tuuter op je huwelijksdag rond te kunnen rijden gebeurt er dit.
@moveyourmind: deze tuuter is nekatief!
Op deze pagina vind je nog hoe die eruit zag voor de crash: http://www.meijersautobedrijf.nl/autoverhuur/sportauto-s/ferrari/ferrari-458-spider.

Maar kijk naar de foto. De bestuurder is precies de type die je verwacht dat dit veroorzaakt.
@ikweethet: zou het die met roze shirt en trainingsbroek zijn of die met de bontkraag en opgeschoren kapsel?
@sportevo: Hahaha, we weten allemaal welke het is.
@ikweethet: trainingsbroek en obesitas….
Tja, ik ga binnekort ook zo`n apparaat huren voor m`n bruiloft, echter ben ik van plan het gas pas open te trekken als het droog is en ik de ruimte heb. (er zitten wat N wegen in de trouwroute) juist om bovenstaand te voorkomen. Ik heb mijn eerste auto slechts 6 dagen gehad, en toen meteen m`n lesje geleerd. Altijd je verstand gebruiken als je gas geeft, helemaal wanneer het nat is. En als het niet je eigen auto is, en deze heeft ook nog eens bakken vermogen? Dan doen we gewoon lekker normaal!
@dutchdriftking: je eerste auto maar 6 dagen gehad? Vandaar je nickname… 😜
@mastemaker: haha, klopt.
@dutchdriftking: alvast gecondoleerd met de bruiloft 😋 Fijne dag toegewenst en geniet ervan!
Ach, de ellende en de kosten van zo’n ongeval zijn natuurlijk volkomen *matig*. Maar is vast niks vergeleken bij de reactie van z’n “bride to be” als ‘ie vertellen moet dat ie de onbetaalbare auto die hij zo perse hebben moest heeft opgevouwen en er dus geen trouwauto is….
Gewoon een domme sukkel, TC is er niet voor niets…
Laten we nou niet onszelf roomser dan de paus maken en deze jongeman hier op veroordelen. Het overgrote deel die in zo’n auto een dagje mee op stap mag gaan, zal het beestje ook op z’n staart willen trappen en vooral als je nog 22 bent. Misschien heeft hij zijn eigen rijkunsten overschat of de capaciteiten van de Ferrari. Hij heeft een fout gemaakt en zal de consequenties er van moeten dragen. Leave it at that.

En als je je eigen vooroordelen over de afkomst van de bestuurder hier in bevestigd ziet herinneren we dit mannetje nog?

https://www.youtube.com/watch?v=NDUqQIPgfTk

En zo zijn er genoeg anderen met dikke auto’s op het net te vinden die een beetje te overmoedig worden. Heeft niks met afkomst te maken. Alleen maar met testosteron en adrenaline….
@Rick-dos: Haha ja dat filmpje ken ik nog wel. Sterker nog, ik was een weekje of twee geleden met een collega van mij aan het praten over dit soort acties. Hij vertelde mij dat zijn broertje ooit eens een gehuurde Ferrari in de prak wist te rijden. Ik moest gelijk aan dit filmpje denken. Ik zocht hem op en liet het filmpje aan hem zien en ja hoor, dat is zijn broertje. We moesten er beide om lachen. Het schijnt dat die gozer er nog goed van af is gekomen. Die Italianen daar flink ouwehoeren en herrie maken dat hij aansprakelijk gesteld wordt en de schuldige is. De verhuurder zou er persoonlijk voor zorgen dat die jongen geen cent meer over had, hij zou hem leeg trekken en dergelijke. Viel uiteindelijk allemaal wel mee. Hij heeft het vliegtuig gepakt, naar huis gegaan en nooit meer wat gehoord. De verhuurder heeft tenslotte nog wel een nieuwe Ferrari weten aan te schaffen via de verzekering.
@viezefreddyw: Ik zou het ook vreemd hebben gevonden als er wat meer dan boze gezichten en irritatie was geweest.

Het is gewoon risico van het vak en, als het goed is, ben je als ondernemer verzekerd voor dat risico. Ik begrijp dat je als verhuurder en ondernemer dit liever niet wil hebben want je verliest inkomsten. Maar aan de andere kant is het ook niet het einde van de wereld en is het inderdaad verzekeringswerk.
ik kreeg gister een belletje dat jetcars ook nu autos verhuren
@kimhung: Jetcars grappen……. Zooooooo 2010………..
@kimhung: Zooooooo 2010, zooooooo 2011………
Ik snap sowieso niets van dure auto’s op een bruiloft.
Een beetje alsof je verloofde tegen je zegt: ‘nou vooruit. Mag je nog één keer laten zien dat je een piem0l hebt.
Na de bruiloft lever je die auto én je ballen gewoon weer in hè.’
@awesome: Bij Turkse bruiloften huren ze ook altijd dikke BMW’s en AMG’s om lekker volgas en vol remmend door de stad te rijden -.-‘
@stfu: ja maar dat zijn de gasten die voor de familie dik willen doen en daarom niet met de Laguna komen.
@stfu: denet kwam er weer zo’n beep-beep bruiloft voorbij. dat je blij bent snap ik. maar dan moet je godverredomme niet iedereen doof maken met 46 biljoen toeters!!! ik lag lekker in bed, en daar waren ze… BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEPPPPPPPP!!!!!!
@awesome: Nee want met een Kadett op de foto is alles.. Heb zelf ook een 911 gehuurd voor m’n bruiloft.. Wel een van 1965, dat dan weer wel.
Nikolasr, meest onsympathieke kant zien? Seriously? Er staat toch dat er meerdere meldingen over z’n rijgedrag waren en dat ie er zelfs al keurit op aangesproken was? Dat ie alsof nog dat ding kapot rijdt is gewoon dom en mag best wat over gezegd worden. Helemaal als ie niet een eenzijdig ongeval had gehad.
@stfu: *keurig
Van Meijers Autobedrijf :l
Ach nog altijd goedkoper dan een stukje vangrails op de ring
Ik kan hier eigenlijk alleen maar smakelijk om lachen. Zie het ook al helemaal voor me. Gozer is al dagen (weken) zenuwachtig voor de grote dag. En dat is dan niet de huwelijksdag en bijbehorende huwelijksnacht maar de dag ervoor dat hij de trouwauto mag ophalen. In alle vroegte naar het verhuurbedrijf om hem op te halen. Van alles tekenen maar geen idee wat, want je wilt zo snel mogelijk in je vorige droomauto rijden (helaas was er nog geen nieuwe 488 beschikbaar want na de introductie van dat model was dat opeens je droomauto). Eindelijk is het dan zover, na de uitleg mag je gaan rijden. Eerst voorzichtig wat gas geven want toch best wel eng. Maar al snel wil je steeds wat harder. Dat het regent maakt niet uit want je bent op de indoorkartbaan ook altijd snel. Daar ga je nog een keer en dit keer vol op het gas, klein plasje/hobbeltje en daar breekt de Ferrari uit, en ‘boem’ tegen die boom.

Denk dat het een erg duur huwelijk gast worden.. Zal verzekeringstechnisch nog wel het een en ander achter aankomen!
Dit verhaal kan nog een staartje krijgen, normaal gesproken mag je dit soort auto’s helemaal niet huren onder een bepaalde leeftijd (meestal minimaal 25 jaar). Als de bestuurder 22 is, kan het zijn dat de verzekering niet uit gaat keren.
@stephano: ik vind het ook wel knap dat hij de auto heeft mee gekregen, dat verhuurbedrijf moet wel een ijzersterk contract hebben met de verzekeringsmaatschappij….

Of misschien op iemands andere naam gehuurd…

Je bent toch gek als je z’n auto meegeeft aan een 22 jarige……
it’s like giving a gun to a monkey
@slickrick: Ben op de site geweest van het betreffende verhuur-bedrijf. De bewuste Italia stond er nog op en meteen ook de prijsoffertes bekeken. Volgens media was de bestuurder 22 terwijl je voor zelfstandig rijden met de Italia min. 25 jaar moet zijn. Borg voor 1 dag is 4500eur., die is ie alvast kwijt + 1650 voor 1 dag rijden met de Italia en de boetes zal het een erg dure trouwfeestje worden.
Waar zijn Nielsemans en escort77 ???
tja…moet je je auto ook niet verhuren aan zo’n billie. Maargoed, ze zullen wel prima verzekerd zijn bij Meijers.
@maarten020: Vraag ik me af. Verzekering eist vermoedelijk dat er verantwoord met de auto omgegaan wordt. Netjes binnen de regels. Gebeurt dat niet, dan kunnen ze de schade verhalen op de dader.
Overigens is de weg waar het gebeurt is best verraderlijk. Er zijn sleuven in het asfalt gemaakt voor de drainage of zo van de bouw er tegenover. Daar zijn nieuwe stukken asfalt in gezet wat in mijn auto al hobbelt. Kan me goed voorstellen dat een stug geveerde Ferrari nog sneller de weg kwijt is.

Een ervaren bestuurder weet dan en houdt daar rekening mee….
Daar sta je dan met al je swag
Ik hoop maar voor de dame in kwestie dat ze niet in gemeenschap van goederen trouwt met die ventje anders begint ze meteen met paar duizend euro achterstand :)
Leuk topic voor de claimcultuurlanders ..
Ok.

Maar wil dat mokkel nog wel met die gozer trouwen, de rest interesseert me geen reet Ferrari, overmoedig , 22 jaar, in de puinpoeier.

Zo’n mokkel zit aan haar levensverzekering te denken : toekomstige kinderen, wil je nog wel doorgaan met een jan doedel die met een huurwagen loopt te bluffen en hem in de puin poeier rijdt?
Ja listige auto als je er niet mee bekend bent, helemaal met die weers omstandigheden. Is het raar als ik een opmerking maar over de trainingsbroek
‘Daar hebben de bewoners van Arnhem geen last meer van!’

Beetje een kinderachtige reactie van de politie. Alsof ze het niet kunnen verkroppen dat ze de bruidegom op heterdaad hebben kunnen betrappen. Je zou toch een professionelere reactie verwachten.
Kwestie van tijd voordat we de velgen onder een getunede VAG terug zien 😜
Ik ken de verhuurder. 65k schade.
Beetje sneu dat bericht van de politie?
Zo ga je om met zulke droeftoeters, die andere mensen met hun gedrag in gevaar brengen.
Die lach je uit om een manier die zij toch niet snappen, maar mensen met een IQ hoger als hun schoenmaat wel.
@hahaha: “IQ hoger dan…”
Geef mij er een, en je krijgt ‘m ook zo terug! Met plezier!
Hahah beetje dom van de verhuurder om te verhuren aan een 22 jarige. Denk dat de verzekeringspolis zegt dat je minimaal 30 moet zijn en 10 jaar je rijbewijs moet hebben. Denk dat vooral de verhuurder een probleem heeft. Of de bestuurder moet roekeloos rijgedrag hebben vertoond en daar zijn wel ooggetuige maar dat moet je dan wel zwart op wit hebben. Of reserveren op een ouder persoon maar dan heeft de ander niet zomaar het recht om te rijden. Ingewikkelde kwestie🤓
Helaas deze auto verhuren wij niet meer: http://www.exoticcars.nl/cars/13/ferrari-458/
En we vergeten de SLS en Bentley die later bij stonden.
Wat een gezeik over de politie altijd. Ze zijn er voor ons: voor jouw en mijn veiligheid. En niet zeuren als je een bekeuring krijgt, je had je ook aan de regels kunnen houden en dan was er niks aan de hand geweest. Je hebt er zelf voor gekozen om (te hard te rijden*, door het rood te rijden, rechts in te halen, te bellen/whatsappen achter het stuur, bumper te kleven, etc).
Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Einde discussie.
Ontopic: ja, die gast is sneu en verdient alle sores die hij ZELF veroorzaakt heeft. Racen doe je op een circuit, en niet daarbuiten.
(*En lui die zeiken dat ze ‘maar 3km per uur te hard’ reden: NEE! Je reed bijna 10 te hard! Na correctie en afwijking van je teller blijft er misschien maar 3 over, maar dat is een ander verhaal)
/>einde zure boodschap op deze zonnige zondagmiddag ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).