Hier, de extreemste GT-R die je OOIT gaat zien

Auteur: , 32 Reacties

Naast gebruik in competities kan de GT-R ook gebruikt worden om de auto van je buurman te verplaatsen.

Wanneer het uiterlijk van een auto niet meer belangrijk is en alle pijlen gericht zijn op aerodynamica komen de meest bizarre creaties tot leven. Een Transformers-film is er haast niets bij. De McLaren Senna is een prima voorbeeld van een aerodynamische supercar die af-fabriek zo bedoeld is. Deze GT-R van Franco Scribante Racing is juist achteraf compleet aangepakt. De Nissan is gebouwd voor de Jaguar Simola Hillclimb. De klim zal over ruim een week gaan plaatsvinden. Het is uiteraard de bedoeling dat de R35 GT-R in kwestie een zo snel mogelijke tijd gaat neerzetten. Scribante Racing heeft de Nissan in samenwerking met Dodson Motorsport ontwikkeld.

Het team was naar eigen zeggen bijna afgehaakt van een deelname aan de hillclimb. In aanloop naar de Jaguar Simola Hillclimb was de auto pas 60 procent van wat de GT-R zou moeten zijn. Toen ging er een knop om bij het team en werd er drie weken lang, gemiddeld 18 uur per dag gewerkt aan de auto. Het resultaat is een monster die klaar is om aan de start van de hillclimb te verschijnen.

Het is niet bekend hoeveel vermogen de GT-R exact levert, maar als dat net zo extreem is als het uiterlijk dan zit dat wel snor. Het is dit jaar de tiende keer dat de Jaguar Simola Hillclimb georganiseerd wordt. Scribante Racing en de aangesloten partners zijn vastbesloten om met deze machine de klim het snelste van alle deelnemers af te leggen.

Fotocredit: Franco Scribante Racing via Facebook32 reacties

Dat is allemaal prima. Maar waar blijft het Max nieuws vandaag?
@jaymz: #twente kampioen,
@gove: Duits voetbal is nooit een ding geweest op Autoblog.
@gove: kampioene!!
Ik zie 2 nieren. Is dit de nieuwe BMW Nissan designtaal?

Aerodynamisch snap ik het niet helemaal qua luchtstromen maar waarschijnlijk is er over nagedacht.
@stephane8200: Tja, zo’n apparaat wil ook het liefst erg koude lucht hebben door de intercooler voor meer power, en als je op 1000+ pk zit, gaat er nogal wat lucht doorheen.
(en dan nog de koeling uiteraard)
@fanboy: vandaar de grote luchtgeleiders naar de IC en turbo aan de voorkant waarschijnlijk. Ik vraag me ook al hoe dan de rest verloopt maar van de andere kant daarom juist ook misschien de grote achterspoiler om de neerwaartse druk aan de voorkant te compenseren.
@stephane8200: Dat denk ik niet, want dan hadden ze geen spoiler voorop gezet. Ze willen overal gigantische druk erop voor meer grip. Meer luchtweerstand maar meer grip. Dat past volgens mij wel in de lijn van hill climb apparaten (ook Pikes peak)
Hardstikkuh leuk zo’n ‘Real American’ “we worked 18 hours per day to achieve our goal” verhaal, maar euh Specs graag !!!
@ramshoek: verwacht dat de specs een resultaat behalen als: “bruin spoor in je onderbroek wanneer je een keer op het gaspedaal niest”.

Welke exacte waardes het zijn boeit dan, in mijn optiek, vrij weinig.
@ramshoek: ik zie al een typische discovery reportage komen met zo’n kneus die een veel te grote pet op heeft, waarbij hij dit verhaal in 15 verschillende camerahoeken vertelt.
@ramshoek: ik zie al een typische discovery reportage komen met een kneus met een veel te grote pet waarbij hij dit verhaal in 15 verschillende camerahoeken vertelt. Uiteraard met de tegenslagen die net gebeuren slechts enkele uren voor de voorstelling waarbij een of andere maat van de andere kant van het land het stukje opstuurt..
@boomhauwer: vergeet de standaard net-niet-helemaal mooie dame in zwart hemdje niet…
Aerodynamisch is dit ding een grote grap, de neus van de auto wordt mooi naar beneden gedrukt, maar de achterspoiler heeft totaal geen effect meer dankzij de enorme wake die van de voorste spoiler afkomt. Dit ding heeft waarschijnlijk nooit in een windtunnel gestaan want het ontwerp slaat werkelijk nergens op. De enige manier waarop je in dit geval goede downforce vooraan de auto kan creëren zonder de achtervleugel nutteloos te maken is met een goede front splitter en canards die vortexen langs de auto creëren en waarbij deze vortexen dus niet over de achtervleugel gaan. Een verlengde neus met een luchtkanaal door de motorkap had wellicht ook geholpen aangezien de luchtstroom dan aan de auto vast blijft zitten, maar deze oktoberfest tafel op de front splitter is verre van de ideale oplossing en zorgt alleen maar voor een rommelige airflow over de rest van de auto.
@MrSkyline: dat dacht ik dus ook al. Bedankt voor jouw analyse.
@mrskyline: ja het is geen intellectueel hoogstandje. Maar ach, als de mannen maar lol hebben en een foto kunnen maken terwijl ze serieus tegen de wagen leunen lijkt het net echt.
@MrSkyline: MrKeyboard Expert heeft natuurlijk een MSc in Aerodynamics.

Waar je op hoge snelheden gelijk hebt met je verhaal, heb je bij een hillclimb meestal teveel scherpe bochten. Daarom verwacht ik dat deze bizar grote spoilers met veel oppervlak juist goed werken op lagere snelheden.
@theblazerunner: Hij heeft wel gelijk. Al die spoilers leveren wel extra downforce, maar ik denk dat de voorste vleugel niet heel veel extra toevoegd. En dan in de zin van, 200 kg voor erbij, 150 kg achter er af, totaal veel meer weerstand. Het is een keuze die ze bij hillclimb racen maken.
@theblazerunner: Achja als iemand iets zegt dat je niet snapt is het gelijk een keyboard expert. Als je een beetje verstand van zaken zou hebben dan zou je weten dat dit een redelijk high speed hilclimb is met weinig langzame bochten. Een losse spoiler op je splitter is dus behoorlijk onzinnig. Zelfs al was het handig op lage snelheid dan zou het nogsteeds efficienter zijn om de downforce uit een grotere splitter en front diffuser te halen aangezien een spoiler als dit enorm veel weerstand biedt. Het feit dat ze niet eens voor een wide body oplossing zijn gegaan met lagere sideskirts waarmee je dus meer bruikbaar vloeroppervlak creërt en een grotere diffuser kan plaatsen zegt al genoeg over dit project. Niet dat ze geen kans maken op de winst, de concurrentie is ook niet bepaald indrukwekkend. Maar als ze hier een aero expert naar zouden laten kijken dan kwam er heel wat anders uit.
@mrskyline: mijn eerste spontane reactie zo op het oog: de achterste spoiler zit nog te laag. Hogerop is er nieuwe lucht die ie kan pakken… de tweede is, die zullen zoveel vermogen hebben, dat drag hun een worst kan wezen, als ie maar aan de grond blijft. Goed voor een minuut ofzo hillclimb, niks voor races met enige lengte…
Bij pikes peak rijden vergelijkbare projecten rond, in 2014 reed Hawk Performance zelfs onder de magische 10 min. Maar om hier nou op internet de betweter uit te hangen… oh wacht.
Lekkere haastklus trouwens.
Ik dacht eerst een sneeuwschuiver te zien
Zal wel niet zo hoog scoren bij het stukje voetgangersveiligheid bij de test.
Nieuwe sneeuwschuiver
Extreem bespottelijk idd
Spoiler alert!
* meest extreme…
Gekke spoilers!
Spoiler groter dan je toekomst.
Op die spoiler kan een heel bejaardetehuis ontbijten
Na de biblio bus de biblio racewagen 😅
Op het dak past ook nog wel een spoiler.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).