Nissan brengt Skyline-gevoel naar de GT-R!

Auteur: , 25 Reacties

En dat is grandioos.

Nissan heeft op de beursvloer van New York nieuws te melden over de GT-R Nismo, maar dat is zeker niet het enige wat de Japanse autofabrikant heeft meegenomen. In de concrete jungle heeft het merk tevens de GT-R 50th Anniversary meegenomen. Een R35 met de nodige dosis nostalgie.

De GT-R 50th Anniversary komt in een two-tone kleur op de markt en niet zomaar een kleur. Nissan heeft de tint Bayside Blue uit de kast getrokken en toegepast op de speciale GT-R. Dit is natuurlijk de welbekende kleur van de Nissan Skyline R34 GT-R. Naast de blauwe kleur is er een witte streep over de auto te vinden. Op de achterkant is ’50th Anniversary’ geschreven. In het interieur is gekozen voor een grijs thema, wat een knipoog is naar het verleden.

Nissan heeft niet bekendgemaakt of het een gelimiteerde oplage betreft. Voor zover bekend is dit niet het geval en dus is er geen haast bij geboden om op de bestelknop te rammen. 50 jaar GT-R is niet het enige feestje wat de Japanse autobouwer in New York aan het vieren is. Ook de Z-reeks bestaat 50 jaar en ter gelegenheid daarvan is er ook een minder spannende 50th Anniversary 370Z.

Helaas is New York niet om de hoek, want een bezoekje aan de beurs is voor iedere Nissan-fan aan te raden. Op de beursvloer staan historische modellen die 50 jaar GT-R benadrukken. Onder andere een Calsonic Skyline GT-R R32 en een Nissan GT-R Skyline R33 LM zijn te bewonderen op de autoshow. Bewegende beelden van de GT-R 50th Anniversary check je op Autojunk.25 reacties

👌🏼 nu ook nog Midnight Purple in de optie lijst, zal ook niet verkeerd staan
@kennone: de enige juiste kleur voor een Skyline!
@str8six: bayside blue is voor mij de enige juiste kleur.
Dat interieur komt ook uit 2008… damn
@flatsixx: verbaas me er al jaren over dat ze bij Nissan niet gewoon even de sportster CS bijv. aanvinken bij Recaro in plaats van deze verouderde kolossen. Dat zou al een wereld van verschil zijn. Zelfs Corsa OPC en Clio RS van de vorige generatie hadden dat al.
@flatsixx: Knap he, hoe Nissan hun tijd ver vooruit was. Ziet er nog steeds mooi en modern uit!
Bayside Blue is toch wel een legendarische kleur. Alleen al door de films met Paul Walker is die kleur nog altijd mega gewild en geliefd. Gaaf die R35 in Bayside blue!
@ghost: die was toch zilver?
@rolov: die R34 was meen ik blauw, daar refereerde ik aan. Er was eerder geen Bayside Blue op een R35, alleen op een R34. Zodoende.
@ghost: o ik dacht dat je refereerde naar de 2e film
Ik weet dat kleurtjes heilig zijn, maar ik moet het even zeggen: die kleur staat eigenlijk voor geen meter op de R35. Die strepen detoneren ook enorm. Alsof Nissan een GT-R Gordini probeert te maken. Op de R34 was Bayside Blue (TV2) wel een aardige kleur, alhoewel ik het liefste dan Millennium Jade (JW0) heb, maar dat heeft ook met de uitvoering te maken.

Ik vind op de GT-R het donkerdere Blue Racing veel fraaier staan. Als het opvallend moet, dan staat Vibrant Red geweldig op e GT-R en Katsura Orange heeft wel een Nederlands tintje.

Ik had eigenlijk gehoopt dat Nissan een andere kleur terug zou brengen: Midnight Purple. Die kleur valt niet direct op, maar wordt fraaier naarmate je er langer naar kijkt. De Spec V had je wel met zo’n soort kleur, maar dat heette Black Opal volgens mij. In elk geval geen Bayside Blue, dat hoort gewoon op een R34.
@willeme: vind het persoonlijk wel mooi.
@ghost: Dat zei je boven mijn reactie ook al :-D. Iets in mij zegt dat jij gaat voor de titel reageerder met de de meeste reacties.

Ik kan je alvast verzekeren: niemand gaat je meer inhalen ;-).
@willeme: Ik doe m’n best.
@willeme: het doel ligt iets anders, maar als ik mijn doel hier mededeel is het wellicht niet meer haalbaar. Laten we het erop houden dat het begon als een grapje met een andere reageerder hier, die tevens dicht bij mij staat, en het nu uitloopt op een kleine weddenschapje, maar goed, ik verlies nou eenmaal niet graag weddenschappen (-;
@ghost: en daarom reageer je twintig keer per artikel? Dan is dat toch het doel? :-)
@willeme: Ik vind de kleur niet eens het probleem op dit exemplaar.De auto wordt vooral een stuk minder knap door die lelijke witte baan over het midden van de auto en die donkere velgen met Bayside Blue accenten. Ik denk dat een GT-R zonder witte streep en met een stel normale zilverkleurige velgen Bayside Blue best kan hebben.
Gisteren een artikel, vandaag een, en hup, ik zit alweer op Autoscout. Zijn ze in Duitsland al betaalbaar?
@dutchdriftking: als je dan toch kiest voor een R35, kies dan een model vanaf 2012. Je kan ook een ouder model nemen maar die bak heeft wel een upgrade nodig, die uit te voeren is maar ook kosten met zich meebrengt.
Ik heb het nooit een mooie auto gevonden. Er is een tijd geweest dat ik deze wel waardeerde vanwege zijn prestaties, en het feit dat Nissan het hiermee opnam tegen bijv. de Porsche 911, die behoorlijk duurder is. Maar op dit moment ben ik er volledig op uitgekeken, en wordt het hoog tijd voor een opvolger.
Voor 50j had men gewoon iets vernieuwends moeten brengen.. niet een kleurtje met een sticker etc. Het wordt dringend tijd dat Nissan met de opvolgers komt.🙄
@flyerbunch: beetje zoals bugatti met hun 110 ans. Is ook gewoon een chiron met een ander kleur en een Franse vlag erop gesmeten
Hele vette bak blijft het toch. Zou over een paar jaar graag een model >2016 op de kop willen tikken. Ze schrijven veel harder af dan een Porsche. Voor 60k over een paar jaar op de kop te tikken. Heel veel geld. Maar wel de meest bereikbare super car in mijn ogen.
@mark997gt3: alles na 2012 is ook prima, die hebben de bak upgrade, of is het om het interieur te doen? Zoals je zelf al aangeeft, ze schrijven hard af, in zou dan liever 70k stuk slaan op een 2012-2014 model dan een >2016 model die nog veel duurder is (al weet ik niks van prijzen komende jaren uiteraard).
foto 3 is typerend voor de autoindustrie, plak er een sticker / badge op en het is een special / limited.
niets bijzonders, doorlopen, volgende

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).