Hier kun je vandaag stemmen vanuit de auto

Auteur: , 13 Reacties

Voor de automobilist met haast.

Hier kun je vandaag stemmen vanuit de auto

Er zijn tal van locaties waar je vandaag je stem kunt uitbrengen. Helaas zul je in beweging moeten komen, want het stemhokje komt niet naar je toe. Zou het niet gewoon vanuit de auto kunnen, dat stemmen?

Het kan in Zevenhuizen. In de gemeente Zuidplas kun je vandaag terecht bij een drive-in stembureau. Automobilisten hoeven de auto niet uit en de motor kan zelfs blijven draaien. De regels die gelden bij een stemhokje, gelden ook voor de automobilist. Zo mag je bijvoorbeeld niet met een andere volwassene in de auto zitten. Kinderen zijn geen probleem.

Het is de tweede keer dat de organisatie de drive-in organiseert. Vorig jaar met de Tweede Kamerverkiezingen kon er ook op deze wijze gestemd worden, alleen moesten automobilisten toen wel uitstappen. Het is op dit moment het enige drive-in stembureau van Nederland. De hal bevindt zich op de gemeentewerf in Zevenhuizen. Niet alleen auto’s zijn welkom. Ook fietsers en motorrijders mogen stemmen in het mobiele stembureau.

Foto: De burgermeester van de gemeente Zuidplas brengt zijn stem uit. Via Gemeente Zuidplas op Twitter.13 reacties

De burgemeester staak lekker op de foto. Daarnaast verdiend de beste man nog een aardig salaris ook, te zien aan de auto waar in hij zich verplaatst.
@kilum: de burgermeester is een directeur van een MKB bedrijf met een redelijke omvang, dat zelf vrijwel geen invloed heeft op z’n inkomsten (dus altijd te weinig) en die met een zeurende raad van toezicht (de gemeenteraad) van doen heeft, daar mag best netjes voor betaald worden.
@mashell: zo te zien valt de omvang van die “directeur” nog wel mee toch??
@kilum: v60 toch? Zo bizar is dat nou ook weer niet.
@kilum: alle donkergrijze auto’s zien er dik en duur uit vanuit die hoek en een man in pak erin, zelfs mijn Hyundai Priu- eh, Ioniq
@kilum: is dat geen 5 van de vorige vorige generatie? Indien ja, toch niet zo indrukwekkend….
Fijn als je daar als medewerker de hele dag uitlaatgassen staat in te ademen in die loods. Ik zou spontaan GroenLinks gaan stemmen.
@berlinetta: dat is op zich wel een stunt, met een sjoemeldiesel aankomen, start stop uit, motor laten draaien en dan Groen Links stemmen.
@mashell: Een Touareg V10 diesel met een milieusticker zou ik ook een mooie vinden.
Overigens is de gemeente Zevenhuizen niet de eerste waar je drive in kan stemmen…

De primeur gaat naar het mooie Brabantse Waalre waar het in 2011 al kon…

https://www.trouw.nl/home/-daders-bekend-van-aanslag-op-gemeentehuis-waalre-~a0cea5c7/

De opkomst was zo enorm dat na de eerste stemmer het stembureau in het gemeentehuis wegens groot succes gesloten moest worden…
Ik rij daar langs op weg naar mijn werk! Het komt allemaal wel heel dichtbij ineens

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).