Het verhaal achter deze beroemde foto

Auteur: , 20 Reacties

Wulpse dames rondom een Lamborghini Diablo SV. Gewoon een leuk kiekje, of was er meer aan de hand?

Het verhaal achter deze wereldberoemde foto

Natuurlijk was er meer aan de hand, anders werd dit wel een heel kort artikel. Eind jaren ’90 had Lamborghini nog de Diablo SV in het gamma. RWD in plaats van AWD, minder luxe, minder gewicht, eigenlijk allemaal zaken die een auto tegenwoordig eerder duurder dan goedkoper maken. Zo niet bij Lambo, dat de hardcore Diablo SV doodleuk goedkoper maakte dan de reguliere edities.

Draaien we de letters SV (Super Veloce) om, dan staat er VS. Kijk nog een keer naar het plaatje en je begrijpt dat VS in dit verband staat voor Victoria’s Secret! Deze toko staat niet alleen bekend om de enige modeshow ter wereld die voor mannen de moeite waard is om te kijken. Ze maken namelijk ook lingerie, hebben we ons laten vertellen.

Diablo VS

Bij wijze van publiciteitsstunt konden klanten rechtstreeks bij Victoria’s Secret een Diablo VS bestellen. Deze was niet door de fabriek zelf aangepast, maar door de lingerietoko en Lamborghini Amerika. Voor de gelegenheid werd een model aangekleed met VS-logo’s in de hoofdsteunen, een cr√®mekleurig interieur en natuurlijk een joekel van een VS logo op de flanken van de auto. Bovendien werden alle Diablo VS’en gespoten in pearl white en dat alles mocht mee voor 350.000 USD. In 1998, mind you.

Het interieur werd voorzien van een Cd-wisselaar, navigatie van Alpine, een custom koffersetje en handschoenen, die werden vervaardigd uit dezelfde leersoort als het interieur. Hypermodern: zelfs een matchende mobiele telefoon behoorde tot de mogelijkheden en kopers kregen een gratis tripje naar Las Vegas voor een weekend Lamborghini Driving Academy.

Naar verluidt is de auto op de foto het enige exemplaar dat ooit werd besteld. De Diablo VS zou zich nog in Amerika bevinden, maar dan zonder de ietwat opzichtige letters op de zijkant. Of de zes dames bij de auto werden geleverd is helaas niet bekend.20 reacties

Dan toch liever een witte Testarossa.. En een snor laten staan à la Tom Selleck.
@123bat: de snor heb ik al!
@123bat: waarschijnlijk ten overvloede, maar Selleck reed een 308, geen Testarossa. Die werd gereden door Don Johnson. Net als de nep Daytona’s.
@dunhozzie: zag van de week nog foto’s van de nep-Daytona. Als je die zijspiegels ziet… Okay, ik was nog klein toen ik geloofde dat ’t een echte Ferrari was.
@123bat: Lol ik moet verder lezen. Mea culpa
Da was een rode 308 gtb witte testarossa was van maimi vice
@charleys: Ik weet het, maar Crockett had geen epische 80’s snor en Magnum wel ;)

Behold:
https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2017/01/nintchdbpict0000006770991-e1484931282588.jpg?strip=all&w=960
Een witte Diablo, wat ziet dat er goed uit eigenlijk! Wat een prachtig ding.
@viezefreddyw: welke auto?
Het zal te maken hebben met mijn leeftijd (25), maar ik ken eigenlijk alleen Tyra Banks van dit stel. De rest zal tegenwoordig wel net zo oud zijn als m’n moeder.

OT: Leuk om terug te blikken op dit soort special editions van vroeger! Zwak voor Lamborghini’s uit die tijd (80’s en 90’s).
@granlusso: Gauw oude Asterix films kjken, Laetitia Casta (seated) hoort bij de opvoeding van jouw generatie.
De link was “een uitgekleed model kan je dubbel opvatten”.
Op de motorkap zit Stephanie Seymour, in de auto zit Laetitia Casta (meen ik te herkennen).
Mooie auto, mooie dames.
@thearchitect: is dat Tyra Banks op rechts? Of was die toen nog te jong?
Meh.. doe mij liever maar het origineel . .. zonder de dames
Spannend hoor!
Het is me al die jaren nooit opgevallen dat er geen SV maar VS op die foto stond. Vrouwen…ze doen ook alles om je af te leiden :)
Sv = sport veloce
Zal ik de promotie hedendaags doen met een Aventador SV Roaster ? . . . , maar dan in Race Red, dus niet zoals op de foto : https://www.lamborghini.com/en-en/models/aventador/aventador-superveloce-roadster , wedden dat hiervan tal exemplaren door mijn toekomstige vrienden worden besteld . . .
Heerlijk ding zeg. Die diablo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).